CD írás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Derrick : felteszem, hogy a wavokat nem te grabbelted be, vagy ha igen, azok még nem pattognak... Ha az eredeti jó, akkor valami harveres gáz van. Próbáld meg átcsereberélni, pl. sec. masterrõl sec. slave-re. (Ja, ugye IDE ?)

Dikkma : hol a bánatba' kerül annyiba ?

balta : az eredeti winfos illesztõvel dettó ugyanez volt. Csak annyi a különbség, hogy mióta felraktam a via busmaster meg irq drivereit, azóta nem hajlandó az APS grabbelni, csak pattogva... pedig az elég gáz, mert én azt szeretem, a srácnak is azt raktam fel, saját aspi drivere van. Csak AC 2.0-val bír hiba nélkül grabbelni, de azzal is csak 2x max. Viszont elindult az olvasója, de a floppy változatlanul drive error a bios szerint, a winfos meg persze nem is látja. Fszom, szar az az alaplap szerintem, és kész. 😞
Dikkma
Lejjebb ment a TEAC ára 29980-ról 25980-ra, tuti azt veszem.
artschi
egy tipp Derrick:
1. próbáld meg legrabbelni az audio lemezt
2. a wav-okat írd vissza pl. Easy CD Creator-ral
én így szoktam csinálni és nincs semmi gondom

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

Na gondolhattam volna hogy rajtam kívül nincs itt hozzáértõ........
.....
..
.
Dikkma
Lejjeb is írtam, 4x/4x/32-es. A LiteOn meg 8x/4x/32-es, és csak 3-al drágább. De hogy jobb-e, afelõl sajnos kétségeim vannak.

A kérdés nem is az, hogy jobb--e a TEAC, hanem hogy a LiteOn szar-e annyira, hogy inkább a TEAC-ot vegyem, pl. ront-e többet, ilyesmi.
Na ezt kapjátok ki : haverom vett egy IDE írót. Elõtte az én gépemen kipróbáltuk, frankón meg Nero-val, audio cdcopy is müxik temp nélkül.

Visszük a gyerekhez. Van nekije : 98SE, 1 giga üres hely, Nero 5.0.3.5, 64 mega, Tomato TX-100 alaplap, k62-400, felrakom a ketyerét, minden oké, felismer, no ütközés, stb. no DMA, PIO4, stb.stb.

Na írjunk. Teszt rendben lefut. Cache, temp könyvtár + minden ilyesmi rendben beállítva. 20 mega rampuffer. Semmilyen egyéb progi nem fut rezidensen sem. ERRE : a gép totál lefagy, mikor írnia kellene, néha még kiírja hogy "IDE-SCSI error", de soxor már erre sincs ideje. Full 650 mega anyagnál kb. 1-2 %-kig megy el, ami kb. a buffer mérete, a cédére 1 deka adat sem kerül fel.
Na ezt párszor eljátszottam. Mikor 16-szorra indítom, beszól a Nero, hogy a "disconnected" nincs engedélyezve (ez tuggyátok a SCSI-hez kell), és így nem garantálja, hogy nem fog lefagyni a gép...hehehe. Na jó, hát engedjük neki.
Ezután ugyanúgy fagy, DE ha imagerõl írok, akkor nem ! Viszont 1ébként rögtön !
Most jön a hab a tortán : tök mindegy, hogy TAO vagy DAO módban akarnék írni, multis lemezt vagy egybõl finalize, ez a buzi RÖGTÖN lezárja a lemezt ! Felraktam a srácnak 1 db mp3-at at egyik cédére, lett egy mp3 maxi lemeze... :-))))

A még több hab meg most jön : azóta nem megy a régi olvasója és a flopija sem, mióta beindult az írás... Az írót lehúzattam vele, restore bios defaults, de semmi változás. Na, most mi van ????
A legfrissebb via busmaster drivere van fent. (Mert VIA MPV vagy mi a görcs a csipkészlet.)

Dikkma
Akkor TEAC-ot vennél, ha te én lennél?
Dikkma
LiteOn 8x/4x/32x nettó 31980 ft, ki mit mond?

Nagyon gagyi, legyen TEAC 4x/4x/32 29800-ért nettó?
artschi
Ha "nagy"-ban gondolkodsz, akkor egy Plextor író-olvasó páros a minimum...

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

artschi
Nekem Mitsumi 4/4/24-es van, archiválásra, audió-írásra tökéletes. Az ára se magas