72815
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
"ami nem tartalmazza a befejezést pl..."
mert az End of Eva-t vezette fel -
Nem, nincsenek. Csak össze vannak keverve a történések. Karakterek szerint mutatja be, és nem időrendben. Egy más szögből tekinthetünk rá így az egészre. Egyszer meg lehetett nézni :)
Rebuild of Evangelion meg azért más, mert már pofátlanság lett volna kb. 4dszer kiadni ugyanazt :) -
ami nem tartalmazza a befejezést pl...
met vannak benne új jelenetek is, nem? (rég látta) -
Egy nagy recap? -
Mert a Death and Rebirth az mi? -
Ne beszélj többes számban. Egy feldolgozás van, mégpedig az új mozik. -
"Neon Genesis Evangelion
-A legjobb anime. Nem feltétlen a legélvezhetőbb. De mestermű. Kb. mint a szépirodalom meg a ponyvaregények. Ez a szépirodalmi részt gazdagítja szerintem."
jajj... Ha annyira mesteri lenne, akkor a feldolgozások nem különböznének folyton egy kicsit, nem? :D -
Epic is all about scale. Whether it is the vastness of the anime's universe, the grandeur of the protagonist's heroic journey, or the anime's over-the-top, pulse-pounding visual style--when the anime becomes larger than life and draws the viewer in with an overwhelming sense of awe, it can be described simply as EPIC. -
Neon Genesis Evangelion
-A legjobb anime. Nem feltétlen a legélvezhetőbb. De mestermű. Kb. mint a szépirodalom meg a ponyvaregények. Ez a szépirodalmi részt gazdagítja szerintem.
Elfen Lied
-Közrejátszik, hogy első komoly animém volt. De nagyon megmaradt bennem... Erőteljes emlék, emiatt sajna nem tudom újra megnézni. Túl jól emlékszem még rá. Aki csak az erőszakot és a meztelenséget látja benne, az így járt. Nagyon jó tragédia.
Higurashi no Naku Koro ni (+Kai, Reit még nem láttam)
-Brutális horror. Illetve néhol félelmetes is. Sok résznél kirázott a hideg. A második évad meg inkább a lelket gyötörheti meg. Reménykedünk, hogy hátha, aztán mégse...
Code Geass - Hangyaku no Lelouch (+R2 természetesen)
-Hát mit mondjak erről? Ha NGE a "szépirodalom" legjobbja, akkor ez a "ponyvaműveké"... Élvezhetőségi faktora meglehetősen magas. Tele van fordulatokkal, kiszámíthatatlan, a minőséget képes folyamatosan hozni, és fokozni. Az állunkat meg csak keresgéljük a földön. Van benne minden, kis komédia, sok tragédia, akció, boldogság mikor jól sül el valami... Hatalmas cliffhangerrel ér véget az első évad, és a második évad a végével becsempészte ezt az animét a kedvenceim közé.
Macross Frontier
-Ez újonnan került be. Nagy múltra visszatekintő sorozat, én csak a Macross Zerot láttam előtte (és javaslom is megtekintését előtte). Sci-fi, repülő/mechák vannak benne (átváltozósok). Ettől függetlenül a zene (az ének) központi szerepet kap benne. Talán még jobban is, mint az elvileg erről szóló K-ON!. Szerelmi háromszög, csúnya idegenek, űrcsaták, NAGYON JÓ ZENÉK (csodás énekhangokkal). Kell még valami? Megnézésre THORA Blu-ray ripjét javaslom. Talán már kijöttek vele végig. Utolsó pár rész csak IRCről szerezhető be viszont.
Ez az 5 lenne most a kedvencek listám. Tulajdonképp 7, de a folytatásos műveket egynek veszem, és még ha jobban is tetszik egy későbbi része, az elsőt teszem be a listába.
Ha folytathatnám tuti benne lenne:
Clannad (de leginkább After Story)
-Nem éppen tipikus háremanime. A második évad semmiképp. A főhős összejön valakivel! Ez talán a leglényegesebb különbség. Illetve, hogy nem abszolút a fanservicere épít. És bizony ez egy sírós anime. Láttam már animét ami után 1 hónapig depis voltam, volt már nedvesebb a szemem az átlagosnál bizonyos animéknél, de ez volt az első és egyetlen ezeddig, ahol könnyeket hullattam.
Berserk
-Bár az anime csak töredéke a mangának, szinte mintha egy trailer lenne hozzá. Nekem mégis nagyon tetszett. Volt egyfajta hangulata, amit eddig semmi nem hozott vissza. Talán a Claymore, de azért az is más volt. A zenék benne (Forces) valahogy... furák, de nem rosszak... szerintem nem illenének az adott környezetbe, de talán pont emiatt kölcsönöznek egy fura hangulatot az animének, amitől egyedi lesz. Sok a vér, a harc, a karakterfejlődés... Gutts és Griffit kapcsolata... a vége... Nekem tetszett, és lehet megnézem újra. Szintén eléggé tragikus :) Úgy tűnik ez az én műfajom :D
Full Metal Panic (+Fumoffu+Second Raid)
-Ezt A+on láttam még anno, és valahogy megfogott. Szintén meglehetősen egyedi hangulattal rendelkezik. Nem éppen hihető... Speckó tinikommandó? :D De a lényeg hogy van benne iskolás slice-of-life, szerethető karakterek, egyedi humor, mechák, izgalmas harcok... Jó főgonosz...
Gintama
-Shounen-paródia. Nem... parodizál ez mindent :D de mikor komolyra veszi... hát ritkán van és nem sokáig... de pont ezért ekkor nagyon intenzív... a Gintamás agyalágyultság a komoly Arcoknál is jelen van, de mégis... jobb a nagy "komoly shouneneknél" :)
Benizakura-arc
Kyuubei-arc
Shinsengumi Rebellion-arc
ezek voltak eddig a legjobbak. Na meg a recap részek :D (ellentmondásnak tűnik, de nem elírtam :D A recap részek nagyon jók :D)
És még van 2 hely, de annyit írhatnék... Az aktuális Higashi no Edent? A klasszikus Slayerst? Excel Sagat (aminél talán egyedül a világon teljesen elszomorodtam a végén... 24-25. résznél)? Azumanga Daioh esetleg?
The Melancholy of Haruhi Suzumiya
-Ezt talán betenném még. A teljeset (régi és új részek együtt). Nem tudok objektív magyarázatot adni rá, hogy miért tetszik... Haruhi-ism :D
Eureka7
-Ezt kihagytam, mert NGE utánzatnak tartom. Ez egyáltalán nem értékcsökkentő akar lenni. Egyszerűen nagyon hasonló, csak ez sokkal emészthetőbben és hosszabban van tálalva. Ez is komoly érzelmi nyomokat hagyott egyébként :)
És +1
Tengen Toppa Gurren Lagann
-Ami a leginkább túlhájpolt anime, egy nagyon gyenge kezdéssel (kinek mi... más szerint humoros, nekem nem tetszett), de egy nagyon erős második féllel... Epic: minden... a mechák mérete, a cél, még Yoko mellei is :D, Manly tears... és még valami filozófiai maszlag is volt benne... Gainax, fuck yeah! -
EnxTheOne #26900 nem ir senki? ilyen fárasztó a suli? :D
SZAVAZÁS! top 10 anime (irjatok hozzá azért 1-2 sort hogy miért van a tp 10-be) :D -
abszolut szerencses vagy. -
jo hogy szoltal. nem vettem eszre. -
Nuki #26897 ó je köszi :D -
Aki még nem tudná, az AAn végre van megint müfaj keresés :) -
Rundstedt17 #26895 egész jó
-
Nuki #26894 Véletlen műve, osztálytársak voltunk ^^
Tisztelem is meg becsülöm.
De pl animeconon, főleg ha beöltözöl végtelen darab lánnyal ismerkedhetsz meg.
True Story. -
teljes mertekben egyetertek -
bazz, én még egy normális csajjal sem találkoztam aki szereti az animet :/
és ezt a kulturát, többségük azt se tudja mi ez. szóval nagy mákos vagy :D -
Nuki #26891 Bizony, mindjárt oda is felkerül majd. A festményem is tetszett nekik (volt egy suigintou-s festmény, kb. fél-1 éve linkeltem be ide) -
Nuki #26890 #26887: egyenlőre csak dísz, óvom, jobban mint a szemem fényét :3
#26888: barátnőm csinálta. Én készítettem már neki mokonás párnát, pólót, sálat... -
DESU! -
nagyon pöpec :D
kitől kaptad? -
szééééép :) és csak dísz, vagy valami funkciója is van?
meg a lapok mivel lettek összeragasztva?
de marha jó amúgy :D megjegyzem :D -
Nuki #26886 Szép ajándék vagy szép ajándék születésnapra?
(én kaptam, nem most) :P
Ajándék 1
Ajándék 2 -
Nuki #26885 Nekem azért kell, hogy tudjak címet mondani ha láttam :P
persze figyelve arra hogy ne spoilerezzek, de egy ilyen beszélgetésnél ez letárgyalódik. -
kuldj neki privatba. de en inkabb meglepodok minthogy arra varjak, hogy na mikor hal mar meg. -
EnxTheOne #26883 hihi, én tudok kettöt :D mindkettö benne van a top 3-ba :D -
nem tudok hasraütésre mondani egyet... de tudom hogy láttam...
másrészről, ez szvsz nagyon komoly spoiler... amit elvből nem írok le... akár ha valaki véletlen belekattint a spoilerba az már rossz :\ -
EnxTheOne #26881 az ilyen animékben pont a történet a lényeg, szóval ha előre tudtam volna nem lett volna olyan jó. -
Nuki #26880 Mondj spoilerben címet, megnézem, nem érdekel ha így lelövöd a poént.
Szoktunk ilyen mélyreható beszélgetéseket tartani ismerősökkel, pl ilyen témáról.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ami magyar tévében megy/ment olyat ne mondj. -
De azért van :) és kellemes meglepetés tud lenni... mármint... kellemetlen... és mondjuk tényleg nem izgulós, hanem inkább sokkoló... -
Nuki #26878 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!alíg van anime, amiben meghal a főszereplő. Ezért nem is lehet rendesen igzulni már ezeken... -
EnxTheOne #26877 bocsi, de múszály :D -
EnxTheOne #26876 láttam, nem nagyon tetszett, de valoszinüleg azért mert elötte fejeztem be a narutot, és shippuden elött néztem az elfen lied-et, és a shippuden-t már nagyon elakartam kezdeni :D -
EnxTheOne #26875 a szobros az tényleg nagyon szomorú :(
egy kis vidámság, ez a videó nagyon durva :D (nem spoiler), must see :D ami nagyon fontos, hangerőt maximumra állitani!
http://www.youtube.com/watch?
v=wCvvS4kUpVI&feature=PlayList&p=7F9BCA0B7AC9C5DB&playnext=1&playnext_from=PL&index=9
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nyu?! NYUUU!!! NYUUUU!!! KOUTAAAAA! KOUTAAAAA!!!
-
én is így vagyok vele :) de ez erről szól egy részben...
Nézz Elfen Liedet ^^ az vidám -
EnxTheOne #26872 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ugyis meghal mindenki, és nem tudom hogy ti hogy vagytok vele, de ha meghal egy karakter akit kedvelek, akkor nagyon szomorú tudok lenni,:) még elég kevés animét láttam, de claymore-ban szegény Flora :(:( -
Hülyeség... pont hogy úgy jó ha választ...
Egyébként a goreon túl érdemes egyszer emberi szemmel is megnézni... nemrég youtuben megnéztem a szobros arcot, és hát eléggé ütött :( -
EnxTheOne #26870 nincs a kedvenceim között, de nem bántam meg hogy megnéztem.
ha elkezded nézni, akkor nagyon fontos hogy ne válasz kedvenc karaktert :D