4228
-
#331 Hellosztok!
Tudja vki hogy állítsam be Vodkafon netet UHU alól?
Totál kezdő vagyok (de legalább lelkes!) úgy álljatok hozzá! :)
Köccike! -
#330 Aszonygya hogy:
Suse: 1/5
Red Hat 2/5
Mandrake: 3/5
Slackware: 4/5 (legstabilabb linux csak utalok egyesevel rakosgatni a csomagokat :P)
Debian 5/5 - stabil, jol konfiguralhato, apt-get meg eletmento :P -
#329 Mi a lilo.conf tartalma? Sztem azt kell editolgatni. -
#328 nekem is a liloval vannak gondjaim
(mert az x-et még nem tudtam felrakni)
feltelepítettem a Debiant, a Win98-at, aWinXP-t
ezek benne is vannak a lilom-ba, de ha Win98-at választok, akkor az XP indul el (F8-al választhatok gyorsan még 98-at az XP előtt), ha meg az XP-t választom, hiányzó NTLDR üzenetet kapok
hogyan tudom beállítani a lilo.conf-ban, hogy a 98-ra a 98 induljon el az XPre az XP?
-
#327 Nah megvan a netmegosztás. -
Pace #325 köszi, így sztem meglesz akkor. csak nem tudtam, hogy ez a csomag neve így, ahogy írod :)
Mandrake 9.1-ben lesz vajon? (most nem az alól írok, azért a kérdés :) -
Pace #323 ez biztosan így van:) de én abból indultam ki, hogy én mivel nem sokat konyítok a linuxhoz, de sikerült egy liloban beállítanom 2 linux partíciót, és egy win-est, grubban pedig nem....nos, talán könnyebb. de lehet, hogy csak nekem.
DozR:
magyar manpages csomagoknak tudsz esetleg működő linkjét, elérését? -
#318 Én mint mondtam winxp rendszertöltőjével töltöttem be ext3-as linux partíciót... -
Pace #317 akkor marad a lilo:)))
azt legalább be lehet rendesen állítani -
#315 lilo, grub, winxp rendszertöltője. -
#314 read-only. nem. -
#312 Egy kerdes: a 2.4.2-2-es kernel tamogatja-e az ntfs fajlrendszert? -
#311 Mindegyikkel? -
#310 Nekem is DSL-em van... melyik verzióval megy a DSL-es net? -
#309 Chello rulz, azaz :DDD Megölném magam chelloval :D -
Pace #308 ehhez nem tudok hozzászólni, előbbi hozzászólás miatt :) (chello rulZZzz ) -
#307 Amúgy Mandrake-nek nem tom mi az adsl-beállítója, de vmi mást említettek hwswn. Én pppoeconf -al próbáltam, és pon dsl-provider tárcsáz be. -
#306 Nekem is csak 3 hónapja, de csak két hete vagyok itthon, és még nem tudtam heggeszteni vele. -
Pace #305 sztem ami Mandrake alatt megy, az analóg mehet Debian alatt is :)
amúgy én nem tudom, megy -e, nekem nincs adsl-em :) -
#304 "az /etc/ppp/options-ban mindenképpen szerepeljen a defaultroute szó, különben nem az adsl kapcsolatod lesz az alapértelmezett átjáró, a dns szervereket pedig a [...]"
ezt majd megpróbálom, nah. -
#303 Csak debiant próbáltam, mert
mert csak :) hosszú. -
Pace #302 Egyik alatt sem megy a net ADSL-el?
esetleg próbáltad ezt? -
#301 Sztem..
Mandrake: 4/5
Red Hat: 4/5
Suse: 3/5
UHU: nem próbáltam
Debian: 5/5
De semmit nem tok vele kezdeni, mert nem megy a net. ADSL-el. Elvileg jó, de nem megy. LANon jól elvagyok vele, fullos www szervert csináltam minden létező dologgal, de net nem... pedig most arra kéne, iptables-el osztani a netet.
-
nemcsakfél #300 Már próbáltam pár ilyen grafikus cicomás linuxot, eddig ez az uhu tetszik, próbáltam corelt, madraket, meg debiant is, de ezek közül az uhu viszonylag jól megy, bár a videó bemenetemet nem találja de azonkívül jó.
Meg azért is praktikus a part elrelytés mert mind2 vinre úgy vannak telepítve a prgk hogy a "közös" partíción is vannak programok telepítve, azok is elcsesződnének.
Ha nem tud a grub ilyen funkciót akkor levágom az egészet, ha nem fog menni bootmagic-el akkor megjárta az uhu és kész. -
Pace #299 én azért nem ajánlanék neki Debiant, mert én is kezdő vagyok...és Debianba beletört a bicskám :)
tény, hogy netes woody-t próbáltam feltenni, de eddig nem sikerült. de lehet, ez megint a 3com miatt volt..:)
Suse-t én nem minősítém most, én lehettem ott hibás, de 8-ast képtelenség volt feltenni. nem talált ugyanis CD-t.
most 8.2-vel próbálkozom majd, hátha jobb.
de szerintem a parancsok átlátásához, hozzásokásához azért alkalmas a mandrake, habár valóban elég grafikus. de win után ez megy inkább azért :) -
Pace #298 benne van a kernelben, ismeri a 3COM-ot, de nem megy vele.
ez disztrib függő...tekintve, hogy MDK, SUSE, UHU megy vele.
kernelfordítás még nem megy nekem :))
szal ez a 3COM dologgal az a gond, hogy IRQ-t, I/O-t kér egy PCI-os p&p kártyától...amit ugye nem tudok. szal, kernelgond, forgatni kéne, de mondom, az még nem megy.
-
Pace #294 Internet- milyen neted van? Nekem chello. felismerte a hálókártyát, és megy. attól függ egyébként. Sztem ADSL-t sem nehéz belőni, modemet sem. Elég jók a mandrake-ben a grafikus varázslók. (RH mondjuk nem ismeri a 3COM kártyákat, ill. ba**ik menni alatta. MDK simán ment alapból)
Videokártya. Erről nem tudok nyilatkozni, csak annyit, hogy korábbi verizókkal nekem is volt gondom. Pl 8-as RedHat. Az csak 60Hz-en ment alapból, átállítanom nem sikerült. De 9-es abból is megy.Szóval szerintem nem lesz gondod.
Haverod nem rootként akart belépni a root könyvtárba, hanem sima felhasználóként. Rootként nem szabad majd netezned, azzal csak a feltétlen szükséges dolgokat kell beállítanod. Szóval root mindenbe belelát...sztem ott más gondotok volt.
Sima felhasználónál be lehet állítani, hogy jelszó nélkül is engedjen belépni, rendszergazda jelszót pedig azért kell mindenhol megadni, mert erre épül részben a rendszer biztonsága.
-
#293 Ja mindjárt lenn van a LINUX úgyhogy élesbe kipróbálhatom, de még megvárnám a válaszokat előtte... -
#292 OKé
De van még probléma dögivel :)
- Nehéz az internetet beállítani? kell szarakodni protokollokkal mint win98-ban vagy nem is kell szinte semmit csinálni mint xp-ben vagy van egy harmadik variáció? :)
-a videókártyám ati radeon 9000-s haveromnak is az van és neki csak 60 Hz-n ment nem tudta átállítani... igaz más LINUXszal, de ezt nem lehet átállítani vagy csak atival nem jó vagy rossz volt a verzió?
-Haveromhoz elmentem megnéztem a LINUXot, ilyen volt: nem lehetette a root könyvtárba lépni mert nem volt hozzá jogosultsága... a rendszergazdának nincs jogosultsága????? ja és mindenhol jelszót kért még indításkor is... én nem szeretnék sehol jelszót hasznűáléni.. lehetséges?
Köszi! -
Pace #291 ha le akarja törölni, akkor már nem is akarja betölteni, asszem :) -
nemcsakfél #290 csak utána kicsit macerás betölteni . -
Pace #289 ha felteszed, beírja az MBR-be magát. ugyanúgy, mint a windows. de leszedni sem nehéz, fogsz egy sima win-es bootlemezt, és fdisk /MBR -el ki tudod tisztítani. -
#288 Haverom azt mondta hogy feltenni nem nagy cucc csak leszedni valami F Discet emlegetett mert hogy a windows nem ismerte fel a LINUX-os winyót... igaz ez? -
Pace #287 jó az :) 2G kb amennyi kell neki. -
#286 Nekem van egy 4 GB-os winyóm gondoltam, elősször azon gyakorlatozok... csak nem kevés az a LINUXnak? a 80-ast még meghagyom élni :)
Szóval kerítsek nagyobb próba winyót vagy jó a 4 GB-os? -
Pace #285 hát...legtiszább, ha van egy tök üres winyod, akkor ugye nem tudsz véletlenül sem kárt tenni a win-es dolgaidban.
kiírod 3 cd-t, semmi mást nem kell, nem tudom milyen readme-re gondolsz :) azt max olvasni kell, kiírni semmiképp
szal kiírod, bebootolsz róla, és a telepítő elején partícionálsz. azért egyszerűbb egy üres vinyo, mert úgy a partícionálásnál sem tudsz hibázni. -
#284 Mostmár csak 1 nem tiszta: hogy tegyem fel a gépre?
Gondolom elősször ki kell írni cd-re a 3 iso-t nem? és a readme meg a másikat muszály kiírni? (ha egyáltalán így kell csinálni) -
Pace #283 tökéletes, én is onnan szedtem -
#282 ftp://ftp.linuxforum.hu/mirror/Mandrake/iso/
Ez jó? vagy máshonnan szedjem le? -
#281 Azért is gondoltam a LINUXra mert ingyenes... nem lehet belekötni :) (mondjuk az XP is jogtiszta, de mégis..:)) nem tudod honnan tudnám letölteni?
egy linket ha mondanál nagyon hálás lennék!
Köszi mindent!