4228
  • ibrik
    Persze...
    Az összes régi DOS-os játék olyan
  • 01bbbbb
    el tudom érni azt valhogy hogy fusson pár játék winows nélkül?
  • KOXX
    ibrik: akkor így már értem hogy a másik gépre miért took írni
  • ibrik
    Valamit félreérthettél az NTFS-kezeléssel kapcsolatban.
    Tény: Linux alatt csak olvasni ajánlott az NTFS-partíciót
    Tény: a másik gépen windows fut - legalábbis ezt feltételezem, mert azon NTFS-ről írtál.

Tehát a Linux-os gépeddel nem NTFS-partíciót írsz/olvasol, hanem ahhoz az NTFS partícióhoz a windows-on keresztül férsz hozzá - és ez nem közvetlen elérés. Azt a partíciót igazából a másik gépen futó windows kezeli.
  • KOXX
    a windows-t miután feltelepítettem 1 külön ntfs partícióra a linux megkérdezte hogy akarom-e csatolni a partíciót
    ezzel a csatolással csak azt értem el hogy láthassam a wint, de nem lehet ezt valahogy módosítani?
    ezenkívül próbáltam a jogosultságokat állítani, mert a rendszergazdának is csak olvasásra van megengedve, de nem lehetett alkalmazni
  • KOXX
    nem hanem a másik gépen van megosztva 1 mappa és én arra csatlakozom, de azt kedvem szerint módosíthatom
  • nemcsakfeel
    ez érdekes.
    hálón megosztottad az ntfs partíciót linux alól?
  • KOXX
    amúgy a hálózatban lévő másik gépünknek is NTFS a partícióformátuma és ara mégis müxik az írás
    csak a saját vinyómmal szarakodik
  • comet
    NTFS fájrendszerre való írás csak nagyon korlátozott és kísérleti linux alól...
  • KOXX
    suse 9.1 alól akarok írni az egyik windowsos ntfs partíciómra, de nem engedi csak hogy olvassam:(
    mit tehetek hogy írhassak is rá?
    az nem lehet a baj hogy ntfs és nem fat32?
  • nemcsakfeel
    Nekem redhat 9 el van kis bajom.. sőt majdnem ugyan az mint colosnak.
    3 Cd-s verzsön, az elsőről bootol, csomagok telepitésekor kéri a kettes cédét, azon nemtalálja a keresett csomagot... pedig winbe a cédéről az összes fájlt be tudtam másolni vinyóra
  • ibrik
    De, meg lehet oldani.
    Ne telepítsd SATA-ra.
  • colos
    Köszönöm, de ezen már túl vagyok. Ott működik. Közben olvasgattam a neten, valószínű, hogy az a probléma, hogy S-ATA-s vinyóra próbálom telepíteni. Ezt nem lehetne valahogy megoldani?
  • AtomHeart
    Probald ki a lemezt mas pc-n, lehet, hogy megserult...
  • colos
    Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. SUSE 9.1-et próbálok XP mellé telepíteni. DVD-s verzió. Boot-ol rendesen, majd miután kiválasztom, hogy telepítés, elkezdi a hardware azonosítását, majd eljut addig a pontig, hogy:

"searching for infofile..."

Itt áll 20-30-40 percet, de nem lép tovább. Kipróbáltam a többi lehetőséget is, de mindegyiknél itt megáll. Azaz mintha keresne valamit, de mégsem csinálna semmit. Valaki tudna segíteni?

Köszönöm előre is
  • AtomHeart
    A legelterjedtebb talan az XMMS, no meg - mint ahogy ezt mar emlitetem korabban - 123mpg :^)
  • lck #610
    MPLAYER
  • Punkerwork
    tudtok valami linux-os MP3 lejátszó progit
  • ibrik
    Kábelmodem csatlakoztat, gép bekapcsol, linux telepít és kész.
    Legalábbis az én kábelnetemnél ennyi volt.
    (kétfajta linux-al - UHU és SuSE - is próbáltam, mindkét esetben ugyanez volt a helyzet, a linux telepítő automatikusan bekonfigurálja a hálózatot és amikor elindul a linux, már megy is a net)
  • Choi
    Hello mindenki!
    Tudna nekem valaki segíteni.?
    Chello-t szeretnék Linux alá.
    Hogyan?

Köszi
  • AtomHeart
    En j2sdk+KDeveloppal javazok, a makefile-okat magam irom, lehet, hogy ez lame modszer, de egyenlore nincs idom jobb utan kutatni.
    Valahol a KDE beallitasaiban tudod a nyelvet beallitani, de talan ehhez telepitened kell a nyelvet. Sajnos nem tudok pontosabb infokat adni, mivel elcsesztem valamivel a linux installaciomat, es egy ujratelepites csak a jovohet folyaman lehetseges...
    Amugy *ez* a "magyarositas" csak a KDE elemeit erinti (Konqueror, KDevelop, stb.), a tobbi program angol marad. Ha komolyan akarsz Linuxszal foglalkozni, inkabb szerezz be egy angol szotarat...
  • Stann
    Jól vanna, csak próbálkozok! Java programozói felület alatt azt értem, hogy Java-ban tanulok programozni, és a fejlesztői környezete kellett volna, de már megvan(Jbuilder). A 9-es REdhatot használom, suliban is az van. Csak még ezt a KDE dolgot magyarázd már el légyszi, hogy hogyan megy ez a linux "magyarosítás", pontosan mit kellene letöltenem!
    És telepítésnél ext2 v. ext3. filerendszert kell választani?
  • AtomHeart
    Milyen google..? Ott a RedHat site. A hozzaadott KDE-hez van magyaritas, valahol be lehet allitani a nyelvet.
    Nemtom, hogy melyik kiadast hasznalod, de az RH tartalmaz mp3 lejatszot, XMMS, ha ez nincs, akkor ott az 123mpg :^P
    Java kezelőfelület - ez MI?! Esetleg nem-e a Java Runtime Environmentre gondolsz, amivel futtattathatsz java alkalmazasokat meg appleteken weblapokon..? Ezt letoltheted a www.javasoft.com cimrol.
    Videolejatszorol nem tudok, sosem hasznaltam linux alatt.
    "És az angol verzióra felmennek a magyar alkalmazások?" - szerintem ne kinozd magad linuxxal.
  • Stann
    És a Redhat Linux 9 megjelet már magyarul, és le lehet tölteni ingyen?

Tudom, googble, de már 20 perce kersgetem, de sehol sem találom a magyar verziót!
  • Stann
    Redhat Linux-hoz hol lehet letölteni progokat? pl. mp3 lejátszó, Java kezelőfelület, Videolejátszó.

És az angol verzióra felmennek a magyar alkalmazások?
  • Harder
    Sorry közben most vettem észre, hogy félreértettem amit írtál (azt hittem még install előtt állsz és nem tudod elindítani a telepítést).
  • Munch
    Na akkor szerintem Linux reinstall lesz. :)
    Xp-t, és Linuxot akarom hogy fent legyen.
  • lck #599
    Telepítéskor meg lehet adni hogy hova települjön a bootmanagger. Kiválaszthatod hogy a vinyó masterbootrecord-jába ( FAT táblába )és akkor indításkor bejön a menü. Vagy pedig ne települjön sehova és készítsen egy indító floppyt. Ilyenkor csak akkor indul a linux ha a floppy bent van. ( Igy lassabban indul )
  • Munch
    Mindíg tegyem be a linux lemezt, ha linuxot akarok indítani??!
  • Harder
    a gép cd-ről bootoljon (elsődlegesen, bios)
  • Munch
    Felraktam egy UHU-t, de semmi lehetőségem rá, hogy bootoláskor kiválasszam. Elindul az Xp, és kész. Mit tegyek? :)
  • comet
    Hülyevagykisfijam...üljlepistike!
  • lck #594
    Én annak idején azt csináltam hogy 2 db x86config- fájlom volt: egy TwinView-es meg egy OpenGL-es. Aztán ezeket cserélgettem egyiket játékhoz, másikat video-hoz.
    Lehet hogy ez elég kezdetleges és nehézkes megoldás volt, de igy egy ujraindítás árán amit használtam jól működött. ( mára már ellustultam - nincs energiám ilyen macerákhoz - ezért wint használok. - Pedig a linux egyébként szinpatikusabb lenne M$ -el szemben )
  • ibrik
    Az USB-s Lexmark Z25-ös nyomtató telepítésének "lehetetlenségéről" nem is beszélve... pedig több módszerrel is próbáltam.
  • ibrik
    Ja, UHU 1.1 Office-ról van szó...
  • ibrik
    Ezt mostmár pár nap próbálgatás után én is tanusíthatom :))

Igazából nem a driver feltelepítésével van a gond - nekem még az UHU-s tudásbázis leírás alapján még a TwinView-t is sikerült feléleszteni -, csak utána el kezd instabillá válni a rendszer.
    Nálam kétféle probléma jelentkezett:
    - az mplayer el kezdett sikoltozni a video_out miatt (akkor is, amikor még nem volt a TwinView bekapcsolva)
    - egy idő után a felhasználóváltásnál, kilépéskor csak elsötétül a monitor és csak vár és vár és vár.....

Természetesen rákérdeztem minderre a linuxfórumon is, de azóta sem kaptam rá választ...
  • lck #590
    Szerencsére az igazi Linuxosok mindenhez "nagyon" értenek. Bizos azért vannak tele a linuxos fórumok olyan problémákkal amelyek Windows telepíténél fel sem merülnek. ( pl.: Nvidia driver telepítése szinte mindegyik linuxra )
  • comet
    LOL mégegy hozzáértö...
  • comet
    Ha elolvastad volna a dualboot howto-t akkor tudnád hogy radjad bele a linux boot loaderbe a windowst rendesen....és nem kellene parasztdöntős módszerrel indítani...
  • lck #587
    Én a Suse-t választanám a 2 közül( főleg a full 5 CD-st ).
    Kb. annyira hasonlítanak mint W98 meg Millenium

Amúgy leginkább meg UHU-t használnék. Azzal van a leg kevesebb gond. - Egy baja van, hogy csak az UHU-s telepítőcsomagokat kezel le korrektül. ( Bár nagyon sok van már abból is. )