72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • LasDen #63199
    ehelyett a fassagok helyett inkább Horizon S3-ra gyurna Sunrise
  • LasDen #63198
    ehelyett a fassagok helyett inkább Horizon S3-ra gyurnanak
  • PetruZ
    Buddy Complex (AniDB): Hősünk (elsőre) átlagos(nak tűnő) fiatalember, aki éppen visszatér a suliba a nyári szünet után, de egyszercsak egy mecha támadja meg őt és a barátait. Kisvártatva feltűnik egy másik mecha is, amit csendes és titokzatos osztálytársnője vezet. Mint kiderül, egy háború dúlta a jövőből jöttek, és egyikük célja, hogy megölje őt, míg a másiké, hogy hazajuttassa oda, ahová tartozik...
    Az évad Gargantia-ja, csak "fordítva"? Talán, mindenesetre van benne potenciál. A cím mondjuk kicsit félrevezető lehet, de az első rész vége alapján sejtem, mire utalhat:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    olyasmi pilóta-párosra, mint a Pacific Rim-ben volt, csak különálló mechákban, és arra célozhat, hogy biztosan lesznek problémáik, míg összeszoknak
    . Mondjuk kis bizalommal 6/10, aztán majd meglátjuk, a Gargantia-nak is kellett pár rész.
  • Lelouch
    Tiszteletben tartom, ha te így érzed... :)
  • PetruZ
    Hoozuki no Reitetsu (AniDB): A japán Pokolnak nyolc tüzes és nyolc fagyos része van, és ezek összesen 272 szekcióra oszlanak. Ezek fenntartása és üzemeltetése embertelen feladat, a Pokol királya egyedül nem is tud megbírkózni vele és szüksége van olyan démonokra, mint a jobbkezének számító, egyszerre nyugodt és szadista Hoozuki, aki szabadidejében aranyhal virágokat termeszt és az állatok nagy barátja...
    Nem kicsit fura (kinézetileg is), inkább beszélgetős-gondolkozós anime, viszont én úgy érzem, elég felszínes és érdektelen témákról van szó, de a legfőbb baj vele, hogy szerintem piszok unalmas is. 3/10, nálam be is fejezte.
  • PetruZ
    D-FRAG! (AniDB): Hősünk a középiskola leghírhedtebb lógós bandájának a vezetője, aki sehová sem kötelezi el magát. Az iskolában létezik egy (full girls...) Játékkészítő Klub is, amely a néhány órán belüli megszűntés veszélyével néz szembe, ha nem találnak sürgősen új tagokat. A két társaság útjai keresztezik egymást és az is kiderül, miért tűnt el a többi, sokkal fajsúlyosabb banda az iskolából...
    Kicsit Haganai, kicsit School Rumble, de azért messze nem ér fel velük. A felvezetés ígéretesebb volt, mint ami kisült belőle, túlságosan is egyszerű rohangálós - kiabálós cucc lett belőle. Nézhető, vannak jó részei, de ez se igen lesz új mérce a témában. 5/10
  • IMYke2.0.0.0
    A Mirai Nikki (nálam: 8) fényévekkel jobb volt, mint a Death Note (nálam: 3).
  • Lelouch
    A Death Note fényévekkel jobb volt, mint a Mirai Nikki.
  • efti
    En nem birtam mirai nikki epizodokra turelmesen varni amikor ment, a nehanyadik ep korul kiolvastam a mangat..
  • LasDen #63190
    tényleg nagyon jól indult a sorozat de a végére botrányosan fos lett...
    az animet csak elkezdeni tudtam de inkább dobtam a picsaba hisz a manga is egy kalap szar volt...
  • IMYke2.0.0.0
    "Holott, ez a sorozat nem egy ligában versenyez a témában csak hasonlatos, de végül is "komolytalanabb"(nak is nevezhető, akár) - holott, vagyis, talán... a francokat!"

Holott, ez a sorozat nem egy ligában versenyez a témában csak hasonlatos Death Note-tal, de végül is "komolytalanabb"(nak is nevezhető, akár) - holott, vagyis, talán... a francokat!
  • IMYke2.0.0.0
    [2010-2013] - minden ami "Mirai Nikki - alapvetően 8/10

Remek darab volt. Ezek után még inkább csak mosolyogni tudok a Death Note-féle hype-on.
    Holott, ez a sorozat nem egy ligában versenyez a témában csak hasonlatos, de végül is "komolytalanabb"(nak is nevezhető, akár) - holott, vagyis, talán... a francokat!
    Sokkal izgalmasabb, pörgősebb volt és bár a sorozat végét, és a Redialt is átitatta kicsit a happy end - de hát az be is volt ígérve, már az elején! -, egyáltalán nem volt gond.

Valahogy szert teszek az élőszereplős sorozatra is.
  • efti
    Az elso epizod valoban eleg lapos lett, adok neki meg egy eselyt, aztan meglatom.
  • efti
    Nekem bejott az elso resz. Lattam, hogy van mar masodik is, de meg nem lattam.
  • PetruZ
    Nourin (AniDB): Hősünk egy vidéki mezőgazdasági középiskolába jár, de végig arról ábrándozik, hogy imádott tokiói idolja vall szerelmet neki és majd egyszer együtt fognak zöldségeket és rizst termeszteni a Roppongi közepén (és közben észre sem veszi az utána epekedő osztálytársnője érzelmi jelzéseit). Az idol egy napon váratlanul visszavonul, ami sokként éri a fiút, de annál nagyobb a meglepetése, amikor kisvártatva egy új lány csatlakozik az osztályához...
    A Gin no Saji után várható volt a klónok feltűnése is, a Nourin ugyanezt a stílust veszi fel és kutyulja össze a tipikus középiskolai romkom-ok jegyeivel (+ boing-boing és némi ecchi), nem is olyan rosszul. :) 6/10
  • Prof William
    Ha nem megy el ilyen bizonyítós-ügyvédes irányba akkor jó lehet.
  • qtab986
    Rendben, oké! Nem probléma. Ugyanazt a hegyet nézzük, csak más nézőpontból.
  • armageddon666
    Nem értek egyet a japánsakk megszólásával, másrészt viszont én ezt a szót, hogy "japánsakk" még nem is hallottam, és nem tudnám mi az. Sógi néven viszont már hallottam.
  • PetruZ
    Először is, ez egy animeb*zi fórum, nem japánb*zi fórum, még ha az itteniek közül van átfedés is a kettő között, de én nem vallom az utóbbiak közé tartozónak magam (és az elsőt is csak felületesen művelem, nem fogom fejből idézni neked több száz anime szereplőjét és hogy mit csináltak). Másrészt szoktak ide beesni olyanok is, akiknek lövése sincs a "szakszavakról", vagy csak némán olvassák a bejegyzéseket, hozzászólás nélkül. Harmadrészt az adott anime epizódban szó nincs arról, hogy bárki is japánsakkot játszana, hanem japánsakkal játszik valami egészen mást.
  • qtab986
    Félreértés. Szerintem egyszerűen már eléggé ismert szó a keleti vizuális művészet iránt érdeklődők körében, és a logikai játékok kedvelői között is. Narutóban is olyan furcsán vette ki magát, hogy egyik fordítócsapat le japánsakkozta vagy csak sakkozta a shogit, a másik meg nem, és eredeti nevén nevezte. A shogi többször előkerült, mikor Shikamaru Nara az apjával vagy Asuma Sarutobi-val játék közben beszélt meg történéseket, helyzeteket. Mondjuk a geta, szasimi más. Néhány éve rendszeresen nézek animét, de ezeket (és más szavakat) most se tanultam meg. Hiába jönnek elő a történetekben. Ez csak szubjektív vélemény.
  • PetruZ
    Chuu2Koi Ren (AniDB): Új évad, új tanév, régi ismerősök, kisebb-nagyobb változások, Rikka és Yuuta egy fedél alatt, mi lesz ebből? 8/10
  • PetruZ
    Én meg nem gondolom azt, hogy japánabbnak kellene lennem a japánoknál...
  • qtab986
    Ez az. Ez már kár magyarosítani, mint japánsakk. Ebben a fórumban mindenki érti. Csak a blogmotor visszafejlődött.
  • PetruZ
    Igen, a shogit japánsakknak hívják magyarul.
  • RelakS
    Shougi? :)
  • qtab986
  • qtab986
    将棋
  • qtab986
    japánsakk készlettel játszik
    Shōgi
  • PetruZ
    Wizard Barristers: Benmashi Cecil (AniDB): A nem is olyan távoli jövőben (alig 4 év múlva) az emberek és a varázslók egymás mellett élnek Tokióban, de a mágiával elkövetett bűnügyek speciális intézkedéseket követelnek. A rendőrség részéről a Section One kemény, szívós tagjai harcolnak a bűnözéssel, míg az elfogott mágusok védelmét a Butterfly Ügyvédi Iroda látja el a Magical Court előtt. A Butterfly legújabb és legfiatalabb tagja a mindössze 17 éves kanado-japán "csodagyerek" Cecil, aki maga is gyakorló mágus, de a nyomozásban is jeleskedik és van egy béka famulusa is. Valakik viszont megérkezése után hamarosan az életére törnek...
    Nagyon látványos, részletgazdag, dinamikus animációt vonultat fel az első rész, a 3D alig lóg ki belőle. Kicsit az amerikai sorozatokat idéző akció-kriminek ígérkezik, talán csak pont a főszereplő irritáló kicsit (no, meg a Butterfly többi tagja sem százas). 6/10, meglátjuk.
  • PetruZ
    Ja, ennek is vannak jó pillanatai. Az első részben valami hiperszuper dominópályát épít radírokból, a másodikban meg japánsakk készlettel játszik le egy árulással és vérengzéssel tarkított történelmi csatát. :)

Még mindig új évad:
    Nisekoi (AniDB): Hősünk profikat megszégyenítő szakács, középiskolás fiú, titokban az egyik kedves osztálytársnőjéről ábrándozik, és mellesleg egy igen befolyásos jakuza klán örököse, bár ő kézzel-lábbal tiltakozik ez ellen. Ráadásul egy új bandával is egyre feszültebb a helyzet. Emellett tíz évvel ezelőtt ígéretet tett egy lánynak, hogy ha újra találkoznak, kinyitják azt a zárat, aminek a lakatja az ő nyakában, kulcsa pedig a lány nyakában lóg. Soha többé nem találkozott vele és nem is emlékszik már rá, kicsoda, de a lakatot mindig a nyakában hordja. De a lakat elvész, amikor elsőként nem találkozik egy új áthelyezett tanulóval, egy szőke, nagyszájú, de csinos, sportos amero-japán lánnyal, akivel aztán rendesen össze is kapnak és fasírtban vannak az első perctől kezdve. Pedig a jövő sokkal érdekesebb fordulatokat tartogat még a számára...
    Romkom, harem, komédia, minden szokásos elem (ecchi nincs). A rajzstílus kicsit fura (de nem annyira Shaft, mint néha máskor...), de megszokható. Egész jól kezdődik és a végén, bár kiderül, kinél is van a kulcs (mondjuk sejthető volt), egy csavar sokmindent keresztülhúz. Jóféle, nézős, 7/10.
  • LasDen #63169
    a mangan rohadt jókat rohogtem
  • PetruZ
    Tonari no Seki-kun (AniDB): Egy osztály hátsó padsorában ketten ülnek egymás mellett: Seki-kun, aki órák alatt is a legkülönösebb dolgokkal játszik, és Yokoi, aki emiatt képtelen a tananyagra fókuszálni és gyakran teljesen elragadják a szomszéd padon történő dolgok.
    Jópofa, vicces, rövid (7-8 perces) epizódok, egész nézhető. 6/10
  • Fresh Duke
  • IMYke2.0.0.0
    [2011-2012] - "Last Exile: Ginyoku no Fam" - 7/10
    Sokat nyomott a latba, hogy szerves folytatássá vált - Dio herceggel az élen, végén a többi főbb szereplővel együtt - és hogy lányok voltak a főszereplők.

[2012] - "Black ★ Rock Shooter - 8/10
    Nekem az OVA is bejött [8 pont] és a 8 részes TV-sorozat is.
    Remek történetet fontak az Élet és a barátság, szeretet köré - nincs értelme tovább fejtegetni.
  • qtab986
    :D
  • LasDen #63164
    hosszú meccs lesz ez
  • BEAST #63163
    Én már az első évad első felénél elfelejtettem tovább nézni. Meg is lepett, hogy ilyen hamar jött a folytatás.
  • PetruZ
    Gin no Saji S2 (AniDB): Gyakorlatilag az S1 folytatása az őszi tanév kezdetével és Mikage-problémákkal. 7/10
  • Lelouch
    Kuroko S2 14. rész
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hát Kuroko elég hamar semlegesítve lett...
  • PetruZ
    Sakura Trick (AniDB): Általában nincs bajom a full girl animékkal, de ez elviselhetetlenül nyálas és 3x girl x girl. 2/10, dobva.