72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Vektorhoz nem értek, és rohadt nagy PS-guru sem vagyok.
Nem lehet a képpel semmit sem kezdeni?
-
Vektorizálva van. Kár, hogy 1024*768nál mind1 :D még ha meglenne hozzá a vektorábra... de így raszteresen... -
Na, mangatoshokan után onemangát is lelőtték... -
Értelek.
Persze, én nem rohadt nagy megjelenítőn nézek [még, talán jövő hét végéig] filmeket, így ilyenek nekem nem tűnnek fel.
Játékok esetében meg nem vagy alig foglalkozom a grafikával - sztori, élmény az elsődleges.
-
Mintha vektorizálva lenne...
-
nem, de időnként akadnak olyan kontrasztos részletek, ahol kitűnik, vagy ha lassú a mozgás. A nagy képek egyébként csak le vannak kicsinyítve, a kis képek a lényegek, ahol a ferde vonalak feltűnően lépcsősekre sikerültek, meg itt-ott látszik a Smart-filter-hez hasonló nagyítás keze nyoma (világos aura a fekete vonal körül) :/
Olyan ez, mint az élsimítás. Mikor megy az akció, vagy nyomod a gázt, a kutyát nem érdekli, hogy van-e. De ha már célzol messzire, vagy valami intró van lassú mozgással, akkor meg nagyon jól mutat.
-
Nagyítóval tévézel?
Nekem az ég világon semmi sem tűnt fel a képeken.
-
A jó franc tudja, szerintem azóta egy másikat töltöttem le, és mentettem el
Viszont általában ezek ugye nem váltott sorosak, az is nem tudom, miért volt úgy jó O_o
a Gyrospter részről van egyébként szó
Ilyen téren egyébként a legocsmányabbul a Full Metal Panic sikerült XD -
váltott soros az akkor 720i :D a p progresszív, az nem váltott soros.
Hát enyhén homályosak a kiragadott részletek. Milyen release? -
Nem a szenvedésre gondoltam, hanem h az összes karakternek szar élete van és nekem ez a történet nem nagyon jött be. -
mondj 1080-as animét, mutatok rá bizonyítékot
Legjobban a Higurashi-ban, az Utawarerumono-ban, meg a K-On-ban látszik. Asszem még a Shangri-La-ban is feltűnt második megtekintésre
K-On-ra ott van a galériámban a MioHD könyvtár
Ez egyébként először az Ani-Kuri 15-ben szúrt szemet. Az egyik videó váltott soros 720p-s volt, és azt skálázták fel 1080-ra, nekem meg jojózott a szemem, hogy mivan. 720-ra visszanyomva a váltott sorosság gyakorlatilag olyan lett, amilyennek lennie is kell, bár ugye az átméretezés nem tett jót az élességének :/ -
Általában csinálnak egy 720p-set is.
Az Akirából is van pl. -
Még mindig nincs bizonyítékod az upscale-teóriára :P -
nem is érdemes... Nekem is hajlamos beszaggatni, és ha jobban megnézed, csak upscale, még ha a tömörítetlen 720 soros eredetiből is csinálja a kiadó :/ -
a thora jókat csinál csak sokszor nem tudok mit kezdeni az 1080p-vel :D /kínnyába röhög/ -
villamosmérnök :) ne kérdezd miért :D talán a számítógépet jobban szeretem használni mint alkotni rá... "designer" meg hasonló munkákhoz meg szerintem más irányú képesítés kell :)
---
ronihun: a szenvedésnek mikor van értelme? ("nem látod értelmét").
---
i2k: én is a nagyon közel múltban néztem meg a Pale Cocoont :) Valahogy olyan sötét hangulata volt. kicsit beleborzongtam néha...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez a leköltözünk a föld alá (legalábbis valami ilyesmit hittek az elején) mert a felszín lakhatatlan. Aztán kiderül, hogy nem is Föld, és nem is alá, hanem Hold és fölé :D
Akira meg kultikus anime. Biztos jó és megérné megnézni, én még nem jutottam el odáig. Egyébként úgy rémlik THORA csinált egy nagyon szép Bluray rlst :D -
nekem is megkéne már nézni....egyszer réges rég már ltátam de semmire nem emlékszem :D szerintem bírnád D: -
"Akira" jó? Szerintetek, tetszene nekem?
[Tartalmat, tudjátok, csak végső esetben olvasgatok...]
-
én anno később néztem meg mint ahogy meglett....mikor befejeztem az első részt, akartam folytatni a többivel, mer elfelejtettem, hogy csak 1 részes...kicsit lelombozó volt mikor újra rájöttem :D de amúgy télleg fasza :D -
Ja, és megnéztem az egy részből álló "Pale Cocoon"-t is.
Nagyon Philip K. Dick-es hangulata volt - nem tudom miért érzem így.
Tetszett!
-
A "REC" rendkívül aranyos :)
Kár, hogy csak tegnap este 10 után jutottam el odáig, hogy elkezdjem, így éjfélig nem fejeztem be. Majd csak ma délután, esetleg.
Ráhajtok arra a "special" részre is, és akkor teljes lesz a kép.
-
sok az OFF -
Pécsett is ez a helyzet - amikor én felvételiztem [(h)őskor dereka], akkor még csak 100 pont volt a maximum, és én 90 körülivel sétáltam be a szocpolra.
-
pedig a muegyetemre nem bejutni nehez, hanem bennmaradni :) -
hehe, még egy vén csataló 
Nekem anno a BMF-re 108 pontot, a BME-re 104-et számoltak. Bersze, a BME-re nem vettek fel, mert valami 105-106 pont volt a határ
-
huh, akkor nem kicsit valtozott a rendszer, nalunk meg nyelvvizsga nelkul max 120 pont lehetett es a BME-KSK-ra 99 volt a ponthatar, en meg vittem 121-et.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Aztan meg megse vegeztem el.. -
megyek azt elásom magam a kertbe.... -
Akkor itt a sok stréber :DD -
480 -
Mennyi a max amit el lehet érni? -
OFF
nah gg! bme mérnökinfo mi? :D
ppke itk mérnökinfo 302 nekem meg 403 :) -
Hát csalódtam az Elfen liedben, nem rossz anime mert 9. részig eljutottam, csak nem az én világom, oké hogy szörnyű sorsa van majdnem az összes szereplőnek,csak én ennek nem látom értelmét. Na de ettől függetlenül mostmár azért be fejezem csak az is baj vele h nem érzem azt h kedvem van nézni, csak azért nézem mert elhatároztam h megnzéem mert nem hosszu, pedig ilyet nem szoktam csinálni mert ha vmi nem tetszik akkor az első rész után abba is hagyom, de most megprobáltam hogy ledarálom,de nem ment. -
tl;dr
rövid verzió: Igen srácok, nem bírom Kuroko hangját?
:DDDDD
de amúgy #32408 :) direkt húzlak, nyugi :D
Egyébként amit vázoltál helyzetet vicces volt így olvasva :D
OFF: BME-VIK (ANA) 370, Arma 421; WIN ^^ -
Nem veszed észre hogy csak trollkodnak veled? Francnak magyarázkodsz. Ez a hozzászólás is ugyanolyan felesleges volt, mint az említett narrátor beszólásai.Nyugi legyen má :) -
a narrátor egy mesélő, aki végig vezet a történeten....esetleg elindítja azt az eljén...bár ez is narráció, de számomra inkább kommentátor, aki megakarja magyarázni az egészet nekem.... -
De éppen azért van, hogy annak érezd:D -
leírom akkor mégegyszer....hátha talán most elolvassátok mit írtam...mert bár voltak benne vulgáris kifejezések, de úgy érzem érthetően leírtam mi a bajom...de akkor most kiemelem a fontos részeket...tehát...
az Ookami-san to Shichinin no Nakamatachi című animének van egy narrátora. Ez a narrátor többek között Kurokonak (akiről nem tudom hogy ki mivel még nem láttam az Indexet) volt a hangja. Itt szeretném leszögezni, hogy nekem NEM a narrálással, a narrátor hangjával vagy személyével van a problémám. Engem egy dolog zavar, ez pedig nem más minthogy a narrátor sokszor olyan tényeket közöl, amik teljesen lényegtelenek vagy a néző a saját szemével is látja a történéseket, de ő megerősítésként elmondja amit látok. Ezáltál úgy érzem, hogy a készítők szarbase veszik a nézőt. Egy példa: Morimo elé letesznek egy csésze teát. Mikor megakarja inni a narrátor szól, hogy meleg, a főszereplő természetesen magára önti az egészet. Ezután a narrátor megjegyzi, hogy ő megmondta. Nekem itt a problémám, hogy a narráció mellett még kommentálja is a helyzetet. Ahogy egy film közbe nem vagyok kiváncsi a másik véleményére a jelentről, úgy nem várom, hogy a narrátor kénye kedve szerint megjegyezze, hogy ő milyen okos és hogy éppen mit látok a képen.
Remélem érthető voltam...még normálisan mondatokba is szedtem, hogy még(!) érthetőbb legyen....ezek után aki azt mondja hogy az a bajom, hogy nem tetszik a hangja, akkor á. v.... a t..... egy kanállal.....köszönöm a figyelmet
armageddon...bár gondolom elírás....de nem vagyok laden....azt nem várom el, hogy nagybetűvel írd (ha már a nevemből van) de legalább rendesen...kösz....
/teljesen elkeseredett és szeretne meghalni/ -
mókás hogy kb. 1000hsz alatt kétszer szólsz hozzá, mindkétszer a VIP miatt szólsz be :) nem mondhatod, hogy az a 65 pixelnyi különbség még az eggyel több hsz-szám ennyire zavar...
Laden hallod ez még angolul is fura... lehet nem kéne kiragadni kontextusból...
de tényleg egy mondaton kiakadni... :DDD Meg hogy a narrátorral mi bajod... (azon kívül hogy Kuroko a hangja :P)
Hayatében is eléggé hülye volt a narrátor, mégis sokak kedvence lett
-
De ez pont erről szól. Mert meséket dolgoz fel japán módra. Ha emlékszel, régen az m1-es mesékbe is volt narrátor. Ott nem baszott föl? :DDD -
másik 200000 anime amibe nincs narrátor...na bazz akkor mivan???
képzeld fenn akadok mer így nem tudom maradéktalanul élvezni az amúgy jó sorozatot....
a mondatos dolog furcsa nekem is de ez van :D