4228
  • Scorpy.hu
    hol lehet letolteni linux-os jatekokat?
  • Zoli007
    Suse linux 8.2 telepito van benne linuxos memtest!
  • Pace
    sok 5letem már nincs...máshol nem tudod kipróbálni a RAM-ot?
    ha ott se megy, gari.
  • csaptelep
    128Mb, 133MHz, Acorp Ali(asszem 561, vagy v.mi ilyesmi...) chpisetes lap, a RAM meg noname, 1 év garos...
  • Pace
    SZVSZ nem a memtest a hibás...
    milyen alaplap? milyen ram? hány Mhz-s? nem koszos esetleg a RAM slot? ha ABIT lap, nem "lötyög" benne kicsit a ram?
  • csaptelep
    1 modul csak...és zsír új...és a régivel is ugyanez volt...
    Átraktam a másik "helybe" de ugyanez van...
    Azért kipróbálom a goldmemoryt is...
  • Pace
    az,h a win98 megy, nem jelent semmit. futtass le egy 2k,xp,NT telepítőt, az is meg fog halni. 9x-es sorozat kevéssé érzékeny a memóriahibákra.
    hány modul? csak a 128-as?
    goldmemoryt is eresztd rá, bár ha memtest nem szereti, akkor az hibás lesz....
  • csaptelep
    Alapon van, a Windows fut is rendessen, meg minden játék is, csak a memtest -től megijedtem kicsit, elvben 1 hiba sem lehet de nekem pár perc és 100 is van...de ettől függetlenül a win98 megy, csak a linux nem akaródzik...
  • Pace
    vagy szar a ram alapból, vagy másik modullal együtt hibás, teszteld külön. és nézd meg az időzítéseket, lehet,h nem bírja a ram. tedd vissza gyári alapra a biosban, és úgy futtasd a tesztet.
  • csaptelep
    Hi!
    Az a problémám támadt, hogy UHU linux-os memtest 1 percen belül kb 30 hibát jelzett, miután tök új memcsit vettem (128Mb SD) még mindíg ugyanannyi a hiba...miért?
  • comet
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
  • TheZsenyka
    Majdnem elfelejtettem. Hogyan készíthetek DVD ISO-t a Debian 7db CD-jéből??? Egyszerűen össze lehet másolni? Szánjatok meg valami infóval.
  • TheZsenyka
    Na, ma telepintettem egy Debian cumót a support gépemre, hát kiábrándító a hw támogatottság amit a holmi felvonultat a konfigurálás során... ráadásul majdnem megakadtam amikor be kellett állítani, hogy az AGP port 2-es lábhoz közel eső kondenzátornak mi a pontos értéke.... később a login-nal szívtam, mert elfelejtettem felmountolni az ENTER billentyűt... leállításnál meg majdnem elfelejtettem felmountolni a NUM LOCK-ot az init 0-hoz...
  • bart
    kedves pogacsa! nem tudom holkeresni a binarist az nvideanal ha tudod kerlek segits.letoltottem a drivert de fogalmam sincs hogy telepitsem mert miutan bootol a linux teljesen fekete a kepernyo . Mikor installalltam a monitor tipusa
    az ismeretlen volt a listarol sem tudtam kijelolni
    a videokartyanak meg a ge forceot jelolt ki alapbol a listan nem volt quadro 2 es csak 4es ezert hagytam a linuxot hogy telepitsen magatol azt amit jonak lat
  • Pace
    Hm...Lilo nekem is megy...szinte minden disztribben :) Uhuban mondjuk nem,mivel nem találtam benne.
    winex3 nekem sem nagyon ment, de nem is értek hozzá. konfigurálni illene, nekem mirc-et sikerült indítanom alatta kb összesen :)
  • bart
    kosz hogy probaltal segiteni nem remeltem hogy valaszol valaki es hogy egyaltalan hasznalja
    linux alatt a mayat egyelore sajna a linux is
    befuccsolt nem tudom hogy az uj monitor vagy
    videokartya miatt (quadro 2es)de miutan bootol
    a linux semmi a kepernyon. nem tudom hogyan kell
    installalni a drivert .red hatem van es kezdo
    vagyok tehat egyaltalan nem ismerem a
    linuxot de amenyiben ha sikerul ezen tullepnem
    szeretnem a mayat kiprobalni allitolag jobb mint
    windows alatt .neked errol mi velemenyed?
  • comet
    Linux from-cmg 2.6.0-test3 #7 SMP Sat Aug 9 23:20:08 CEST 2003 i686 unknown

huuhuhuhuhu :D

nekem ilyen is vaan :P
  • PResident Debil
    Grub parancs:
    hide / unhide :)) hú de bonyolult volt.
    Na mind1, ez már megvan.
    A jelenlegi kérdésem az lenne hogy a grub most csak a linux partíció (??) elején van rajta ( ok, nem tudom pontosan h hol van, de nincs az MBR ben, de beállítottam h feltegye.) Hogy tudom az MBR be felrakni??
    A man ban eddig nem találtam, csak azt hogy ha az alapoktól telepítem és ott bla*-bla..
  • dtk1985
    Mar megoldotdott. fixmbr utana meg aktivra allitottam a c-t es ment
  • dtk1985
    Hi!
    A gepemen van XP meg SuSE 8.2. Le akarom torolni a linuxot de ha letorlom akkor nem tudom inditani az XP-t mert elojon egy grub-os parancssor ahova fogalmam sincs mit kell irnom. Hogy tudom visszaallitani az XP eredeti bootcuccait? Probaltam ugy hogy bebootoltam XP cd-rol es a javitast valasztottam telepites helyett. Beirtam oda hogy FIXBOOT kiirta hogy sikeres de semmi sem valtozott.
  • bart
    ha megy valakinek a maya linuxon arulja el nekem
    is hogyan kell installalni
  • Pace
    hát...most fogom feltenni, megnézzük, mire jutok vele :) nekem is ezt ajánlgatja egy linuxos ismerős, dehát neki már minden rutin linux alatt :)
    de eddig nekem mandrake jött be legjobban, és RH legkevésbé..:)
  • comet
    debian sztem még a legjobb....kicsit fura beleszokni de megéri...
  • Pace
    én meg még keresem a számomra (kezdőnek) megfelelőt. próbáltam RH-t, suset, mandraket, uhut, és majd most próbálom meg a debiant. azért kell a kernelforgatás, mert az nem ismeri a RAID-et :))
  • comet
    hát....nekem borsózik a hátam suse-tól :)
  • Pace
    én inkább lilot használnék, mert azt inkább értem már...de suse-nél nem engedte beállítani a lilot, ill engedte, de nem indult el vele... :)
  • comet
    grubot még nem használtam :P de liloval már szívtam :)
  • Pace
    lilot le szoktam futtatni, Grubnál meg csak át kell írni a menüt, legalábbis asszem :)
  • comet
    Nm :) egyébként a README is ezt írja...szal valószímű hogy jól tippelek....ne felejtsd el futtatni a grubot vagy lilot miután mindent elvégeztél :P mert akkor nem fogsz tudni bootolni
  • Pace
    merthogy make bzimage?...
    megnézem majd :) most nem linux alatt vagyok, azzal még erősen csak ismerkedem.
    de köszönöm :)
  • comet
    ahm megvan a problema

a vmlinuz a bzimage :)

szóval cp ./arch/i386/boot/bzimage /vmlinuz-xp
    ahogy én látom
  • Pace
    suse 8.2 :)
    és leírom akkor, hogy mit csináltam.
    :)
    2.4.21-es kerlet akartam feltenni, h kipróbáljam, milyen a kernelfordítás :)

kitömörítettem /usr/src-be,
    make menuconfig -kiválasztottam, mi kell...
    namost, itt felajánlja, hogy lementse -e az új konfigot, én meg lementettem vele. lehet ezt nem kéne? így van egy vmlinuz-2.4.21 nevű file-om, de ezt én adtam neki
    aztán:
    make dep
    make clean
    make bzimage
    itt jönne ez cp ./arch/i386/boot/vmlinuz /vmlinuz-xp
    make modules
    make modules_intall
    és betenném liloba a /vmlinuz-2.4.21-et, de mivel grub van csak, oda :)))

• comet
    Egyébként....milyen disztrib és mit csináltál eddig ? :P
  • comet
    Nincs ott bzimage véletlenül ?
  • Pace
    van egy ilyen sor(legalábbis ahogy nekem elmondták a kernelfordítást), hogy
    cp ./arch/i386/boot/vmlinuz /vmlinuz-xp
    ahol xy pl 2.4.21
    namost, mi van, ha az /arch/i386/boot-ban nincs vmlinuz?
    mivel ezáltal ezt nem tudom betenni a liloba sem...
  • comet
    végülis annyira nem nehéz....szedd le a legújabb kernel forrást a www.kernel.org ról és kövesd a README filet :)
  • comet
    Hát elvileg az ntfs fájlrendszer kezelés még experimental.....kernelbe be kell fordítani ha eddig nem volt benne
  • mikike
    amúgy bejött a lilo után az XP választómenüje, csak én egyből a liloból akartam ezeket választani
    ez nem sikerült, de megoldódott máshogy (az XP indítja a linuxot)
    most azt szeretném, hogy linux alól lássam az XP-t is (NTFS), amihez valami kernelt kell fordítanom, de nem tudom hogyan
  • Cheky
    infrán keresztül megy...
    köszi, szétnézek a forumon
  • dikki*yysw
    Hát erre csak azt tudom javasolni, linuxforum.hu -n nézz körbe ott biztos van már vmi hasonló topic.