72815
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Rundstedt17 #25384 Mindegy a lényeg a másik kijelentésemben volt:D... -
Rundstedt17 #25383 "Near meg Mello, úristen... ÉS ŐK NYERNEK "
Muszáj volt a manga vonalát követni én se örültem neki persze,amúgy meg jah a rendező megsúgta Nearnek a megoldást olyan érzésem volt és konkrét hiba is volt benne:D....
De ezzel szemben a CG vége nekem nem tetszett mert:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Schneizel volt a kedvencem,legalább megölte volna Lulu de nem a lehető legrosszabb "rabszolga" lett.Plusz ahogy legyőzte már megint az a tök unreális videós baromság mint Maonál.....NA NE!Meg a vége jobban ütött volna ha egy random senki Zeronak öltözött volna be és úgy ölik meg Lulut,nem mátírkodik és az sem biztos hogy meghalt...na meg honnét veszik hogy halála békét hoz és nem káoszt?ugye a történelem mást mutat
De a lényeg a realitás miatt jön be jobban a DN. -
Azért a kor behatárolásával nem értek egyet :) nem kell ezeket korhoz kötni szerintem... nem lehet... legtöbbet... persze vannak olyanok amiket meg kell :D "10 éven fölüliek számára nem ajánlott" vagy hasonló... bár erre konkrét példát nem tudok most mondani. -
Rundstedt17 #25381 Hasonló volt Tv-ben néztem elöször majd elaludtam rajta végül annyian mondták hogy jó na jó csak végigszenvedtem DE CSAK a vége miatt mondom hogy nem rossz:D. -
Rundstedt17 #25380 Akkor egyetértünk,olyan kicsiknek 12 éven aluliknak tökéletesek,meg van az ilyen sorozatoknak is az értéke,hasonlattal élve olyanok mint a romantikus regény sorozatok(Harlequine meg Romance vagy hogy hívják őket)ha nincs jobb dolgom egyszer olvashatóak/nézhetőek de komoly művészi érték a nullához konvergál:DDD. -
Van benne valami. DN közelebb áll a valósághoz :) és te nem szereted az attól elrugaszkodottat :D de nekem a DN második fele nem tetszett annyira :) Near meg Mello, úristen... ÉS ŐK NYERNEK 
ezzel szemben Code Geass szerintem 2 évadon keresztül közel konstans minőséget adott, néha kisebb völgyekkel, ám hatalmas kiugró csúcsokkal :D meg mikor épp minden szép, bedobnak egy érzelmi mélypontot -.-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Shirley :'( és mind2 évadban ő szív :\ -
úgyértem hogy overrated :D nehogymár ilyen endless shounen bennelegyen a top100ban xD max ha különveszik az első kb. 50 részt :) -
mikor tvben ment, akkor nézegettem... elment, elment, annyira nem jött be (mert későn ment, és halkan kellett nézni így nem is nagyon hallottam XD, és olyan eseménytelennek tűnt)... aztán annyi szépet hallottam róla, hogy gondoltam megnézem rendesen, és omg... nagyon jó :) -
Rundstedt17 #25376 "7 Code Geass R2 [up!]
8 Death Note [ez jó. Bár kicsit talán overrated... top20ba inkább mint top10 :S]"
Ezt pont fordítva tartom mármint a megjegyzéseket.Mivel a CG R2-ben nincs normális szereplő jellemfejlődés...Egyáltalán nem úgy cselekszenek ahogy elvárnánk tőlük,hanem összevissza mondjuk igaz ez adta a funt benne a kiszámíthatatlanság.
A DN-számomra egyértelműen jobb.
-
Rundstedt17 #25375 "Naruto 32?
Bleach 40?
omg O.o nagyon durva xD"
Nehogy azt mondd hogy tartják a rövid sorozatok minőségét,olyan szappanoperák úgy értem van 50 rész abból pár lényeges értékes a többi szemét időhúzás:DDD.... -
Rundstedt17 #25374 Mondtam nem olyan rossz a Clannad,csak néhány dolog nem tetszett,úgyhogy azt ne hozd fel:D.....na de a cowboy bepopot jónak titulálod az azért kemény,tom sokan szeretik deh ha engem nem kényszerítenek rá akkor végig se néztem volna,jó persze utólag már nem mondom hogy borzalmas,mert vége ütött drámai volt,deh az eleje alapján végig nem néztem volna... -
Rundstedt17 #25373 "kúrvadrámai, ami nekem nagyon bejön^^ kevés az ilyen;)"
Én is így vagyok ezzel de nekem a Kimi Ga egyáltalán nem adta azt az élményt szenvedtek jah csakhogy a vége nem volt elég drámai,na meg a szereplők sem jöttek be.Hiába nah a School Daysnél nincs jobb
-
Naruto 32?
Bleach 40?
omg O.o nagyon durva xD -
MAL Top Anime (TV, Movie, OVA, Special)
1 Tengen Toppa Gurren Lagann [overrated]
2 Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen
3 Kara no Kyoukai 5: Munjun Rasen [biztos jó :) első 3 jó volt :D]
4 Clannad ~After Story~ [oh yeah!]
5 Hajime no Ippo [nem láttam, nem értem miért jó, meg kéne nézni :D]
6 Hajime no Ippo: New Challenger
7 Code Geass R2 [up!]
8 Death Note [ez jó. Bár kicsit talán overrated... top20ba inkább mint top10 :S]
9 Mushishi [ezt is istenítik :D]
10 Code Geass [nem szeretem mikor 2 évad is benn van ilyen listában :S foglalják a helyet :)]
Utána még: Aria the Origination, Cowboy Bebop, Monster, GTO, Toki wo Kakeru Shoujo, 1-2 Studio Ghibli film, Higurashi 2, etc, etc, egyéb minőségi anime, aminek nem jutott akkora hype :D
(Rebuild of Eva 37 :) a rendes meg valahogy eltűnt a topból :( pedig nem is olyan rég benne volt :D biztos az új film miatt a vérpistikék megnézték és nem értették ezért lehúzták >.< *nem komoly*)
AniDB top10
1 Hajime no Ippo: New Challenger
2 Clannad After Story
3 Legend of the Galactic Heroes [erről is szépeket hallani]
4 Nodame Cantabile
5 Aria the Origination
6 Code Geass R2
7 Rurouni Kenshin: Tsuikouhen
8 Eve no Jikan
9 Suzumiya Haruhi no Yuuutsu 2 [erről meséljen már valaki... remake? új? vegyes? subberek a régieket is újrasubolják ha leadják őket?]
10 Toki wo Kakeru Shoujo
Továbbiakból itt nem szemezgetek, mert hülyén van listázva :S -
Animenfo -
1 Rurouni Kenshin - Reminiscence (1999) - ez sok helyen első
2 Fullmetal Alchemist (2003) - ez is jó
3 Kimi Ga Nozomu Eien (2003) - nem láttam, no comment, a te véleményedet már hallottam :D
4 Full Moon wo Sagashite (2002) - elég jó értékelése van ennek is...
5 Cowboy Bebop (1998) - EZ mestermű...
6 Elfen Lied (2004) - Ez is... nem annyira... de nekem jobban bejött :)
7 Hikaru no Go (2001) - námtom... GO... nemtom így látatlanba mit lehet nézni rajta... bár ugyanígy vagyok a boxszal is :) pedig Hajime no Ippo előkelő helyen áll...
Honnan ez a lista btw? -
hát igen, elég vegyes ízlésem van:D kúrvadrámai, ami nekem nagyon bejön^^ kevés az ilyen;)
-
Na igen :P én is így voltam veled nem olyan rég :D ezért is mondtam, hogy számomra kiismerhetetlen vagy xD -
Rundstedt17 #25366 Na jó az Elfen Liedet még megértem esetleg,na de a másik kettőt semmiképpen sem:D -
Rundstedt17 #25365 Meglep hogy te is azt állítod hiszen sok esetben volt jó értékítéleted,na de most cserben hagyott:D -
alaptudás nélkül is mehetsz lazán, egyik ismerősöm is úgy ment és semmi hátránya nem volt -
tudom kicsit OFF lesz ez a kerdes, de nem tudtam mashol megkerdezni. van itt kozuletek olyan aki japan szakra jar? megeri ugy menni, hogy semmi alaptudasod nincs? mert itt allok, jovoheten beiratkozas es meg nem dobtottem el, hogy mire menjek, es japan-angol szak is felmerult bennem. -
bizony, a Kimi Ga Nozomu Eien nagyon jó anime
-
Kimi Ga Nozomu Eien egy nagyon jó kis darab, nem is beszélve a Cowboy Beopop meg Elfen Lied-ről nekem top 5-ben simán benne vannak, de most ízlések és pofonok és hát neked :)
amúgy ez csak lista szavaztak azt ez lett nem hivatalos nem is állítom csak én ezt linkeltem -
Csak annyit tudok mondani, meg kell nezni es utana levonni a tanulsagot.
Latatlanban felesleges barmit is mondani, holmi listak alapjan. -
Rundstedt17 #25359 1 Rurouni Kenshin - Reminiscence (1999)
2 Fullmetal Alchemist (2003)
3 Kimi Ga Nozomu Eien (2003) OMG!!!WTF?!!!
4 Full Moon wo Sagashite (2002)
5 Cowboy Bebop (1998) WTF????!!!!
6 Elfen Lied (2004) WTF????!!!!
7 Hikaru no Go (2001)
Na ez nem hiteles,ha az anidbn lenne 7.ik akkor meggyőztél volna.Dehogy a Kimi Ga az a 3.top legyen,na az LOL,a cowboy bepop se tetszett,az elfen lied meg megint csak.... -
Csodálkozom, hogy kevesen nézték meg pedig ITT is a 7-ik helyen áll, nekem nagyon tetszett én is csak ajánlani tudom. -
Remelem nem fogtok csalodni, bar az izles elege kulonbozo.
Majd irjatok meg mondjuk az elso 10-15 resz utan, hogy mit gondoltok rola.
Amugy ahogy neztem az AA-n eleg kevesen neztek meg, tehat nem nagyon ismerik.
Gondolom mivel az ismerteto sem valami nagy melysegu, valamint a stilus miatt sokan csak egyszeruen atlepik, nem is tudjak milyen zsenialis munkat hagynak ki. Pedig mind a 75 reszt leforditottak.
A karakterfejlodes is rendben van, meg arra is odafigyeltek a keszitok hogy a sorozat folyaman nem csak a karakterek ugyessege novekedik, hanem folyamatosan novekedik ahogy az eletkoruk is valtozik az idoben.
Zene is megfelelo foleg a szoros jatszmak folyaman valtozik megfeleloen ahogy az izgalom fokozodik. Jo szorakozast hozza. ;)
-
Lehet belelesek majd enis, most a Tayutama-t nezem... ez is erdekes xD -
én már el is kezdtem :D -
hmmm...hát ha lesz hely a gépemen, akkor én is elkezdem már ezt a Hikaru No Go-t:) meghoztátok a kedvem
-
Persze hogy megneztem a specialt is. Teljesen beleillett a sorozatba mintha + 1 resz lett volna. -
nem orult lelouch csak bosszut akar allni. amugy en abszolut neki szurkolok, bar meg csak az elso evadot neztem meg es a masodikbol 4 reszt azert nem igazan kezdek talalgatasokba, mert egyszeruen olyan zsenialis ez az anime, hogy nem tudom megjosolni a veget. mar a masodik evad elso resze is tele volt meglepetesekkel, de olyanokkal amikre abszolut nem is gondoltam volna. -
faláb #25351 Inkább mennyiségi mint minőségi fölényben volt az ellenség... Mikor valóban minőségi fölényben voltak akkor utána rendre megkapták a tápot a gundamek...(TransAm, vadonatúj gundamek az S2 elején, plusz már kaptak kiegészítőket is...)
Az időlimit meg azért van hogy izgalmasabb legyen a dolog:P
Hogy miért furcsa? Az NGE az maga a megtestesült negatív hangulat :P -
Na Macross F befejezve. Az utolsó rész roppant hangulatos volt... ennyi ének még nem volt részben :D meg akció sem... 2 együtt... hú... ütött :D és a vége is jó volt! kicsit nyitott... egyik részről... másikról nem :) nem akarok spoilerezni :D
viszont volt benne sok sablon... a mindenki egyesíti az erejét és a nem valódi gonoszok is csatlakoznak a jókhoz hogy a valódi gonoszt legyőzzék... de nagyon jó :)
Berakom Eureka7 helyére kedvenceknek... vagy Higurashi helyére kéne inkább? :S azt nem szeretném kivenni, mert nem nagyon van párja, Eureka7 viszont jobban tetszett... bár annak volt egy kis NGE utánérzése, nem annyira egyedi... -
nem egyoldalú... de sokszor így is az az érzésem volt hogy egyoldalú... és nem a Meisterek javára... és ez zavart.
a 00 drive booster repülőszerű cucc meg... hát... 12. részben bekapcsolják... enyhén imba :D de erre is rákontráznak úgyis :\ meg az a fránya időlimit -.-
miért furcsa?
-
köszi teszek vele 1 próbát GTO után :) -
specialt megnézted? annak is de idegesítő a vége, kívánja a folytatást :D -
faláb #25346 Ne mondd hogy jobban tetszett volna ha végig egyoldalú küzdelem folyt volna... Így legalább izgalmasabbak voltak a harcok... És a TransAm-rendszerrel még így se tudták felvenni a harcot... És bár csak a 11. részig láttam az S2-t, de már ott is készültek a kiegészítők a Gundamekhez... Szóval azért ők is tápolódtak...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ÉS nem kellene elfelejteni azt se, hogy Schenberg eredeti terve az volt hogy a Gundam-meistereknek veszni kell, ezért is kapta meg az ellenség a hamis meghajtókat stb...
Ezt a negatív hangulat dolgot meg furcsa pont egy NGE-fantól hallani :P -
Ugye-ugye. :D sajnalom is hogy vege lett es csak egy special van hozza es nincs folyatatas.