72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • LasDen #30682
    egyszer elkell menni oda is...túristaként nem lehet vészes :D de sok hely van ahova elkéne még ebben az életben menni :D
  • Ruley
    Annyit szoktam hallani hogy az egyéniséget eléggé hajlamosak elnyomni, van is ez a mondásuk hogy "a kiálló szöget beverik". Gondolom emiatt is olyan kiugró a depresszió meg az öngyilkosság aránya arrafelé.

Egyébként itt http://kotaku.com/5484581/japan-its-not-funny-anymore olvastam egyszer egy cikket egy ott élőtől, elég kritikus, meg az elején úgy kezdi hogy "anime sucks", szóval a szubjektív részeit ennek se feltétlenül lehet komolyan venni, de ez is nagyjából ezt írja, hogy a japánok passzív-agresszívek, erőltetnek mindent, stb.
  • BEAST #30680
    Én nem mondhatom ezt, mert fogalmam sincs milyen az élet ott. :)
  • LeventeV
    lehet nem pont olyan az elet japanba mint ahogy azt az animek bemutatjak, de meg mindig szivesebben elnek ott mint itt.
  • Seth
    Én is hordtam,emlékszem mikor a köv évben már nem kellett, felgyújtottuk és összezsugorodott kis galacsinná. Borzalmas kék színű műszálas szar volt :)
  • Gurren
    még én is hordtam 1-2 évig köpenyt. szerintem vicces volt :p
  • armageddon666
    Egyik ismerősömnél asszem komplett seifuku :D
    --
    Seth, harmadik sorban írtam hogy nem :P
    --
    Beast, említeni említik, tudom hogy létezik, de ezaz, hogy elmenekülnek, szóval még nem láttam :D
  • LasDen #30675
    én kimaradtam belőle...pont akkor kerültem mindig a suliba mikor megszüntették :D
  • BEAST #30674
    Tényleg, erről jut eszembe. A másik dolog ami tetszik azok az egyenruhák... anno általánosban nekünk még volt kötelező köpeny, de az nem ugyan az. :D
  • Ruley
    Nálunk húgom-ék iskolájában matrózblúz van ünneplőnek, mondjuk nadrággal, de akkor is, majnem olyan...
  • BEAST #30672
    Pedig animeben a termálfürdős részekben gyakran emlegetik, csak általában túl szégyenlősek a szereplők és orrvérezve menekülnek el. :p
  • Seth
    Persze persze, csak a sztori miatt nézed :)
  • LasDen #30670
    nem hinném, hogy sokan használnák a koedukált fürdőket...:D
  • armageddon666
    És a szoknyás egyenruhát is szüntetni akarják...

Beast: Vegyesfürdő? Olyat még nem láttam animében sem :D
  • armageddon666
    Rosario+Vampire Capu2 nem is olyan szörnyű mint mondták egyesek...
    Elég gyorsan nézi az ember akkor tök jó :D
    De lehet, hogy azért, mert nem is a story miatt ültem le, hanem Mokából, Inner Mokából, Kurumuból meg talán a fagyos csajból akartam többet látni ^^ mármint, nem úgy látni... arra van szerintem dj... biztos :D hanem csak úgy, látni a karaktereket élni... értitek xD
  • BEAST #30667
    Vegyesfürdő! A férfi részleg abszolút hidegen hagy. :D
  • Ruley
    Egy része igen, egy része nem.

Pl. az a tesicucc ami egy pólóból és egy bugyi méretű izéből áll az pl. sajnos már kihalófélben van.
  • BEAST #30665
    Ilyen téren voltak szerencsés időszakaim. Általánosban 3an voltunk fiúk a 29 fős osztályban. Középiskola fiús volt, de főiskolán megint az évfolyam 80% lány volt. :) Háremem így sem lett, de még boldog diákévek sem. :(
  • Máté94
    Japánba nincs sok szép férfi tehát nem ütnél ki a sorból:DD
  • BEAST #30663
    A fürdőnek is csak úgy lenne értelme, ha csak szép embereket engednének be... azzal meg csak az a gond, hogy én se mehetnék be. :D
  • armageddon666
  • Máté94
    Ezt elhiszem, hogy nem olyan de ezek a dolgok mind megvannak nagyjából, nem?
  • LasDen #30660
    ez a probléma....nálunk 5 csajt alig tudtál összeszedni az egész suliban :D
  • BEAST #30659
    Nem volt! :(
  • Máté94
    Én Japánba igazán enni mennék, de nagyon:DD
  • LasDen #30657
    ugyanúgy idealizálja mint hollywood amerikát...:D csak amerikáról tudjuk az igazat...:D

am 1-2 hónapja láttam v exploreren dokut a tokyoi modern építészetről és elképedtem hogy miket ki nem tudnak találni csak a helytakarékosság miatt...meg mutatták az ilyen közfürdőket (én nem lennék képes ilyet használni :D) meg ilyen 1 szobás lakás kinyitható, kihúzható szarokkal....ilyenbe se laknék szívessen :D
  • Seth
    " A túlzás része nagyrészt a gondtalan boldog diákoknál kezdődik. :)"

Neked sem volt 5 fős háremed a suliban ? XD
  • BEAST #30655
    Persze, hogy nem tükrözi a valóságot, szerintem senki sem gondolta ezt. Viszont Az alapok ettől függetlenül lehetnek valóságosak. A túlzás része nagyrészt a gondtalan boldog diákoknál kezdődik. :)
  • Ruley
    Szerintem az pont az egyik olyan amit animében eltúloznak, hogy felnőttes, politikai, hivatali cselekményeket tudjanak felvezetni a gimis szereplőkkel. (ugyanazért mint amiért olyan sok szereplőnek nincsenek szülei, hogy gyakorlatilag felnőtt karaktereket alakítsank, csak gimiben).
  • BEAST #30653
    Fogalmam sincs milyen Japánban, ezért arról sincs mennyire lehet komolyan venni amiket nap mint nap nézünk, de az, hogy megadják a másiknak kijáró tiszteletet nagyon tetszik.
  • Seth
    Tuti, hogy Japánban sem olyan mint amit az animékben,mangékban elhitetnek veled. Túlidealizált az egész ország
  • LeventeV
    en 12. vegen tudtam meg, hogy a sulinknak van olyan
  • Ruley
    Érdekes, nekem éppen hogy ez a slice-of-life műfaj segített elégedettebben visszagondolni a gimire. Annak idején inkább morogtam, mint Haruhi, hogy miért nem történik semmi érdekes, csak az unalmas hétköznapok, de ezekben épp hogy a hétköznapok szépsége is csak ábrázolás kérdése.

Például nem mintha lettek volna nagy "igaz barátaim", akik segítenének elrejteni a hullákat, de olyanok voltak akikkel hosszan tudtunk a semmiről beszélgetni mint a Lucky Star-ban, eltévedni osztálykiránduláson mint a K-on-ban, vagy mobiltelefonnal leforgatni egy béna kisfilmet szerénységem főszereplésével, mint az "Adventures of Asahina Mikuru Chan"...

... Te jó ég, ez a harmadik! Mármint anime-valóság egybefonódásom! A címe! "Petie Chan"! (Úgy mint Petike + Jackie Chan, de akkor is!)

Na mindegy, a lényeg az hogy lehet hogy a valóság nem szikrázik a moemoe-tól, de azért megvan a szépsége.
  • Máté94
    De az nem ugyanolyan mint a Japánba:DD
  • LasDen #30648
    a Diákönkormányzat elnöke lehetsz :D
  • Máté94
    Ja, én is sokszor elgondolkodtam,hogy de jó lenne Diáktanács elnöknek lenni....
  • LasDen #30646
    azok a fesztiválok...kurva gazdag sulinak kell lenni, hogy ilyeneket szervezzenek :D
  • BEAST #30645
    Igen, erre gondoltam. Az iskolában is olyan családiasnak tűnik a légkör, klubbok, különféle rendezvények... de még a hétköznapokon is. Kár, hogy nem ilyen a valóság, legalábbis nálunk biztos nem, de azért azt is kétlem, hogy Japánban ennyire szép és jó minden. :P
  • LasDen #30644
    én azt sajnálom, hogy nálunk nincs ilyen klubos dolog...:D jó, általánosban volt 1-2 szakkör de az nem ugyanaz :D
  • BEAST #30643
    Engem inkább a barátkozós, családias, iskolás jelenetek szoktak elgondolkoztatni. Akármennyire kitalált történetek néha sóhajtozok egy kicsit. :p

Otome wa Boku ni Koishiteru - Tegnap este belekezdtem. Nem tudom meddig fogom bírni, ez a fiú lánynak öltözik és lányiskolába jár téma első ránézésre is elég ijesztő...