4228
  • KOXX
    R9600 Pro videókártyát használok és az ATI oldaláról a linuxhoz letöltöttem a drivert.
    a problémám az, hogy a yast-al telepíteni akarom, de a következőt írja ki:
    Nem találom a(z) fglrx-4.3.0-3.9.0.i386 csomagot a médiumon
    Részletek:
    Err: 11283:ERROR(Media:file not found)

Mi lehet a probléma?
  • comet
    Ne legyen mar warez center ebbol a topicbol is basszus.
  • Tetsuo
    5kg-os is van. Ugyanis a Linux az egy mosópor! :DD
  • Harder
    5cd-s
  • KOXX
    találtam valamit, de a SuSE 9.1 pro összesen hány CD/DVD-ből ál?
  • KOXX
    9.1 Pro változatot, honnan lehet letölteni, mert warezon nem találtam?
  • Ackro
    Én 4.5-öst raktam fel utoljára, a flexlm licence managert simán a windowsosból átmásoltam linux alá (a crack ui nem ment linux alatt) és működött...
    Ha nem látja alapból a licence file-t akkor külön installálni kell a licence/bin könyvtárban található progival (ahogy win alatt gondolom...)
  • Harder
    nem
  • KOXX
    ide is beírom:
    SuSE linux-ot ha updat-elni akarom, az update nézi hogy jogosan használom?
  • nemcsakfeel
    Cad tervező progi kéne freeware ben. van ilyen? hogy használható?
  • Lohi
    Sziasztok! Ki szeretném próbálni a maya 6.0 linux alatt. A progi meg is van, de nem tudom feltörni. Van hozzá egy crack de a sus 9.1-esem nem indítja el vagy nemtom mi sz isten van! PLEASE HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Harder
  • [szSZsz] Cyrus
    Sziasztok. olyan kérdésem lenne hogy 320 mb ramom van akkor mennyi legyen a linux swap particiom? 512-t gondoltam. amugy tényleg nin olyan doksi vagy oldal ahol az összes linux parancs leirása megvan? mert én nem nagyon találtam pedig van 2 gb linux dokumentumjaim :D
  • Harder
    bazze RFTM :)
    talán megírhattad volna, milyen linuxod van, milyen verziód van...
    talán akár rá is kereshettél volna már ennyi idő alatt...
    talán rájöttél volna, hogy ezt már kismilliószor leírták a neten (is)

http://www.google.com/search?q=XFree86+howto+site:.hu&hl=en&lr=&ie=UTF-8&start=20&sa=N
    https://portal.fsn.hu/old/x_for_debian/X-for-Debian-HOWTO.html
    http://linux.vv.hu/hogyanok/hogyan/XFree86-HOGYAN/XFree86-HOGYAN-4.html
    http://tldp.fsf.hu/HOWTO/HOWTO-INDEX/apps.html
    stb...

Ha ennyire lusta vagy magad megoldani a problémát, nem neked való a linux.
  • Matthewpamer
    valaki sgítsen már,bazze
  • Matthewpamer
    vlaki HELP!!!!!sürgős lenne
  • Matthewpamer
    valaki segítsen!hogyan lehet átállítani a felbontást kisebbre?
  • lck #487
    Van Bootstar. Nem ingyenes, de erre biztos van valami megoldás :) Lehet vele csinálni egy bootolható flopit is amire rá lehet menteni a masterbootrecordot és visszaállítani. Én csak ezt az egy floppit használom belőle. Már soxor jól jött amikor a particionálási mániám eluralkodott rajtam ( mondjuk általában a linux miatt ). Pl. lementettem vala a MBR-t linux telepítés elött, és ha mégsem tecett a pingvin ezzel visszaállítottam a MBR-t hogy kinyomjam belőle a GRUB-ot. Azért nagyon megfontolt legyél vele. A teljes adatvesztés csúnya dolog.
  • nemcsakfeel
    van progi amivel az MBR-t ki tudod menteni fájlba - és visszatölteni. mondjuk egy win telepítés előtt...
  • lck #485
    ha a telepítéskor a betöltőt ( GRUB ) a vincsesztered masterbootrecordjába tetted, be kell jönni a linuxos választómenünek az elején. én használtam úgy is hogy egy flopira tettem az indítót, ez azért volt jó, mert egy későbbi win ujratelepítés nem törölte ki a boot menüt, flopiról továbbra is indult mind2 rendszer. futtasd le újra a linux telepítőt, javítással ugyan oda ahova először raktad és újra állítsd be a betöltő helyét.
  • zsoleer
    hali azt nem tudjátok hogy kell xp mellé fel nyomni az uhulinuxot nem jön be a választo menü pedig ugy telepitetm elöre is kösz
  • nemcsakfeel
    nezd meg a linuxforum.hu -t. mindkettore van megoldas.
  • zsoleer
    hali nem tudjátok uhulinuxon hogy kell beálliatni az adslt netet ja és nvida fx5200 van hogy kell beálitani elöre is kösz
  • lck #481
    A vezérlő benne van: kget.
  • lck #480
    1. CD 2. CD Az uhu a legjobb linux amivel találkoztam.
  • zsoleer
    hali tudna nekem valaki egy letoltésvezérlot uhukinuxra elore is kosz, szerintetek az uhulinux jo??
  • nemcsakfeel
    fli41 et leszedtem, van hozzá csomó minden kiegészító csomag, valahogy majd fel kell konfigolnom, de azt megtudom tán csinálni.

De létezik akkor olyan megoldás hogy egy BOOT FLOPPYt átmásolok VINYÓRA úgy hogy arról is be tudjon BOOTolni?
  • Ackro
    man xf86config
  • lck #476
    Na ez most nem egy SG-barát hozzászólás, de ha Linuxról akarsz fórumozni sok hasznos dolgot megtudni látogass el ide. Itt inkább wines dolgokról olvashatsz.
  • Zsoltee_a_bator
    Sziasztok!

bocs nem tudok visszaolvasni, mert alig latok :) eloszor raktam fel itthonra Linuxot. Red Hat-ra esett a valasztasom. hol lehet monitor refresht allitani? (lefixalta 85-re). a system/display -ben nem lehet allitani, csak a felbontast, gondolom valamit varazsolni kene.. vga, ha szamit: ati 8500
  • Ackro
    nemtom, mondom még nem csináltam ilyet, hülyeséget meg nem akarok mondani... de van olyan egylemezes linux, ami direkt routeolásra van kitalálva nézz szét a distribek között.
    (www.linux.org/dist) Nézegesd meg a coyote-ot pölö meg a small linuxot asszem a coyote az route funkciókra van kiélezve.
  • nemcsakfeel
    #470,#469: ( masik nikkem az ood, csak az most nem aktiv.. )
    486 os laptop, 4 MB rammal, 510 MB s vinyoval. azt megtudom talan hogy win311 bol lanon ramasolok linux telepito cederol fajlokat, es azt megprobalom floppyrol bootolva feltenni, de hogy milyen fajlokkellenek ...<<<<????
    (( router nek akarnam konfigolni, meg max annyi meg hogy be lehessen ra ssh zni, es gcc t, meg shell scripteket, awkt tudjak probalgatni ))*

az egy floppys rendszerhez visszaterve, hogy tudok egy ilyen floppyt atmasolni ugy vinyora hogy arrol tudjon bootolni? vmi progi van ra?
  • Ackro
    /etc/X11/XF86Config-4 fileban vannak modelineok így néz ki:

Subsection "Display"
    Depth "[színmélység pl.: 24]"
    Modes "[felbontás(ok) pl: 1024x768]"
    EndSubSection

ezt átírod 1600x1200-ra és elindítod/újraindítod az x-et (ctrl+alt+backspace, vagy parancssorból startx)
  • Ackro
    a winXP sztem lebarmolja a grubot (a lilo-t biztosan), az XP telepítése után a linux telepítő cd-ről újra be tudod hozni a linuxot, és újrakonfigolni a bootloadert.
  • Ackro
    valami raid/uata controller-t nem ismer, amin az a vinya van amire a linuxot rakni akarod
  • Ackro
    386-os? ilyen gépre nem raktam linuxot, inkább csak terminálként lenne ez jó, ha kezdő vagy inkább ne kínlódj vele.
  • Ackro
    teljes parancslistát egyszerűen a TAB billentyű kétszeri megnyomásával, meg a feljövő kérdésre y beütésével válaszolva kaphatsz a parancssorban, ráadásul ezek az adott gépen használható parancsok listája, nem pedig egy általános lista.
  • nemcsakfeel
    az a gaz hogy rakni nemtudok, mivel regebbi laptoprol van szo...
    bootfloppy m van, de a gepben csak 4 mega ram van es a ramdisknek keves
  • Ackro
    nemnagyon...
    de bootfloppyt tudsz csinálni a rawrite nevű programmal, floppy image-t meg le tudsz tölteni a netről (persze a telepítéshez is kell a net, mert a csomagokatt onnan fogja telepíteni...
    ez mondjuk a nem fizetős disztribekre igaz, azok közül is a debiant javaslom (suse, mandrake felejtő, azok nem ingyenesek)
    vagy rax egy cd-romot a gépbe (ma már ez nem túl nagy befektetés)
  • nemcsakfeel
    Hell!
    Hogy tudok bármilyen linuxot telepíteni egy gépre, úgy hogy csak floppy + lan van, meg beépített vinyó???
    ( ha win alól átmásolom a vinyóra a linux telepítő cédét vagy miaz istent, úgy nem lehet feltenni???