72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • RelakS
    A helycserés álom
  • faláb
    Melyik rész volt filler?
  • csocso14
    Yotsubato! mangát ismeri valaki? Hatalmas csak ajánlani tudom, nagyon aranyos és sokat lehet rajtani röhögni. Ebből kéne animét csinálni ha még nincs, én úgy tudom nincs.
  • RelakS
    Igen, érdemes!

Egyrészt a manga sokkal több történetet tartalmaz, és vannak benne extra szereplők is.

És a manga után jöttem rá, hogy még egy 12 részes animébe is tudnak tenni fillert
  • faláb
    Megnéztem a Midori no Hibi-t. Nem gondoltam volna hogy ilyen jó lesz :D
    Nem tudom valaki olvasta-e már a mangáját, de az anime után még érdemes elolvasni?
  • Nuki
    Igen, én is sejtem, hogy a japánok a saját rajzfilmjeiket kezdték el előbb le-animézni, aztán ez lett a rajzfilm fogalma, és így a külföldi rajzfilmek is ezt az elnevezést kapták.
  • Frosty01
    :DD
  • Rundstedt17
    Pontosan a műfaji besorolás,az pedig rajzfilm gyerekeknek:D.
  • Rundstedt17
    For Kids:D.
  • armageddon666
    na de ezaz :D legyen nagyon jó sorozat :D én nem mondtam hogy rossz, én nem mondtam hogy mese, egyszerűen NEM anime... ennyi :\ erről megy a vita nem arról hogy jó-e vagy sem...
  • armageddon666
    am máshol is megy a vita erről :) de többnyire "its a cartoon made by Nicktoons" :)
  • BEAST #23809
    Teljesen mindegy hogy anime vagy nem, szerintem nagyon jo kis sorozat, lehet megnezem megint -.-
  • armageddon666
    akkor +1 színvonalas ismertető addictson meg wikin egy hiányos cikk :)
  • BEAST #23807
    "In many ways, the animation is the real star here. Produced in America and finished in Korea, the quality never falters the way ongoing shows usually do. HanHo Studio in Seoul, one of the first animation studios in Korea."
  • armageddon666
    meg mellesleg manga meg minden képregény tudtommal :) szal akkor miért is van külön Manwa? :)
  • armageddon666
    nem nézem meg minden anime előtt mert az anime japán, tudom róla hogy japán :) ami nem anime ott már lehet megnézem... nem, nem nézem meg mert olyat nem töltögetek >.<

begyepesedett gondolkodásmód? ha te mondod biztos úgy van... de lassan tényleg oda jutunk hogy mindenre rámondjuk hogy anime... eddig az anime mese volt, ez nem tetszett senkinek, mi lett belőle, mostmár a mese is anime ... hát grat...

mivel japánban a rajzfilm anime, ezért nyugaton a japán rajzfilm az anime... szerintem...

Avatar meg kínai-amerika ;) de főként amerikai...
  • Nuki
    Manga-Manwa (én se tudom hogy írják) az tényleg van, de ha te magad mondtad hogy a japánoknak minden rajzfilm anime, akkor miért lenne kivétel a koreai rajzfilm? :D

Én ha ilyenekről beszélek akkor nem szoktam animének nevezni az összes rajzfilmet, mert túlzás lenne ugye, de én még egyenlőre ott tartok, hogy nem bántja a fülem, ha egy nem-japánban-készült-japán-stílusú-rajzfilmet le-animéznek.

Szerencsére egyenlőre szélsőségekre nincs szükség: ha például Disney-rajzfilmeket emlegetnek, akkor elég kicsi a veszélye annak, hogy bárki azt mondja rá, hogy anime, ott vannak helyette a következők: Dizni rajfzilm, rajzfilm, mese, stb... értitek? :D
  • Frosty01
    elég begyepesedett gondolkodásmód, de a tiéd, légy vele boldog!
  • BEAST #23802
    Az avatar pl amerikai-koreai ;p ... de gondolom akkor minden anime elott meglesed hogy melyik orszag szulotte es ha nem japan akkor kuka! :d
  • armageddon666
    Anime az számomra japán rajzfilm. (Igen, tudom hogy Japánban minden rajzfilm anime) Ez nálam eddig egy helyen bukott meg: Phantom Master... Ami ha jól tudom koreai. Másrészről hallottam olyat hogy annak van külön neve... mint Manga és Manhwa... De aztán lehet hogy csak a manhwa (námtom hogy írják xD) koreai és már japánok adaptálták, na mind1... Szal itt azért hibádzik ez a definíció... de németet tanulok és hozzászoktam a kivételekhez

de ilyen kínai-amerikai koprodukció, meg volt valami francia szar is kirakva, amit már sehogy sem találok meg, de még ki is volt emelve hogy "bár japánoknak semmi köze hozzá, van olyan jó hogy animének hívjuk", hát fejszével csapkodtam volna a monitort ha nem lenne drága...
  • Nuki
    Most például melyikre gondoltok?

Meg akkor tegyünk már valamiféle definíciót hogy mi, itt néhány magyar mit definiálunk anime-nak?
  • Rundstedt17
    Egyetértek.ne nevezzünk már amcsi lebutított aranyos történetű rajzfilmeket animének...nem úgy van hogy megérdemelné,vagy az vagy nem...félelmetes ez a divat,az amcsi szarok egyre másra animének nevezése
  • armageddon666
    "...véleményem szerint megérdemli az anime besorolást."

na ezért nem járok már AnimeAddictsra csak képek miatt :> sztem az Oroszlánkirály is tök jó és megéri az anime besorolást... holnap fogom magam és írok is egy ismertetőt róla...

legjobb animék közé sorolsz egy nem animét? szerintem a csirkehús a legjobb zöldség... kb... szeretem én az amerikai rajzfilmeket is (Justice League, Swat Kats, etc.) de azok nem animék :) csodálom hogy Xiaolin Showdownról még nincs kinn ismertető :\
  • Frosty01
    csak azért mert amcsi? .... :D
    én simán a legjobb anime-k közé sorolom
  • BEAST #23796
    Anno volt mar rola szo, de nem tetszett a nepnek mert amerikai gyartmany
  • Seth
    Nincs belőle angol szinkron szerintem
  • shrike7973
    Korábban kérdeztem, de nem tud valaki linkelni angol lovely complexet?
  • Frosty01
    Nah sikerült megtalálnom az Avatart angolul :)
    aki esetleg nem látta még, annak feltétlenül ajánlom ezt a nickelodeon produkciót, eszméletlen jó, és tartalmas szórakozást nyújt!

"Mind a mű története, mind grafikai megvalósítása eléri a "hagyományos animék" színvonalát. A sorozat könnyed vígjátéknak indul, de a második évad hangulata már kicsit komorabb, a harmadiké pedig már kifejezetten borús. A karakterek fejlődnek, tanulnak. Jól látható a sorozaton, hogy jól átgondolt és profi munka. A harcokra igen nagy hangsúlyt fektetnek, azok egyfelől a klasszikus kínai kungfu filmek hangulatát idézik, másfelől az elemek harcával erős fantasy hatást keltenek. Ez egy igen kimagasló alkotása az amerikai rajzfilm iparnak, véleményem szerint megérdemli az anime besorolást. Érdemes megnézni!"

első könyv - víz
    második könyv - föld
    harmadik könyv - tűz

a linkek vegyesen rapidshare \ megauploadosok, szóval kicsit bonyolult a letöltögetése de nem vészes
  • shrike7973
    Nem, mintha Sousuke az az érzelmeit kifejező típus lenne XD
    Épp ezért lenne poén. Jellemfejlődés powah.
    Na mind1, végignézem, de ha nem lesz semmi akkor kicsit csalódás..
  • Prof William

Újabb manga fordítás került fel az oldalamra!

Link az alírásomban....

Jó olvasást! Írjátok majd meg hogy tetszett!
  • RelakS
    Nézd meg a TSR-t is, és rájössz

Nem, mintha Sousuke az az érzelmeit kifejező típus lenne XD
  • shrike7973
    Végignéztem az FMP!-t, most eljutottam a Fumoffu 10edik részéig, egész jó, vicces, mondjuk kár hogy nem összefüggő. Meg könyörgöm összejön egyáltalán Sousuke valamelyikőlyükkel egyáltalán?
  • shrike7973
    Lovely Complexhez nem készült english dub?
  • Nuki
    #23784: köszi.

#23781: Mindkét főszereplő kacifántos úton jutott el a végkifejletig, más volt a motivációjuk, más az eszközük.
    Ami közös pont, hogy tényleg emberéletet nem kímélve akarták végrehajtani amit elterveztek. Ezen felül egyedüli közös dolog a két sorozatban még akkor vonható, amikor Lelouch 'riválisaként' kapja a testvérét, Schneizel herceget.

Kira célja az, hogy a világ ura legyen, istenként üljön a trónon, és hogy a bűnözést 0-ra redukálja.

Lelouch célja az, hogy megbosszulja anyja halálát, és a húgát ért szenvedéseket.

Kirának a sorozatban végig volt egy tényleg hozzá hasonlíthatóan zseni riválisa, a törvény oldalán, miközben ő maga is egy lángelme.
    Leluch is okos ember és jó stratéga, de az ellenfelei (már ha lehet így őket nevezni) személyiségükben csak annyira hasonlítottak L-re, hogy "embert ölni nem szabad, tartsuk be a törvényt", jó eséllyel sem nevezhetők annak a klasszikus zseninek, mint az előbb felsorolt három karakter.

Ezzel az erővel bármilyen animét nevezhetnénk a Death Note gyenge utánzatának, amiben valami apró kis hasonlóság van ahhoz képest.
    Például bármilyen animét, ahol osztálytársak vagy iskolatársak az iskolán kívül ellenfelek.
    Mellesleg műfajban sem egyeznek.
  • davidka003
    Ja. Azért van a Google, hogy használjuk. Nélküle már élni sem lehet. :D
  • armageddon666
    google első találat? :D
  • davidka003
    Machiavellizmus: céljai elérésére minden eszköz alkalmazását jogosnak tartó politika
  • armageddon666
    mi az hogy nem? hány embert feláldozott a céljai érdekében?
  • Nuki
    Mi az a machiavellizmus?
  • Rundstedt17
    Röviden arra hogy az egész ahogy Lulu eléri a hatalmat nem fedi a valóságot,semmi machiavellizmus pedig anélkül nem megy...