72813
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • IMYke2.0.0.0
    Ez azért nem lenne jó, mert én még nagyon sok jó animét nem láttam. Arról nem is beszélve, hogy amikor állítanám össze az anyagot, lelőném magamnak számos sorozat poénját (felütését), miközben én azt szeretem és akarom, hogy meglepjen.
  • LeventeV
    ilyesmi volt a regi is. vol kezdoknek ajanlott anime meg minden.
  • Seth
    Nem kell házigazdának lenned, hogy készíts egy jó kis FAQ-ot.
    Rajta, kezdj hozzá, segítünk infókkal :)
  • IMYke2.0.0.0
    Ha én lennék a házigazda (), akkor (újra)készítenék egy F.A.Q.-ot, amiben külön ki lenne emelve:
    - ajánlott (elő)olvasmányok
    - ajánlott sorozatok kezdőknek, és bátraknak
    - ajánlott megtekintési sorrend
  • RelakS
    hááát... azért a Death end Rebirth elég gáz volt. A vége pláne. Mintha elfogyott volna a lé -_-'

Higurashit ajánlotta már valaki? :D
  • RelakS
    gondolom nem :D
  • Lelouch
    Ha majd tetszik neki a sorozat, akkor tényleg meg lehet nézni, de szerintem akkor is kihagyható a Death & Rebirth...

Director's cut részek: jogos, tehát a 21-24. részig vannak ilyenek is, érdemes ezeket megnézni a sima részek helyett.

Ezt pedig le is akartam írni. :D Shinji nekem nagyon nem tetszett az EoE-ben, az alapsorozat vége ilyen tekintetben jobban bejött.
  • armageddon666
    Hát Elfen Liedet megnézte kétszer, NGEre is ráfér, és erre tökéletes a Death&Rebirth... lévén nem teljesen normális recap... Karakterekre bontva viszi végig a történetet, másképp látja az ember az összefüggéseket.

Illetve a 2003-ashoz hozzátettem volna, hogy van pár részhez Director's Cut...

Illetve hogy az End of Evangelion az az utolsó két résznek egy alternatív feldolgozása
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Vagy előtte történik, vagy a sorozatbeli közben történik, vagy hasonló :) mindenki döntse el maga
  • Malakai
    Nem is azért dobtam be, hogy aztán írja meg valaki más, hanem, hogy egyáltalán kell-e ilyen, vagy a koncepció, hogy ilyen ikonokként jelenjen meg jó-e. :)
  • Malakai
    AniDB-n figyelj arra, hogy alapjáraton be vannak kapcsolva, hogy listázza a szinonímákat, tehát egy dolgot többször is listáz. :)
  • armageddon666
    :DDDD Kell megint nézési sorrend? :D Szívesen írok a kedvenc (és egyébként teljesen elfogulatlanul, objektíven A Legjobb anime, flame on, AranyKéz merre vagy?) animémről egy listát :D
  • LasDen #32150
    én is anno mentettem :D ki tuggya mikor nézem meg :D
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm, le is mentem magamnak ezt a sorrendet.
  • Lelouch
    1. Az alapsorozat, lehetőleg a 2003-as remastered változattal.
    2. End of Evangelion
    3. Evangelion 1.11
    4. Evangelion 2.22

Ezeket érdemes megnézni, ebben a sorrendben. A Death & Rebirth kihagyható.
    3.0 és 4.0 még a jövő zenéje.
  • IMYke2.0.0.0
    Az AniDB-n megnéztem, és 10 elem van felsorolva, ebből 3 TV series, a többi movie...
    Most akkor mi a helyzet?
  • LasDen #32146
    eddig van 2 film meg még készül 2....meg az end of evangelion...ez nem olyan sok azé :D bár még nekem is meg kell néznem az egész frencsájszt...:D
  • Lelouch
    Mi a problémád vele?
  • IMYke2.0.0.0
    Le vagyok döbbenve. A "Neon Genesis Evangelion"-nak ennyi múvija van, vagy mi a szösz?
  • Bucser
    Régen volt már.
  • Bucser
    Áhh tényleg azt a borzalmat is láttam:)
  • armageddon666
    Blue Gendert rég láttam. Hol voltak logikai hibák? Azt leszámítva hogy a végén néztem, hogy ez most miről is szólt akkor? :D

Húúú Bucser ne játssz a tűzzel :DDD
  • IMYke2.0.0.0
    Az idő urai-t gondolom láttad :)
  • IMYke2.0.0.0
    Annyira nem rossz a felütése a "Blue Gender"-nek. Egyszer lehet, hogy megnézem :)
  • IMYke2.0.0.0
    Hát nem nagy ívben tojok rá, de első nézésre nem a logikai bukfenceket keresem egy alapvetően szórakoztatónak, sodró lendületűnek, vagy feszültséget, érdeklődést kiváltónak vélt műben.
    Amikor már alszom az unalomtól, akár az első 5 perctől kezdve, könnyebben szőrszál hasogatok is... de, gondolom, ezzel nem vagyok egyedül.
    Logika az Alien-sorozatban (film) sincs, mégis imádom.
  • RelakS
    Ha tojsz a logikára, akkor a Blue Gender a te sorozatod :D

Feltéve, hogy kedveled az ilyen 80-as évekre jellemző sci-fi-ket. Legalábbis nekem azok jutnak eszembe róla
  • IMYke2.0.0.0
    Flame-keltés nélkül: tojok a logikára, ha jól szórakozom - legyen az élőszereplős, vagy rajz/animációs film.
    Amikor bekapcsol a racionalitás - magamon vettem észre - vége a szórakozásnak.
  • Bucser
    Asszem legutóbb Rundstedt17 állt neki méltatni, hogy az EL a legjobb anime a világon (előzményei Dragonball meg sailormoon). Jó hosszas flame alakult ki róla Kezdőknél mindig ez van:) Azt hiszik, hogy az EL dúrván jó pedig csak sokkol és tele van logikai hibákkal.
  • RelakS
    [gyorsan visszamegy, kitörli azokat a hozzászólásokat ]
  • BEAST #32133
    Én igen. Már nem egyszer kitárgyaltuk, többek közt a ki miért utálja/szereti az evat témát is. :p
  • RelakS
    és láttál már evangelionról ennyit beszélni?

Mondjuk ha IMYke néz majd mást is, le fog szokni az istenítéséről :] Jó, jó, de van jobb/rosszabb is, mint az EL
  • LeventeV
    jo gyerekek vannak ebbe a topikba, sot eddigi sg-s palyafutasom alatt nyugodtabb es kulturaltabb topikot meg nem lattam. es meg szidjak az animenezoket...
  • armageddon666
    + ijesztő vagy mikor benyomod a házigazda módot és ilyen jól megkonstruált hozzászólásokat kreálsz :D
  • armageddon666
    De arról a topicról nem tud senki :D Mintha azt mondanád a gyerekeknek hogy "Menj a sivatagba homokozni!"

Bleachnek sem azért lett topic mert flame, hanem mert még mindig fut, és fanok úgy gondolták de jó lenne neki... EL viszont lezárt sorozat, simán lehet szerintem itt is beszélni róla, és btw fölösleges a nem látogatott topic. Nem nyitunk a másik 600 animének sem topicot, NGEnek sincs sztem külön topic, pedig az most újból fut ha úgy vesszük, és arról oldalas tanulmányokat lehetne írni :D

Szóval ne zavard már el őket innen O.O (meg úgysem fognak flémelni, ha meg mégis, azt is kulturált keretek között :D)
  • Lelouch
    Elég nagy fába vágtad a fejszédet.
  • BEAST #32127
    Most, hogy a SubDesu befejezte a Seikon no Qwaser fordítását, gondoltam belelesek, de tegnap este az első pár perc után úgy döntöttem ezt még át kell gondolnom. Mostanában annyi romantikusabb töltetű sorozatot láttam, hogy egy ismerősöm szavaival éljek, már majdnem szivárványt hánytam. Erre itt az első percekben több vért, női mellett és azokkal kapcsolatos tevékenységet láttam, mint az utóbbi hetekben összesen... Szóval ha ma estig kiheverem a sokkot talán folytatom. :D
  • Bucser
    Én mechákkal kezdtem az animes pályafutásomat (Macross Do you remember Love-al 1989-ben 7 évesen azt sem tudva mi az majd transformers movie és Robotech amiről később kiderült, hogy a Macross franchise)) Aztán dragonball ugye meg sailor moon, majd 16 évesen (1998) már eléggé belevetettem magam Gundam wing-be és 2000-re lett szélessávú netem onnantól ami jött vittem:)

Ezért sokminden nem található a listán amit láttam mert egyszerűen nem emlékszem. majd menetközben eszembe jutnak:)
  • LasDen #32125
    szerencsére én elég hamar csináltam listát, ahhoz hogy minden rajta legyen...bár lehet hogy 1-2 kimaradt :D most jut eszembe....akár a Tsubasa kapitányt is felírhatnám hisz valamennyit láttam belőle réges rég :D
  • BEAST #32124
    Én is így voltam/vagyok ezzel, még mostanában is amikor újabb néznivalókat keresek, beugranak animek amiket láttam már de még nincsenek a listán. :)
  • RelakS
    Minden másról, aminek nincs topikja/nem érdemes topikot nyitni neki?
  • LasDen #32122
    jó sok Gundamot láttál :D