72815
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
ööö.
bannerért én vagyok a felelős. (gomen)
sajna ma tönkrement a winyóm. megbolondult és eltűntek a particiók. ergo elveszett minden.
és már feltölteni sem tudok újra a cuccot... :S (SG tárhelyemről is letöröltem, és csak most esett le, h onnan volt linkelve)
(most is fasza winfos millenium van fent xp helyett xD) -
Tényleg!
Hová tünt? : )
Tryst --> Musashi nekem is "szimpi". A róla szóló 5 kötetes gyüjt. páratlan részeit nehéz beszerezni... : ( -
Én most fejeztem csak be a 13. kötetet, ebben győzi le Musashi a sebhelyes, arcúlácos-sarlós Tsujikaze Kohei-t, akiről kiderül, hogy miért is gyűlöli annyira az életet. Kezdve onnan, hogy <SPOILER>a saját anyja 11 évesen belöki a folyóba, hogy megszabaduljon tőle,</SPOILER> már nem lehet valami derűs a lelke.
Elveszett a bannerünk! -
Vagabond:
Tök szomorú vagyok, h Musashi törénete nem folytatódott eddig (18as kötet).
Bár Kojiro története sem rossz, de Musahi szimpatikusabb volt. :) -
Prof William #8173 Ja Gats már akkor lenyomott pár ilyet... Az ilyesmi csak arra jó hogy ki ne jöjjön a gyakorlatból... -
Ez igaz...[állvakar]
Apám meg busszal, ő Gutts tesója és én keményebb vagyok még nála is :DDD -
Hogy jön ide apád! ;)
Mellesleg a napfogyatkozás idején volt bőven ilyen méretű szörny, még cifrábbak is ezeknél.
Viszont mérettől függetlenül még akkor is Zodd a legkeményebb! -
Apám mekkora Monszta! -
gec, most néztem meg 3x-ra az ergo proxy első részét :)
egyszrűen nem tudok betelni vele, nagyon pöpec a sorozat ^^
aki még nem nézte meg azonnal pótolja be!
no meg Lir rulz! -
jam, ez így elég reálisnak tűnik.
szvsz olyan 45 köteteses lesz így a manga. :) -
Prof William #8167
SZerintem hogy fog folytatódnmi a Berserk
avagy
Lehetséges Spoilerveszély! (Ha esetleg ráhibáznék. :))
Szal Gats és kis csapata még írt egy kicsit majd hajóra szálnak ugyebár az eéfek felé. Persze a hajóút nem lessz eseménytelen. Jó pár viszontagság, vihar szörnyek, kalózok stb veszélyeztetik hősünk életét.
Megérkeznek másik kontinensre. Persze az út az elfekhez nem eseménytelen. (Képzelhetitek.)
Aztán elérnek az elfekhez. Persze épp nagy bajban vannak mert Griffith uygebár nem tűrheti hogy egy iylen erő dacoljon vele. Megmentik őket. Az elfek vagy visszaadják Casca eszét vagy nem... Esetleg nem tudják de sejtik hogy lehet. Persze elhalmoznak mindenkit ajándékkal (feltápolják őket.)+feltápoljáh Gats-ot. (igen mégjobban!) akinek így már jó eélyei lehetnek Griffith ellen.
Hazérnek... (Persze képzelhetitek mennyi viszontagság után.)És akkor végre elkezdhetik Griff bá alvezéreit felszeletelni, persze mindet jó hosszú köteteken át. :)
És aztán jön Griff...
Lehetséges Spoiler vége.
Na? -
persze, csak akkor írd ki h lehetésges spoiler veszély :D -
Prof William #8165 Biztos.... Messze van még mire eljutnak az elfekhez. :)
Már amúgy kitaláltam egy történetszálat amin mehet és akár még be is jöhet... eddig leaglábbis bejött... Nos? Leírjam? -
szerintem továbbra is shierke lesz a híró. talán az egyetlen változás most az lesz, h shiereke totál kitüi saját magát, és legközelebb a hajón tér magához.
meg amitől 1 kicsit félek, h a hajón is 5-6 rész lesz azzal, h megjelenik a nagy viziszörny... :( -
Az nem kétséges, csak, hogy kinek a vére fog folyni, meg, hogy mi történik azután Gatts-szal?
Bucser: ha úgy lenne, az alaposan meglepne, mivel Farnese még elég alacsony szinten áll a mágiában. Akkor már inkább Serpico, vagy a minden kritikus helyzetben megjelenő Skull Knight. Vagy maga -- jajj kimondani is alig merem -- Griffith! ;)SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mióta újraszületett, még egy fokkal visszataszítóbb az ondolált fürtjeivel. -
Szerintem most Farnese lesz a megmentője:) -
ugyan az mint eddig. vérfürdő :D -
És Gatts újra rákényszerült! Csak most Shierke annyira le van gyengülve, hogy esélye sincs visszahozni. Mi lesz itt? 
-
Kint van új Berserk fejezet!
link -
Megjelent az Ergo Proxy első része, Samurai Champloo alkotóinak új sorozata.
Link: Ergo Proxy -
olvassa valaki a battle angel alita - last ordert?
csak mert a 7. kötet már letölthető :) -
hihi rossz helyre sorry -
Attica! Attica! -
Brühhühühühühühüüüü....
20. volume végére értem és nincs több:( Mondjátok, hogy írják még a Vagabondot!!!! -
igen. japánban ma adják. szal majd 1-2 nap múlva kell csak keresni a subbold verziót :) -
Az van ma
-
feb 10.én lesz az első rész hellsingnek :) -
Hellsing
Elméletileg a napokban jön ki, mai dátumot írtak, de még sehol sem láttam.. -
Mikorra várható a következő Fate stay night?
Nomeg a Hellsing ?? -
Reggel 8 óta olvasom^^ egyébként 11 voume közepe. -
Ez még nagyon az elején van, hol tartasz benne? -
nagyon jók az első lapokon ezek a jobb alsó sarokban lévő rajzok:D
pl: Dog: Looks similar to a cat, but actually it is very different:D (és le van rajzolva egy farkas:D) -
:D Elhiszem:) Kb mint én a Gundam Seed (az eredeti) idején hisz azt akkor néztem mikor tolták kifelé a részeket és 24-ig találtam aztan sehol semmi:D -
Képzelheted mennyire kétségbe voltam esve, amikor eljutottam a 10. kötet végére, és sehol se lehetett beszerezni a 2. felét a mangának. -
NA persze kivéve a Granny-t:D -
Vagabondra nem találok szavakat:) ma kezdtem el de ezt sem tudom letenni:) Annyira jó a 2 véglet:) Takezó és a másik srác között... Takezó mindenért nagyon keményen megdolgozik és nem tudja, hogy valójában mennyire erős. Míg a másik elhiszi a saját hazugságait és mindig a könyebb utat választja:) Szerintem zseniális:) Ami pedig extrán tetszik, hogy az idő múlása nem abban nyílvánul meg, hogy más az évszám hanem él az egész környezet Takezó borostásodik mindenkinek vannak kisebb nagyobb gondjai és eszméletlenül jól meg van rajzolva:) Egyszerűen csúcs:) (viszont félelmetes milyen szép nőket rajzoltak bele:) -
aarghhh ichigo rulez!!! -
Na igen, a Vagabond elég addiktív, olvasom mellette a Berserk-et, és le vagyok kissé maradva Monster-rel, de azt is mindenképpen végig akarom olvasni, és még belevágtam a Blame!-be is, és itt üdül a vinyómon már mióta a GTO mangája is "érintetlenül" :(. Ezek mellé már nincs erőm újabb futó mangát felvenni, sry. -
67-es Dattebayo Bleach és 213-as Bleach seven leach Manga ... Hajrá olvaássára és nézésre fel:) (persze csak ha befejeztétek a Vagabondot) -
Na, eddig főleg Read Only voltam a topicban, most viszont egy sorozat kapcsán egy picit aktiválom magam. Ez a sorozat pedig a Starship Operators. Na első körben már az csoda volt, hogy a figyelmemet egyáltalán egy pillanatra is felkeltette egy ilyen semmitmondó cím... (nehezemre esik megérteni, hogy is sikerül az Anime v. Manga sorozatok címeit olykor piszkosul jól eltalálni, máskor meg olyat összehozni, amihez még egy fékezett habzású mosópor neve is frappánsabb lenne)
A történet röviden: 2300-ban járunk, az emberiség számtalan bolygók kolonizált már, melyek saját kormányal és kultúrával rendelkeznek. A Kibi bolygó Védelmi Erőinek végzős űrkadétjai a vadonatúj Amaterasu űrcirkálón teljesítik a kiképzés végét jelentő gyakorlati utat, mikor sokkoló hírről értesülnek: az agresszív Királyság (A Henrietta népek szövetsége) és Kibi között hadiállapot lépett életbe, ami rövid úton, Kibi behódolásával ér véget, hála az ellenfél nyomasztó katonai fölényének. A kadétok azonban úgy döntenek, hogy saját háborút indítanak a Királyság ellen, a harchoz szükséges anyagi hátteret pedig úgy biztosítják, hogy egyességet kötnek a Galaktikus Hírcsatornával, amely egyfajta valóságshowt közvetít a hajóról. Közben a hajó felveszi Kibi volt miniszterelnökét is, aki számüzetésbe vonul, és a hajó számára igyekszik politikai támogatást szerezni. Miközben az Amaterasu hol az űzött vad, hol a vadász szerepében találja magát, mintegy nemezise lesz a Conquistator űrcirkáló és veterán parancsnoka.
Rövid vélemény a sorozatról: Kezdjük a rosszal. A szokásos klisék visszaköszönnek, csupa tini, akik egy hatalmasabb, és minden tekintetben erősebb ellenfélel szállnak hősiesen szembe. A karakterek mindegyike sajnos sablonos, nem igazán vettem észre igazi egyéniséget, vagy különösebben jól kidolgozott személyiséget (talán a Conquistator kapitányának kivételével). A párbeszédek sajnos (különösen az első részekben) meglehetősen fantáziátlanok és zagyvák (vagy a fordítás az, ezt nem tudom). Elmaradhatattlan a látványelemek fontossága, minhogy a lánykadétok szűkre szabott, desingos egyenruhát viselnek, vagy a logikai bukfencek (az Amaterasu ugyan egy csúcstechnikát képviselő számítógéppel van felszerelve, de a tüzérnek kézzel kell a célkeresztet a célpontot jelölő jelre vinnie...). A történet fonása is több sebből vérzik, hogy a fő karakterek "jellemfejlődéséről" ne is beszéljünk. Tehát adva van egy alapjában véve középszerűnek tűnő alkotás. De akkor miért vesztegetem a szót rá?
Azért, mert ott van az űrcsaták (számomra kedves) ábrázolásának egy csodálatos példája. Nagyszerűen érzékeltetik a gigászi távolságokat és a tehetettlenségi mozgásból fakadó manőverezés problémáit (még ha persze messze is van attól, hogy reálisnak nevezzük), illetve a nagy távolságokból vívott harc embertelen mivoltát. Jól ki vannak találva a legtöbb űrhajó desingjai, az, hogy az energiafegyverekkel vívott harcban a páncélzat hővédelme jelenthet mentséget az ellenséges lézerágyúk találataitól. Mindez különféle stratégiai finomságokkal megtűzdelve, amit tovább fűszereznek a sorozat közepétől a politikai harctér megnyitásával. Ha jól tudom 13. részből áll az egész sorozat, én eddig a 11. részig láttam, és alapjában véve jó véleménnyel vagyok róla, csak ajálani tudom azoknak, akik valami különlegességre vágynak, de kerüljék azok, akik a pörgős, feszített ütemű akciójelenet-orgiákat kedvelik - ez a sorozat nem nekik szól.
[center]