72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • IMYke2.0.0.0
    Még angol feliratot kell szerezzek a második évad "specialjaihoz" - raw-verzió -, de minden mást megnéztem:

[2010-2011] - Ore no Imouto... 1. évad és 2. évad - a hullámzásoktól eltekintve 7/10

Agyzsibbadást a második évad végi lezáró epizódok okoztak [14-16].
  • efti
    Mangaka-san to Assistant-san to: tsundere fest o/
  • efti
    Selector infected wixoss: jo lenne ha valami Madoka szeruseg sulne ki belole, de meg egy C: money and soul and... szinvonalnak is orulnek.
  • BEAST #63957
    A Queen's Blade nyomdokaiban jár a sorozat, túl sokat nem várnék tőle. :) Látványos lesz, de nagyjából ennyi amire én számítok.
  • LasDen #63956
    a Berserk filmek CGje elég kevert volt számomra. Abban az értelemben, hogy voltak pillanatok mikor a CG nagyon jól nézett ki, máskor meg elég szarul...
  • Monoton
    Remelem a Blade & Soul a folytatasra sokkal jobb lesz, mert az elso resz nem igazan gyozott meg. :/
  • armageddon666
    Én a Berserk filmeknél nem jutottam túl a trailereken. :( Nem jött be a CG.
  • Malakai
    Én nem igazán a karakter dizájnokra értettem, hanem az animációs technikákra.
    Ami a karaktereket illeti szerintem Square pl egy elég jó stílusra állt be, már ami az arányokat és részletek mennyiségét illeti. Pont elég részletet pakolnak az arcokra, hogy stilizált, de rendes mimikát ábrázoljanak pl. Az már más, hogy azon kívül a konkrét karakterdizájnjaik, feminin "férfi" főhőseik, ero-moe lánykáik nem jönnek be.
    De speciel szerintem az új Berserk filmek is elég jók, van mit csiszolni, de szerintem jó része szokni való ott már csak.
  • DasIsFuck
    én a 3ds,realisztikus cgi-re gondoltam(sajnos szakszerűen nem tudom megnevezni:S), ugye a komolyabb animációs filmek is ezt használják+az anime sorozatok java része is.

• DasIsFuck
    "Az egész anime/manga stílus arra épül, hogy olcsón készítsenek animációt, a közismert stílusjegyek erre lettek kitalálva. De az azon gyakorlatok jó része vagy nem működik CGI esetén, vagy pont a lényeg veszik el."

Én is erre szerettem volna célozni.

Én nem írnám le a cgi-t csak azt mondtam, hogy pl olyan cgi animációkba amik japánok és eléggé az anime/manga stílus jegye alatt vagy árnyékában készülnek mint pl az ff játékok cinematic videóinál eléggé jól látszik,(legalábbis én nálam abszolút így jött le) hogy animés/mangás karakterek nem igazán férnek össze a nagyon látványos cgi-vel(a realisztikusabbakkal nem ezekről a cell-shaded fajta átmenetre értem)

egyébként már most túlszárnyalja, mondjuk keress rá az elder scrolls online cinematic trailereire vagy mondjuk witcher 3, iszonyat látványosak és hangulatosak, ugyanakkor azoknál nincs az az érzésem mint a fentebb említett ff-es példánál, az animésített minőségi cgi meg nem annyira(pl nem tudom ki hogy van vele, de az is milyen hülyén néz már ki mikor ilyen baromi durva,látványos,részletes cgi animáció alatt meghallod az animés szinkronokat...)

ugyanakkor szerintem a 2d-s kézzel rajzolt animációk ilyen tekintetben időtállók, mert tény hogy a cgi jóval több a potenciál látvány és lehetőségek tekintetébe, de az ilyen 2ds dolgoknak a mai napig megvan a hangulata.

szerintem stílusilag eléggé elkülöníthető az anime, ezért hülyeségnek érzem az "az az anime ami japán" meghatározást.
    pl nézz meg néhány justice league filmet, na az merőbe más rajzstílus mint egy anime.
    de nyilván jóval több példát is lehetne mondani, de nem ismerem annyi "nyugati" rajzfilmet a dc-marveleken kívül.
    de pont az a lényeg, hogy ha most összeülnénk vmi animációt csinálni simán eldönthetjük hogy animés stílusba akarjuk vagy nem animés stílusba.
    Mivel mint írtad, baromi egyszerű stílusjegyei vannak, de ugyanakkor kellően egyediek az elkülönítéshez.
  • armageddon666
    És akkor a cartoon stílusban csinált PSG meg nem anime?
  • xblades
    Én is azért ragaszkodom a 720-ashoz mert az még elég kicsi méretileg de elég jó minőség már.
    Az a baj elég sok anime az amit később újra akarok nézni és nem akarom ezért letörölni.
    De sajnos a régebbi animék és a kevésbé "jónak" vélt animék letöltése elég nehézkes.
    Pont most jártam úgy hogy kénytelen voltam a 1080-as letölteni de az így min a duplája méretileg.
    Ezért érdekelt ez a dolog, úgy látom mégsem tudom tovább halogatni egy újabb vinyó beszerzését, csak már egy helyem maradt a gépben, az azutánit már cd rekeszbe kell tennem vagy még egy usb-s külsőt :)
  • Lelouch
    1280x720, az 1024x768-as felbontású monitoromhoz bőven elég... :D
  • IMYke2.0.0.0
    Én 99%-ban Full HD-t nézek.
  • Malakai
    * CGI alatt most a köz által értett 3D-s képalkotással készült animációt értem, mint ahogy a többség itt is.

Szerintem cgi nézhet ki jól, lehet enyhén, vagy jobban stilizált, hogy továbbra is működik. És szerintem hasonlóan maradi hozzáállás leírni a cgi animéket, mint ahogy az bármilyen más animáció terén is. Nem csak végletekben kéne gondolkodni, hogy mire használható.
    A gondok inkább ott vannak per pill, hogy egészen másképp béna az olcsó cgi, mint az olcsó 2d-s, hagyományosabb animáció. Az egész anime/manga stílus arra épül, hogy olcsón készítsenek animációt, a közismert stílusjegyek erre lettek kitalálva. De az azon gyakorlatok jó része vagy nem működik CGI esetén, vagy pont a lényeg veszik el.
    De szerintem ez inkább egy technológiai és képzési átmeneti időszak, ha nem mondanak le róla, akkor eljön az, amikor simán jól fog kinézni, szépen lesz animálva és simán túlszárnyalja minőségben minden téren a kizárólag 2d-s animációt.

És az anime ami japán animáció, ez a legjobb besorolás. Ha stílusjegyeket nézzük, akkor manapság már a "nyugati" animációs sorozatok nagy részét animének lehetne mondani.
  • csocso14
    Üdv!
    Tudtok ajánlani a Berserk, Claymore és Shingeki no Kyojin-hoz hasonló animét? EZEKET láttam eddig, köszi szépen.
  • DasIsFuck
    azzal vitatkoznék hogy ami japán az anime és ami nem japán az nem az.
    az anime/manga egy speciális stílus lett, ha abban a rajzstílusba készül egy animációs sorozat/film akkor szerintem az is anime közé sorolható.

ff cinematic videói ott buknak meg, hogy habár stílusilag az is az anime iránzatot követi, de mivel cgi így nem tudja azt a klasszikus anime rajzstílust visszaadni ami igazán megtestesíti ezt a stílust, legfőképp azért, mert cgi révén jóval komolyabban ki kell dolgozni a karaktereket és nem lehet azt az egyszerű,elnagyolt kidolgozatlan rajzokat amit a mangák/animék használnak.

Igazából ez a legnagyobb hibája is, hisz mivel megpróbálták jóval gyengébb öszképet mutatnak az ff játékokba a karakterek komolyan vétele vagy csak zavarja a szemet mert a 2 stílus nagyon összeférhetetlen.
    Az is mutatja hogy általában a környezet,világ baromi gyönyörű, de a karakterek picit rontanak ezeken az összképeken.

Nézegettem régebben wild arms átvezetőket és ott elképesztően nagy volt a kontraszt a rajzolt animés videók és cgi 3d-s videók minősége között a rajzolt irányába.

Véleményem szerint a cgi és anime/manga stílus teljesen összeférhetetlen a szükségszerű kompromisszumok miatt, amik nagyon legyengítik az összképet.
  • Malakai
    Valójában mp4 is tudna tárolni feliratokat, vagy ahhoz is lehetne mellékelni külön fileban is. Az már más, hogy legtöbb anime subber csapat csak 1:1 követ tutorialokat, ha attól el kell térni, akkor már megáll a tudomány. :)

A tényleges kérdésre nem tudok nagyon mit mondani, szerintem tv és néző függő is, milyen messze ültök tőle pl és ott is embere válogatja ki mennyit lát.

Hozzáteszem szerintem animék 90%-nál (vagy több) nem igazán éri meg annyira az FHD, mivel egyszerűen nem olyan részletes a grafika. Persze ha egyszer hozzászoksz a tűéles képhez utána rossz visszább venni. :)
  • xblades
    Aki úgy tölti le az animéket megnézni, milyen felbontást keres?
    Nálam ha lehet 1280x720-as mert az nem foglal olyan nagy helyet, de nem tudom egy 108-as Tv van-e észrevehető különbség az 1900x1080-ashoz képest.
    Az már más hogy mp4-et csak akkor szedek le ha nem feliratos mert az égetett, inkább alapból Mkv vagy Avi.
  • Malakai
    Ezt a Log Horizont valami szemüveg fetisiszták készítették? :)
  • LasDen #63940
    pedig az is anime. japán, tehát az....
  • DasIsFuck
    Hát nyilván animációról beszélünk, ugye a kézzel rajzolt dolgokat is programokkal kell animálni, de a cgi az más ketegória kinézetre.

pl a ff cinematic átvezetők sem nevezhetőek animének(azok pl cgi-ből a top kategóriát képviselik)(és ugye az is japán), mert szerintem teljesen más a stílusa.

nálam a cgi nem egy túl jó pont egy animébe ha van.
  • Lelouch
    Senki se ajánl semmit? :D Én meg nem sokmindent néztem mostanában. Talán a Kill la Kill-t tudom mondani.
  • Lelouch
    Na megnéztem az első részét, és azt kell mondanom, hogy tényleg jó irányba fejlődött az egész.
  • Bucser
    VanDread Sem annyira ga szerintem.
  • xblades
    Én olvastam valamikor hogy a rajzolást is segítik egy programmal, ami két megrajzolt képkocka közti részt elkészíti.
    Ez gondolom azért már elég nagy segítség a 24 kp/mp esetén.
    Bár nem tudom mikori hír volt.
  • DarkHorSe
    Nalam az a mervado mondjuk. Attol lehet jobb nyugodtan :D
  • Lelouch
    Most akkor nagyon jó animét, vagy Attack on Titan színvonalút keresel? :D
  • DarkHorSe
    Jelent meg valami nagyon jo anime az utobbi evekben? A legutolso amit lattam az attack on titan volt. Valami ilyesmi szinvonalut keresek.
  • Lelouch
    Nem igazán tetszik, ami a KamiNomi mangában folyik, a befejezést bejelentő hír óta kijött eddigi fezetekben.
  • armageddon666
    Viszont talán az Appleseedből is van egy film, a szintén CGI, Vexille-szerű, és az szintén nem volt rossz. :)

FF7AC is CGI, de nagyon más a stílusa ezekhez képest. A felsoroltak, és a kritizált anime azok ilyen rajz-közeliek.
  • DasIsFuck
    Én azt nem tekinteném animének, meg aztán olyan nagyon az sem néz ki.

Meg a stílus szerintem teljesen összeférhetetlen, a rajzstílus annyira eltér a cgi-től hogy vagy egy nagyon jó cgi van benne, vagy egyszerűen szar, nincs középút.

Én pontosan ezért irtózom a cgi-től az animékbe mert nem illenek bele.
    de nyilván jobban megéri bizonyos esetekbe, mert ilyen ultra gagyi cgi-vel van tele a legtöbb anime.

megint a witchcraft worksot tudom példának hozni, mert az most a legfrissebb élményem ilyen tekintetbe, baromi szép harcjelenetek voltak benne pl amikor harcolt az elején a nyulakkla az nagyon jól nézett ki, aztán volt benne egy jelenet ahol repültek a város felett, az meg olyan ronda cgi volt hogy ihaj...
  • BEAST #63928
    Fairy Tail s2 yay!
  • IMYke2.0.0.0
    Amiben viszont ótvar a CGI (mert az egész az, és kevés pénzből készült): az Appleseed XIII-sorozat.
  • Seth
    Nem túlnyomó részben, hanem 100% :)
  • IMYke2.0.0.0
    Mekkora királyság az az anime is!
  • IMYke2.0.0.0
    Bizony.
  • efti
    Szerintem az FF7 Advent Children is tulnyomo reszben cgi es teljesen jol nez ki
  • armageddon666
    Vexille.
  • armageddon666
    Olcsóbb.