72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Győri Devi
    rossz aki rosszra gondol :D
  • Cat 02 #24258
    Ám 2. részben van egy félreérthető részlet :D
    Mikor megy a boss, azt kérdezik hogy hh megnézni a beavatást ?
    Válasza: i heard there will be a 12 years old child ... :D
  • Seth
    Utánanéztem.
  • Győri Devi
    nem úgy volt h te nem olvasod a mangát akkor mégis honnan tudod? :)
  • Malakai
    Őő, azthiszem TBS (Tokijó Bródkeszt Szisztem) adja elsősorban, de másik adón is megy. Helyi idő szerint vasárnap 17:00-kor, ami Magyar idő szerint vasárnap reggel 9, szóval aki néz RAW-okat az nemsokkal azután keresgélhet.
    Tudakozó vége... :)
  • Seth
    Igen,meg
  • Cat 02 #24253
    Hm, új FMA elvileg manga szerint lesz, szal itt a nagy kérdés, ami sima FMA spoiler :D
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Abban is meghal a telefonos arc ? (aki mindig a gyerekéről beszél)
  • Jagi
    mieza... kit löktem ki?
  • Jagi
    a vége nekem is :)
  • Jagi
    a vége nekem is :)
  • armageddon666
    Minden héten vasárnap az... nemtom melyik japán adó műsorán XD
  • Cat 02 #24249
    Új FMA sacc/kb mikoronta van ? (gondolom megy rendszeresen, csak melyik nap ?)
  • armageddon666
    nekem tetszett a Titanic :C
  • Jagi
    Jó rendben van, lehet igazság benne, nem az hogy ki hanem hogy hogyan...
    legyen jó... de nem lesz mert nem japán színészek (mondjuk ott is van kritikán aluli nem egy) hanem egy amcsi színész játsza akinek alap esetben mondjuk fogalma nincs arról hogy hogyan kéne egy japánok által megálmodott karit eljátszani (kultúrális meg mentalitási dolgok miatt sem) szóval sztem is sajna alap bukó lesz, ha nyálromatikus fasságot csinálnak belőle, márpedig ha tini lesz a célközönség akkor bizony 100 hogy nyálromantikus fasság lesz. Nekem ennyi a bajom.
    Dikábrióval kapcsolatban: én még mindíg fikázom a Titanic miatt, hiába láttam tőle jó mozikat is xD
  • LeventeV
    nem azert mondtam, hogy baj, csak egy pillanatig megorultem, hogy van meg akit erdekel ;)
  • Malakai
    MAL-on pl 3/4 annyi nézője van, mint amennyi a Ninja Scroll filmnek volt, az azért egyáltalán nem mondható ismeretlennek... Persze úgytűnik egyelőre, hogy nem lesz belőle olyan "nemzetközi förmedvény", mint egy Dragon Ball, Inu Yasha, vagy Code Geass...
  • armageddon666
    nemnem... sajna külföldön is eléggé az :S mondjuk úgy kevéssé ismert... vagy kevesek által nézett?...
  • Malakai
    Sztem inkább csak idehaza lehet ismeretlen...
    Mondjuk én se láttam, csak olvastam róla. :)
  • Nuki
    Tényleg, bocsi :|

Én nemrég kezdtem el olvasni, és: hmm... Most jön a 3. kötet, majd utána igyekszem véleményt alkotni:P
  • armageddon666
    Elkezdtem Gintamát... 20. résznél vagyok...
    azt kell mondanom underrated, túl kevés ember által ismert nagyszerű anime :D

Egyszerre parodizál ki több mainstream shounent (Dragon Ball, Bleach, One Piece, Death Note...), ám megvan a saját világa és története is, ami még nem indult be, de ha minden igaz 40. résztől elkezdődnek az ilyenek is...

Nagyon humoros, jók a karakterek is, és amikor kell komoly is tud lenni... vagy ijesztő... vagy akármilyen x) all-in-one :D
  • LeventeV
    megneztem es egesz jo volt :D kosz a tippet
  • LeventeV
    ha tenyleg olyan humoros amilyennek a hszedbol kovetkeztettem akkor mar tudom is, hogy most mit fogok megnezni ;)
  • RelakS
    Lezárni?
    Azt a rést kell lezárni, amit a rekeszizmon okoz
  • LeventeV
    a full metal panic OVA-jat megnezte mar valaki? nem zarja le a tortenetet szerelmi teren?
  • LeventeV
    #24202 en is erdeklodtem az anime felol :D
  • Nuki
    Arra igen.

Nana mangát, animét látta-e valaki?
  • RelakS
    Hát a Tsuma (妻) az az én feleségem.
    Ha a waifu (ワイフ) alatt a wife-ra gondolsz, akkor ja :]
  • Nuki
    Waifu, geek-nerd-otaku kifejezés. De amúgy az. Szóval az?
  • RelakS
    úgy érted, tsuma? :]
  • Nuki
    Ez nem ér, mindig a waifu-jeiddel gizdulsz

Mellesleg nektek is így utólag ;)

Ja és köszi a leírásokat... Hát akiben van elég bátorság az nézze meg a filmet.
  • LeventeV
    kellemes husvetot igy utolag :)
  • armageddon666
    Kellemes húsvétot :)
  • Bulykin
    viszont
  • RelakS
    Ja, igen, majdnem kimaradt:
  • LeventeV
    nem lett tul laza, jol kiegeszitetted az enyemet :))
    "szigetlako ven perverz" ezen doltem a kacagastol, de igaz :D
  • RelakS
    A történet elején Goku asszem 14 éves. Mikor találkozik a sárkánygömböket hajkurászó Bulmával, akkor Bulma 16, és ha jól emlékszem, megegyeznek, hogy csak két év van köztük.
    Goku abban a kis szentélyben él, ahol addig a "nagyapjával", és mivel mindentől elég távol van, Bulma volt az első lány, akit szemügyre vehetett ... ami azt illeti, elég alaposan. Ez Bulmának nem tetszett, és ezt egy géppisztoly sorozattal kifejezésre is juttatta
    Chichi: valami cifraság volt az apja palotájával, nameg az egyik sárkánygömb is ott volt, így keveredett oda Goku, Roshii (igen, szigetlakó vén perverz), meg a többi jónép (Ami azt illeti, Yamcha ki akarta rabolni őket, aztán meg arra akart rágyúrni, hogyha lányt lát, ne hagyja el az ereje). Később Yamcha kiüti Chichit, majd mikor a bikadémon, vagy mi, Chichi apja, na, mutat nekik egy képet, hogy meg kéne keresni, akkor Goku megtalálja. Természetesen, mivel Chichi lány, ezért Goku leellenőrzi az alsóbb szinteket (konkrétan megtapossa a lába között ), ami miatt Chichi úgy dönt, hogy őt bizony feleségül kell vennie.

Remélem, nem lett túl kusza
  • LeventeV
    hu, hat amennyire en emlekszem, de en is csak emlekezetbol mondom, de Gohan nagypapa mar reg meg kellet volna haljon, akkor asszem kihagytak Kamit (ugye Kami es Piccolo egy "ember" volt a Namek nevu bolygorol, de gonoszsaga miatt szamuztek, a Foldon pedig Kami megszabadult a gonosz enjetol, ezert vannak ketten es a dragonballokat is Kami hozta letre). Akkor Goku nem jart iskolaba, es az animebe chichivel mar nemtudom hogy talakozott, de arra emlekszem hogy chichi szerelmes volt gokuba es mindig arrol almodozott, hogy a felesege lesz, ami a tortenet vegere ossze is jott ;). Akkor Master Roshi (azaz Zsenialis teknos - behalok ezen a figuran) o egy szigeten elt (amin volt egy haz es egy fa)es goku hozza ment edzeni Krilinnel(azert ot tenyleg nem kellet volna kihagyni a tortenetbol). A filmbe ha jol tudom akkor a varosba elt, marmint zsenialis teknos. Akkor goku az oreg piccolot akkor gyozte le mikor fiatal volt, es a fiatal piccolot (king piccolo mielott meghalt volna kikopott magabol egy tojast es abbol lett a fiatal piccolo) akkor gyozte le, mikor mar nagyobb volt(emlekeim szerint tinedzser).

Asszem van a filmbe valami majom kulseju ember, de azt se ugy abrazoltak ahogy kell, mert goku egy csillagharcos azert van farka (vagyis a filmbe nincs neki) es teliholdkor atalakul egy bazi nagy majomma (kb mint egy tombhaz ugyhogy ez se az anime szerint van) ezert is halt meg gohan nagypapa.

Ha esetleg valamiben tevedtem a filmmel vagy az animevel, mangaval kapcsolatban, akkor nyugodtan javitsatok ki. Remelem a segitsegedre, segitsegetekre valtam.
  • Nuki
    Mint tudjátok végtelen optimizmusom van.
    Ezelőtt volt alkalmam egy kedélyeset beszélgetni animékből adoptált filmekről. ;)
    Ma viszont elég egyedi élményben volt részem. Ma megnéztem barátnőmmel a Dragonball: Evolúció c. filmet. A fent leírtak ellenére azt kell mondjam nem sok reménnyel mentünk be a filmre, (ebből aki jót tud csinálni, az előtt le a kalappal) de kijőve róla azt ajánlom: akiben nincs egy vagon toleránsság, az nehogy kiadjon rá pénzt, sőt, csak akkor nézze meg, ha lekötözik, kipeckelik a szemeit, száját, és választhat: Balázs Pali, vagy ez. Mondjuk Balázs Pali koncerten részt vettem már, igaz nem szándékosan, éppen egy velencei tavon lévő strandon dolgoztam és ott esett ilyen koncert, de most a hasonlaton van a hangsúly :)

Nos bevallom őszintén kicsit szenzáció-hajhászás miatt szóltam ekkorát, de a tény az tény: nem lett valami jó.
    FONTOS: hozzáteszem én így gondolom mert nem olvastam a mangát, és nem emlékszem a gyerekkoromra, amikor ez ment a tévében :Ð
    Ezért a film lehet hogy követi a cselekményt, csak nekem nem tetszik a felállás, nembaj, beégek.
    (csak nagyvonalakban emlékeztem a sztorira, lehet előtte utána kellett volna néznem wikipédián vagy bárhol a sztorinak [szégyellem magam smiley])

Szóval:
    Azt írják ha jól emlékszem: Amerikai-Japán produkció.
    Mint azt ilyenkor a többség várja, rágyúrnak a látványra, ez okés volt.
    Nem ismerem a manga történetét, úgyhogy még mielőtt felvázolom szpojlerben a történetet, igyekezve nem lelőni a poént hogy nézhető legyen, előbb leírom a szereplőket:
    Goku: átlagos kinézetű srác, aki a nagyapjával él. Középiskolába jár. Lúzersrác, folyton kiszúrnak vele.
    Gohan Nagypapa: úgy néz ki mint a képregényben Zseniális teknős, de nem az. (miért is lenne?
    Chichi: Goku osztálytársa, menő csaj a menő bandában. De bűnbánóan néz Gokura.
    Muten Roshi: egy középkorú férfi, kicsit hasonlít a távol-keleti filmek szerencsétlenkedős középosztálybeli karakterére, valójában ugye erős, nagytudásu, stb...
    Bulma: bütykölő testalkat, instant zsebben hordozható, kinyíló járművel, Dragonball kereső készülékkel
    Yamcha: a film alapján kissé szélhámos testalkatúnak tűnik, 1-1 apró megmozdulása van csak a film során.
    Piccolo: egy zöldbőrű, hegyesfülü forma. Páncélban.

Aki olvasta a mangát, vagy jobban nyomon kísérte az animét, mondja meg legyen szíves mennyire tükrözik a karakterek a 'valóságot'?

Előtörténet: Piccolo és egy majomdémon el akarja pusztítani a földet, de pár erős harcos legyőzi őket, és leláncolja őket. (nem így pontosan de ez a lényeg) aztán 2000 évvel később:
    A történet röviden:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Goku és nagyapa élnek egy házban, Goku megkapja 18. szülinapjára az egyik Dragonball-t, hogy vigyázzon rá. Az iskolában összeismerkedik Chichivel, megtudják egymásról hogy mindketten értenek a harcművészethez. Piccolo eközben kiszabadul, a labdákat gyűjtögeti szorgosan, hogy napfogyatkozásra valami ördögit műveljen. Keresés közben egy csicskája megöli a nagyapát. Bulmától ellopnak egy labdát, azt hiszi Songoku tette mert a nyomok hozzá vezették, ezután együtt indulnak a keresésre.

Ennyi elég belőle, aki olvasta/látta az úgyis tudja hogy jó lesz-e vagy szar.

A látvány mint mondtam jó, nem nagyon feltűnő a régi korok japán-kínai-koreai lebegős-ugrálós stílusa, csak néhol :P
    A varázslatokat vagy technikákat lég- vagy légtérhajlításnak nevezték magyarul, a kámehámehá maradt, jó látványos kézmozdulatokkal.

Valaki kérlek szóljon le, hogy ez a leírtak alapján gecijónak kéne hogy legyen, és a hiba az én készülékemben van, vagy valami!
    Meg igazából kissé ha érthetetlen amit írtam, bocsánat érte, friss élményként akartam beszámolni erről.

Ha megnézitek, feltétlen várjátok meg a stáblista végét, mert ott egy marha nagy poén van. :D
    (vagy legalábbis NEM HISZEM hogy ezt a készítők egyáltalán komolyan beletették, de ha ez is benne van a mangában akkor megeszem a kalapom >:D )
  • Frosty01
    #24216. lécci.
  • Malakai
    Soknak tűnik, annyira nem (ahogy írtam, mehetnének onholdra belőle), két naponta megnézek 4-5 epizódnyit.