4228
-
#378 hol lehet letolteni linux-os jatekokat? -
#377 Suse linux 8.2 telepito van benne linuxos memtest! -
Pace #376 sok 5letem már nincs...máshol nem tudod kipróbálni a RAM-ot?
ha ott se megy, gari. -
#375 128Mb, 133MHz, Acorp Ali(asszem 561, vagy v.mi ilyesmi...) chpisetes lap, a RAM meg noname, 1 év garos... -
Pace #374 SZVSZ nem a memtest a hibás...
milyen alaplap? milyen ram? hány Mhz-s? nem koszos esetleg a RAM slot? ha ABIT lap, nem "lötyög" benne kicsit a ram? -
#373 1 modul csak...és zsír új...és a régivel is ugyanez volt...
Átraktam a másik "helybe" de ugyanez van...
Azért kipróbálom a goldmemoryt is... -
Pace #372 az,h a win98 megy, nem jelent semmit. futtass le egy 2k,xp,NT telepítőt, az is meg fog halni. 9x-es sorozat kevéssé érzékeny a memóriahibákra.
hány modul? csak a 128-as?
goldmemoryt is eresztd rá, bár ha memtest nem szereti, akkor az hibás lesz.... -
#371 Alapon van, a Windows fut is rendessen, meg minden játék is, csak a memtest -től megijedtem kicsit, elvben 1 hiba sem lehet de nekem pár perc és 100 is van...de ettől függetlenül a win98 megy, csak a linux nem akaródzik... -
Pace #370 vagy szar a ram alapból, vagy másik modullal együtt hibás, teszteld külön. és nézd meg az időzítéseket, lehet,h nem bírja a ram. tedd vissza gyári alapra a biosban, és úgy futtasd a tesztet. -
#369 Hi!
Az a problémám támadt, hogy UHU linux-os memtest 1 percen belül kb 30 hibát jelzett, miután tök új memcsit vettem (128Mb SD) még mindíg ugyanannyi a hiba...miért?
-
#368 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd -
TheZsenyka #367 Majdnem elfelejtettem. Hogyan készíthetek DVD ISO-t a Debian 7db CD-jéből??? Egyszerűen össze lehet másolni? Szánjatok meg valami infóval. -
TheZsenyka #366 Na, ma telepintettem egy Debian cumót a support gépemre, hát kiábrándító a hw támogatottság amit a holmi felvonultat a konfigurálás során... ráadásul majdnem megakadtam amikor be kellett állítani, hogy az AGP port 2-es lábhoz közel eső kondenzátornak mi a pontos értéke.... később a login-nal szívtam, mert elfelejtettem felmountolni az ENTER billentyűt... leállításnál meg majdnem elfelejtettem felmountolni a NUM LOCK-ot az init 0-hoz... -
bart #365 kedves pogacsa! nem tudom holkeresni a binarist az nvideanal ha tudod kerlek segits.letoltottem a drivert de fogalmam sincs hogy telepitsem mert miutan bootol a linux teljesen fekete a kepernyo . Mikor installalltam a monitor tipusa
az ismeretlen volt a listarol sem tudtam kijelolni
a videokartyanak meg a ge forceot jelolt ki alapbol a listan nem volt quadro 2 es csak 4es ezert hagytam a linuxot hogy telepitsen magatol azt amit jonak lat -
Pace #364 Hm...Lilo nekem is megy...szinte minden disztribben :) Uhuban mondjuk nem,mivel nem találtam benne.
winex3 nekem sem nagyon ment, de nem is értek hozzá. konfigurálni illene, nekem mirc-et sikerült indítanom alatta kb összesen :) -
bart #360 kosz hogy probaltal segiteni nem remeltem hogy valaszol valaki es hogy egyaltalan hasznalja
linux alatt a mayat egyelore sajna a linux is
befuccsolt nem tudom hogy az uj monitor vagy
videokartya miatt (quadro 2es)de miutan bootol
a linux semmi a kepernyon. nem tudom hogyan kell
installalni a drivert .red hatem van es kezdo
vagyok tehat egyaltalan nem ismerem a
linuxot de amenyiben ha sikerul ezen tullepnem
szeretnem a mayat kiprobalni allitolag jobb mint
windows alatt .neked errol mi velemenyed? -
#359 Linux from-cmg 2.6.0-test3 #7 SMP Sat Aug 9 23:20:08 CEST 2003 i686 unknown
huuhuhuhuhu :D
nekem ilyen is vaan :P -
#358 Grub parancs:
hide / unhide :)) hú de bonyolult volt.
Na mind1, ez már megvan.
A jelenlegi kérdésem az lenne hogy a grub most csak a linux partíció (??) elején van rajta ( ok, nem tudom pontosan h hol van, de nincs az MBR ben, de beállítottam h feltegye.) Hogy tudom az MBR be felrakni??
A man ban eddig nem találtam, csak azt hogy ha az alapoktól telepítem és ott bla*-bla.. -
#357 Mar megoldotdott. fixmbr utana meg aktivra allitottam a c-t es ment -
#356 Hi!
A gepemen van XP meg SuSE 8.2. Le akarom torolni a linuxot de ha letorlom akkor nem tudom inditani az XP-t mert elojon egy grub-os parancssor ahova fogalmam sincs mit kell irnom. Hogy tudom visszaallitani az XP eredeti bootcuccait? Probaltam ugy hogy bebootoltam XP cd-rol es a javitast valasztottam telepites helyett. Beirtam oda hogy FIXBOOT kiirta hogy sikeres de semmi sem valtozott. -
bart #354 ha megy valakinek a maya linuxon arulja el nekem
is hogyan kell installalni -
Pace #352 hát...most fogom feltenni, megnézzük, mire jutok vele :) nekem is ezt ajánlgatja egy linuxos ismerős, dehát neki már minden rutin linux alatt :)
de eddig nekem mandrake jött be legjobban, és RH legkevésbé..:) -
#351 debian sztem még a legjobb....kicsit fura beleszokni de megéri... -
Pace #350 én meg még keresem a számomra (kezdőnek) megfelelőt. próbáltam RH-t, suset, mandraket, uhut, és majd most próbálom meg a debiant. azért kell a kernelforgatás, mert az nem ismeri a RAID-et :))
-
#349 hát....nekem borsózik a hátam suse-tól :) -
Pace #348 én inkább lilot használnék, mert azt inkább értem már...de suse-nél nem engedte beállítani a lilot, ill engedte, de nem indult el vele... :) -
#347 grubot még nem használtam :P de liloval már szívtam :) -
Pace #346 lilot le szoktam futtatni, Grubnál meg csak át kell írni a menüt, legalábbis asszem :) -
#345 Nm :) egyébként a README is ezt írja...szal valószímű hogy jól tippelek....ne felejtsd el futtatni a grubot vagy lilot miután mindent elvégeztél :P mert akkor nem fogsz tudni bootolni -
Pace #344 merthogy make bzimage?...
megnézem majd :) most nem linux alatt vagyok, azzal még erősen csak ismerkedem.
de köszönöm :) -
#343 ahm megvan a problema
a vmlinuz a bzimage :)
szóval cp ./arch/i386/boot/bzimage /vmlinuz-xp
ahogy én látom -
Pace #342 suse 8.2 :)
és leírom akkor, hogy mit csináltam.
:)
2.4.21-es kerlet akartam feltenni, h kipróbáljam, milyen a kernelfordítás :)
kitömörítettem /usr/src-be,
make menuconfig -kiválasztottam, mi kell...
namost, itt felajánlja, hogy lementse -e az új konfigot, én meg lementettem vele. lehet ezt nem kéne? így van egy vmlinuz-2.4.21 nevű file-om, de ezt én adtam neki
aztán:
make dep
make clean
make bzimage
itt jönne ez cp ./arch/i386/boot/vmlinuz /vmlinuz-xp
make modules
make modules_intall
és betenném liloba a /vmlinuz-2.4.21-et, de mivel grub van csak, oda :)))
-
#341 Egyébként....milyen disztrib és mit csináltál eddig ? :P -
#340 Nincs ott bzimage véletlenül ? -
Pace #339 van egy ilyen sor(legalábbis ahogy nekem elmondták a kernelfordítást), hogy
cp ./arch/i386/boot/vmlinuz /vmlinuz-xp
ahol xy pl 2.4.21
namost, mi van, ha az /arch/i386/boot-ban nincs vmlinuz?
mivel ezáltal ezt nem tudom betenni a liloba sem... -
#338 végülis annyira nem nehéz....szedd le a legújabb kernel forrást a www.kernel.org ról és kövesd a README filet :) -
#337 Hát elvileg az ntfs fájlrendszer kezelés még experimental.....kernelbe be kell fordítani ha eddig nem volt benne -
#336 amúgy bejött a lilo után az XP választómenüje, csak én egyből a liloból akartam ezeket választani
ez nem sikerült, de megoldódott máshogy (az XP indítja a linuxot)
most azt szeretném, hogy linux alól lássam az XP-t is (NTFS), amihez valami kernelt kell fordítanom, de nem tudom hogyan
-
#335 infrán keresztül megy...
köszi, szétnézek a forumon -
#332 Hát erre csak azt tudom javasolni, linuxforum.hu -n nézz körbe ott biztos van már vmi hasonló topic.