105
Minden ami Playstation !!!
  • TidusX
    Sziasztok!

Elindítottam egy chatet.
    Leginkább Final Fantasy és más KIZÁRÓLAG retro (PS2- ig bezárólag) játékokkal foglalkozó embereket gyűjtenék és várok szeretettel rá.
    Az oldalon anime- ről is lehet beszélgetni, aki szereti őket.
    Videogames Soundtracks Radio- t sugárzok rajta, benne természetesen FF muzsikákkal is. Anime zenék is hallhatóak, bár kevesebb alkalommal.
    Mindennap beteszek egy új hátteret, hogy változatosabb legyen.
    Én 6:00-0:00- ig egyfolytában fent vagyok, várlak Titeket érdeklődőket, hogy kialakíthassunk egy jó kis közösséget!
    Köszi a figyelmet, további jó játékot és szép napot kívánok! :)

http://xat.com/FinalFantasy_Videogames_Retro
  • Goruck
    Sziasztok!!!
    Vettem egy GAMESTER 2mb-os memóriakártyát, de csak 1 megásnak ismeri fel. A 15 slot után kiírja, hogy megtelt. Tudom, hogy léteznek olyan több megás kártyák, amik úgy működnek, hogy pl. 2x1 megásak és egy külső kapcsolóval lehet átállítani, de ezen nincs ilyen kapcsoló. Szerintetek ez átverés, vagy csak én nem tudom hogy működik??
  • shenmuedc #103
    Cd íróval. De most komolyan, a dvd íróval írt játékok nem mindig jók. ps1 játékhoz pedig cdrwin vahy alcohol10%. Nekem legalábbis az imgburnosak akadoznak. 4x-es sebességig elvileg ugyanaz , de az új lemezek nem támogatják a 8x-os alatti írást. Meg lehet írni, csak kényszerítve.
  • anubiss94
    Üdv!
    Van nekem egy PSX-em (fat vagy minek mondják) és szeretném chippelni. Egyáltalán létezik még olyan ember aki csinál még ilyet, vagy ez egy halva született ötlet? Ha esetleg van akkor hol?
    Más: CD-t mivel érdemes írni? ImgBurn-t használok és 1x-es sebességen írok vele. Ez jó így?
  • Smithie
    Most nem olyan rég írtad hogy már vettél egy PS2-őt,most akkor mégse?:)
  • TidusX
    Ha elteszed jó helyre nem "semmisül" meg. Most a Star Ocean Second Story- val játszok, azt is emulátorral, mert el kellett adni a Nintendo DS- emet és nincs más játéklehetőségem. PS2 nagyon kéne... :(
  • bakker33
    Sziasztok öcsinek írnák egyps2 játékot de elakadtam letöltöttem de zipbe amit megnyit nekem kicsit sok régen írtam már inburggal de most megakadtam mindent tegyek képfájlba és kész jó lenne egy két hozzászólás !kösz skacok előre is.
  • csaby14
    ps1-et már nem sok helyen kapni és egyébként sem valami mondern teknika dolgozik benne tehát alacsony a felbontás csak 700MB-os cd-t olvas be (van olyan játékom ami 4 cd-ből ál csak kicsit idegesítő cserélgetni azonkívűl hogy az 1. cd-vel játszol és nem tartod nagyon rendbe akkor addig a másik 3 cd megsemmisül érdemes biztonsági másolatot készíteni róla
    am jobban megéri chippelt ps1et venni nem kell sok pénz érte alig 5000 asszem de már akár használtan 15 ért is vehetsz chippelt ps2-t ami már dvd lejátszó is egyben
  • Keviny
    Sziasztok,

morfolok egy PS1 vásárlásán, melyiket ajánljátok (PSX PSOne? Verziószám?) Melyik a legmegbízhatóbb? Milyen ár a reális érte?

köszi!
  • shenmuedc #96
    Szerintem bármelyik wormsban van magyar hang. Már az elsőben is volt. A régi 576 kbyte stábja szinkronizálta.
  • csaby14
    régen ps1 re volt egy worms rész amiben volt magyar szinkron az melyik része volt a worms-nek?
  • shenmuedc #94
    Team buddies
  • Carbonka
    Régen volt egy olyan játék PS1-es játék amibe kapszulákkal kellett menni. Volt 4 csapat és a pálya közepén pedig estek le a kockák. Ezeket a kockákat be kellett vinni a bázisra és lerakni egy négyszögletű helyre, és ha összegyűlt 4 kocka akkor pl. ha szétütötted akkor kijött belőle egy tank, vagy fegyver. A grafikája rajzfilmszerű volt. Nem tudja valaki a nevét?
  • TheMan106
    Bocs, az rgb kábeles hülye kérdés volt.

Szerencsére sikerült megoldanom a gondot! Mindenkinek a figyelmébe ajánlom az alábbi linket, ha hasonló gondja van:

http://www.megagames.com/psx/idiots_guide_n2p/idiot.shtml

Ezzel NTSC játékainkat PAL-ra patchelhetjük pofon egyszerűen. Az egyetlen hátulütője, hogy a TV képernyő tetején lesz egy kisebb, üres, kihasználatlan rész, de alatta minden probléma nélkül fut a játék. Köszönöm a válaszokat is DevilhandX-től és Aramir-tól. ;)
  • PoisonChihuahua
    A kábel a megjelenítésért felelős, nem a játékok futtatásáért. Valószínűleg olyan chip van benne ami csak PAL-t visz, vagy valamilyen gombkombináció kell az NTSC játékok beolvasásakor. Pontosan nem tudom, mert nem vagyok otthon a PS1-es chip-ekben, nekem is van PS1-em, de az enyém nem buherált.
    Viszont egy RGB kábel beszerzését amúgy is ajánlom, mert élesebb, tisztább lesz tőle a kép.
  • TheMan106
    Üdv! Megint én!
    Nos, megvan a PS, minden szuper, de sajnos csak PAL-t játszik le. Az NTSC-nél úgy tesz, mintha nem tettem volna be lemezt. Ez normális? RGB kábel megoldja a problémát?
  • TheMan106
    1. PSone-t veszek, bár nemtudom, hány éves, szóval lehet, hogy nem olyan chippelést kapott. De jó ötletnek tartom az rgb kábeles megoldást.
    2. Kösz a felvilágosítást! ;)

Még egy (lehet) hülye kérdés: Anno kölcsönkaptam egy PS1-et, a régi fajta, nagydarab volt. Chippelve is volt, de ami furcsa volt, hogy a sony tv-nk hazavágódott (olyan volt, mintha a oldalra szívta volna a képet valami, majd magától kikapcsolt). Lehet csak véletlen egybeesés, de lehetséges, hogy a PS1 tönkretette a tv-t?
  • Aramir
    1. Chipeléstől is függ, a végefelé már voltak olyan chipek, amik szinesben vitték az ntsc-s játékokat, de asszem ezek talán csak a ps-one gépeknél voltak (meg az is lehet, hogy hülyeséget írtam most :D ). Amúgy legrosszabb esetben veszel egy rgb-kábelt, 1000-1500 Ft, és szines lesz a kép, plusz éles is, szóval amúgyis megéri. Ps2-es rgb-kábel is jó, lévén tök ugyanaz.
    2. A mai 52x-es lemezeket már ne írd 2x-en, mert szarok lesznek, nyugodtan írd 8x-os sebességgel. Pl a Pioneer 111-es író már amúgy sem írná meg lassabban, gondolom ez a többi írónál is így van. A 4x-es meg a 2x-es írás még a 8-16x-ossan írható lemezeknél volt ajánlott, úgy kb 10 éve :D
  • TheMan106
    Üdv mindenkinek!
    Nos, új vagyok a konzolok világában, így sok kérdésem lenne. A héten belül veszek egy chippelt PSX-et, az első konzolomat! :)

1. Ha chippelt, az egyet jelent azzal, hogy tudok majd NORMÁLISAN játszani NTSC-s játékokkal is? (nem fekete fehér pl.)

2. Az probléma, ha egy CD minimális írási sebessége 8x? Úgytudom min. 4x, 2x-el kell kiírni a lemezeket. (Emulátor tökéletesen viszi, zene is van, míg a gépről indított iso-nak nem volt)
  • shenmuedc #86
    A GTA-ból max az 1-2 van ps-1 re. a vice city érdekes lenne ha futna rajta.
  • gruber trans
    Üdv
    a gta:vice city valahol nincs meg ps1-re mert nekem nagyon kéne.
    kössz elöreis
  • ZTM
    Köszi szépen.
  • Smithie
    Ha antennás csatlakozású akkor ne av-n akarjon játszani.Hangolja be a tv-n,mintha csatornát keresne,és lesz képe.
  • ZTM
    Hali.

Eladtam a ps1-emet de az akinek eladtam azt mondja hogy nem jön be semmi az AV-n és már én is elfelejtettem hogy mit kell tennem pls segítsetek.

Ha ez számít:antennás csatlakozású. pls help me!!!!!
  • Mr_no_NaMe
    Jah ezeket eddig is néztem köszi. Csak jó lett volna ha van 1 külön ilyen témával foglalalatoskodó oldal.
  • öregharcsa
    hát talán a Petőfi csarnoknál nézz körül .. ott még eredetit is vehetsz olcsón...
    vagy nézz körül a torrentoldalakon...http://isohunt.com/ vagy http://thepiratebay.org/ ezek nyilt oldalak vagyis az első egy ún torrentkereső ott beírod amit keresel és letöltöd ha van mit...
  • Mr_no_NaMe
    Sziasztok.
    Tudom nemkicsit elavult téma, de azért valaki csak aktív még ebben. Tehát előkotortam a ps1-emet a fiók mélyéről és összedugaszoltam abban a reményben, hogy én most milyen jókat fogok játszani a régi nagyokkal mint pl Siphon Filter, Metal Gear Solid, The Grinch és még sorolhatnám. Sajnos azt tapasztaltam, hogy a 7-8 éves cdjeim közül 20ból 18 nem olvasható már :S
    Van kb 100 cd-m és szinte egyik sem jó mert elöregedtek. Esetleg tudtok valami helyet ahol még hozzá lehetne jutni ezekhez a régi játékokhoz? Esetleg valami warez oldal ami ezzel foglalkozik vagy akár mi megtenné.
    Jó lenne ezekkel ismét játszani.
  • Szabyka

Meg lett oldva a tv nem tudta ezt a szabványt
  • zola2000
    Ja talán vegyél színes tvt xD
  • Szabyka
    Rgb kábelt vettem, de akkor sem színes ...
    Valszeg tv csere is kéne ...
  • Seth
    valszeg azért FF mert ntsc-s a game. Kell egy olyan tv,ami támogatja az ntsc-t, vagy pedig egy rgb kábel. Az hogy nem olvassa be lehet lemez vagy gép hiba is
  • Szabyka
    Vettem egy Ps1-t és mitől van, hogy csak ff-be látom a tv-n ? Valamint 2-3 másolt lemezt olvas be mást nem :(
  • Julezz
    Megoldódott kösz a segítséget...
  • Julezz
    Az mitől lehet hogy nem akarja beolvasni a lemezeimet a ps2-m? Beteszem és meg lehet nézni a mem sticket meg a lemezolvasást is lehet választani, de arra nem reagál. Elszállt netán az olvasófej?
  • evikec22
    Sziasztok! ha valakinek van swap magic boot dvd-je vagy tudja hogy kell használni légyszi irjon privibe, vagy ide: [email protected] köszi
  • dinomano
    Oh, yeah...meg volt még 1... a Boombots...

http://psx.ign.com/objects/013/013397.html

itten van info...
  • Seth
    Skullmonkeys-nak hívják a mászkálóst.
  • dinomano
    Ha vadi uj, és chippelt a slim-ed; akkor lehet hogy ugy jartal mint én ( :-( ); forrasztasi gondja van chipnek(gondolom bekapcs. utan beindul a gép, de néha behülyül)...ilyenkor reset gepet; ha az sem segit akkor kihuzod a tapkabelt és bedug ujra...
    Neverhood nincs PS1-re; viszont van vmi platfrom-része a Neverhood-nak, a Clay-el(vagy hogy hivtak)kell maszkalni 2D-s elörenderelt palyan+talan van valami partygame(verekedös) is a Clay föszereplesevel(ha jol emlekszem)...
  • frc0032 #67
    és sat nemt uggyátok, h neverhood van - e ps-re?
  • kriszkrisz
    hello
    remelem segit valaki most vettem egy slim ps2-t radugok mindent a gomb pirosan eg eddig oke,de megnyomom hogy kapcsoljon be de nem kapcsol ez mitol van?(vadi uj)