1130
Milyen TV kartyat erdemes szerintetek venni?
-
#1130 Esetleg ezt: Leadtek WinFast DTV Pro HD DVB-T tuner ismeri valaki?
Szimpatikus ez a külső teljesen független megoldás.
Pedig nagyon szerettem ezt a Pinnacle kártyát meg a PC TV Visiont :(
Új konfigot vettem és direkt olyan alaplapot választottam amin van még PCI foglalat, de hiába... meg vettem soros port átalakítót (távirányítóhoz) mert a mai lapokon már az sincs ugye...
-
#1129 ettől tartottam :( -
Inquisitor #1128 Rengeteg márkás termék van, amihez a gyártó nem csinált és nem is fog Vista/W7 drivert csinálni. Ilyenkor van az a vicces dolog, hogy ugyan azon chipre épülő másik termék meg megy. Szerintem nem fog rajta külső szoftver segíteni. Még Linux alatt lenne némi esély "házi" driverre, de így nincs. -
#1127 Hello!
Régen írtátok az utolsó kommentet, de hátha valaki tud megoldást...
Pinnacle PC-TV Pro TV tunerem van, régi pci-os, és Win7 alatt nem akar működni. A drivert XP SP3 kompatibilitással sikerült feltelepíteni /simán nem ment/. Viszont nem indul el a program, és butaságokat ír ki, valaki találkozott már hasonlóval? Vagy valami ötlet hogy hogyan lehetne elindítani? /XP SP3 kompatibilitással is próbáltam természetesen/.
Vagy esetleg létezik másik tv program, amivel működik win7 alatt? -
#1126 Nem akarlak elkeseriteni de a "tv kártya" szinte semmiben nem kulonbozik a TV-ben talalhato tuner-nel csak is abban hogy olyan csatolofelulettel van ellatva amivel lehet PC-vel hasznalni + software ( lsd. kulso ; belso <> usb PCI etc. )
Szoval azt tudod rajta nezni mint amit a TV-n is nezel kvazi ha azt ott levo TV-n nincs magyar csatorna akkor PC-n sem lesz. -
#1125 Sziasztok!
Kint dolgozom svájcban és szeretnék tv-t nézni,mármint magyart.Nem nagyon vágom ezt a tv kártya dolgott.És kérdezném hogy én itt hogyan tudnék normálisan magyar nyelvű tv-ket nézni.Mit javasoltok.Parabola nem igazán megoldható.
Köszönöm. -
xido #1124 ahogy látom,olyasmi a kártya,mint az én Pixelview kártyám..hivatalosan ebbe menne bele a hang-jack is,majd egy másik jack innen benne tovább a hangkártya line-in bemenetébe....viszont én is pont így szoktam bekötni,a tunerkártyába csak a video/sárga,a hangkártyába a hang,jól csináltad,vonali bemenet...viszont én a videóból erősítőbe dugom és onnan jön át a gépbe....szóval...vagy a videó közvetlen nem ad így hangot át-ami csak felvetés,de hülyeség is lehet:)- vagy ami velem is megesett már,nézd át a hangkártya panelt,nehogy nullán legyen a line-in hangerő... -
chapog #1123 hello
a gépházban kéne dugdosni
A tv kártya hangját kéne rádugni egy alaplapi hangbemenetre és akkor lesz hangod -
#1122 Hang sehol :(
-
#1121 Azé'.. Ha a line in-ba dugva meg se nyikkan, dugd a mikrofon bemenetre és pipáld ki a négyzetet. -
#1120 Hangkártyám szoftvere így mutat:
Próbáltam oda is , de semmi :( -
#1119 Elvileg jó.. Az egyesített jack kábelt próbáld a hangkártya valamelyik bemenetére dugni (mikrofon talán). -
#1118 Sziasztok!
Nem vagyok nagy szakértő, de igyekszem érthetően elmondani mi is a gondom és képekkel is próbálom mutatni.
Van egy tv/av wdm tv tuner nevezetű tv kártyám. Gagyi, de nekem elég.
Az eszközt telepítem, minden rendben, de csak képem van, hangom nincs...
Szóval a videómból ha jól tudom a nevét jön ki egy euro-scart csatlakozó, amiből kapom két kábelen a hangot, egyen a képet. A két hangkábelt egy külön kábellal egyesítem:
A kártyához mellékelt kábel így néz ki:
A sárgába megy a scartból a kép, a fekete jack-be pedig a hang.
És a végén pedig mehet az egész a kártyába, a fekete sok tüskés bemenetbe:
Most amin nem tudok eligazodni, az a következő:
Azt az egyesítet hangkábelt jó helyre dugtam?
A hangbeállításoknál ezek a lehetőségek vannak:
Lehet hülység , de próbáltam a hangkártyába is bedugni, de hangot így sem kaptam...
Tudtok segíteni?
-
#1117 Ja az...
Tudom akkor már, me próbáltam. -
dara #1116 3. Nem bonyolult. Annyit jelent, hogy a csatornák nem megfelelően vannak behangolva. A PVR2 sem feltétlenül teszi meg ezt rendesen, nem árt kézzel utána hangolni. (Ctrl + és Ctrl -) -
#1115 Hát thx, leszedtem az ujabb progit, és most már jó a teletext THX!!!
Hát azt a picture and picture opciot értem a PIP alatt. De ok értem, már.
Ja ok me hallodtam olyat hogy a Codec is ér valamit, de akkor mind1.
Különben meg hát az:
1.re nem igazán tudok, mit mondani, me hát nem tudom, hogy lehete vele gond.
2. szerintem a Samsung 2232BW 22"-es monitor nem gyönge hozzá
3. "Nem megfelelő hangolás" alatt mit értesz?
4. Hát Vistát nem igazán akarnám használni, me ATI9600xt-m van, meg 2giga ramom és hát nem tudom, hogy menne, igaz hogy gépen nem játszok már, de azé majd holnap felteszem és egy próbát megér.
És THX még egyszer.
UI: a 3.-as állítást fejezd ki bővebbe, és segíts ha tudsz, THX! -
dara #1114 A teletext azért nem megy, mert valószínűleg meglehetősen régi PVR2-t használsz. Rakd fel a 2.0.3.1-et, azzal megy rendesen. (A telepítőlemezt el kell felejteni. Igazából csak arra van, ha nincs a közelben net.)
Mit értesz PiP alatt? Mert ha egyszerre akarsz két csatornát nézni, akkor ahhoz két tuner kell (azaz vagy két egytuneres kártya, vagy egy dualtuneres). A Global egytuneres. A kézikönyvben is benne van, hogy a PiP jelen esetben azt jelenti, hogy nézhetsz egy TV csatornát és közben egy videot is.
A codec-ek nem szólnak bele semmilyen szinten sem a TV kép minőségébe. Ha nem kellően tiszta a kép, annak több oka lehet:
1. gyenge, zajos bemenő jel.
2. gyenge minőségű TFT (bizony!).
3. Nem megfelelő hangolás.
4. Használj Vista-t, messze jobb képminőséget produkál.
Maga a Global a Leadtek hagyományainak megfelelően kifejezetten jó képet produkál, megfelelő bemenő jel esetén messze jobbat, mint az átlag TV-k. -
dara #1113 Igen. -
#1112 Hali!
Én pont tegnap vettem meg a kártyát, pont ezt Leadtek TV2000 XP Global és én 22"-esen nézem és hát nem tökéletes, se rossz hanem türhető.
De a Teletext valamié nem megy, azt nem tudom miért, meg se a PiP, bár öszintén azt nem is tudom hogy kell kezelni...
A másik meg még az érdekelne, hogy milyen Codec-et jó feltenni a gépre, hogy jobb legyen a kép minőség???
Vagy van valamilyen progi amivel lehet szépíteni képet? -
#1111 Hello! Szerintetek a Leadtek TV2000 XP Global jó lenne egy 19 colos monitorra? Bár úgyse rakom ki teljesbe, most egy vmi TV AV Capture van (ennyit ír róla a rendszer is XD) és ez tökéletes, de nem akarom átrakni az új gépbe majd, meg ennek elkopott a távirányítója, nincs benne teletext meg rádió se ami az újban lenne. Jó vétel? -
#1110 Hát ok jó lessz csak küldjed, me epp a megvásárlás előtt állok, és érdekelne már a minőség! -
chapog #1109 küldj címet privátba és küldök pár képet, ha az megfelel, -
#1108 Valami kis videót felvennél és feltöltenéd valahova, megnézni hogy milyen kb.
Előre is thx. -
chapog #1107 Hello
Nekem egy 226Bw-m van és egy WinFast Tv2000XP Expertem nekem tökéletesen megfelel a képe, vagyis engem nem zavar. -
#1106 Hali!
Az lenne a kérdésem hogy pl. ez a TV kártya WinFast TV2000XP Global
Ennél ha én 22"-es Monitoron nézem az nem ront a képen? Me itt már jobban szét húzza mint egy síma 17"-esen.?!
Thx előre is a válaszokat! -
#1105 Szevasztok! Most szereztem egy Pinnacle PCTV Stereo tunerkártyát. Szépen beraktam a gépembe, a Vista ki is írta h sikeresen telepítette magától, de a media center azt írja ki h nem találja. Másik programot használjak? ELőre is köszi a segítséget! -
dara #1104 Leadtek Winfast PVR2. Szóval a gyárit. És nagyon meg vagyok vele elégedve, bár tagadhatatlanul vannak vele kisebb problémák. -
#1103 ÉS milyen softvaret használsz? -
#1102 Te én megőrülök ettől a Chris TVtől Feltörtem de egy idő után nem fogadja el a törést (v.4.70) Aztán felraktam valami non-commercialos free-t 5.10 de abbol meg kivették a kezelőpanelt...le van butítva... ráadásul ha elindítom elmegy a hang a gépen. hallgatom a zenét és nyekk. Elkussol. 4.9 est se tudtam felrakni törés miatt... -
dara #1101 Én spec belső tunert használok (Leadtek PVR3000 Deluxe és TV2000XP Expert).
Egyébként a Leadtek PVR2 is messze jobb képet produkált a nálam járt pájneköl USB-s tunerrel, mint a gyárija. Csak ugye hang nem volt. -
#1100 Igen énis észrevettem. De akkor mit csináljak?
Te mit használsz?
Jó lenne, mert van néhány műsor főleg National Geographicon amit fel akarok venni. -
dara #1099 Passz. Én nagyon rövid idő után feladtam, hogy megoldjam. Főleg, hogy nem az első USB-s tuner volt, amivel így jártam (hulladék saját sw, külsőben meg nincs hang). -
#1098 Hát igazad lett. Hangot nem bírok kipréselni ChrisTVből.
Esetleg nincs valami hasnos tanácsod hogyan lehtne?? -
#1097 Egyébként rosszl mondtam, nem nero showtime az, hanem egy másik integrált része a teljes nero csomagnak. Valami Nero HomeTV vagy mi de nem sokat vesztettél vele ha nem próbáltad eddig... -
#1096 Sikerült felrakni egy aránylag normálisat
ami nem trialos. ChrisTV 4.7
A program amgyarul is tud eléggé korrektnek tűnik. Bár nemhogy hangot még képet is eléggé nehezen ciholok ki belőle.... -
dara #1095 Az asszem nem is jó ilyesmire. De lehet tévedek.
Egyébként K!TV, ChrisTV. Esetleg VirtualVCR, ha van kedved szarakodni sokat, akkor dScaler.
Gyaníthatóan a hang kicsiholásával lesz a legtöbb problámád. -
#1094 Tudsz ajánlani valamit?
De ne nero showtime-ot. -
dara #1093 Maga a gyári "sw" is egy nagy rakás trágya. Esetleg megpróbálhatod másik hasonló célú sw-rel, akkor viszont nem biztos, hogy lesz hangod. -
Valamit lehet csinálni hogy jobb legyen a kép? Nagyon kásás szinte az összes adó. :( -
dara #1091 A pájneköl USB-s tunerek már csak ilyenek.
Megoldásnak meg a belső tunert tudom ajánlani. Azokal nem szokott képminőségi probléma lenni, legalábbis a Leadtek-ekkel nincs.