72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • ferman
    A Digimon is szeretném látni

snaptube vidmate
  • CSOCSO
    Animekban mindig csinalnak valami baromsagot ezzel kapcsolatban. Hol tul fiatal egy kiscsaj vagy tul oreg. Altalaban ezeket 5-10-15 evesekkel jatszak el de ilyet meg nem lattam, hogy valakit lenagymamaznak oszt kb 30valahanynak mondanam test szerint.. A turbo mama kinezett 80nak a ranccaival meg testtartasaval.
  • CSOCSO
    Darling in the franxx is geci jonak tunt az nem lett valami nagy durranas sajna.
  • efti
    Igazából szinte midegy is, az igazán lényeges kérdés, hogy tudja e tartani az eddigi minőséget vagy sem. Biztos találkoztál már te is egy csillió olyan animével ami kezdődik valamilyen érdekes ötlettel, dolgoznak rajta egy darabig, majd miután eljutottak valamilyen pontig, utána megáll az egész és csak igyekeznek minél tovább húzni.

Persze lehet valahogy elkerui majd a Dan da Dan, hogy így járjon, majd idővel kiderül. Folyamatban levő mangánál jóval nagyobb az esély ilyesmire, mint egy anime original történetnél, vagy már befejezett mangát feldolgozó címeknél. Persze van ellenpélda is, amikor a Mirai Nikki elindult akkor a manga javában futott, de mire befejezték addigra a manga is véget ért és az anime is ugyanoda jutott.

Ami a 80 éves nagyit illeti, ez is eléggé tipikus, de megbocsátható
  • Inquisitor
    Nagyon jól karban tartott negyvenesnek néz ki, de hivatalosan amúgy 80(!) éves és tényleg ő a nagyi.
  • ximix #72788
    Lehet valamit félre fordítottak és nagynénje lesz az nem öreganyja . Valamelyik szüléjének a testvére.
  • Inquisitor
    Az epizód 5 valahol a tizedik fejezet körül fog járni, nem tudom ad e valami támpontot, hogy hány rész jöhet ki az eddig elkészült mangából?
  • efti
    En pont emiatt tartok tole... Tulsagosan is sok anime van ami eros kezdes utan unalomba fullad. De amugy jo volt a negyedik resz is :)
  • Inquisitor
    Több mint 170 fejezet van, szerintem még több szezonra is elég. És itt az első 4 epizódban több minden történt eddig, mint más animében 2x12 rész alatt összesen. Szóval ha jó ideig csak ez a szezon lesz, akkor is elégedett vagyok vele. :)
  • efti
    Csocso lelkesedése alapján megnéztem az elérhető 3 dandadan epizódot. Eddig kimondottan jó, de sajna egy 3 éve futó manga az alapja, úgyhogy előbb utóbb sajna várhatóan oldalra fog haladni és nem előre.

Persze amíg jó addig miért is ne nézném, de félek előbb utóbb átmegy Made in Abyss módra unalomba. Akkor majd otthagyom
  • CSOCSO
    dandadanba oreganyoka meg kb 30 evesnek nem nez ki. mivan ezekkel a japanokkal? grandmanak hivja a csaj. hacsak nem csinal valami termeszetfelettit magan hogy igy nezzen ki...
  • LasDen #72782
    a licencelt és új sorozatok szoktak hetiben jönni
  • CSOCSO
    Dan Da Dan

Erdekes, hogy netflixen ugy raknak ki valamit ami hetente jon de ez siman kurvajo!!!
    Nagyon tetszik!
  • Super Mario
    Nekem mind a kettő van, és tényleg eléggé nyomatja a Crunchyroll. Ha tényleg érdemes megnézni, majd később. Így is 9 animét választottam ebből a szezonból, még egyre nem tudok már odafigyelni.

Egyébként hagyományosan jó lesz ez az őszi szezon, mint általában az őszi szezonok. :)

Amiket én nézek:
    - Blue Lock
    - Ao no Exorcist
    - Natsume Yuujinchou
    - Uzumaki
    - Touhai
    - Ranma 1/2
    - Ao no Hako
    - Maou2099

Illetve nagyon érdekel a Fureru. még, de mivel az movie, és egyik szolgáltató sem streameli, ezért jó eséllyel csak akkor lesz elérhető, ha kijön Japánban Blu-rayen.
  • Inquisitor
    Srácok, ha valakinek van Crunchyroll vagy Netflix előfizetése, lessen rá a Dandadan anime sorozatra. Sajnos hetente jönnek csak az epizódok. Eléggé eltér a szokásos és már unalmas klisé hegyektől.
  • ximix #72778
    "Milyen lesz a 2024-es őszi szezon?"

• CSOCSO
    cyberpunk az jo volt.
    Ez a twilight of gods is fasza volt.
  • ximix #72776
    Nem nagy durranás, de kicsit segít jobban megérteni a terminátor filmek világát.
    Az időbe visszalépéssel új idővonalak indulnak el ezért sok variációja lehet történetnek.
  • Seth
    Szerintem az ismert filmek, sorozatok, játékok anime változatai szinte kivétel nélkül kukába valók. Talán a Cyberpunk Edgerunner ami jól sikerült
  • CSOCSO
    Sajna ez a terminator anime nem valami nagy cucc :/
    Meg nem fejeztem be, kb 5 vagy 6 epizodot lattam. Most elkezdtem a Twilight of the gods ot ami ugyszinten netflixen van. Zack Snyder rendezte vagy penzelte de ez sokkal szorakoztatobb.
  • efti
    Kb 15 éve egyszer belekezdtem a Texhnolyze-be, de mivel már rögtön a legelső rész egy mizofóniás rémálom, így nem jutottam vele sehova. Most viszont megerőltettem magam, átvészeltem az első részt, ami után szerencsére valamivel jobb lett. Egy darabig félő volt hogy klisékbe fullad, de végül szerencsére tovább lépett és egyre érdekesebb lett. Azt nem állítom, hogy mestermű, vagy akárcsak valami nagyszerű, de azt viszont nem vitatom, hogy végső soron nagyon eredeti történet. Ettől függetlenül nem tudom igazán ajánlani, nem vesztettem volna vele semmit ha ez a 22*22 perc kimarad.
  • IMYke2.0.0.0
    Atsuko Tanaka passes away at 61 -- Voice Actress Atsuko Tanaka Passed Away
  • ximix #72771
    Dead Dead Demons Dededede Destruction 2024

Genres: Drama, Sci-Fi
    Theme: School
    Demographic: Seinen

Bár a humor nincs feltüntetve, de azért van benne poén is "a kiscsaj és a tanáros résznél felnevettem."
    Jópofa animének indul, így az első három rész alapján, néha éreztetik a drámai feszültséget is,
    talán ez a karakterek jópofasága ha kicsit komolyabb felnőttesebbre lenne rajzolva jobban állna neki, de így is elmegy.
    A kivitelezés nem rossz, a karakterek rajzolása kicsit eltér a szokásostól, a környezet rendben van részletes.

Valamit biztos elkaptam, mert mostanában több romantikus anime is szembejött :)

Katsute Mahou Shoujo to Aku wa Tekitai shiteita. / The Magical Girl and the Evil Lieutenant Used to Be Archenemies 2024

Genres: Comedy, Fantasy, Romance
    Theme: Mahou Shoujo
    Demographic: Shounen

Rosszfiú megy hogy legyakja jó kis lányt, de pechére szerelmes lesz belé és kezdődik a kalamajka.
    Rövid 12perces részekkel operál, a srác vergődése ami lekötött benne :)

Yoru no Kurage wa Oyogenai / Jellyfish Can't Swim in the Night 2024

Genre: Drama
    Theme: Music

Lányokat összehozza a sors és múltjukon túljutva próbálnak sikert elérni.
    Jó hangulatú anime.

Meg most van még egy rakat fantasy , "a mindent elhárítok a, megakarok halni, senki emlékszik mivolt, kardos menő...ect".

• CSOCSO
    En is igy voltam vele. Kb elaludtam rajta
  • IMYke2.0.0.0
    A fiú és a szürke gém (The Boy and the Heron).
    Rendesen unalmas volt, a vége meg összecsapott (pölö: gyerek a végére hirtelen tudta, hogy ki a lány, reakciók a gyerek részéről a visszatéréskor, etc.) - semmi észszerű gyerekes viselkedés, mintha mini-felnőtt lett volna.
  • ximix #72768
    The Fable 2024

Genres: Comedy, Suspense
    Themes: Adult Cast, Organized Crime

Amolyan "slice of life" csak nem iskolás lányokról szól, hanem a jakuza bérgyilkosának mindennapjáról ¯\_(ツ)_/¯

ALI - Professionalism feat. 般若
  • Super Mario
    Igen, olvastam, hogy a Fiú és a szürke gém erősen megosztja a nézőket. Lehet, hogy nekem pont azért tetszett annyira, mert nem vagyok annyira nagy Miyazaki-rajongó, ezért más szemmel néztem a filmet. ^^'
  • LasDen #72766
    Undorodom Sinkai filmjeitől. Giccs és kliséparádé, ami szépen néz ki. Semmi más....
  • CSOCSO
    Nekem tetszenek Miyazaki filmjei es pont emiatt volt csalodas a szurke gem es film. Nekem az nem jott be es sokat vartam tole.
    Suzumerol nem is tudtam, hogy ugyan az csinalta mint a your name-t de nem lepodok meg rajta.
  • Super Mario
    Nekem meg pont, hogy inkább a Fiú és a szürke gém jött be. Ennyire különbözőek az ízlések. :) Pedig speciel nem rajongok minden Miyazaki alkotásért.

Lehet, hogy megnézem megint a Kimi no Na wa.-t... Nem gondolom, hogy rossz lenne, az is lehet, hogy csak rosszkor néztem. Hátha következőre már be fog jönni. :)
  • CSOCSO
    Kimi no Na wa ( your name) szerintem az egyik legjobb anime. Bele is konnyeztem a vegen. :)
    Ez is tetszett. Most neztem meg masodszorra. Megmutattam az aszonynak.
    Nagyon jok ezek a szerelmi szalak. Your name is azert tetszett jobban mert tobbet drukkoltam nekik es nagyon jo volt a vege.

Nagyon vartam a Boy and the heron moviet de ez azon aludtam be. Nekem csalodas volt. Azota se probalkoztam vele pedig azok a filmek is tetszenek altalaban.
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2024.07.09. 04:37:11
  • Super Mario
    Igen, Shinkai Makoto munkája. Kimi no Na wa, Tenki no Ko, Byousoku 5 Centimeter, Suzuki no Tojinari. Össze se lehet téveszteni, annyira meghatározók a stílusjegyek.
    Az igazat megvallva a magam részéről nem rajongok a munkásságáért, mert túl nagy jelentőséget tulajdonít a szerelemnek. Olyan érzés nézni a filmjeit, mintha a maga feldolgozatlan szerelmeit vetítené a vászonra. Úgy emlékszem, hogy ezt leginkább a Byousoku 5 Centimeter alatt éreztem. Az volt az, amit egy Japán alapítványos vetítés alatt néztem meg, és utána mondtam a japán tanárnőmnek, hogy aki ennyire drámaian mutatja be a szerelmet, az jó eséllyel a maga feldolgozatlan szerelmeit jeleníti meg.
    A Kimi no Na wa. alatt bealudtam, a Tenki no Ko-nál meg annyira felhúztam magam, hogy a páros minden törvényt áthág, hiába erednek utána, senki nem éri utol őket... Mintha a szerelem tényleg mindenek felett állna. Ezt már én sem hiszem el, pedig én is érzelemközpontú vagyok.
    Röviden: Shinkai Makoto filmjei nagyon szépek és látványosak, tele van drámai elemekkel, de a magam részéről tartalmatlan és üres.
  • CSOCSO
    Suzume
    FANTASZTIKUS VOLT!
    Akinek tetszett a Your name anime annak ez kotelezo!!!
    Ugyan az rendezte (csinalta?) Makoto Shinkai
  • ximix #72760
    Sousou no Frieren / Frieren: Beyond Journey's End
    2024
    Genres: Adventure, Drama, Fantasy

10. résznél tartok,de waoo.
    Lassan építkezik, nincs túltolva a humor, a rajzolása is jó, részletes vannak szép átvezetések, pillanatok.
    A harcok animálása is visszafogott és nem a végtelenségig elhúzott.
    A történet főszála az idő köré épül amit jól vissza ad, néha már frusztrációt ébreszt.
    Gondoltam jó pontokat kapott, de még én is meglepődtem pl.: a MAL-on 9.35

• ximix #72759
    Arcane: Season 2 | Official Teaser | Netflix
  • ximix #72758
    Suicide Squad ISEKAI | Official Trailer 3 | DC
  • ximix #72757
    Milyen lesz a 2024-es nyári szezon? ( ̄ω ̄)
  • Super Mario
    Ki megy moziba csütörtöktől megnézni a Blue Lock-ot?
    Nem az abszolút kedvenc sportanimém, vannak itt-ott logikai bakik a játékszabályokban, de a koncepció mindenképp érdekes volt, és érdekel a folytatás is.

A Haikyuu!!-t semmi nem veri nálam, nagyon örültem, hogy leadták a mozik, kétszer is megnéztem.
  • CSOCSO
    Kaiju #8 egesz jo volt.
  • ximix #72754
    Kaijuu 8-gou, Kaiju No. 8
    2024
    Genres: Action, Sci-Fi
    Themes: Adult Cast, Military

Egy darabig halogattam, mert tartottam tőle, hogy nagyon klisés lesz, de egy kis humorral és megfelelő sztori vezetéssel nem lett rossz.
    Persze egy kicsit komolyabb hangvételű animénak is örültem volna, mert az eleje nagyon jól indult.

YUNGBLUD - Abyss (from Kaiju No. 8) [Official Visualizer]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    Sokushi Cheat ga Saikyou sugite, Isekai no Yatsura ga Marude Aite ni Naranai n desu ga.
    My Instant Death Ability is So Overpowered, No One in This Other World Stands a Chance Against Me!
    2024

Genres: Action, Adventure, Comedy, Fantasy
    Themes: Isekai, Parody

Unalmamban rákattintottam egy pár hónappal ezelőtt, a kivitelezés, rajzolás néhol "low budget",
    de még is jó volt, ahogy a főhős faarccal rakott el mindenkit a jégre a nagy monológjuk közepette :)

Hilcrhyme「Killer Bars」〜Hilcrhyme TOUR 2023「走れ」〜