72816
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Befejezték bár erősen érthetetlen sokrész és csak sokadjára megnézve derül ki nagyon sokminden:) olyan ami leköti az ember agyát még a megtekintés után is jó sokáig:)
Nekem bejött a sötét apokaliptikus hangulat ám nem minden világos benne és a vége kicsit összecsapőottnak tűnik (habár a grafikai megvalósítás állat nagyon és Pino Rulez:)
-
Lenne két kérdésem:
Az Ergo Proxy még futó sorozat, vagy már befejezték? Mert képek alapján (meg a történetről is találtam egy rövid, tömör leírást) tetszik, csak futó sorozatot nem akarok elkezdeni. Előre is köszi.
Ja, és ha egy rövid véleményt is mondana róla valaki aki már látta, azt is megköszönném.
-
holnap. nem is holnap után kérlek jelenj meg a főtéren nyílvános kövezésre. :)
aki látta a sorozatot és az első ovát, már csak a befejezése miatt érdemes megnéznie a 2. ovát, ami felteszi az i-re a pontot. igaz vannak benne uncsi és szerintem felesleges részek, az összkép miatt nagyon jó lett a 2. is. bár aki nem látta a sorozatot, csak az első ovát, finoman szólva érthetetlen lesz neki. :) -
Valóban kenshin utolsó másfél szezonja kritikán aluli...
A Kenshin OAv 2-t meg még nem volt időm megnézni. -
A basilisk, elmegy 1x abszoludt nézhető de túl nagy hatást nem gyakorolt rám, viszont a kentsin tv-t még nem láttam, biztos jó csak baromi hosszú:D még nem volt türelmem nekiülni -
Nincs mit.
A Basilisk-re mondják még néhányan, hogy jó ninjás anime, de sajnos én még nem láttam, csak a belőle készült live-action mozit, ami tűrhető volt.
Nem ninjás, hanem szamurájos, és a 65-66. részig marha jó a Kenshin TV-sorozat. A 95 részig viszont sajnos leszálló ágba kerül, a grafika színvonala is esik, de 66. epizódig eszméletlen jó. Ha harcművészeti anime kell, amiből ráadásul Japán történelmével is megismerkedhetsz egy kicsit a Meiji-restauráció idejéből - amikor is a szamurájoknak befellegzett, akkor feltétlenül nézd meg. Sokakat elriaszt az Kenshin OAV (Samurai X: Trust and Betrayal aka Reminiscence) után a TV-sorozat egészen más karakterdizájnja, és a gyakori ökörködések, de pár rész után simán megszokja az ember. A sorozat végén pedig jöhet a Kenshin OAV2 (Samurai X: Reflection), ami az egyik legszebb drámai anime. -
Akkor csak a film, kösz a figyelmeztetést. :-) -
én is így vagyok vele, 1x nézhető szvsz -
Az a nagy baj a sorozattal, hogy kiábrándítóan gyengébb a rajz, és az animáció, SŐT az egész karakterdizájn. Persze ha ezen túlteszi magát az ember, akkor ettől még nézhető. -
előbb mindenképpen a film az abszoludt jó és szórakoztató 1 darab, viszont énmár sajnálom , h utánna megnéztem a sorozatot is.Szal a film utánn sztem essél gondolkodóba, h szeretnél e fájdalmat okozni magadnak:D -
előbb a film, utána a sorozat inkább(bár nem nagy szám,de 1x nézhető) -
Ninja scroll: előbb a sorozat és azután a film, vagy előbb a film és azután a sorozat? -
Prof William #11846 Ja a Soul Link. Nem olyan rosz az de ha jellemzni lehetne akkor Die Hard az űrben. :) Sablonos szereplők jófiúk terorrok + a gonosz hrmadik fél. Az a CGI viszont ami benne van az már 95-ben is gáz lett volna. :) -
statikus, eposzi szereplők:)
Az El-t, én sem fogom isteníteni, mert tényleg nem az a kiemelkedő alkotás, nálam egy könnyed délutáni szórakozásnak elmegy:)(és sok ilyen anime van...) -
Legyek ura...
Én az EL-t túl korán láttam és túlértékeltem, ma már nem adnék rá 4esnél jobbat. A nullásra viszont az abszolút jelöltem: Soul Link > The worst ever. -
Nuki #11843 Csáth Géza: Kicsi Emma, vagy Anyagyilkosság. -
Nuki #11842 szerencsére én nem, de ismerek emberkéket (beszámolók, ilyesmik alapján) akik gyerekkorukban sokat szerettek pl. pókokat, legyeket, mára már az ilyen rovarokat is inkább 'eltávolítja a lakásból' minthogy agyoncsapja... jó felületes értelmezés de van valami a hátterében... -
Shadow_THH #11841 szerintem nem -
A gyerekek a legtisztább, és legkegyetlenebb teremtmények.
Nem tudom, hol hallottam, de igaz. Gondoljatok csak vissza gyerekkorotokra, vagy gyerekeitekre... -
Ha ragaszkodsz hozzá:
Szerintem van karakterfejlődés.
Lásd például Lucyt. Eleinte nem érdekli más csak az, hogy minden emberen bosszút álljon. A legvégén pedig Kouta mondja neki, inkább maga mellett tartja a vonatos incidens ellenére, hogy másokat ne bántson. Lucy megtehette volna, hogy elmegy, de a leges legvégén mégis visszament a szálóba, önként vállalva az "őrizetet". Hiába volt "sejtelmes" a vége, szerintem elég egyértelmű, hogy visszament. Biztos, hogy még egynéhány karakterben megvan a fejlődés csak már nem emlékszem annyira a részletekre.
Az is elgondolkodtató, hogy bár a kutatólaborban állandóan hangoztatták, hogy a dicloniusok egy idő után mindig kialakítják a homicid hajlamot, mégis van rá pár ellenpélda (Nana, vagy a fiatal Lucy aki csak komoly lelki traumák után lett olyan amilyen, és még azok után is próbált barátkozni Koutával és Aikóval).
Párszor említették, hogy a mutánsok is teljesen olyanok mint az emberek, csak a szarvaik és a képességük különbözteti meg őket tőlünk. Érdekes belegondolni, hogy ha nem gyilkolnak le annyi dicloniust csecsemőkorukban akkor vajon mindegyikük lelkileg sérült lett volna, vagy csak azok akiket Lucy-hoz hasonlóan kínoztak a gyerektársai a szarvai miatt? Lehet, hogy minden gyerekben megvan egy kis utálat és bántani akarás mindenkivel szemben aki árt nekik (még a családjukkal szemben is), csak a diclonius gyerekeknek megvan a természetadta eszközük a bántáshoz. Itt jön be, hogy az ember alapból gonosznak születik, vagy csak a tapasztalataik teszik azzá őket?
Szerintem az utóbbi.
A vérességről meg csak annyi a véleményem, hogy a legelején mikor Lucy lefejezte Kisaragit, akkor majdnem kikapcsoltam a fenébe, mert nekem még rajzolva se feltétlenül veszi be a gyomrom az ilyen szintű vérengzést. És örülök, hogy nem kapcsoltam ki, mert a sok véres jelenetért cserébe egy nagyon jó sorozatot kaptam ami elgondolkodtatott arról, hogy mi lenne ha gyerekek kezébe megadnánk a rajtuk esett sérelmek megtorlására használható eszközöket. -
micsoda ennyire lehúzzátok a EL-t?jó persze ez a saját véleményetek én 10-ból 9et min.adnék rá,nehéz megmagyarázni,de az egész úgy fogott meg ahogy van. -
Nemtom, de nekem is tetszett az EL, a darabolások ellenére is.
És még valami: A vége VALÓBAN össze van csapva! Tesség a mangát elolvasni! Ahol az anime véget ér, az a mangának a közepe! (na jó, kicsit azon túl), és a gonosz igazgatóbácsi céljairól sem tudunk meg semmit, a mangában viszont ez az egyik hajtóerő, ha jól figyeltem :) -
sztem itt nem is meggyőzésről van szó, hisz nekik nem tetszett ebből kiindulva lehetetlen és értelmetlen lenne a meggyősés és ez fordítva is igaz. De legalább jót vitaztunk róla, ahol kapott jót is meg rosszat is az Elfen lied :D, sztem ez igy normális -
ja... mint a 11759-től 11774-ig?
Inkább ez a vita akkor már:) Egyébként Azért gondold el a skálázást: NGE-re adsz 10-et mondjuk (end of Evaval, mert megérdemli) és akkor az Elfen Lied kap 8-at. Nekem nem jön össze, hogy miért csak 2 pont különbség van Egy igazán meghatározó animesorozat és nagyfilm között valamint egy eléggé tucathorror között...
Kicsit olyan mintha az 1978-as Dawn of The dead-et (amiben szintén volt nagyon sok az emberi civilizációt kifigurázó utalás) hasonlítanánk a Mementohoz vagy a Száll a kakukk fészkére...
Horror animek között símán nyolcas, de ha nehezebb súlycsoportba tesszük azért igen súlyosan elvérzik (vegyük hozzá azért olyan klasszisokat is mint az X pl ami eléggé alap túlvilági horror lehet ha akarod pláne a Movie-ban vannak eléggé dúrva látomások).
Mellesleg a vitának mindig van értelme ha nem érzelmekről beszélünk lévén új szempontokat és látásmódokat nyithat meg előttünk a másik véleménye. -
Szerintem fölösen próbálunk bárki meggyőzni. Úgyse fogsz meggyőzni az érveiddel és én se téged az enyéimmel. Felesleges leírni...
Sokkal konstruktívabb eszmecsere is mehetne a topikban, mert ennek már egy jóideje nincs semmi értelme (kár is volt belefolynom). -
lélektani kérdés? Szerintem sokkal mélyebb lélektani kérdések vannak más animekben... (lásd lentebb felsoroltak)
Azért Furcsa, hogy fel sem merül az egész sorozat alatt a tudósokban, hogy amit Lucyvel műveltek hiba volt? A legnagyobb bajom az egész sorozattal, hogy mindenki benne marad a szerepében. Nincsen olyan, hogy valaki változáson megy át érzelmileg. Nem kérdőjelez meg senki semmit. Lucy gonosz Nyu pedig mindvégig aranyos nana pedig csak papa szeretetére vágyó kislány mindegy neki milyen áron. Kérdem én hol a lélektan? olyan egyszerű és a síma az egész mint a nagy Alföld. -
Emberiség milyenségének kifejezésére nem jó. ugywenis ezen archetípusok minden sorozatban megvannak... SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a trancsírfilmek eléggé mindennapi kellékei.. most ezt beletették egy környezetbe oszt kész... Szerintem totál sablon az egész.minden a tudományért tudós akinek azért vannak érzelmei, a hatalomvágyó mindenkit ki akaró játszani diri, a szerelem erejében és az emberiség jóságában hívő hős és a hősbe plátói módon szerelmes hősnő valamint egy aranyos kislány. Aki egyébként egy sorozatgyilkos..
Ha azt emberiség érdekel ahhoz ott van a Rahxephon és az NGE. Messze sokkal emberközelibb. Még a GundamSeed is többet mond az emberiségről mnint az Elfen Lied pedig az csak egy war anime... -
Nuki #11831 nullásra én nem értékelnék semmilyen munkát, elvégre valakik dolgoztak vele...:) -
Nuki #11830 ez igaz de: #11754
hozzáállás kérdése hogy fogsz föl egy filmet vagy animét. vagy kopinak vagy eredetinek. vagy tetszik vagy utálod. ezt ha egyszer eldönti az ember nehezen lehet változtatni rajta.
mellesleg ilyen diclonius szerü lényeket akiknek vektoraik vannak nem túl sűrűn látni (bár lehet hogy tévedek:)
#11826: ha jól tudom ez mindhármójuknál (akik szerepeltek) megvolt, csak mindegyikük máshogy reagált a külömböző (vér-felhigulság vagy generációságnak nevezzem?) miatt...
ezek miatt a lélektani helyzetek miatt nekem előkelő pozíciót foglal el...
"8-Very good, don't miss it" ....azért egyszer mindenféleképpen érdemes megnézni. -
Shadow_THH #11829 0-Worst ever, maybe useful as sadistic torture device
nekem erről egyből beugrott a rozen maiden (DESU DESU DESU) és a magic pokan :C -
az emberiség milyenslge? he! még a king kong is kicsit erről szól ha úgy vesszük. van 1 nagy dög, amiből pénzt akarnak kicsikarni. pénzhajhászat. ezek a fárnya emberek. minden erről szól ha úgy vesszük. minden az emberek köré épül.
és az h nana nem kattant be az intézetben az erős túlzás. betegesen kapaszkodott az "apuhoz", és úgy gondolt rá mintha az ő seggéből jönne a napfény. engem valahogy nem nyugtatna a tény ha léncra vagyok verve, h de azért apu szeret...
lucy pedig már 7 évesen ilyen nagy szavakban gondolkodott h az emberek nyomorultnak érzik magukat, és nálunknál nyomorultabb lényeket keresnek...
és ahogy Seth is írta most, 35ös meg alapban mondani lehet h gonosz volt, mert tulajodnképpen emberi kapcsolatai nem nagyon voltak, mégis imádott ölni. és vajon mér? mer kellett 1 ilyen szereplő is...
ha már az emberekről akarok nézni 1 igazán jó animét, akkor a texhnolyze-t veszem elő. -
És te vállaltad volna a papaszerepet???? Mondjuk 35-ös mellet?? :D -
Prof William #11826 Egyszerűb lett volna ha a összes idegen mellé kijelölnek egy apafigurát és a feleadat az hogy kminél jobban megszeretessék magukat.
Mint ahogy Nana is önként és dalolva ment elkapn Lucy-t mert a "Papa" azt parancsolva, ugyanezt meg lehetet volna csinálni a többivel is. És máris van egy Dilco hadsereg akik csak a papáiknak, vagyis közvetve a főnöknek engedelmeskednek. :) -
törölt hozzászólás -
Régen láttad :Ð -
nem emlékszem erre a jelenetre
vagy túl régen láttam??
-
törölt hozzászólás -
Dzsonesszel értek egyet. Nana azért nem lett homicid hajlamú, mert bár rajta is végrehajtottak brutális kísérleteket, mégis megkapta azt a szeretetet Kuramától amit egy gyerek elvárna egy apafigurától. Szerintem is a lélektani kérdések miatt érdemli meg a 8-ast csuklóból. -
Elfen lied Fanfic csak ha már úgy is erről van szó. Amúgy a bezártság Nana-t se őrítette meg. -
az bizony, de megpróbálom bővebben is kifejteni...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!1 elég fontos dolgot elfelejtettél megemlíteni.Pontosabban azt, hogy sem Lucy sem a hozzá hasonló társai nem születtek
eredendően gonosznak. Szimplán a magukat "normalisnak" valló embertársaik tették őket azzá, de erre egy tökéletes példa
Lucy kisiskolás évei, ahol tönkreszivattak csupáncsak azért mert külömbözött a többi embertöl... minek is nevezzük ezt?
kiközöstés, rasszizmus?<---- 1ső példa az emberiség milyenségére...
Aztán ottvan ugye az intézet, ahova a Lucy es a hozzá hasonlóak, szinte születésük óta be voltak zárva és ugy kezelték őket,
akárcsak a kísérleti patkányokat.Szeretet, gondoskodás ill. ilyen banalis dolgok hiányába nőtek fel (nemcsoda h azok lettek amik)
és ez mind miért törtent? csakmert az emberek a saját céljaikra szerették volna felhasznalni ezeket a képességeket,
lásd: igazgatóbácsi, igazgatóbácsi fia..<---- ezt az én szótáramba úgy hivjak , hogy hatalomvágy, ami megintcsak 1 példa az emberiség milyenségére. sorolhatnám még de sztem ennyi bőven elég lesz