72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • LasDen #64240
    lesz Ikaros, a többi nem számít :D
  • Lelouch
    Hát ha te így érzed... :D
  • Lelouch
    Nem érdekel??? :D
  • LasDen #64237
    és a fele megint recap lesz. de engem nem érdekel :D
  • Fresh Duke
    Igen, és szerintem nem is kicsivel...
  • IMYke2.0.0.0
    Azaz: majd ráhajtok, ha lesz forrás :)
  • IMYke2.0.0.0
    Köszi - ráhajtok :)
  • Lelouch
    Igen, van újabb.
  • IMYke2.0.0.0
    Ennél van újabb?:
    "Gekijouban Sora no Otoshimono - Tokei Jikake no Angeloid"

Lemaradtam valamiről?
  • Lelouch
    Az új SnO movie tényleg csak 50 perces lett? :D Azért ennél kicsivel többre számítottam... :D
  • LasDen #64230
    de talán más is foglalkozott vele. de passz akkor. talán nem is baj :D
  • Lelouch
    *náluk

Szerintem akkor majd nézem inkább angolul.
  • Lelouch
    Néztem nálunk, de a tervezett projekteknél nincs ott, meg az előző kettővel se foglalkoztak.
  • LasDen #64227
    Az Urahara projektje a Madoka, szóval náluk kell nézelődni, de feltételezem csinálják....
  • Lelouch
    Nem tudja valaki, hogy az utolsó Madoka mozit fordítja-e valaki magyarra? Ha nem, akkor nem várok feleslegesen és nézem angolul...
  • RaZoK
    Na az elsőt megtaláltam! :D

Angol cím: Space Transformers Magyar cím: Transformerek háborúja

Kicsit utánajártam a történetének. Valójában egy észak koreai - japán -kínai transformer egyvelegről van szó (Ázsia belendült) Egyébként sok ehhez nagyon hasonló rajzfilmet találtam még, talán folyatások lehetnek.

Ezt a linket találtam ahol átfogóbb elemzése van a filmnek, azt írják a korai 80' években készült:

http://teleport-city.com/2013/04/23/space-transformers/

Aki nem látta annak ajánlom!

Diatron 5 bosszúra szomjazik!

A másik is kommunista rajzfilm lehet, azt még nem sikerült megtalálnom.

• RaZoK
    23 éves vagyok, itt a fórumon kamu adatokat adtam meg. még videón volt meg nekünk olyan 7-8 éves lehettem akkor, de ez nem számít mondom mert 70-80' évek körüli lehet mind a kettő, azért köszi, hogy utánajártál!
  • armageddon666
    "80-as évek retro", efölött elsiklottam, elnézést. :)
  • armageddon666
    25-30 között, milyen kort határozol meg gyerekkorodként? Mikor és hol láttad ezeket? A másodikra rákérdeztem egy vietnami barátomnál, de szerintem nem ismeri.
  • RaZoK
    Sziasztok,

Két filmnek szeretném megtudni a címét, mindkettő robotos, transzformeres 80-as évek retro:

1. IVE-t (ájvi) a világ vezetőjét, otthonában megtámadja egy terrorista. Injekcióval befecskendezi a testébe a miniatürizált parazita robotokat és némi humán állományt, akiknek a szerepük, hogy tönkretegyék a szervezetét. A gonosz agresszió leverése érdekében egy professzor két robotot tervez. Amiket szintén miniatürizált antitestként juttatnak a szervezetbe. Az egyik fehér színű transzformer amit egy kis piros zöld izé szintén valami robotféle pilóta irányít. azt küldik elsőnek és a parazita robotok simán leverik. Aztán az ötös robotot küldik be, de valamiért szétesik és egy fiatal srác szereli össze vagy mi. aztán győz és happyend, a csaj meggyógyul.

2. Ez valami vietnami mese, még régebben láttam. Itt a valóságot keverik az animációval. Rendes filmként kezdődik egy osztályteremben ahol valami kirándulást szerveznek, táborozgatást. Amikor elindulnak kirándulni bujkálniuk kell mert terroristák bóklásznak a közelben. Az egyik éjjel elalszanak és azt álmodják, hogy transzformerek és harcba szállnak a terroristákkal (az álom a rajzfilm rész) mindegyik gyerek más képességekkel bír, és ha jól emlékszem a végén az összes robot egybetraszformálódik valami mega robottá.

Tudom, hogy zavaros de biztos lesz itt akinek beugrik :) Gyerekkorom nagy kedvencei, de a címüket elfelejtettem.

Köszi előre is!
  • RelakS
    azzá :D
  • LasDen #64219
    jobbabbá
  • RelakS
    Az elején bevallottan rémgagyi a rajzolása, később jobbabbá válik.
  • Lelouch
    Te folyton meg vagy áldva a rajzolással... :D
  • IMYke2.0.0.0
    Banner wins :)

• armageddon666
    Lehet, hogy elolvasnám, bár úgy rémlik nem túl jó a rajzolása. De amit felvázoltál érdekelne. Ha nem gond, kérlek tedd. :)
  • RelakS
    Már régen volt.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ami biztos:
    Az anime Mariko halála előtt kezd el rettenetesen eltérni a mangától. Mariko halála a történetnek kb a fele, fél évvel később jönnek újabb borzalmak: másik ellenség, több diclonius, a cég egyéb sötét oldalai :)
    A végén meg Nyuu annyit használja a diclonius képességeit, hogy a teste gyakorlatilag elolvad emiatt.

Meg az egyik fejezetben az írónak eléggé elgurult a gyógyszere, szinte hentai lett :D

Rakjam fel dropboxra? :)
  • IMYke2.0.0.0
    "Nichijou" - 7/10

26 rész + OVA.
    Az a szarvas vs. igazgató jelenetsor beleégett a retinámba :)
    Alapvetően jól szórakoztam - rengetegszer felnevettem, kuncogtam. Bár, voltak "poénok", amiket nem értettem, de azt a sajátságos japán humor (illetve az általam nem ismert kultúra elemek) számlájára írtam.
  • armageddon666
    Elfen Lied manga-anime különbséget spoilerben áruld el kérlek! :)
  • RelakS
    anime - manga
    Nem sok ilyen párosítással találkoztam:
    Mahou Sensei Negima
    Elfen Lied
    Midori no Hibi
    Kodomo no Jikan
    Aishiteruze Baby
    meg belekezdtem az Inuyashába

Valahogy a képregény mindig jobb volt. Kereken lezárt történet pl (Negima, Midori, Aishiteruze), de volt mindfuck is :D (Negima, Elfen Lied)
  • Lelouch
    Fairy Tail S2 4. rész: Gyanús volt, hogy Gray kb. semmi sérülést nem szenved el a csapásoktól amiket bekapott, így belenéztem a mangába és bizony a Gray harc nagy része filler volt, meg is látszott... :D Az a sok elcsépelt duma is, eh... Az is mind filler volt, amit Lucy-ék levágtak a föld alatt... :D Az is még a FT-hez képest is túl bárgyú volt... :D De legalább azt vágják, hogy a fanservice az egyik nagy fegyvere a sorozatnak. :)
  • Lelouch
    Volt egy recap epizód, amit nem fordítottak le, szerintem az lesz az. Kihagyható.
  • efti
    Lehetseges hogy a hulyebt fele Kaiji s2 csomagban nincs meg az ep14? Nutbladderek kihagytak?
  • Lelouch
    Miért, szerinted a Naruto jobb?
  • Fresh Duke
    Több Fairy Tail vagy Naruto van? Mert szerintem nem ugyanarra gondolunk.
  • DasIsFuck
    jó, de a naruto egy ömletes baromság volt, ennek meg volt stílusa:)
    mint fantasy elég jó szerintem, csak egy pont után már kibukik...
  • IMYke2.0.0.0
    Én már megtanultam csak azt elfogadni, amit valódi mozgóképen kapok - nem agyalok azon, hogy miről maradtam/dok le, mert abba bele lehetne őrülni.
  • Lelouch
    Meg az art és a fanservice miatt. :D De amúgy jelen pillanatban kb. minden tekintetben jobb, mint a Naruto.
  • Lelouch
    *És sikerült elhagyni olyan dolgokat, amik a régiben kifejezetten bosszantottak... :D
  • Lelouch
    Én az animét a manga után nem bírtam tovább nézni néhány résznél... :D Az új anime se hibátlan, de közelebb áll a mangához így egyelőre nálam az már a nézhető kategórába esik még.