72816
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Lelouch
    Én is inkább efelé hajlok.
  • LasDen #62319
    ezt mondta. hogy ők a kivételek...
  • EnxTheOne
    Ismert mangakák előtt szerintem elég sok lány "letérdel", szóval nem nevezném öket lúzernek :D
  • IMYke2.0.0.0
    Például: nemi élet.

Nem kell a kivételek mindig vannak - tudom. Ahogy azt is, hogy 90%-ban megrendelésre dolgoznak. De, a saját ötletek és azok folytatásai, "megfilmesítve" sajnos azt sugallják, hogy a mangakák a legnagyobb hikikomorik és otakuk, akik gyakorlatilag vágyaikat vetítik ki a remekműveikben.
    Akad köztük számos szórakoztatóan (értsd: nagyon is széleskörben népszerűvé válni képes és) jó mű, de ezek a háremes dolgok már a legalja...
  • LasDen #62316
    nem hiszem, hogy annyival több lenne köztük, mint máshol.
  • Lelouch
    Lúzerek milyen tekintetben?
  • IMYke2.0.0.0
    Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy a mangakák mennyire lúzerek lehetnek...
  • LasDen #62313
    és miért híres?
  • PetruZ
    Szerinted? ;)
  • Prof William
    És gondolom a "legnagyobb otaku" cím dacára a főhős se az a kövér elhízott, pattanásos anyja pincéjében élő típus, hanem olyan pali akibe előbb utóbb mindenki belezúg... :)

Ez a híres Shiki Tohno effektus. :)
  • Lelouch
    Azért még akadnak kivételek. :D
  • Seth
    Sajna már csak ez a stílus létezik :(
  • IMYke2.0.0.0
    Hárem... :(
  • PetruZ
    * meg = mert

Ja, és kimaradt: az ország uralkodónője is egy lány. :P
  • PetruZ
    Outbreak Company (AniDB): Hősünk kitölt egy online tesztet maximális pontszámmal és rekordidő alatt és mire magához térhetne az ezt követő események gyors lefolyásából, máris egy fantasy világban találja magát, ahol egy csini félelf lány lesz a szolgálója, egy sárkányszerű lény a kertésze, egy SDF tiszt big boobz csaj a testőre, ő maga pedig egy olyan cég általános menedzsere, amely a japán kormány megbízásából kultúrális értékeket fog terjeszteni ebben a különös dimenzióban. Japán kultúrát: animét, mangát, moet, tsunderet, mindent... És mindezt azért, meg hősünk bizonyult a legnagyobb otakunak az országban...
    Mondjuk úgy, hogy elég erős kezdés. :D 7/10
  • LasDen #62305
  • PetruZ
    Goshuushou-sama Ninomiya-kun (2007, AniDB): Régebbi elmaradás ez is, nem friss cucc, de a héten ledaráltam. Az elején az alapszituáció elég ismerős és kb. szokásos közepes romkom/ecchi szórakozásnak is nézett ki, de aztán valahol a felénél egyszerűen elfelejtődtek lényeges momentumok (pl. a srác a kiképzése ellenére totál béna lesz), a vége meg tipikus "mindenki emlékszik mindenre, mert semmi sem véletlen"-szituáció lett, valamiféle win-win lezárással. Jobbnak indult, mint ami lett belőle, 4/10.
  • IMYke2.0.0.0
    És akkor jön egy "őrült tudós"...
    Mondom, maga az egész szituáció ciki, de kell a konfliktus.
  • Prof William
    Mondjuk mivel már majdnem ki vannak irtva és az utolsó hitmondóik élnek a szigeten erős megfigyelés alatt, így az elszaporodás esélye elég kemény.

Ha meg mégis... egyszer már sikerült kiirtani őket... Menne másodszorra is. :)

A tudósok meg hátha kikutatják az örök élet elixirjét szóval addig had éljenek. :)
  • PetruZ
    Ja, amúgy az egész sziget mesterséges, tehát direkt nekik építették... Full várossal, kikötővel, mindennel.
  • IMYke2.0.0.0
    Hogy aztán felerősödjenek, és elözönljék újra a világot...
    Világos, kell konfliktus, csak az ilyesmi már az első VHS "szuperlényes" trash videófilm óta ciki.
  • LasDen #62299
    ahogy nekem lejött a érsz alapján az emberek kontroll alatt tartják őket. Annyira írtották őket, hogy a kihalás szélére kerültek. Szóval veszélyt nem jelentenek az emberre már közvetlenül, így inkább megfigyelik őket, amiből jobban profitálhatnak, mint a szimpla legyakásból...
  • IMYke2.0.0.0
    Baromság. Tényleg atomot nekik
  • PetruZ
    Azt mondja a narrátor, hogy "kísérleteznek velük" és "megfigyelik őket"...
  • Prof William
    És már szépen mindenki ott van a szigeten nem könnyebb lenne rádobni pár atomot, így megoldva az egész túlvilági problémát? :)
  • PetruZ
    Coppelion (AniDB): A hangulata nagyon ott van, de remélem, nem verték el a költésgvetés felét csak az első részre... Amúgy viszont kicsit meh a sztori, nem igazán látni még, mire megy ki az egész. 6/10
  • PetruZ
    Strike the Blood (AniDB): Egy, Japán partjaitól távol helyezett mesterséges szigetre száműznek minden vámpírt, démont, varázslót és egyéb fajzatot, hogy ellenőrzött körülmények között legyenek és ne a szigetországban kavarják a szószt. Hősünk egy vámpírrá lett fiatalember, aki nem igazán emlékszik a múltjára, de egy titokzatos szervezet egy fiatal lánykát, egy harcos varázslót (?) küld a nyakára, hogy megfigyelje és eliminálja, ha szükséges. A terjengő hírek szerint a Negyedik Progenitor, minden idők legerősebb vámpírja a városban van és úgy tűnik, a srác ez a bizonyos veszélyforrás...
    Nem maradhat évad vámpíros sztori nélkül, idén ez az anime próbálja betölteni ezt a célt. Nem a Senran Kagura-féle lobogó csöcsös sorozat, hanem sokkal inkább a szokásos urban fantasy shounen fight, de azért akad pantsu is, csak hogy fenntartsa az érdeklődést. Kár, hogy maga az alapsztori annyira unalmas és jellegtelen a számomra, hogy első blikkre kaszáltam is az egészet... 3/10
  • LasDen #62293
    Yuusha ni Narenakatta Ore wa Shibushibu Shuushoku wo Ketsui Shimashita.
    Pár év és eljutnak oda, hogy a cím az egész történetet felvázolja majd. Lehetne akár az is a címe, hogy Mivel nem győzhettem le a démon királyt, ezért egy boltban kezdtem dolgozni, ahova aztán bejött a démon király lánya, akiről azt hittem, hogy fiú, pedig nagy mellei vannak, és a menedzser felvette, ezért aztán nekem kell őt betanítanom, de fogalma nincsen, hogy működnek a dolgok az emberek világában, így nagyon vicces és ecchi részek következnek. Nem sokkal hosszabb.
    Amúgy semmi xtra. Lobogó csöcsök, sok bugyi, félreértések és hasonlók. A szokásos. ÉRdekes ötlet ez a legyőzték a démon királyt, én meg nem értek máshoz, csak kár hogy ebből túl sok nem fog látszódni....
  • PetruZ
    A "víz alatti" élet elég hülyén működik, gyakorlatilag semmi különbség nincs a felszínhez képest, csak kicsit kékesebb az egész, meg néha elúszik egy halraj. Ez most vagy valami kábszeres trip, ami nem valós, vagy valami béna magyarázat lesz rá az első részben már említett tengeristenekkel, meg a "Felajánlás"-sal, esetleg az Ena-val kapcsolatban. Nekem ez a része csalódás volt. Ennél azért még a Namiuchigiwában is jobban volt megolva, pedig az egy idiótaság. :)
  • LasDen #62291
    az OP-ot néztem és tényleg voltak egyértelmű dolgok, de az ED-t nem néztem végig :D Ha jó lesz a dráma, akkor maradok, de sima 3szög gagyiskodás nem fog érdekelni...
  • PetruZ
    Golden Time (AniDB): Az évad első komolyabb, inkább "rom", mint "kom"-ja (semmi boobz, semmi ecchi). Hősünk vidékről érkezik Tokióba, főiskolára, hogy jogot tanuljon és persze rögtön eltéved és elkésik, majd különös események folytán különféle barátokra tesz szert, főleg persze lányokra. Az OP és az ED elég spoileres a végeredményt illetően, de talán érdekes lesz végignézni. Eddig mondjuk 6/10, aztán meglátjuk.
    (Remélem, más is vinni fogja, mert a HS webrip hangminősége elég tré.)
  • LasDen #62289
    malon amit olvastam az kb ugyanez róla, de ott valamiér jónak tűnt. De így meg valami borzalom :D Na maj megnéssem...
  • PetruZ
    Infinite Stratos 2 (AniDB): "I think my boobs got bigger again." v2.0 ;D 5/10
  • PetruZ
    Nagi no Asukara (AniDB): Az emberek valaha a víz alatt éltek, de egy csoportjuk vágyódott a szárazföldre és levetették az "Ena"-nal nevezett másodlagos bőrüket, hogy ott élhessenek. Azóta a "mocsokimádók" és a "halszagúak" többé-kevésbé megvannak egymás mellett, bár a múlt emlékei kezdenek kifakulni. Az anime szereplője négy középiskolás a víz alól, akik egy partmenti városka iskolájába kerülnek át (mivel a sajátjuk a víz alatt megszűnt) és itt találkoznak egy ember fiúval és ez az esemény sorsfordító lesz a jövőre nézve (ahogy kinéz)...
    Érdekes cucc, inkább iskolás seinen - szerelmi sokszög, de van valami a háttérben is, ami fel-felbukkant az első részben, illetve a vízi és szárazföldi élet kettőssége is új megvilágításba helyezi az elcsépelt alapsztorit. Meglátjuk, egyelőre 5/10.
  • LasDen #62286
    ilyen ez a pop szakma. mindenki más :D
  • BEAST #62285
    Döbbenet mennyire máshogy látjuk a világot. :)
  • PetruZ
    Kill la Kill (AniDB): Hát ez kibeb*szottul jó volt, sírtam, röhögtem, és sírva röhögtem végig az első részt. Szimpla állatság, de zseniálisan jól meg van csinálva, végig bejött. Látszik rajta a TTGL ős-keze nyoma, de a Panty & Stocking is jócskán, csak sokkal magasabb szintre emelve. Ez bizony az ősz eddigi legnagyobb őrültsége, ennélfogva 9/10. :)
  • LasDen #62283
    mi a gondja, mondja!
  • PetruZ
    Pfff... :/
  • LasDen #62281
    nem irányzatról van szó, hanem szinvonalról. Szerintem a Danganronpa, Mirai Nikki egy szint. Szar mind a kettő....