86
Mas oprendszer futtatasa egy adott alatt
  • Flamer
    #85: telepicsd fel a virtual gepre a vmware toolst.

amugy mar kijott a 9es!
  • PatrikPc
    Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: Van a WMWare-be feltelepítve Windows NT 4.0 és be van állítva a hangkártya, de a virtuális gépen nincs hang. Amikor egy hangfile-t le akarok játszani, akkor ezt írja ki: "No audio drivers installed." Hogy tudnám ezt beállítani és a nyomtató sem megy.
  • suba53
    Sziasztok!

A VMware 9-es korábban létrehozott virtuális gépekre azt írja, hogy túl öreg a policy ezen a verzión való futtatásra.
    Hogy tudom konvertálni, vagy használhatóvá tenni őket?
  • IXEMGabeo
    Látom régen írtak ide. Win 7 64 bites rendszerem van. Nos feltettem ezt a programot és hát nem jött össze a Win XP bebootolása. A helyzet az, hogy miután a power on-t benyomom ugye gondolkodik a gép. Betettem a lemezem is és a detectnél se a D, se az E meghajtó nem jó. ugyebár ott van egy másik lehetőség is, hogy egy IMAGE cuccot választjuk ki, ami egy ISO file-t takar. Nos nekem nincs XP-m a gépen én csak lemezről tudnám bebootolni csak nem értem miért nem megy. Azt írja ki, hogy az op rendszert nem találja és a boot name nem lett megadva. Mi lehet a gond?:(
  • Evin
    kérdés, hogy vannak-e berakva ilyen eszközök a virtuális gépbe.
  • zyppy
    64 bites Windows 7 alatt a vendégoprendszer nem ismeri fel sem a hálózatot sem az usb-s eszközöket.
    Hol a baj?
  • Beast Machine
    Gyors kérdés: lehetséges úgymond "kényszeríteni" a VMWare-t, hogy a bridge-elt hálózati forgalmait (fontos, hogy bridgelt legyen) a gazdagép egy adott hálózati kártyáján keresztül bonyolítsa le? Tehát van a gazdagép, benne két Ethernet kártya, és míg az egyik kártya a nettel rendelkező routerre van rákötve, addig szeretném a másik hálókártyát, ami egy sima kis buta switchre van kötve, arra használni, hogy teszteljek hálózatokat (nem csak virtuális gépek vannak ide kötve).

Lehetséges ez?
  • dronkZero
    Szedtem le másik W98-at, és az most működik. Azt mondjuk még nem tudom, hogy fájlokat hogyan transzportálok bele az emulált vindózba, de asszem mindegy is, mert amire használtam volna, az nem működik amúgy sem emulált cuccon.
  • Flamer
    hat en meg a 6-os vmware-be telepitettem 98at es zsirul ment..
  • dronkZero
    Lehet, hogy ez a Win98Plus! a kalap szar? Nem ismeri fel a vmware, hogy milyen vindóz.
  • dronkZero
    Letöltöttem ezt a fost, meg egy win 98 iso-t, de nem hajlandó telepíteni, valamit faszkodik végtelenítve, MAC adressekkel szarakszik, meg mittudomén. Mifaszt kell neki mondani, hogy telepítse?
  • Flamer
    vmware nem igazán játékokra jó :O
  • High end PC #74
    kérdés!
    a következő lenne a problémám, Win 7 alól futtatom VMWare-val az OSX 10.6-ot, VMWareban be van kapcsolva a 3d accellerated
    Na most akarnám installálni a játékokat OSX alá, de azt írja hogy gebasz van az OpenGL driverrel.
    Ötletek?
  • Flamer
    hát kéthelyre az usbt .. :o biztos nem megy.
  • Evin
    Szerintem ezzel nem lehet mit csinálni. Miért nem csinálsz egy megosztott mappát, azt mindkettő láthatja/írhatja egyszerre.
  • CSONTI123
    Sziasztok!
    Hátha valaki még benéz ide és reménykedek, hogy elolvassa a gondomat.
    Szval... nekem megvan a workstation 7.1.3-as verziója, és azon van 2 xp.. A problémám az lenne, hogy ha az egyik xp-re felcsatlakoztatom az usb-s eszközömet, akkor, a másik xp-ről lecsatlakoztatja..
    Tehát, hogy világosabb legyen. van 2 xp és az egyikre felcsatlakoztatom az usb-s pendrivomat. Amikor átmegyek a másik xp-re, oda is szeretném felcsatlakoztatni, de azt nem akarom hogy az elsőnél leválassza az eszközt. Nem tudom,hogy mennyire érthető a probléma és, hogy egyáltalán van-e rá megoldás, de ha valaki tud mondani valamit azt nagyon megköszönném..

Aloha
  • Evin
    Na mi?! Azt vártad, hogy 30percen belül válasz születik?!
    Próbáltad a Host hálózatot? Akkor elvileg a te gépeden keresztül kapja a netet.(ha jól rémlik)
  • Apocalipto
    Na.
  • Apocalipto
    Hali!

Az a problémám, hogy Netet csak akkor tudok varázsolni virtuális gépen ha a fizikain bontom a kapcsolatot. Betárcsázós Digim van, az előző nettel ment simán a NAT-os megoldás, de itt nem. Nincsen erre vmi gyógyír? Mindig meg kell szakítanom a kapcsolatot a fizikai gépen hogy virtuálison menjen?
  • slime001
    Windows 7 megy már alatta?
  • Flamer
    na. igen aztakartam mondnai. host .. :D omg. nemyutott eszembe a NAT :D
  • Chrisx
    Egyedül a NAT mód működik, akkor marad így.
  • Chrisx
    Hihetetlen miután újraindítottam a gépet az egész megint szar lett. Akármelyik módot próbálom nem elérhető a net.
  • Flamer
    bridged akkor yó ha az internetes modemtol kapsz ip-t nem pedig van routered otthon.
    használd a host modot.
  • Chrisx
    Csináltam a telepítővel egy Repairt és most már működik.
  • Chrisx
    Sajnos úgy sem működik pedig a defaul Bridged mód van beállítva. A gazdagépen nem kell az internetet megosztani?
  • Evin
    Mi van, ha adsz neki IP címet?
  • Flamer
    ezt most nem értem :|
  • Chrisx
    Mit kellene tenni, hogy működjön a hálózat is Xp alatt, mert csak egy felkiáltójel van mindig a hálózati ikonnál.
  • Flamer
    megoldások a linuxos problémára:
    - /etc/environment
    tartalma:
    PATH="/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/games"
    LANG="hu_HU.UTF-8"
    LANGUAGE="hu_HU.UTF-8"
    - rendszer / beállítások / billentyűzet -> kiosztás fül -> adjuk hozzá a magyart
    - rendszer / adminisztráció / nyelvi támogatás - pakoljuk fel a magyar packot
  • daxan
    Üdv! Újratelepítettem a gépem, feltettem a Vmware-t, telepítettem vele egy Ubuntu-t. Az volna a problémám, hogy akárhányszor rakom újra az Ubuntu-t, vagy akár XP-t, sosem lehet internetezni rajta és hálózat sem. Meg olyanokat is csinál, hogy telepítésnél beállítom, hogy magyar legyen, és amikor újraindítom félig magyar félig angol :S

• Flamer
    na. és immár 6.0.4.
    kérdés: hogylehet eltüntetni a faszom bar-t felülről amikor fullscreenbe kitolom?:o
    windows remote cuccábba is van ijen de az nem ijen ratyi :|
  • Flamer
    mivel lehet vmware-s os-t rárakni egy partícióra úgy hogy teljesen átkonvertálja normális OS-é ?
    előreis htx.

yaés.. mennyire használható? csinálta má vki?
  • zserrbo
    Lehet meglesem én is közelebbről :)
  • Flamer
    haha. nájsz (Y)
  • hinar
    Ja igen,nem tudtam installálni windows xp home-ra.
    De a VirtualBox-ot sikerült és van Linuxra telepíthető változta is...
  • Dj Faustus #50
    A Vmware-nek van Vmware player nevű ingyenes változata, amivel csak a "kész" virtuális gépeket lehet futtatni. De ki lehet cselezni, így az ingyenes Vmware playert használva lehet használható virtuális gépeket létrehozni (és nem kell a BSA szablyájától rettegni, crackekkel vacakolni, warezoldalak után kóslatni, vírusfertőzéstől tartani).
    Bővebben - nálam bevált.

A Virtualbox mellet ott van még az ingyenes Virtual Pc.
  • hinar
    Használj virtaulBoxot az ingyenes.Már én is letettem arról hogy sikerül Vmware-t találnom ami jól müködik.
    virtaulbox
  • Flamer
    torrent/dc++
  • balazska8
    már tiszta idegbeteg vagyok:)))) valaki megmondaná honnan lehet letölteni a vmwaret de nem ilyen demo változatba vagy elküldené nekem msn-en vagy bármin legyen valaki olyan kedves