4228
  • Pace
    asszem ez a legújabb most belőle :)
  • youth #279
    Kszi!
    El fogom olbvasni őket! De ez a Mandrake 9.1 ez újverzió amúgy vagy már régebbi? (így is jó persze :))
  • Pace

vagy ez
  • Pace
    van benne magyar nyelv, a man nyilván angol...
    de érzésem szerint jobb, mint az uhu, nekem elég felemás fele a tapasztalatom (uhuval)
    whoto-k

pl ezek.
  • nemcsakfél
    Csak bekavar hogyha két vin partíció látja egymást. Pl. vírus, stb..
    Tehát BootMagic ből be lehet bootolni a linuxot?
  • youth #275
    És ez a Mandrake 9.1 magyar? És leírást vagy ahogy mondtad howto-kat honnan tudok leszedni?
  • Pace
    uhu helyett inkább Mandrake 9.1 szerintem. és alapok nélkül is lehet benne valamennyire boldogulni, ha meg nem, howto-kat kell olvasni.
  • youth #273
    Kérjek meg egy havert akinek van LINUXa hogy mit hogy kell csinálni? az menni fog, de melyik verziót ajánlanád mégis?
    Köszi
  • dikki*yysw
    Ha még sohasem láttál linuxot, felesleges feltenned, nem fog menni. UHU tényleg magyar.

Attól, hogy windowsban elboldogulsz, linuxban semmit nem tudsz. Más világ.
  • dikki*yysw
    De miért kell rejteni?
  • nemcsakfél
    Nincs XP-m, 98set használok, taláne ennek kissebb az erőforrás igénye, csak 256 ramom van.
    grab bal nem tudok partíció rejteni / láthatóhá tenni, amit a bootmagic kezel az " advenced partition hiding" opcióval.
  • youth #269
    Sziasztok!
    Fel szeretném rakni a LINUX-ot de nem tudom melyik verziót... állítólag van magyar verzió is... (UHU vagy nem tudom...) Lécci segítsetek!
    Előre is köszi!
  • dikki*yysw
    Miért jó a bootmagic? WinXP rendszertöltője, vagy lilo/grub.
  • dikki*yysw
    Használj (legújabb) ALSA-t, szerintem úgy mennie kéne. Amúgy az mplayernek biztos, hogy le van írva a doksijában, faqjában, hogy mit hogyan miért.
  • dikki*yysw
    Milyen wined van? Miért rejtett az egyik partíció, és akkor most melyik rejtett?

sdb.suselinux.hu

"A rendszertöltő szektorokkal ellentétben, az NT/2000/XP rendszertöltője lehetővé teszi a képmás fájlok elindítását is. A következő lépések lehetővé teszik a Linux elindítását a Windows rendszertöltőjének segítségével:

Telepítsük a Windows NT/2000/XP rendszert ha szükséges.

Készítsük elő az adat médiumot (merevlemez partíció vagy hajlékonylemez) egy olyan fájlrendszer használatával, amelyet a Linux is képes írni és olvasható a Windows által, például FAT.

Telepítsük a Linuxot. A telepítés során NE tegyük fel a Grub rendszertöltőt az MBR-be, hanem csak a root partícióra. Miután a telepítés lezajlott, egy újraindítás fog következni. Mivel a Linux rendszertöltője jelenleg nem elérhető, kövessük az alábbi lépéseket a rendszer elindításához:

Indítsuk a rendszert CD-ről vagy DVD-ről, ahogy azt a telepítés során tettük.
    Válasszuk ki az "Installation" menüpontot.
    Válasszuk ki a nyelvet.
    A következő menüben válasszuk ki a "Telepített rendszer indítása" pontot.
    A gyökérpartíció automatikusan felismerésre kerül és a rendszer elindul róla.

A telepítés után nyissunk meg egy rendszergazda burkot és csatoljuk a FAT médiumot a rendszerbe. (Például csatoljuk a hajlékonylemezt a /media/floppy könyvtárhoz.)

Másoljuk át a GRUB rendszerindító szektorát a gyökér-(root)partíció rendszerindító szektorából (/dev/sda3 ez esetben), a FAT médiumra:
    dd if=/dev/sda3 of=/media/floppy/bootsek.lin bs=512 count=1
    Ezt és a következő lépést nem szükséges megismételni a rendszermag frissítése után, ha a GRUB rendszertöltőt használjuk. Megismétlésre akkor van szükség, ha a /boot/grub/stage2 fájl megváltozik (például amikor a GRUB csomagot vagy a rendszert frissítjük).

Indítsuk el a Windows operációs rendszert és másoljuk át a bootsek.lin fájlt a FAT adatmédiumról a rendszermeghajtó (C:) főkönyvtárába.

Adjuk hozzá a következő bejegyzést a boot.ini fájlhoz (beállítási paraméterek):
    c:\bootsek.lin="SuSE Linux"
    Növeljük meg a fájl időtúllépését az esetben ha 0 másodperc lenne.

Ha a boot.ini fájl nem tekinthető meg az Explorer-ből, szerkesszük azt a Vezérlőpultban. Például Windows XP esetén: Vezérlőpult -> Teljesítmény és karbantartás -> Rendszer -> Szakértő -> Indítás és helyreállítás -> Rendszerindítás -> Szerkesztés

Ha mindent jól csináltunk, a Linux bejegyzés megjelenik az NT rendszertöltőben a következő rendszerindításkor.

--------------------------------------------------------------------------------"

Én ezt csináltam, és működött. De hogy minek a partíciót rejteni, azt nem értem.
  • dikki*yysw
    Ez hülyeség. Lehet fat32-re.
  • dikki*yysw
    Holnap válaszolok, ma már nem tok többet gépezni.
  • nemcsakfél
    Akkor kérdezek egy egyszerűbbet.
    BootMagic 5 el biztonságosan be tudom bootolni az UHU-t? Elég csak az ext3as partot berakni ( ami logikai vagyis kiterjesztett meghajtón van 4 Gb felett.. ), vagy még kell mást is csinálni vele?
  • nemcsakfél
    Még egy kérdésem lenne, az már csak sima felhszintű dolog, az hogy mplayer nem akar egyszerre képet is és hangot is lejátszani.Az xmms el simán megy mp3, minden franckarika. Viszont az mplayerrel megnyitok egy avit akkor annak nincs hangja, kiír vmi hibát. Ha mpgt nyitok meg akkor meg képre vonatkozó hibát ír ki..
    ( Uhu linux )
    Megoldás?

a következő nem lényeges kérdésem lenne hogy be lehet állítani azt amit a winben mondjuk a winamp 2.x + Direct Soundal lehetett hogy egyszerre megy több winamp (itt xmms) és mind2 nek a kimeneti hangja szól egyszerre?
  • nemcsakfél
    bocs kicsit burál lett a nagybetű
  • nemcsakfél
    Uhu linuxom van, és nekem tetszik, bár azért még nincs meg benne mindenem ami vin alatt megy.
    a kérdésem lenne hogy a grub ot használom boot managernek, ugye alapból van a linux, 1 win, meg memeteszt.beraktam másik wint is, de mivel az a partíció alapból rejtve van, ezért nem tud róla bootolni.

Milyen LINUXos parancsal, prgvel lehet egy partíciót láthatóvá tenni és eltüntetni?

(tehát nem wines progi kell ami látja az ext3 at!!én a particiós táblában lévő H flaget szeretném ki-be kapcsolni a linux bootmanageréből)
  • Tomcat
    Linuxot csak saját partícióra, saját fájlrendszerrel lehet feltolni...

Természetesen a saját particionálója képes kiharapni egy bizonyos szeletet a FAT32-esböl...

Amúgy először mindenképp nézz el IDE!
  • Zoli007
    lehetseges fat32 ala uhulinuxot telepiteni?
  • Pubi1972
    Sziasztok szereztem egy PI-es: 24 mb ram, 2,5g hdd, cirrus logic 5436 pci, 3 com etherlink, halokaresz. Azt szeretnem, hogy ez a gep amolyan teszt gep lenne szeretnek ratelepiteni linuxot, lehetoleg olyat amely megfelelo sebessegel futna! Az elvarasom ftp szerver futtatasa ( nagyon halk az amd-m meg nem az :) ), es bongeszes a neten. Win98 alatt ezt vigan teljesiti! Halozatba van kotve es lan-on keresztul netezek. Kabelteves net van cd-t tudok irni, letolteni stb.
    Melyiket javasoljatok?
  • AtomHeart
    Mi a helyzet a RedHattal?
    Mi a velemeny a profiknak errol?
  • Torry
    Sziasztok!
    Először telepítenék Linuxot de nem tudom melyik a legjobb.
    Előre is Köszi!
  • RelakS
    Én csak nézek bambán, mikor a rencergizda vacakol vele. Freedost néztük még, az egy fokkal jobb, de az egyik program alatt, mikor a nyomit állítanám be, elszáll minden üzi nélkül.
  • RelakS
    Tudnátok ajánlani ingyenes DOS emulátort? A mostaniból nem megy rendesen a nyomtatás. Newm tudom, mi a neve, de az ablakában DOS in a BOX felirat virít
  • Galy
    Microsoft Linux
  • Norbi2K
    most már csak a java-t kéne telepiteni hozzá, de arrol már teljesen lemondtam...
  • Norbi2K
    ja ok:) probálkozom...
  • Norbi2K
    hi help kéne, egy linuxos gép előtt ülők és fogalmam sincs hogy kell elinditani egy exe fájl-t, telepiteni akarom a netscape-t
  • Janey
    Láma kérdés: Hogyan konigurálom be a Webmin-nél a socks proxyt? Alapból a network protokollonál ott van,de nem müxik.
  • dtk1985
    HI
    Tök láma vagyok linux témában és nemtudom, hogy kell feltelepíteni az Xfree86-ot. Most raktam fel az UHU-Linuxot és nem indul telepítés után mert kiír vmit, hogy régi az XFree86 és hogy telepítsek újabbat. Nem tudtok ehhez vmilyen magyarnyelvű leírást?
  • Pubi1972
    Hidd el, hogy nem! Menni fog dontottem! KB 1 eve hasznalom a cegnel a Corel linuxot meg a star officet tok jo es par dolcsiba kerult csak!!!
    Ennel nekem otthonra komolyabb kell mert nagyon jo a vasam!
  • Pheel
    Nem akarok beleszólni, de ezzel a hozzáállással nagyjából 4 hét múlva fox nyüszítve visszarohanni a jó kis meleg Windows fészekbe...
  • Pubi1972
    Sziasztok ! Elgem van a kek halalbol meg akarok terni ezert a gepemrol le akarom torolni a majkrofos op rendszert, az xp-vel fel eve szivok. A kerdes melyik linuxot tegyem fel a gepre? Lehetoleg magyar legyen. Mar hallom is: ez nem ilyen egyszeru. :)Tudom, de elegem van idestova 16 eve hasznalok gepet menni fog, de ha nem majd valaki segit :) ugye?
  • Pheel
    printf """

Nem is csoda! Ez másfél string. Használj escape szekvenciákat! Pl:
    printf "\""
  • Pheel
    :))))))))))))
  • Pheel
    Ha csak a partíciós tábla törlődött, akkor az adatok ott vannak még a lemezen, csak éppen vissza kellene állítani a partíciós táblát és el is lehet érni. Nekem is volt már ilyen, vissza is nyertem, bár nem én csináltam, de nem mentünk a Kürthöz. Bár látom, te odamennél...