72815
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Ritkán olvasok ennyire pejoratívat: "persze nyilván ez a kultúrájuk oka. " -
Pont azt akartam mondani hogy ahol aktívan egy időben jelen van több lány (hárem) egy fiú szerelmi életében, nem lesz olyan anime ahol még csak utalnának is a sexre (még a valóságos csók is ritka) mert azzal eldőlne arra a lányra a hárem kérdése. Olyan meg nem lesz a történelemben hogy aktívan több lánnyal folytasson egy srác nemi életet úgy, hogy mindegyik lány bele is egyezzen.
Mondjuk én keresztény vagyok a törvényeink is tiltják, de Rito helyében engem nem kellene győzködni a többnejűség mellett ha mindegyik lány beleegyezne.
Mondjuk furák a japánok, mert az előbbiekkel gondjuk van, de a loli, Guy és a perverz "szerelem"-t meg elégé "pártolják" a képernyőn, persze nyilván ez a kultúrájuk oka.
Mindegy nekem ez is megfelel mert ha nem lenne japán anime, ezeket pl amerikai animében nem láthatnám. Ezért még a transzi karaktereket is elviselem. -
Prof William #64118 Bezzeg Haruka a Yosuga no Sora-ban. :)
Persze két különböző műfaj de akkor is... :) -
Úgy látom Togashi most se nagyon fog bíbelődni a rajzzal... 
-
Képzelem hány embert érdekel, de azért megemlítem, hogy a Viasat6 már elkezdte adni a Yugioh GX 2. évadját, vagyis azt ami már nem volt leadva az Animaxon... :D -
ez szvsz csak egy gyenge kifogás lenne szerintem.
Akkor a karakternek és helyzetnek kicsit másképp kellene viselkednie.
Így abban a szituban amiben van nem lehet azt mondani, hogy nagyon tökösebb lenne.
Hisz lényegébe önként felkínálják magukat+ a karakter is hajlik a dologra, mégis egy ponton visszakozik, pont ott ahol igazán nem kellene.
egyébként vannak ezek a borderline cuccok, sőt ahogy az szokás hogy bd verziókba meztelen csöcsökkre van az egész építve egy-két szex jelenet a nemiszervek mutatása nélkül alig állna messzebb az egésztől.(főleg hogy vannak alibi harcok, tehát nem fullba az ecchin van a hangsúly.) -
Ha nem mutatják az aktust, nem az. -
Mert az már hentai lenne :) -
Issei is csak egy átlagtól picit jobb hárem hős, a lehetőség ott van előtte mégis olyannyira töketlen hogy képtelen megtenni amit megkövetel a haza... -
Sziasztok, egy nem mindennapi kérdésem lenne, biztosan sokan belefutnak ebbe (majd): adott két gyermek, akik beleestek a Lyoko-kód c. anime-ba. Az a kérdésem, milyen, hasonló (harc a virtuális világban, gyerekhősök, MI, valóság és virtuális világ áttűnése, stb...) egyrészes(!) vagy minisorozat anime-kat tudtok javasolni (korukból adódóan szinkronnal is elérhetőt, de nem feltétlenül!) ami (lehetőleg) erőszakmentesen megmutatja ezt a sci-fi témát.
Nem buta csihi-puhi srácok, nekik tetszik az elgondolkodtatósabb műfaj is (azért ne Lain-ban gondolkodjatok).
Előre is köszönöm, persze túrom a webet utána, de a szakértői tanács sokkal többet ér! :) -
Na ja eddig ezt nálam 3 anime érte le abból kettő az utált 1/10 szinten van, az utolsót pedig a 3. évada mentette meg (pedig azt meg mások húzták le). De mindegyiket végignéztem, ezért még nem hagytam félbe egyet sem.
"mindig mindent másképp csinálna, mint a főszereplő"
Issei helyében mindent úgy csinálnék Riasékkal mint ő
, a többire igaz.
-
Filmek, animék (sorozatok) nézésekor az ember persze, hogy mindig mindent másképp csinálna, mint a főszereplő(k) :)))
Én is igyekszem a látottak alapján beleélve magam eldönteni, hogy én miképp...
De, sokszor megrázom magam és hagyom, hogy a történet vigyen magával, mert ha mindig azon agyalok (agyalsz), hogy ezt most miért így, amikor én úgy tettem volna, akkor nem hagyod magad szórakoztatni. -
Ott volt azért a fiú félrelépése is, de ez még mindig ki mit tolerál szint.
A katonaság meg sokminden másban is visszaélt az animében, hisz háború van ráadásul érezhető hogy vesztes. És ez a másik vonal amiről szól az anime.
De mindegy is alapjában véve nem bántam meg hogy megnéztem, hogy nem minden tetszett benne úgy ahogy volt meg már természetes dolog. Minden jó úgy benne ahogy van, csak én másképp próbáltam volna csinálni dolgokat, ennyi.
Az amúgy is top 2. helyezett lett drámai jelenet terén Akemi: video
úgy ahogy a 1. és 3.-at sem tudom elfelejteni, pedig már a sorozatuk sok részletére nem emlékszem, ez is beleéget az emlékeimbe, ezért is kell most a humoros és aranyos anime sorozat dömping
-
Ha 10/10 nem is lett nalam, de azert a Saikano egyaltalan nem rossz tortenet. -
A Senran Kagura (játék) producerének asztala... -
Chise mindent (!) a szerelmének rendelt alá - saját magát is.
Ahol a szerelme élt, azt minden áron megvédte, és ez a lényege az egésznek. Ezzel is "élt vissza" a haderő.
A hadnagyos affér szánalom volt a részéről, és túllépési szándék, megint csak a szerelme érdekében - de utóbbi erősebb volt [lásd a későbbiek].
-
Úgy látom Ash még mindig pokeszexuális... :D -
Nos ha a mélyebb mondanivalót nézzük az egész anime erről szól, és toleráns vagy hogy más másképpen gondol a világra majd aképpen cselekszik, akkor nyilván elfogadható a történések. -
Biztos voltál már szerelmes... itt, a másik élete mindennél fontosabb, és ezért óvja meg. A többi már utána lényegtelen. -
#64099 -
Saikano így jó ahogy van. :)
Én a live actiont is megnéztem, és azt is szerettem. -
Hát nálam a szerelmi műdrámázás vont le az élvezetéből, hihető de nekem nem tetszik ha a nagy szerelemről szól, SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hogy ilyen könnyen félrelépnek és csak a szexel helyettesíthetik a szerelmet.
De ez magányvélemény, a vége nem jó, azt nem értem csóri gyereknek miért jó hogy megörülve egyedül él a világvége után? Ráadásul reálisan max néhány nappal élheti túl a többieket, de így az ő vége is elég szenvedésekkel teli lenne. -
nálam a Saikano 10/10. Nem tökéletes maga az anime, de számomra mégis az :D
Hogy a vége miért jó? Őszintén megvallva fogalmam nincs :D -
Remekül lehet ebben a topikba jó animéket halászni:D -
Jól ellátva magam vígjáték animékkal, hosszabb vacillálás után neki álltam és megnéztem elsőnek bemelegítésként a Kowarekake no Orgel-t majd rá a Saishuuheiki Kanojo.
Utóbbiban erősebb drámát vártam (amit mondjuk a 9. részben Akemi személyében túl erősen meg is kaptam, az utolsó pillanatig kiakasztó annak aki már kilépet a gyerekkor ártatlan világából)
Nem részletezve túl, a szerelmi és érzelmi dráma nekem néhol kissé erőltetetten volt túlspilázva, de ez a japán látásvilág.
Mivel jobban gondban vagyok az a vége értelme, mert ha nem a mögöttes mondanivalót nézem nem sok értelmét látom kissé megmagyarázatlan, miért jó úgy a vége?
De több anime is példát vehetne ebből hogyan kell hentai nélkül szexet belevinni a történetbe. -
Gondolom ez ilyen íratlan szabály, hogy ahol hárem szit van oda a végére ez kötelező:D
Az animék nagyon szépen szembe tudják köpni magukat:D
Erről a Dusk Maiden of Amnesia fináléja egy kitünő példa, baromi jól felépített,erős volt amit ott felépítettek, hogy aztán az utolsó jelenetbe az egészet elemeire rombolják le.XD -
én tartom, akkor is :D a vége úgy is az lesz, hogy Yukinon is belehabarodik, mer milyen okos mocsadék vagy valami :D
A tanárnő meg gyanús. Ha csak játszana, akkor nem ilyen lenne. Annál sokkal érzelem dúsabbak voltak egyes megnyilvánulásai. -
Amúgy, tegnap a Nichijou-ban a szarvas vs. igazgató jeleneten hasfájósra röhögtem magam :)))
-
Azért messze nem nevezném ezt még "harem"-nek, maximum idézőjelesnek. :) Hachiman egy pesszimista, egy szarkasztikus "nem akarok belefolyni"-figura, akit Yui csak a gyerekkori barát kiskutyapózában és szemeivel csodál. Yukinon egy sznob, az eleven jégszobor mindazokkal szemben, akik nincsenek az ő szintjén (vagyis rajta kívül mindenki), és csak azért segít bárkinek is, hogy a kiválósága még nyílvánvalóbb legyen. Az érdeklődése csak azért támad fel, mert Hachi, amikor kiszól a burokból, tökre más, mint bárki más. A tanárnő meg csak játszik, ki akarja ugrasztani a nyulat a bokorból (meg... akármi :D ). Még a cím is kifordított és pesszimista: "Ifjúságom szerelmi története pont olyan elbaltázott, mint ahogy az várható volt"...
A sorozat amúgy tényleg jó volt, a szövegeken néhol lehidaltam, várom már a folytatást én is. :)
-
azért van ott hárem. Yui egyértelmű, Yukinon alakul, míg a tanárnő is settenkedik valamiben. De legalább is nem normális, ahogy viselkedik Hachimannal :D
Mindenesetre én bírtam. Valamennyivel kiemelkedett a rengeteg hulladék és átlag sorozat közül... -
Ez némiképp vigasz. Jó lesz félretéve ez - majd a 2. évad BD-rippel együtt. -
Nem kizárni akarom őket [tévedés leledzik úgy látom], hanem azt nem szeretem már, hogy 99%-ban egy adott hím körül forog a sztori.
Szerepeljen szépen csak srác a sorozatban, animében, de ne ő legyen már állandóan a képernyőn, mert [direkt erős túlzás!] már lassan sugárban hányok ezektől. -
Még csak harem központ sem lesz belőle és a két lány is egyenértékű főszereplő.
-
Nézz Shoujo, Josei animéket, vagy Shoujo Ai, ha teljesen ki akarod zárni a hímeket. -
Gondolhattam volna akár arra is, hogy barom a srác [mert tényleg az - kezdve az idióta gondolataival az elején, és reagálásaival később], de most a "fütyi" arra utalt, hogy kan, srác, fiú, himbilimbis... azaz, nem lány a főszereplő. -
szerintme nem fütyi. sokkal értelmesebb, mint az átlag háram hős. egy bunkó barom, de pont ettől jó :D
de amúgy nemsokáraa jön belőle 2. évad. -
"Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru"
1. részt megnéztem, és ezt inkább félreteszem - eleve az zavar, hogy kiderült, a főszereplő egy fütyi [akiből nyilvánvalóan hárem-középpont lesz], és most ehhez nincs kedvem.
Fontos: ezen kép alapján döntöttem a beszerzés mellett, és direkt nem olvastam el a plotot.
A kép alapján úgy tűnt, lányka (lánykák) lesznek a főszereplők... :(
Sebaj, ínséges időkre, vagy amikor kedvem lesz hozzá, jó lesz. -
Hunter x Hunter Manga to Resume in June
YEESSS! :D -
A folytatásból a szerelmi vonulat abszolút kimaradt.
-
FT S2 3. rész - Sokszor még mindig elég igénytelen megoldásokat lehet látni... Azért legalább az első részeknél jobban odatehették volna magukat.