72815
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
érdeklődj a MOBnál... -
EnxTheOne #61755 Hol lehet masszörnek vagy csicskásnak jelentkezni az olimpiai csapat mellé? Ingyen válalnám, svéd masszázs képzést láttam ami csak pár napos :D -
ez az új életcélom. kijutni oda 20-ban :D persze megélni is meg kell, de na :DDD -
Hogy védik a képeiket sankakuék...
Szóval:
-
S személy szerint, én velük örülök.
-
Little Witch Academia One Shot: Eh, jobb is hogy csak egy fejezetet dobtak ki, manga formátumban nem az igazi... :D -
Tokió nyerte a 2020-as nyári olimpiai játékok rendezését, úgyhogy pár éven belül várhatjuk a sport-animék felfutását is. :)
-
Azuki! :heart: :D -
EnxTheOne #61748 Ilyen müsorhoz nem adom a nevem :D -
-
Uh, erre talán nem lett volna szükség... :D -
Prof William #61745 A mangában nincs túl sok fanservice ellenben elég izgalmas és véres. Kíváncsi leszek mit hoznak kis belőle. -
Ez nem igény kérdése, hanem létszámbeli szükségszerűségé.
A 2 milliós nézettség nem azt jelenti hogy mindenki ezt imádja, hanem hogy ez az ami elég tűrhető ahhoz hogy minél több átlagember hajlandó legyen végigülni érte egy reklámszünetet.
Könnyen érhet el úgy 5-6 milliós nézettséget a Game of Thrones meg a Breaking Bad, hogy 300 milliós bázisközönségből is megcélozhatják a relative szűk kisebbségben lévő érdekelteket, de ahhoz hogy egyszerre az ország 1/5-ét seggen tartsák, ott is agyzsibbasztóan semleges, színtelen-szagtalan izékre lenne (és van) szükség.
Az animéknél meg pont az ellenkezője a helyzet, elég ha pár ezer otaku előkapja a vastag pénztárcáját egy méregdrága Blu-ray boxset-ért, és bejött a gyártási költség. De meg lehet nézni ott milyen anime az amit néznek milliónyian nappali műsoridőben: ha nem is ennyire durván mint a Barátok Köztben, de ugyanez a logika: végtelenített, jellegtelen tömeges márkává tett ipartermékek, amikhez hetente majmokkal iratják a fillereket.
A magyar sorozatgyártás tragédiája egyedül az hogy csak 10 milliónyian vagyunk, tehát reklámokból EGYEDÜL ez a legnagyobb mainstream tud profitálni, alatta semmi. Nincs olyan hogy "nosza csináljunk egy magyar sci-fi sorozatot", (vagy akár egy krimit), mert ha csak olyan arányban néznék mint az usákok a Stargatet, az pár ezer ember lenne, akiknek arra meg nincs pénzük hogy saját zsebből finanszírozzák az egészet mint a japánok. -
franc már. MAL random kiléptet... -
fan service mindig van. de passz, majd kiderül... -
Elolvasva a tartalmát izgalmasnak tűnik.
DE: az anime - félek tőle - tele lesz fan service-szel. -
Ez a hír meg hátha érdekelni fogja Imyt :D
Lynn Okamoto (Elfen Lied) Gokukoku no Brynhildr c. 2011-es mangája animét kap. -
Itthon erre van igény. Milliós, 2 milliós nézettség folyamatosan megvan. A színészeket, stábot kell fizetni, a forgatókönyvet meg bármelyik majom megírja :D -
Félelmetes, hogy még mindig kitart ez a sorozat, de ha rajtam múlik Hanna sosem bocsát meg Petinek. :D -
Még megy ez a "sorozat"? :Ð -
"Sziasztok!
Kinizsi Ottó vagyok, a Barátok Közt című sorozat kreatív producere, és egy kis segítséget kérek tőletek. A sorozatban Peti és Hanna nagy animerajongók, és a történet szerint csúnyán összevesznek. Peti úgy próbálja meg kibékíteni barátját, hogy megkéri az animés barátait világszerte, hogy küldjenek egy fényképet magukról, amin valamilyen formában szerepel egy felirat: "Hanna! Bocsáss meg Péternek!". Ha elég sok fotó érkezik, akkor Hanna biztosan megenyhül.
Szóval, arra kérlek Benneteket, hogy csináljatok egy fényképet magatokról (a mobilotokkal, fotógéppel, vagy bármivel), amiből kiderül, hogy "igazi animések" vagytok. A fotón szerepeljen valamilyen formában a "HANNA! BOCSÁSS MEG PETINEK!" felirat. A legjobb, legötletesebb képek szerepelnek majd a Barátok Közt egyik adásában, és a "nyertes" képek készítőit meghívjuk egy stúdiólátogatásra, ahol beleshetnek a forgatás kulisszái mögé.
Már alig várom a képeket, és az ötleteket!
Köszönetel: Ottó"
Valaki nem akar élni a lehetőséggel? :D -
Nem tudom, miről beszélsz 
Többet kéne animéznem :( -
"Cowboy Bebop: The Movie" (2001) - végül mégis csak japán hang / angol felirat mellett döntöttem.
De csak azért, mert valami agyon szűrőzött magyar hang volt a sávon és idegesített, amikor nem hallottam a háttérzajokat, cserébe viszont rettenetes minőségű volt.
A film még magasabbra helyezte a lécet, mint a sorozat.
A 2 órás filmben minden volt, ami Cowboy Bebop és visszakacsintások is voltak a sorozatra - például választ is kaptunk pár dologra.
Faye Valentine továbbra is szexi.
8/10 -
Persze, mert egy Martyrs-t meg Antichrist-ot simán leszinkronizálnak, de az Elfen Lied már túl durva lenne nekik. Bah.
-
Ellenben Digimon német szinkron van olyan jó, mint a japán. :) Bár németből talán még kevesebbet is értek meg.
Alapvetően a szinkron sokat elvehet egy műből (és ezt gyakran meg is teszi), ráadásul újrainterpretálja az alapművet. Erre nem vagyok kíváncsi. Én az eredetit akarom megnézni.
Felirat pedig sokkal közelebb tud maradni az eredeti szöveghez, mert nem kell olyanra figyelni, hogy LIPSYNC. -
Leszinkronizálva?
Lehet, ha meglátná egy szinkron stúdió, sikítva dobná ki az ablakon
-
:D -
-
nem volt nagy baj vele - emlékeim szerint - de valahogy elmaradt a folytatás. Egyszerűen nem folytattam tovább..:D -
Pedig szerintem az egyik legjobb cyberpunk / disztópia sztori, amit valaha olvastam, vagy láttam.
-
hát nekem tökmindegy. 6. részig jutottam a 2. nekifutásra :D -
Egy főszálat lezártak, de még maradt annál nagyobb is, abszolút folytatható a sztori szerintem. -
Hát, nem tudom, biztos jó ez nekünk? Olyan... "passzolós" vége volt, még a pár elvarratlan szál nélkül is teljesnek éreztem. -
Psycho-Pass Anime Gets New Film Along With 2nd Season -
Illetve hát a MAL-on i2k010, mert 3 éve regisztráltam. -
Amúgy meg: i2k012 MAL lista - és a hátterem az Elfen Lied... -
Lemaradtál valahol...?
Nézd csak, hogy mit kereteztem be a képen... -
Prof William #61719 Az Elfen Lied le van szinkronizálva magyarra? Nem is tudtam... -
Kiváló példa: "Nana"
Belenéztem eredeti hanggal, és azt kell mondjam, hogy a magyar szinkron (végül így néztem végig mind a 47 részt!) jobb volt, mint az eredeti - magyar füllel.
-
Én csak annak próbáltam hangot adni, hogy szerintem nem olyan szarok és elviselhetetlenek, mint amilyennek beállítod őket... Persze ilyenre is van példa olykor, de azért nagy általánosságban simán nézhetőek a leszinkronizált cuccok is...