30315
lesz e 2000 beiras 2000 ig ?:)
  • Punker
    Eger Csillaga 2009 25 km kipipálva, rohadtul fáj de azért nagy az arcom most :D
  • Dzsini
    Számomra az egyik leginkább meghatározó élményt jelentő játék most 25 éves:

Boldog szülinapot!
    Ünnepi oldal
  • Punker
    Gyülekező a pályán: 15:30
    Vége várhatóan: ~24:00

ZOMBULÁS:
    - ha egy zombi megérint rögtön meg is fertőz
    - 10 perced van mielőtt átváltozol, ezt magadnak kell mérned
    - fertőzötten tovább mozoghatsz, lőhetsz is
    - ha akarod jelzed a társaidnak, hogy megfertőztek, de nem kötelező
    - átváltozás, zombi-újraéledés előtt kötelező 4-5 másodpercig hangosan hörögni, krákogni, és felvenni a "véres" pólót, ne legyen az, hogy egy titkolt fertőzés utáni átváltozást követően 1 mp alatt 15 embert pacsizol le...
    - ha egy zombit kilőnek, az hörögve összeesik és mozdulatlan marad egy percig. Ha lejárt a 60mp, 4-5 másodpercen át hangosan hörög mielőtt újra magához tér
    - a zombik félnek a füsttől és a flash-ektől (villogó piró), ha 10 másodpercig nem tudnak elmenekülni, összeesnek és 1 perc múlva élednek újra
    - a zombik alapvetően magányosak, lassan mozognak, vagy csak kivárnak. Ha nagyon muszály futhatnak, de max 10 métert, utána megint vánszorogniuk kell...
    - a zombik nem taktikáznak, nem kommunikálnak egymással, max hörögve mutogathatnak
    - a zombik nem használnak fegyvert, zombulás után szíjraeresztik, vagy leteszik jól látható helyre, hogy ne essen át rajta senki... BB-t maguknál tartják, nem vehetik el az élők.
    - a véres póló: vegyél egy szétnyúltnyakú világos pólót, amit úgyis kidobnál és csapkodd össze piros festékkel, vagy pirosarannyal, vagy bármivel, ami miatt véresnek tűnik majd

VAKCINÁK:
    - a vakcinák nem gyógyítanak meg zombit, csak ideiglenesen passziválják a vér utáni vágyukat, vagy késleltetik az átváltozást.
    - a vakcinát a zombi nyakába kell akasztani, ezután adott ideig engedelmes zombivá változik. Ezután lehet őt csalinak használni, vagy ki lehet vitetni vele a fertőzött inaktív zombikat az épületből, stb...

Zöld LighStick: 30 percig passziválja a zombit, vagy késlelteti az átváltozást

Narancs LightStick: 60 percig passziválja a zombit, vagy késlelteti az átváltozást

FÜST ÉS FLASH:
    A játék előtt a szervezőkkel lecsekkolt füstök épületen kívül használhatóak, flash(villogó piró) épületen belül is használható. A füst és a flash gyilkolja a zombikat, így elmenekülnek előlük. Ha huzamosabb ideig (kb 10mp) villogó mellett ragadnak egy szobában, vagy füstös külterületen, ugyanúgy beájulnak 1 percre, mintha lelőtték volna őket.
    fokozottan figyeljünk, hogy hova dobunk füstöt, vagy villogót, nahogy tűz legyen belőle!

a vége tuti durva lesz, romos épületek 0 közvilágítás, beszarás lesz tuti
  • Dzsini
    "An outbreak of zombies infecting humans is likely to be disastrous, unless extremely aggressive tactics are employed against the undead. While aggressive quarantine may eradicate the infection, this is unlikely to happen in practice. A cure would only result in some humans surviving the outbreak, although they will still coexist with zombies. Only sufficiently frequent attacks, with increasing force, will result in eradication, assuming the available resources can be mustered in time."
    Lehetne belőle Last Man Standing-et csinálni (AVP-ben multiban óriási móka volt), annak van értelme, de azzal meg átmenne számháborús bújócskába :)
  • Punker
    "Az összes zombis játéknak eddig az volt a hibája, hogy

- kaptak az emberek fegyvert
    - a fegyverhez BB-t
    - a fegyver hatott a zombikra (najó, minden huszadik lövés legyen hatásos, ha jószivű a szervező)
    - volt bármilyen esély a túlélésre
    - túl nagy területen játszódott
    - a zombikat meg lehetett különböztetni az élőktől (és ezért túl kevés élő lőtte le egymást) "

októberben lesz a játék kíváncsi vagyok mit hoznak össze a srácok :D
  • Dzsini
    hajrá, de akkor senki nem akar emberként kezdeni :D
  • Punker
    ezt átemelem a zombis játék topic-jába, segítendő a szervezőket :D
  • Dzsini
    http://www.mathstat.uottawa.ca/~rsmith/zombies.htm
    Robert Smith? (kérdőjellel együtt) matematikus elszórakozott, és kiszámolta egy zombi-apokalipszis lehetséges kimeneteleit, komoly matekos apparátussal... a matematikai részt nem értem részleteibe menően, de a levont következtetés nem túl biztató :D
  • Lteebee
    Homoszekszuál, homoszekszuál, kri-sztí-já-nó homoszekszuál!
  • Punker
    a padló csúszós volt a víztől/párától, mondjuk ha a korlát 20 centivel magasabb azt díjaztam volna, akkor pislogtam mikor mondták hogy a víz 63-ban 90 métert emelkedett mert az uszadék fák eltömték az útját. a legnagyobb belmagasság valami 143 méter!
  • Dzsini
    esetleg hason kúszva a padlót nézve :)

bár akkor szoktam csak szédülni, ha megmozdul alattam... az Eiffel torony nem zavart, a környékünkön a katonai kilátó tákolmányáról lemászva fél órán át kapaszkodtam a földbe :P
  • Punker
    előtte már vagy 100 métert kellett jönni lefelé szal addigra elmúlt a szédülés nagyjából.
  • Dzsini
    ejha :) hát, könnyen lehet, hogy engem nem tudnak oda kikergetni...
  • Punker
    na ezen a hídon majd le haltam a 45 méter + denevérek jót tett a tériszonyomnak :D

• Punker
    csütörtöktől szombatig játék, aztán 1 nap horvát, 1 nap olasz 1 nap szlovén

ébresztő

szombaton eső

kínzás esőben

a srác vagy 10-15 percig bírta, a végén már magán röhögött :D
  • Lteebee
    Mennyi ideig voltál?
  • Punker
  • Punker
    tálibkodtam csobbantam a tengerben barlangászkodtam megfáztam bambultam jó volt :D
  • Lteebee
    Arról nem is beszélve, hogy tuti simán eladható legalább 6000 Forintért.
  • Dzsini
    nem tagadom, üres az életem rozsdamentes ubokafogó nélkül...
  • Lteebee
    Kell neked az a rozsdamentes uborkafogó:)
  • Dzsini
    én egyszer úgy elmennék egy ilyenre - a múltkor Szegeden majdnem sikerült, de pont egy vizsga előtti napon volt, és a tájékoztató szerint 3-4 órás előadás lett volna, amit azért sikerült okosabban is eltölteni :) pedig állítólag a szcientológiáék csinálják, rájuk meg amúgy is kíváncsi lennék - na majd ősztől hátha sikerül egyszer kifogni. viszek walkmant meg fülhallgatót, és ha unalmas, akkor hallgatom azt és relaxálok :)
  • Lteebee
    LOLLOLLOLLOL.
    Ügyesen kezelted.
    Engem ilyen garantált nyereményes kétórás előadás-végighallgatásra próbálnak néha vinni.
    Én meg mondom: jó, tehát odamegyek, megkapom az ajándékot és hazamegyek?
    Ők meg: hát...
    Én meg: köszike.

Aztán elmesélem a kollégámnak és mondja, hogy ő elment :)

8000 forintos zepter, rozsdamentes uborkafogót kapott:)

Szerencsétlenek...
  • Dzsini
    most hívtak fel a "témobiltól", hogy "a vezérigazgató kisorsolt" és "nyert ötszázezer forintot uram" - itt rákérdeztem, hogy hány forintos domino kártyát akarnak kicsalni tőlem, erre letették...
    kaptam átveréshívást, most már én is vagyok valaki :D
  • Lteebee
    Épp tegnap jutott eszembe a jó öreg Pimpa.
  • Dzsini
    hát ha te nem segítesz be sose lesz... kevesek vagyunk hozzá
  • Laalee
    mondtam hogy legyen 2000 mire ujra jövök
  • Dzsini
    Nézzük, miket tart a Wikipédia tipikus érvelési hibáknak! Szerintem nem nehéz bármelyik vitázós topicból pillanatok alatt összeszedni a példákat.

1. Argumentum ad hominem (személyeskedés) - olyan érvelési hiba, amely a vitapartner személyét, tulajdonságait, személyes érdekeit veszi célba és használja fel vele szemben, gyakran elvonva a figyelmet arról, amit a másik fél állít. Fajtái:
    1./A Argumentum ad personam (gyalázkodó, sértegető) - azt jelenti, hogy egy személy tulajdonságainak vagy cselekedeteinek hibái miatt nem fogadjuk el, amit mond, függetlenül állításainak tartalmától.
    1./B A körülményektől függő - amikor azt állítjuk, hogy a vitapartner körülményeiből adódóan képvisel egy bizonyos fajta álláspontot, és emiatt nem fogadjuk el az általa mondottakat.
    1./C "Tu quoque" ("te is") - egy állítást érvénytelennek tekintünk, mert inkonzisztens megfogalmazója korábbi állításaival vagy cselekedeteivel.

2. Argumentum ad logicam (logikai hibára hivatkozás) - olyan érvelési hiba, amely során a vitázó egy hibás érvből arra következtet, hogy akkor annak a következménye is feltétlenül hamis.

3. Argumentum ad ignorantiam (ellenpélda hiányára hivatkozás) - eszerint egy állítás igaz, mert hamissága nem bizonyított, vagy hamis, mert igazsága nem bizonyított.

4. Argumentum ad nauseam (sulykolás) - (a nausea latin szó jelentése: hányinger) olyan érvelést jelent, ami az állítás igaz voltáról úgy próbál meggyőzni, hogy folyamatosan ismételgeti ugyanazt, amíg a hallgatóság rosszul nem lesz tőle.

5. Argumentum ad verecundiam (tekintélyre hivatkozás) - olyan érvelési hiba, amely nem a vita tárgyára épít, hanem egy hivatkozott személy vagy forrás tekintélyére, tudására vagy pozíciójára apellál. Fajtái:
    5./A Nem releváns tekintélyre hivatkozás
    5./B Releváns tekintélyre hivatkozás

6. Ignoratio elenchi (irreleváns érv) - a beszélő egy olyan érvet fogalmaz meg, amely bár önmagában érvényes lehet, de valójában nem azt az állítást támasztja alá, amelyet a beszélő eredetileg bizonyítani kívánt. Ezt az érvelési hibát gyakran használják a figyelem elterelésére vagy a másik fél összezavarására. Ezt angolul „vörös hering”-nek hívják. Az elnevezés onnan ered, hogy füstölt heringeket használtak a nyomkövető kutyák figyelmének elterelésére.

7. Argumentum ad misericordiam (szánalomra apellálás) - olyan érvelési hiba, amely a hallgató vagy olvasó részvétére, szánalmára vagy bűntudatára épít. Az érzelmi alapú érvelés egyik fajtája.

8. Argumentum ad populum (közvéleményre hivatkozás) - olyan érvelési hiba, amely nem a vita tárgyára épít, hanem az állítás általános elfogadottságára hivatkozik.

9. Argumentum ad temperantiam (arany középút) - olyan érvelési hiba, mely szerint a konkrét érvektől függetlenül a vitában a két szembenálló álláspont közötti kompromisszum a helyes.

10. Hamis dilemma - olyan érvelési hiba, amely úgy állítja be a vitát, mintha csak két alternatíva létezne, mikor valójában több, nem mérlegelt választási lehetőség is van. Ez a két alternatíva legtöbbször a lehetőségek skálájának két szélsősége.

11. A náci kártya (reductio ad Hitlerum) - egy igen gyakran előforduló érvelési hiba. Érzelmektől átfűtött viták hevében rendre előfordul, hogy az egyik (néha mindkét) oldal megpróbálja a nemzetiszocializmussal vagy a Harmadik Birodalommal valamilyen módon összefüggésbe hozni a vitapartnert. A náci kártya kijátszása alkalmas a vitapartner démonizálására, s a legtöbb esetben végérvényesen kisiklatja a párbeszédet.

12. A Nirvána-érv - az a logikai hiba, amikor valós eseményeket vagy lehetőségeket egy irreális, idealizált alternatívával vetünk össze. Ugyancsak Nirvána-érvként tartjuk számon az utópisztikus feltételezést, miszerint az aktuális problémára létezik tökéletes megoldás. A Nirvána-érv használója hamis analógiát állít fel, amikor a valós megoldási lehetőséget egy nyilvánvalóan előnyös végkimenetellel kecsegtető, ugyanakkor teljesen valószínűtlen eseménnyel állítja párhuzamba.

13. Wishful thinking (vágyvezérelt vagy vágyelvű gondolkodás) - az a logikai hiba, amikor az alany – anélkül, hogy a rendelkezésére álló tények ezt alátámasztanák – valóságként kezel olyasmit, melynek valóra válása számára pozitív kimenetellel járna.

14. Secundum quid (elsietett általánosítás) - olyan érvelési hiba, amely a következtetést túl kicsi, vagy nem reprezentatív minta alapján vonja le.

15. A szalmabáb érvelés - olyan érvelési hiba, amelyik a vitapartner álláspontját torzítva mutatja be, hogy könnyebb legyen ellene érvelni. Az így előállított, könnyen legyőzhető „szalmabáb” sokszor a vitapartner álláspontjának nevetségességig, tarthatatlan szélsőségig eltúlzott változatán alapszik.

16. A szerencsejátékos tévedése - informális érvelési hiba, ami szerint egy esemény valószínűsége függ a korábbi hasonló, tőle független események kimenetelétől.

17. Petitio principii (alapkérdéshez folyamodás) - olyan informális érvelési hiba, amelyben a beszélő a következtetést a feltett bizonyítandó állítás igaznak feltételezésével igazolja.

18. Post hoc ergo propter hoc (utána, tehát miatta) - röviden post hoc olyan logikai/következtetési hiba, amelyben az érvelő feltételezi, hogy ha az egyik esemény a másik után következik be, akkor közöttük feltétlenül ok-okozati összefüggés van.

19. Argumentum ad baculum (erőre, bunkósbotra hivatkozás) - olyan érzelmi alapú érvelés, amely során a beszélő erővel, erőszakkal, büntetéssel való nyílt vagy burkolt fenyegetést használ érveinek alátámasztására.

20. A csúszós lejtő - olyan érvelési hiba, amelynek során valaki azzal akarja bizonyítani egy állítás helytelenségét, hogy annak megállíthatatlan, egyre növekvő következményei lesznek. Másképpen fogalmazva: az állítást úgy cáfolja, hogy szembesít annak eltúlzott változatával.

21. A hamis dilemma - két lehetőség közötti választást kínál fel számunkra, majd az egyikről megmutatja, hogy kizárható, és ez alapján az egyetlen megmaradt lehetőségre következtet. Általánosított formában az érvelés n számú lehetőséget tár elénk, majd egyetlen kivételével mindegyikről megmutatja, hogy kizárható, majd ebből az egyetlen fennmaradó lehetőségre következtet.
  • Lteebee
    Nem tudom még, lesz-e nászút. Talán valami ősszel.
    Asszonynak nem annyira tetszik ez a fórumozósdi.
    Majd küldök képet msn, ha lesz.

Köszi a gratulációkat.
  • Punker
    jaja képet kérünk :D
  • Dzsini
    sok boldogságot :) nászút lesz valami?
    LTBné nem akar ide bejelentkezni? ;)
  • Punker
    grat!!!
  • Lteebee
    Na, megvolt a lakodalom tegnap.
    Több naposra nincs erőforrás:)

Demszky 10% Gábor és az ő saját kiadása:)
    Vajon már akkor is a strabag fizette őket? Esetleg a négy mancs?
    Na, nem is érdekes, csak valahogy nem érzem ezt az önzetlen jobbítani akarást.
  • Dzsini
    Menj medvét kergetni a havasokba :) (na jó, szerintem lesz jobb elfoglaltásgod is, gratula innen a távolból is) Remélem nem belvárosban vagy, és igazi többnapos lagzid lesz hozzá!

Néprajzos érdekes adat: a házasság a 18-19. században szokás alapján reformátusoknál szerdára, később keddre esett - katolikusoknál vasárnapra vagy szerdára, és túlnyomó részben télre (január-március), farsang idejére, a lagzi mindezek mellett csütörtökig tartott - a péntek böjtnap.
    A 20. század közepére csúszik át az esküvői szezon nyárra (főleg májusra), és szinte kizárólag szombatra - hiszen az nem munkanap a városlakók számára.

Bölcsész érdekes adat: A szamizdat kifejezés orosz eredetű betűszó. A Гослитиздат (Goszlitizdat – Állami Irodalmi Kiadó), Политиздат (Politizdat – Politikai Kiadó) és más hasonló, hivatalos kiadások mintájára alkotta Nyikolaj Glazkov orosz költő az 1940-es években a cам (szam – ön-, saját) és az издательство (izdatyelsztvo – kiadás) szavakból. A kifejezés arra utal, hogy a szerző saját maga adta ki az írását, vagyis nem kérte a cenzúrahatóság engedélyét.
    Nálunk kétségtelenül Demszkáj és köréhez kapcsolható a 80-as évek ilyen irodalma :)
  • Punker
    nősülsz? erdélyben? nyertél a lottón? :D
  • Lteebee
    Na, közben eljöttem az úgynevezett romániába kicsit előkészíteni a szombati lakodalmunkat.
    A fenti mondat vajonenged következtetni a kikapcsolódás néhány kedvelt módjára?

A szamizdat kifejezést valahogy én a szabaddemokratákkal kapcsolom össze:)
  • Punker
    most úgy tűnik tudunk utánna maradni még 2-3 napot körül nézzni, a postojna-i barlangot mindenképpen meg akarom nézzni.
  • Dzsini
    hát, ez is egy módja a kirándulásnak :)
  • Punker
    remélem jövőre eljutok megint és lesz fényképező gép is nálam.

most aug végén megyek megint Rjavi Ris-re szlovéniába, tálibnak :D
  • Dzsini
    kis- meg középhatótávolságú rakétákat tároltak itt, hogy konkrét robbanófej volt-e, azt úgyse mondják el :)

én a budai nagy víztározóban voltam egyszer látogatáson, az se semmi látvány, ott is tároltak ezt-azt. meg voltam a 2-3as metró vonalán az óvóhelyeken