72816
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Emberiség milyensége??
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hát Lucy az Elfen Liedben egy agyonkínzott megcsömörlött gyerek aki hatalmat és lehetőséget kap a bosszúja beteljesíítésére az egész emberiségen. Aztán megtalálja a reményt a fiú szerepében.. a gond, hogy kurvára nincs se befejezése se sztorija az egésznek. Arról szól a sorozat, hogy Lucy hogy lesz szörnyetegből emberféle egy kis szeretet közbeiktatásával... Na meg Ugye Nyumindenki vágya otthonra:D
De valljuk be történet max 4 érzelmek lehetnek 8-asra értékelhetők de hát összecsapottság és ízléstelenség erősen 1-es... szóval átlag 4:) a 10-ből. -
rendben, a sok vér és bél, ill. csöcsök összefoglalva a vizualitás mögött igazabol tömören kifejzve magam az emberiség milyenségéről szól az anime, amit eleg jól is ábrázol.Nekem ez jött le belőle és talán nem is volt rosz a megközelítésem, remelem:D -
akkor kérlek meséld el a történet, a szereplők és az egész anime nagyszerűségét. kiváncsian várom h milyen pozitívumokat tudsz majd felsorolni :) -
hat, ha neked a lenyeg a darabolas volt, akkor eleg rendesen benezted sajna, de ez van:D... amugy nalam siman megerdemel 8/10 et -
most h írtad ezt a 10es pontozási listát, eddig talán még nem is volt olyan anime amire azt mondtam h ekkora szar nem létezik. de van.
*dobpergés*
ELFEN LIED
10/0
szar, szar és meglepő de szar. klisé, klisé hátán, az összes létező sablonszereplővel, és olyan történeti "csavarral" amit az ember sose gondolt volna. ahol lehetett puccér kislányokat mutogattak, és vért. aminek a lényege nem is a félelem keltése volt, hanem csak az h hú bazzeg de gusztustalan és durva. az egész anime 1 szadiparádé volt, valami mellékes történettel megfűszerezve. a lényege a darabolás volt. aki animét szereti, az elkerüli. :) -
Legalább megtanultad, hogy mindent fenntartásokkal kell fogadni, pláne, ha a fanatikus társaságba kerül az ember. :)
Egyébként nálam is 8/10-es a Wolf's Rain. Az már megint más kérdés, hogy ez kinek mit jelent, mert sokan úgy érzik a 8/10 még nem elég jó, de részemről ez már átlagon felülinek, maradandó alkotásnak számít.
Az www.animenewsnetwork.com értékelési rendszerében tetszenek a meghatározások, amiket nagyjából elfogadhatónak is tartok:
10-A Masterpiece, exquisite beyond words
9-Excellent, should be in anyone's collection
8-Very good, don't miss it
7-Good, worth seeing
6-Decent, I didn't lose my time
5-So-so, it didn't really grab my attention
4-Not really good, but not a total waste either
3-Weak, I wish I'd done something better with my time
2-Bad, really not recommended
1-Awful, should be avoided at all costs
0-Worst ever, maybe useful as sadistic torture device
-
nekem sztem az lehett a baj h elotte kvasokat olvastam rola, foleg kritikakat es valjuk be nem picit szetdicsertek, ebbol kiindulva ugy is keszultem ra, h omg ez tutira kiboritoan kiraly lesz.Aztan a vegen valahogy nem igy ereztem:D ugyanez volt anno a cowboy bebop al is -
Shadow_THH #11811 lol érdekes
valami normális oldalt azért csinálhattak volna neki, remélem megér pár részt majd -
Shadow_THH #11810 én nem tudom, nekem nagoyn tetszett és nagyon szépen meg volt csinálva főleg ugy hogy asszem 52 napjuk volt a 26 részre :/ mondjuk 3 nál több részt egymás után nem birtam megnézni mert depresszióba kergetett illetve a vége szerintem extrém mód szar volt
de 8 megvan igy is -
Nuki #11809 :) nekem se az volt az első hogy megnézzem :D -
Nuki #11808 http://www.gamespot.com/gba/action/inuyasha/index.html <-ez valakinek megvan? (letöltve, akárhogy) -
FFX #11807 a rákba, sose nézem meg rendesen a képeket :S -
Nuki #11806 legyen így!!! ^^ -
Nuki #11805 nov10 ahhoz messze van :\ -
nem tartom lehetetlennek, perszre ha beindul a lap es kereslet is lesz ra akkor tutira lesznek majd ilyen beujitasok -
FFX #11803 Hétfőn asszem keresek is valamilyen újságárust
-
Nuki #11802 hát ha lenne mellette valami dévédé amin anime van, akkor én még azt a többletet is kipengetném :] -
amugy , ha az a valos ar lesz, ami a cimlapon is fel van tuntetve, akkor en meg kimondottan olcsonak is tartom ahoz kepest, h 2 havonta fog megjelenni -
Nuki #11800 kereskedelmi életben forgó szülőkkel könnyebb beolcsóbbitani egy terméket ^^
mellesleg énis ezt gondolom, a szkennelés nem fordult meg a fejemben :) -
Be akarod scanneltetni?
Mert remélem nem.. végre indul egy eléggé erősen szubkúltúrával foglalkozó magazin (ráadásul így címlap alapján igényesnek is tűnik) talán támogatni kellene nem lopni. -
még nem tudom:D -
Nuki #11797 szokásos beolcsóbbítás mehet? :D -
Már alig várom:D -
ezt megveszem azt hiszem:)
(manga bemutatók: death note, ojjje:D:D) -
Nuki #11794 erre énis nagggyon kiváncsi leszek :D
ha anime-manga újság akkor lehet számítani mangára benne szerintem :) -
FFX #11793 hurrá, fejlődünk
-
Ha futna benne egy állandó manga sorozat akkor maga lenne a tökély. De lehet még így is megnézek pár számot és ha tetszik akár még elő is fizetem. -
Én a vége miatt adnám meg akár a 9-et is. Lehet, hogy kicsit el volt kapkodva, de rendesen képes volt hatni a néző érzelmeire. -
na erre enis, igy elso ratekintesre eleg jonak nez ki
mondjuk a havi megjelenes, szimpatikusabb lenne -
jah tolem is 8-ast kapna, igazabol tortenetugyileg eleg egyeni volt de ugy osszessegebe nem estem tole hanyat. -
Magyar Anime magazin erre kiváncsi leszek. -
Személy szerint egy nagyon erős 8 vagy egy gyenge 9. -
telleg 10 es skalan mennyire ertekelnetek a wolfs raint? , hamar szobakerult. -
Látszik rajta, hogy fan-made, nem hivatalos. Ha lenne akkor az elsők között venném meg. -
Shadow_THH #11784 jól láttam hogy az wolfs rain magyarul? -
Erre, thx. -
Nem ez
a--->covers -
Shadow_THH #11781 kössz a linket
nekem a genshiken egyébként nem tetszett, bár csak 3 részt láttam belőle, abban a fekete csaj cosplayezett meg rohangált -
Erre gondolsz?Ha nem erre akkor én is kíváncsi volnék a linkre (Basszus újabban nincs sok időm újakra. Rendesen le vagyok maradva...) -
Nem tudom, hogy sikerülhetett elrontanom a linket, mert egyszerűen csak kimásoltam, de köszi a javítást
, ráadásul a Genshiken-re igazából "csak" 8/10-es osztályzatot adtam. 
De most raktam bele egy új sort is, mert pár perce fejeztem be:
Arashi no Yoru ni - One Stormy Night: 9/10
Ez egy nagyon aranyos kis mese, egy bárányról (Mei) és egy farkasról (Gabu), akik összebarátkoznak egy viharos éjszakán, és emellett a fura a barátság mellett az összes nehézség ellenére kitartanak. Nagyon bájosak a karakterek, és szép, tartalmas, mély a történet, úgyhogy akár fiatalabbak, akár érettebbek is nézhetik, sőt meg merem kockáztatni, hogy "anime-rászoktatásra" is alkalmas, legalábbis az Akira-nál jóval emészthetőbb, vizuálisan jóval kevésbé sokkoló animéről van szó.
A történet tanulságos, megható, és bár némi naturalitás nem kerülhető el, tekintve a nyilvánvaló konfliktushelyzetet, mégis inkább az eszmei mondanivalóra, a barátság értékének kiemelésére került a hangsúly, ahogy azt egy klasszikus mesétől is elvárja az ember.
A film egyébként, amelyet tavaly decemberben nagy sikerrel vetítettek a japán mozikban, Yuichi Kimura azonos című képeskönyve alapján készült. Az említett képeskönyv szintén hatalmas sikert aratott hazájában, úgyhogy nem volt meglepő a megfilmesítése, az már inkább, hogy erre nem kellett 2-3 évet sem várni, mivel egy évvel a publikálása után már meg is jelent mozgóképes változatban is. Ez azt hiszem igen ritka jelenség, amikor manapság egy majdnem 2 órás animációs filmen általában évekig szoktak bütykölni, CGI-vel feltupírozni az alkotók.
"Érdekesség": az imádnivalóan kedves Mei karakterének a nyilvánvaló ziccer ellenére ténylegesen férfi seyuu adta a hangját: Hiroki Narimiya, tökéletesen illett is hozzá.
Aki élvezte/élvezi a Ghibli Studio meséit, de valami másra vágyik, az nyugodtan szánjon erre az animére 110 percet az életéből, kizárt, hogy megbánja.