72815
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
origi anime a JC Stafftol. S;G rendezoje es AnoHana, Hana Iroha es Toradora írója.
gyanús hogy nagy dramazas lesz itt... -
És az a #63314 komment pont az utalásod miatt jött létre. -
Pontosan.
Ezért bátorkodtam írni, hogy igaz ez minden Top XX listára.
Bármilyen toplista megtámadható. Pusztán csak azért, mert nincs rajta a kedvencünk, vagy "nem jó" a sorrend, kevés, vagy sok egy archetípus rajta stb. stb. stb.
Ezek a listák inkább csak vitaindítók, és a lista összeállító(k) szubjektív véleményét tükrözik, amit mindig nehéz elfogadni. Ezt magamról is tudom.
Ha lennének Top 1000-es listák, azok is kevesek lennének az anime nézők számára, a sorrendről nem is beszélve. -
Próbáltam is utalni rá röviden, hogy a sorozatoktól (néha OVA-tól) függetlenül egyszerűen badarság kezelni ezeket a nyitó- és záró képsorokat, mert úgy bizony "random képek + zene".
A szubjektum (értsd: néző) érzelmi töltetével viszont egyetlen állókép + zene is tud elsöprő erejű lenni. -
Valóban helyesen írtad, igazából az a válasz mehetett volna a videóra.
Az objektivitás meg úgy általánosabban a topicnak szólt, de a "Hát, ha kicsit is megerőltetjük magunkat, akkor tuti jobb listával állunk elő" mondatod miatt merült fel. -
Először azt akartam írni, hogy az animét nem kéne figyelembe venni hozzá, aztán rájöttem, hogy sok szempontból mégis. Szóval Samurai Champloo, Cowboy Bebop is olyanok, hogy magukban nem üt annyira.
Viszont így megint elmászhat a dolog egy ízlések és pofonok irányba. Lehet-e továbbra is objektíven nézni a dolog? (#63312 folytatása)
Ha meg anime ismerettel, legjobban passzoló, stb. opening: Gintama újraindulásakor az első opening.
Jobb verziót nem találtam sajnos... ez meg elég gáz. Szerintem kicsit fel is van gyorsítva, meg torz. De a lényeg átjön. :D Eleje, vége... Nem tudom, hogy a sorozathoz írták-e, de ez A Gintama-zene. :D (Meg amiket a DOES ír.) -
* Én helyesen írtam
* Nem írtam, hogy objektív lista és azt sem, hogy nem az.
-
"Elfin Lied" :D
- Kedvenc anime openingekről van szó. Az övéjükről. Valszeg a mainstream szférából.
- Hogyan lehetne objektíven legjobbat keresni? Milyen szempontok alapján lehetne osztályozni az openingeket?
-
Ízlések és pofonok - ha random választasz openingeket az anime-sorozatok ismerete nélkül, akkor csak ilyen véleményt tudsz formálni.
Ha a sorozat által kiváltott érzések és élmények is ott lapulnak a választás mögött, máris hitelesebb a döntés.
Nekem a "Sora no Woto" bejött - és minden alkalommal meghallgattam az openinget és az endinget. Ez NEM minden sorozat esetében jellemző rám. -
Nekem ez egy nulla, egy semmi, ha az animációkat nézzük.Képek, szép zenére -
Hát, ha kicsit is megerőltetjük magunkat, akkor tuti jobb listával állunk elő - ez igaz MINDEN Top XX listára! -, de annak örülök, hogy az Elfen Lied befért szerintük is. Más kérdés, hogy a Cowboy Bebop első helyet nem érdemel, szerintem.
Ezt például hogy a 'csába hagyták le?!: Sora no Woto opening -
Hamatora 3: meg mindig nem tudom hova tegyem ezt a sorozatot. Egyre tobb eselyet latom hogy szimpla shounen fight, de azert meg remenykedek, hogy tobb lesz ennel -
Hát ja, nem lenne nehéz 10 jobbat találni. -
Biztos vannak szarabbak is, de én ezeket próbálom elkerülni, így nem nagyon tudok hitelesen nyilatkozni ezekről.
WTF? Ugyanaz a stúdió animálja az Indexet és a Railgun-t. Ráadásul az Index anime, mint adaptáció még jobb is, mint a Railgun... Most az egy dolog, hogy az LN egy kabaré. -
Értem ezek inkább egyedi vélemények, ezeknél én azért láttam rosszabbat is.
De a téma felvető animék már nagyon nem az én korosztályom így nem kötnek le, azt hittem van egy csoport fajta ami még ezeknél is "egyszerűbb" készítésű.
Az Index meg egy jobb forgató könyvel vagy animáló csapattal mint pl. a Railguné mérföldekkel jobb lenne. -
Hááát, szerintem ezek többsége azért elég béna, vagy jellegtelen, vagy szimplán bűnronda (GITS 3D...), látszik, hogy az IGN csak a mainstream vonalat nézte át.
-
-
Igen, de azért elég nagy rizikó lenne egy nem ilyen tipusút bevállalni. -
sztem az lesz. kimennek partra v valami -
Sora no Otoshimono/Heaven's Lost Property Manga Gets Bonus Chapter
Hurrá. :D Remélem valami poén fejezet lesz, jó lenne ha azzal záródna a manga. -
Index. :D Pedig az az a sorozat, ami akár lehetne nagyon jó is, ha nem lenne tele annyi hülyeséggel. -
Pl. Kanokon, School Days, Shana S3 -
Nem sorrend, de:
Index s1, s2
Requiem for the phantom
H20 footprints in the sand -
(2009) 43,883 K-ON!
(2006) 42,525 Haruhi
(2010) 39,385 K-ON!!
(2013) 30,601 Free!
(2007) 29,146 Lucky Star
(2005) 24,436 AIR
(2007) 24,808 CLANNAD
(2008) 19,884 CLANNAD AFTER STORY
(2009) 19,602 Haruhi New
(2006) 18,170 Kanon
Az lett volna a csoda, ha 6-8 éves sorozatokat nem ver meg a "Free!". A 2. szezonnal meg elveri a K-On!-okat és Haruhit is.
A KyoAni vezetősége boldog lehet :) -
csillagszoro juhászok lepik el a pályát -
Kuroko S2 16. rész SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Misdirection overflow... :) Kövi részben meg jön az a hírhedt Zóna!? -
Tényleg mi a legalja az anime "világnak"?
Mik azok a sorozatok amit annak neveznétek?
-
emlékeim szerint kétszer lement az 52. részig, majd újrakezdték. Harmadszorra tovább mentek. Én persze lemaradtam róla 

Mondjuk a port.hu szerint 7-én kezdik elölről. Juhé :) -
Persze, a mai mesecsatornák borzalmainál mindenképp jobbak. Csak a Digimon, Pokemon, YuGiOh, BeyBlade és társai tipikus olyan sorozatok amikkel olcsón, gagyi reklámanyagokat lehet rásózni gyerekekre és másról nem is nagyon szólnak. -
bigbigle #63290 Ezek talán az ismertebbek és nézhetőbbek.
Valamint azért még mindig jobb mint amit a mai mesecsatornák adnak.
Én mindenképpen örülök annak hogy adnak valamit, ráadásul normális időben. -
Mi a bajod ezekkel a sorozatokkal? Egyik se non plusz ultra, de nem is a legalja... -
Silver Wolf #63288 Az első Digimon szériát nem pont a Viasat 3 adta? Úgy emlékszem valamikor reggel 7 körül ment. -
Csak miért ilyen Dragonballokat meg YuGiOhkat vesznek. Gondolom kb ezek a legolcsóbbak. Mi lesz a következő valamelyik digimon? :/ -
Az első 52 rész leadása kísérleti jelleggel zajlott, és nézettséghez kötötték a folytatást. Most meg már ott tartanak, hogy lassan végig leadták a sorozatot. AA fórumon anno raktak be pár nézettségi adatot, az alapján a csatorna egyik legnézettebb műsorává nőtte ki magát.
Más szempontból nézve, ha nem lenne egyöntetű siker a DBZ, akkor nem kezdenének egyből 104 résszel a GX-ből. Olyan nézettséget mondjuk tuti nem fog produkálni, mint a DBZ, de ha a második generációs Beyblade animét és a Bakugan-t is végül megérte végig leszinkronizálni, akkor szerintem olyan nagy bukás ez se lesz... -
bigbigle #63285 Akkor bocsánat.
Majd reméljük, hogy egyszer megoldják ezt a problémát. -
dbz eredményei ennyire pozitívak? megéri a plusz költség? kíváncsi vagyok meddig tart ez a "nyitás" az animek felé. tippre ha bejön Ygh is akkor újabb már bemutatott sorozat követheti -
Ahhoz külön jogokat kell vásárolni a sorozathoz, és a facebook oldalukon azt írták, hogy erre vonatkozólag még nincs információ. De a DBZ sincs fent náluk online... -
bigbigle #63282 Ha jól rémlik akkor van a viasatnak egy online része ahol visszalehet nézni a már leadott dolgokat. Bár ez nem biztos. -
Ha igazak a hírek, akkor kiderült hogy az eredeti japán változatot fogják adni, nem pedig az átmódosított amcsi változatot, mint amit az A+ vett meg anno. Ej de kár, hogy nincs Viasat6-om. :) -
Végül is csak oda van fölé írva, hogy "What to do with .part files?"...