72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • LasDen #59716
    Most olvastam, hogy Oda már megint kórházban van, és függőben a One Piece is addig. Ha így halad, a Jump kifogja nyírni a tagot....
  • Zomil
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szerintem meg a lények egy mesterségesen létrehozott faj amit azért hoztak létre, hogy az ürben lévö emberek nehogy tulnépesedjenek és még emellett valami célt is kapnak az életre
  • PetruZ
    HenNeko 6.: Kétlem, hogy a közeljövőben ilyen kívánságteljesítős-szobros, kissé perverz romkomos sorozatban látni fogunk ekkora állatságokat. :D Önmagában hozza az MM! - Mayo Chiki - Nyan-koi triót. :)
  • PetruZ
    Amiket felsoroltam, pont hogy nem a jövőbeli általános tudás részei (legalábbis semmi nem utalt rá, hogy azok lennének, különben Ledo nem lenne rászorulva). Az viszont lehet, hogy az ilyen robotokba egy csomó dolgot beletöltenek, hiszen egy életen át társak lesznek, nem lehet mindig csak a hideazu-ölés 107-féle módszeréről filozofálgatni... :) Bár eddig Ledo olyannak tűnt, mint aki tényleg csak ilyen témákról tud beszélni, minden másban kell neki Chambers.
    Csak összességében fura, egy ilyen célgép, a militarista államforma és a katonai kiképzés mellett.

• LasDen #59712
    mint írtam a teljes általános tudás elérhető számára. tehát Kirk 20. század hajviseletétől a hideazu viselkedési mintáiig, amit lehet. a navigációs dolog meg egy baki vagy valami zavarja a légkörben, hogy teljes rálátása legyen mindenre.
    a nyelv pedig a beszéd minták elemzéséből eredhet. egy intelligens, tanulásra képes eszköz, nem csak egy szimpla Siri, kérdez-felelek eszköz...
    de nem is chamber itt a lényeg, ő csak egy eszköz, hogy Ledonak könnyebb legyen a beilleszkedés...:D
  • PetruZ
    Úgy tűnt, a pilóták és a robotok gyakran mennek bevetésre és nem mindig csapatban, emellett állandóan az űrben járnak, a navigáció létfontosságú kellene, hogy legyen. Ennek ellenére Chambers nem tudja, hol vannak, de simán, néhány óra alatt felidézi az ősi, elfeledett nyelvet (átlagos harchoz mi a fenének lenne ilyesmi feltöltve neki? a földi nyelv halott, totál máshogy beszél Ledo is, a hangzás alapján még csak nem is rokonítható), komplett bio-laborral bír, és olyan kifejezéseket idéz, amelyek nincsenek is benne az Alliance szótárban (mint pl. most az élni és élni hagyni). Ezek mit keresnek ott benne, egy specializált harci eszközben? Szerintem is hülyén hangzik.

• PetruZ
    Eszembe jutott még egy lehetséges végkimenetel: Ledo valahogy hazakeveredik és elmondja a Nagy Tervet az ellenség megtévesztésére: ha közel vannak, kapcsoljuk le a villanyt...

• LasDen #59709
    mondjuk az iutazás magyarázná, hogy mér nem találja a szövetséget. de szerintem inkább csak kurva messzire sodródtak (pl a delta kvadránsba a borgokhoz :D) és ezé nem találja. és ezért nem tudja Sugita, hogy hun vannak, mer nincs adatbázisban.
    Ezek harci gépek, a szövetség általános, nyílt adatbázisával, tudásával feltöltve. hülyeségnek tartom, hogy titkos dolgok is bennük van vagy hogy véletlen elteleportálódás esetén nem engedhetik vissza a pilótát...
  • Seth
    Nyakamat rá, hogy ez lesz a helyzet
  • PetruZ
    Végülis nem derült ki az első részből (és eddig), hogy egyáltalán mi a fenéért harcolnak, de a reakciókból ítélve valami hasonló lehetett a múltban is, csak már mindenki rég elfelejtette. Valahogy úgy kezdődött, hogy "valaki visszaütött".
    Amúgy csak felvetettem az időutazós dolgot, elég egyszerű húzás lenne, tényleg. Viszont az gyanús, hogy Ledo-val már évek óta kint harcol, a navigáció létfontosságú a számukra, ennek ellenére Chambers sehogysem találja a kapcsolatot az Alliance-szal és még a helyüket sem tudja meghatározni, pedig ez azért még ma is menne néhány óra, vagy nap alatt (a Tejútrendszer középpontja és a körülötte keringő társ-galaxisok és viszonyítási pontok, valamint a kozmikus "gyertyák" helyzete, elmozdulása alapján) - már persze ha ugyanabban a galaxisban vannak (ami megint nem túl jó jel lenne)... Chambers nem hiszem, hogy elhallgatna bármit is, ahhoz túl együgyűnek tűnik. :)

Na mindegy, hátha majd ebből a salvaging-ből kiderül valami.
  • LasDen #59706
    én úgy tippelem, hogy a hideazu egyik csoportja réges rég erre tévedt és meghódították a földet vagy valami. az emberek meg sehol sincsenek, így őket békén hagyják...
    az időutazás, bár benne van a pakliban, de nekem nem tetszene
  • Máté94
    Olcsó klisé volna... csalódnék, ha így lenne. :/
  • PetruZ
    Gargantia 7.: Akkor ezek most azok, vagy nem azok?
    Mi van, ha ez a múlt és pont Ledo robbantja ki a háborút?

• Lelouch
    Sugita is él és virul a spinoff mangában, szóval csak nem készül olyan vészes dologra Chaos. Amúgy én is nagyon sajnálom, maximum suffering övezi a karakterét.
  • LasDen #59702
    nekem úgy tűnik, hogy mégnagyobb hülyeségre készül :D ami Chaos körül folyik, az...kaotikus...
    Tényleg sajnálom Chaost. Annyira szerencsétlen....:(
  • Lelouch
    Sora no Otoshimono 71. fejezet
    Van egy olyan érzésem, hogy Tomoki hátterére fény fog derülni a következő fejezet(ek)ben. Meghalni gondolom nem fog, mert az azért durva lenne. Meg a spinoff mangában is életben van, ami a jövőben játszódik. Chaos-ra meg csak Nymph fúj(t) nagyon, szóval ha Tomoki rendbejön, és Chaos nem csinál valami mégnagyobb hülyeséget, akkor végre le lehet zárni az őt övező szálat, még ha meg is volt az ára...

Már lassan jön az anime harmadik évadja is, kiváncsi vagyok milyen katyvaszt fognak összehozni... :D A poénos részek miatt valószínűleg nézni fogom, de sztori szempontjából nem várok túl sok jót...
  • LasDen #59700
    sokat elmond a sorozatról, legalábbis nekem, hogy semmire nem emlékszem már belőle. amit korábban is írtál, egy picit sem volt ismerős...
  • Malakai
    Az ilyen iskolai nyomozó klubosok közül szerintem a legjobb, habár a többinek nem adtam ennyit, de az főleg azért, mert itt végre villantottak valamit tényleg a nyomozás terén és nem csak rohangásztak körbe szitkom módjára.
  • PetruZ
    A vége, az utolsó epizód vidéken volt fura, meg a lezáró párbeszéd a két főszereplő között. Valahogy olyan... befejezetlen lett, ugyanakkor lezárásként is értékelhető. Pár nyomozós részt azért eléggé túlhúztak, de amúgy tényleg jó sorozat volt, nekem is tetszett.
  • Malakai
    Hyouka És úgy a végére, az egész nagyon hullámzó volt, sajnos a mystery része, a nyomozós szál szerintem eléggé behalt és már a sorozat felétől az esetek középszerű és gyenge között mozogtak, még ebben a könnyed iskolai miliőben is. Habár több egyebet is hoztak előtérbe később, de azért mégis ez volt a fő motívum, ami sokat rontott rajta. Ami fentartotta azok a karakterek, az egész hiteles karakterfejlődés. 6-9 pontok között mozgott nálam kb, mondjuk 7,5 pont, kerekítek felfele...
  • PetruZ
    OreImo S2 7.: Na, másfél évad után történt is valami. ;) Nem mintha az eddigiek nem lettek volna elég szórakoztatók, de ebből a Kyosuke x dologból remélem lesz is valami (bár ismerve a szokásos romkom húzásokat, várhatóan: nem, legalábbis nem ebben az évezredben :) ).
  • Malakai
    Hyoukát annó utolsó pár résznél félreraktam, vagyis úgy elmaradt... Most folytatom, újévi rész (20)... Pöttyet túlbonyolították és sikerült hülyét csinálni a szuperintelligens főszereplőből, nem direkt. :P
    Az miért is nem jutott eszükbe, hogy Chitanda kikiabál és Oreki elbújik a viskó hátuljában, aztán pár perc múlva visszajön érte? :) Ha már ennyire nem szabadott együtt ottalálni őket. És a "fészert" se nézték volna át utána, mivel ismerik Chitandát.
  • Zomil
    Igen ebben van valami :)
  • LasDen #59693
    nem az a baj, hogy tudod mi lesz, hanem az oda vezető út nem túl érdekes....
  • Zomil
    Railgun S2-öt megnéztem most a 4. részig...kár hogy a történet nem köt le, mivel tudni lehet mi történik a klonokkal, igy kb. olyan mintha már minden elöre el lenne spoilerezve.
  • LasDen #59691
    elkezdtem a School Days VN-t. elsőre tetszett ez a kvázi animés formátum, de a klasszikusabb jobban bejönne. lehet egyszerűbb, de ennél meg sokszor olyan, mintha a szereplők nem is egymásra néznek, hanem csak úgy bele a nagy semmibe...:D
    a sztori, bár nem mélyedtem még annyira el benne, elég szokványos....
  • Zomil
    Igazán linkelhetted volna :)
    Számomra az év egyik legjobb hire :D

Gondolom Noel lesz a föszereplö, kiváncsi vagyok mennyire lesz hü a játékhoz.
  • armageddon666
    Guilty Gear és BlazBlue hírek Sankakun. :')
  • Zomil
    :DDD
  • LasDen #59687
  • Lelouch
    Kb. mennyivel messzebb?
  • Lelouch
    Meghalt Gyro, de gondolom ő is vissza fog térni hangyaként. Ha már ennyire kihangsúlyozták a karakterét, csak nem ennyi volt a szerepe.
  • Malakai
    Az még messzebb lesz. :)
  • Lelouch
    Kiváncsi leszek a magyarázatra... :D
  • Zomil
    HxH 80: Ezért utálom ezt a sorozatot olyan egy pillanat alatt ki tudják benne nyirni a kicsit is szimpatikus szereplöket...
    Ponzu :(
    Ez elején lévö flashback-et meg nem értettem, nem meghalt az a csávo??
  • Zomil
    Sajnos de :D
  • Lelouch
    Attack on Titan 7.
    Csak nem Eren az az óriásölő óriás?
  • Máté94
    Arra a "ha"-ra nincs szükség, nyugodtan ki lehet jelenteni. :)
  • Malakai
    Majdnem azonos ütemben halad a mangával epizód/chapter értelemben, szerintem amolyan arcjai meg nincsenek a sztorinak (azaz lezárást nem nagyon fog kapni az ember a 25-ik epizódnál, hacsaknem változtatnak), úgyhogy talán azt tervezik, hogy minél hamarabb folytatják is, végülis anyag van mégegy ilyen adagra, ha sikeres.
  • Máté94
    Hát igen gyorsan kiírták szegényt a sorozatból úgymond... :(