72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • LeventeV
    keszulok megnezni a 2006os haruhit. hogy ajanljatok? hogy olyan sorrendbe nezzem amilyenbe leadtak, vagy kronologikus idorendbe?
  • Ruley
    Szerintem meg a kettőt nem nagyon lehet összehasonlítani.

(igaz én az előbb pont azt tettem, de erre most ne figyeljünk oda :D)

Szerintem egy történet minősége valamilyen szinten objektívan mérhető, hogy ellentmondásos-e, semmitmondó-e, stb. Ha igen, az egy rossz cselekmény.

A FLCL-nak logikus cselekménye mondhatni egyáltalán nincs, csak egy nagyon egyedi stílusa, az meg vagy bejön, vagy nem, de ha nem akkor nem marad a helyén semmi ami tetszhetne. Ebből a szempontból olyan mint egy festmény, vagy zeneszám, amire ránézel és vagy tetszik, vagy nem.
    Ellenben minden más történettel, mint pl. a TTGL, aminek ha nem jön be a stílusa, attól még tiszteletben tarthatom hogy egy normális cselekménye van.
  • Lelouch
    A TTGL szvsz. messze jobb mint az FLCL...
  • Ruley
    Első animém volt a FLCL, és azóta is tartom magam hozzá hogy az a legjobb dolog ami valaha a monitoromon alakot öltött.
    Második volt az Evangelion, és az is király volt.
    A TTGL-től azt vártam a hallottak alapján mintha egy átmenet lenne a kettő között, de ehelyett inkább fele olyan szép, vicces, és vad volt mint a FLCL, de fele olyan tartalmas mint az Evangelion.
  • Ruley
    Az Evangelion végén én úgy értettem hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    aki akar az kimehet a lötyiből, még azok is akik a vége felé meghaltak mint Asuka, ő meg is tette. Egyébként meg pont a másik, sorozat befejezésben még ez is felmerült hogy reset, és alternatív univerzum, azzal a vidám slice of life jelenettel, és Shinji elmondta hogy ezt is fellehet fogni egyenértékű valóságként :D

• Zomil
    :DDDDD
    én tervezem, h megnézem :P
  • Seth
    ERETNEK !!
  • Ruley
    Szerintem Tengen Toppa Gurren Lagann akart lenni, de nem tudom megerősíteni hogy abban meghal-e valaki, én azt az elején meguntam.
  • Zomil
    Ha az End of Evangelion féle befejezést nézzük, akkor sztem elég drámai, h mindenki egy közös lötyi lesz. :D
    És itt azért nem egy egyszerü resetröl van szó.

"CG na és a lényeg marad....." micsoda? azt mondtad, h egy csomo anime-ben valami resettel semmissé teszik a dolgokat, ebben nem látom, h ilyen lenne.
    "EL a kapuba tudjuk hogy ki az...." Jah, vagy éppen nem. :) De ha a mangát végigolvasod akkor megtudod mi az igazi vége.(legalábbis az utolso pár fejezetet)
    Vagy pl. Death Note...
    Szoval akad böven :)
    Szvsz kb. fele-fele arány a "jó végü" és "rossz végü" anime-k között
  • armageddon666
    Nem értelek... panaszkodsz, hogy nincs olyan amilyet szeretnél, aztán meg mikor adódik egy ilyen, inkább bemeséled magadnak, hogy nem, az nem is olyan...
  • Rundstedt17
    Armageddon csak szeretnéd,disneys meséből komolyat csinálni :D....
  • armageddon666
    tényleg, ezek is

Runstedt... a kapubaN tudjuk, hogy a postás van... néhányan mást hisznek, de ők el vannak tévedve :)

és NGE
    gyakorlatilag mindenki "meghal" :D
  • Rundstedt17
    CG na és a lényeg marad.....
    EL a kapuba tudjuk hogy ki az....
    NGE az meg lol...
  • Zomil
    iddqd? :D
    azért kiirhatnád a teljes nevet, h a földi halandók is tudják mit irtál :D
  • Zomil
    Code Geass?
    spoiler miatt:
    ott is azon kivül, h a föszereplö meghal, Euphy+Shirley halála sztem elég megrázó.
    aztán ott van még Elfen Lied, Chrno Crousade, meg még egy rakás másik anime aminek olyan vége van, h egy föszereplö v fontos szereplő meghal véglegesen
  • armageddon666
    TTGL
  • Zomil
    Jah a nőnél még ez van, de aztán lecsapja a csávót is :D szoval azért Rena is bekattan, és oké, h csak ezt a 2 embert ölte meg, de simán felrobbantotta volna a sulit is :D

de valóban Rika, Satoko és Mion nem ölt meg senkit :)

Rundstedt17: nem sok anime-t láttam eddig, de szvsz azért akad böven olyan is ahol a végén egy főszereplő meghal vagy legalábbis fontos szereplö :)
  • armageddon666
    GA REI ZERO...
    vagy ott az NGE :D
    meg van még...
  • Ruley
    Egébként igazából ha belegondolsz
    a kislányok közül egyébként Satoko, és Rika pont hogy soha nem is voltak pszichopaták, csak úgy látszott párszor, és Mion esetében ugyanez. Rena is csak egyszer ölt, részben önvédelemből. Összesen Keiichi és Shion azok akik tényleg begőzöltek, de ők rendesen.
  • Rundstedt17
    De miért nincs olyan hogy tényleg veszítenek?mert minden animében ahol rossz vég van resettelnek tiszta gagyi......ha szenvedtek is akkor is végül a győzelem várt rájuk.....szóval happy end

A gaial pedig a gond:
    Sokkal nagyobbat ütött volna ha végén pusztulnak el de ugye azt nem merték mert így olyan mintha melékeseket ölték volna meg tudod első pár rész meghalnak,így nem adja át az igazi érzetet hogy a főhőssék meghaltak csak mint néhány idegen
  • Zomil
    sztem ez igy pont jó volt :)

elején pszichopata kislányok :D
    2. évadban meg a lezárás kevesebb vérrel, de azért mégis izgalommal, h vajon mikor fordul rosszra a helyzet. :)
  • Ruley
    Ebben van valami, elvégre
    minden fikció egyformán kitalált, vagyis egy "semmissé tett" tragikus történet hiába csak "rossz álom", pont annyira mese mint a jó befejezés volt, vagy éppen egy utolsó fanfiction lenne, vagy az lenne ahogy én fejeztem volna be.
  • armageddon666
    Még ha nem is emlékeztek rá, akkor ott voltak, és megtörtént, és szenvedtek... És a második évadban reménykedtek, és féltek, és elbuktak, sokszor... nagyon nem Disney...

Az első évad brutalitásával és szadisztikusságával szemben, bejött a második évad "minden jól megy, van remény" majd "minden rosszra fordul" mechanikája is...
  • Rundstedt17
    Na akkor remélem feltűnt hogy:
    Valójában minden egyes bad end meg nem történté vált mert Rika mindig resettelt magyarul mindenki boldog és happy a bad endek csak egy rossz álom DISNEY....

ugye hogy feltűnt?:/
  • LasDen #28732
    basszus....annyi anime van, amit megkéne nézni :D de már így is rengetegbe belekezdtem és nem is tudom mikor folytatom....nem akarok addig újabba belekezdeni, míg legalább 1-2-t nem fejezek be :( :D
  • Ruley
    Na, végre valahára végignéztem a When Cicadas Cry második évadját. (volt egy kis gond a netkapcsolattal)

Rövid kritika, legvége-spoilert vagy ilyesmit nem írtam bele, de nem tudom kinek mi a tűréshatára:

Tényleg elképesztő ez ahogy a műfajok váltakoznak, bár engem a msodik évad második felében már ez inkább összezavart, mintha már a világ szabályai változtak volna meg. Pl. Akit az első évadban le baseball-ütőztek annak szinte szétfröccsent a feje mint egy vízzel teli lufi, a későbbiekben már csak vérzet és utána be kellett kötni, a végére meg elájultak mint valami vasárnap délelőtti rajzfilmben. Már olyan kalandfilm-hangulata kezdett lenni, hogy amikor veszélyes helyzetbe kerültek, szinte csak röhögtem rajta, hogy "na ja, kb. annyi esélyük van hogy meghaljanak mint hogy Luke Skywalkert pofán találja egy lézersugár a Star Wars közepén".
    Meg ez a "Kalasnyikov-al meg méteres lezúduló farönkökkel feltartjuk őket" megoldás is furcsán működött miután olyan szépen tisztázták hogy a gyilkosság soha nem megoldás.
    Egyébként nem teljesen panaszképpen mondom, mert ez a stílus is bejött, csak valahogy mégis összezavart.

• Zomil
    hát a zene nagyon nem az én stilusom, de amugy a video jó, bár az anime-t nem ismerem :D
  • LasDen #28729
    kaptok tőlem egy újabb szar videót...:D
  • Doddy a düdő
    nekem jobban tetszett mint a 2. fele :|
  • Bulykin
    de jó h írod, mert még azt se láttam:D
    le is szedem mindkettőt és egybe meglesem, még jó is mert azt írják h nagyon sokban változott a történet alakulása a 2. movieban és amolyan alternatív endként is felfogható :)
  • Lelouch
    Szerintem nem rossz az eleje se
  • Lelouch
    Elvileg már van normális minőségben mindkettő.
  • LasDen #28724
    húha....ez így nehéznek hangzik számomra :D de szerencsére nem most fogom megnézni, mert van más amit be kell előbb fejeznem :D
  • armageddon666
    a felétől jó. odáig túl kellett élnem valahogy, és OTT nem droppolnom minden reményt feladva :)
  • armageddon666
    van benne Nia-mecha meg Yoko-mecha asszem, legalábbis láttam érdekes képeket :D
    Majd megnézem. van már normális minőségben ez is meg az első movie is?
  • Bulykin
    bizony :) aki meg azt mondja h nem annak ne higgyXD
  • Doddy a düdő
    már egy éve letöltöttem, de még most se néztem meg :(
  • LasDen #28719
    ez a tengen toppa jó??? :D
  • Bulykin
    tengen toppa movie

lulz még ilyen is van :)
  • Rundstedt17
    Lehet hogy akkor tovább is nézem a nagy jelenet után is,mert addig néztem utána átkerült a dropped listára ami terebélyes XD