4228
  • Emmegki
    A probléma megoldódott, kiírtam az egészet egy másik CD-re, és működik. (Mellesleg az előző nem volt olvasáshibás - Windowsban leellenőriztem)
  • lck #463
    Ezeknél az 1 cd-s desktop edition-öknél ez gyakran előfordul. Az 5 cd-s full kellene hozzá. ( nekem is )
  • Emmegki
    Sziasztok!

A PC World 2004/02-es DVD-jén rajta van a Suse linux 9 iso-ban. Kiírtam CD-re, telepíteném, de vmi csomagokat hiányol a telepítő (nyelvválasztás után egyből). Mit csináljak?
  • Zolee007
    sziasztok
    Lenne egy kis problém?m. Felraktam a Mandrake 10-et. Egy Dell Latitude notebookom van. Ati ATI Mobility 3 / Mobility 4 videok?rtya van benne. Windows XP alatt ment az 1600 X 1200-as felbont?s, most csak max 1024X768. Véletlenül nem tudtok segiteni? Driver probléma szerintem. Keresgéltem neten, de nem nagyon tal?ltam. V?laszotokat elöre is köszi

Sziasztok
  • [negativ] Les
    nagyon köszi !!!
  • Harder
    ha beirtad volna google-ba hogy "linux command list", akkor pl. ilyen lapokat kapsz eredményül ;)

http://www.allcommands.com/linux%20commands%20list.html

szerintem elég fullos a lista .. :)
  • [negativ] Les
    ismeret de nem értem, hogy mire gondoltál?..:(

Figy nekem a chmod...ls...su..stb parancsok kellenének + a többi :D
    Az ilyen Linux parancsok..
  • O0D:

• Harder
    Egyébként ajánlom a WinSCP freeware win-es klienst ha már SSH-ztok, olyasmi mint az FTP, csak biztonságosabb. :)
  • Harder
    Nincs olyan, hogy putty-s parancsok. :)

Ha már egyszer beléptél putty-val SSH-n, ugyanazokat a parancsokat tudod használni amit a linux gép előtt ülve is használnál.
  • [negativ] Les
    nos az lenne a kérdésem, hogy ha beputtyogok valahova :)
    (putty) gondolom mind hallottatok erről a nagyszerű progiról :D
    net-en keresztül mint 1 user...
    Akkor ahhoz az utasításokat honnan tudom letölteni?
    Tud valaki segíteni?
    Az összes parancssor érdekelne...

Thx

• nenad
    ha az xp-t felteszed az tutira leszedi a boot manageredet.
    el kell menteni egy floppyra es amikor feltetted az xp-t feltenni ujra es bekonfiguralni. nem ismerem ezt a bootmanagert de a windowzt azt igen
  • O0D:
    Sztem az xp felismeri hogy van vmi bootmanager feltéve, de ha nem bántod és ugyan oda teszed az XPt mint ahol a 2000 volt akkor indulhat.
  • Besz
    Szeretnék feltenni egy kérdést! Lehet, hogy csak azok tudnak válaszolni, akik kerültek már hasonló helyzetbe, de reménykedek abban, hogy tud valaki segíteni:
    Jelenleg Redhat9 és Win2000 van a gépemen két külön partíción. Bootmanagernek a Grub van feltéve. Na most az a helyzet, hogy ki szeretném próbálni a Windows XP-t, vagyis a 2000 helyére akarom feltelepíteni. Azt nem tudom, hogy ha sikerül feltennem, akkor a Grub automatikusan felismeri, vagy be kell valamit állítani ahhoz, hogy elinduljon? Ha a második, akkor hogyan, és mit kell csinálni? Esetleg másképp nem lehet, csak ha újra telepítenem a linuxot is? Már ott is gondok adódhatnak, amikor az XP telepítése közben 2-szer, vagy 3-szor újra kell indítani a gépet! Vajon felismeri-e a telepítés folyamán az Xp-t?
    Előre is köszönöm a segítségeket.
  • O0D:
    uhu telepites !!!
    bootoltam cederol sima debug üzemmódban, így valamivel okosabb lettem:
    bár ebbe is belefagyott ( nem tudtam átlépni másik term re )de itt akadt el: ( csak az érdekesebb sorokat lidézem ):
    devfs: bootÜoptions :0x1
    -0420: *** Error : Could not allocate an object descriptor
    ...
    PCI_IDE: Unknown Ide controller on PCI bus 00 device 48, VID=10de, DID=0065
    PCI_IDE: chipset version 162
    PCI_IDE: not 100% native mode: will probe irqs later
    ...
  • perempe
    Leírnátok-e nekem részletesen az ADSL telepítését Knoppix Linux alá? Jó lenne, de net nélkül lókakit nem ér.
  • Ackro
    1. ifconfig
    2. mount -t smbfs -o username=[windowsos gépen lévő user neve] //[windowsgép ipcíme]/[megosztott könyvtár] /[ahova mountolni akarod]

Azért nem terjed a linux, mert nem írnak rá sok játékot meg felh. programot, de a jobbak úgyis futnak :P
  • comet
    :DDDDDDDD

(bocs...)
  • Kese
    Hahó

UHU livecd-s linux alól netezek és írok! Kábeles netem van, DHCP adja az ip címet! Hogyan tudom megnézni mi az ip-m??
    Van e valami démon ami fut ezen a verzión, mert én nem érek hozzá.. Gondolok itt a samba és ftp server progikra.
    Ja és hogyan kell mountolni más xp-s gépek megosztásait? Mert látja, de nem mountol :((
    Ezért nem terjed a linux :((
    Winfos alatt minden sima ügy.
    Help!

bye
  • O0D:
    UHU linux telepítése!!!
    Még a régi verzió van meg, de valamiért nem tudom telepíteni. Bootolás cédéről, bejön az üdvözlő képernyő. Enter, telepítés megkezdése.
    Uncompressing Linux ... Booting kernel
    és itt egyszerűen nem megy tovább. vártam 10 percet, se cédét se vinyót nem használt ( fagyott? ).
    Ugyanakkor Memtest lefutott, nincs semmilyen hiba.
    Próbáltam Vesa, Vga módban is a telepítést indítani, de ugyan az, belefagy.
    Legutóbbi telepítés óta alaplapom és videókáryám változott. ( most: nforce 2 lap és Radeon 9200 ).
  • comet
    muhahahaha :DDDDDDDD

amikor "MEGÖLTÉK a processzt"

:DDDDD
  • Harder
    Nekem is tetszik a bagoly :D
  • Kese
    Haho

Most egy linux alol irok, meghozza a Morphix live cd-s valtozataval! Tetszik a dolog, bar nagyon sok mindent nem tudok beallitani. Pl az ekezetes betut, magyar bill-t sem..
    De amiert irok, az a JAVA VM linux ala!! Valaki nem tudja hogyan kell mukodesre birni a Mozillat? Mar letoltottem sok JAVA kutyut, de nem muxik sehogy sem. Az ICQ-hoy kellene nagyon, mert a go.icq.com oldalon java ablakban lehet dumcsizni. Szoval valaki tudna segiteni??

[email protected]

THX
  • Torry
    Nem nem!:)
    Nekem nagyon bejön.
  • dikki*yysw
    Uhu suXx0r :)
  • Torry
    Elmehet a sutba a SUSE!
    UHULinux 1.1 ESSZméletlen jó!
    Kötelező!NAgyon kira!Ennyi progit....
  • dikki*yysw
    Nekem is volt ezzel problémám, nem tom pontosan az okát. Szerintem updateld neten a susét, főleg a KDE-t. Vagy használj xface.org -ot, pl.
  • dikki*yysw
    Ha forrásból telepíted, gondolom megy.
  • Torry
    HI all!

Feltelepítettem a SUSE 8.2-őt és szeretném megkérdezni, hogy miért 82Hz-n megy 1024-ben?85Hz-n nem tud? mert így elállítja a monitort és így gáz!
  • perempe
    Javítsatok ki, ha nem lenne igazam, de úgy tudom, hogy Apple notebook gépen is futnak a linuxos programok, nem? DVD-Shrink jellegű programra lenne szükségem, ami tud DVD-Video formátumból DVD-R -re tömöríteni, létrehozva a Video_TS könyvtár állományait (.vob, .ifo, .bup).
  • Harder
    http://www.szabilinux.hu/
    http://www.linuxportal.hu/dokumentumok/
  • Free
    Szia mindenki
    Lehet hogy csak vissza kéne olvasnom meg stb de eléggé sok a hozzászólás inkább kihagyom
    Kellene nekem egykét magyar leírás pár progiról ..
    postfix, Apach, proftpd, Bind8

Ha valaki tudna segíteni akkor az jó lenne . leginkább ami most nagyon kellene az a postfix leírás mert sajna nem találtam a neten. Pontosabban Magyar leírást nem találtam ha tud valaki akkor help
    köszke
  • Harder
    Vagy a lilo vagy a grub, attól függ mely disztribet raktad fel, és feltételezve hogy úgy csinálod ahogy irtuk :)
    A lilo-t is lehet amúgy utólag szerkeszteni (de hogy hogy meg ne kérdezd) és hozzáadni az XP-t.
  • Stann
    Aha.. És ekkor elvileg utána megjelenik a Lilo? scakmert nekem utoljára nem jelent meg, csak a Linux indult, és egy kicsit ezért ijedtem meg.
  • [HUN]PAStheLoD
    erre meg van egy olyan hogy pppoe-config már ahol.. és azt én elindítom akor ilyen terminal módu menu jön be (mint a debian telepítésnél) és ott keresi az ADSL modemet aztán megleli kéri a nevet felhasz-t és jelsz-t azt kész.. még route tablet kellett nekem megnézni de dns-t automata regisztálta.. de ha biztosra akarsz menni nézz utána a leírásban ;>
  • Harder
    Semmi extra nincs benne elvileg: üres, 2 részre osztott vinyó adott, tedd fel az xp-t C-re. Utána linuxot beteszed (bár előtte szerintem érdemes a 2. üres részt felosztani 2 részre: egy pl. ext3-ra és egy swap-ra), ami már megismeri az ext3-mas és swap területet, valszeg fel is fogja ajánlani hogy oda tegye magát. Ha mégsem, akkor sincs gáz, mert mindegyikben van particionáló progi amit fel is ajánl (suse, mandrake, uhu, red hat stb..). Végignyomod a telepítést (gyk. next/next.. szintű ma már) és kész.
  • Stann
    Áááá! Senki sem használ Xp-t Linuxxal?
  • Stann
    Hali! Gondolomm ár agyonrágott csont, de nem tudnátok adni egy linket, v. egy kis helpet, h. egy uj, üres, 2részre osztott vinyóra hogyan kell telepiteni Redhat9 Linuxot és XP-t ugy, h. lehetőleg az XP legyen a c:-n?
    Előre is köszi!
  • Harder
    ftp.fsn.hu
    ftp.linuxforum.hu
    ftp.vein.hu
  • davos80
    Linux.org, katt. distribution => redhat, debian, mandrake, suse, uhu.Ezek az ismertebbek, mindegyiknek van free verziója.Ezenkívül még van vagy több száz disztribúció.Az oldalakon találsz ftp szervert is, elég gyorsak.