4228
-
#706 chat talán ActiveX et használ azt pedig nem tudsz varázsolni sehonnan.
vagy WinE + IE :D -
#705 szerintem van vmi ilyesmi h VNC. nekem a kde-vel ez is alapból felment...
(remote desktop connetction) -
#704 Sziasztok
milyen program kell ahoz hogy egy linux grafikus felületét távolról lássam ? mert ügye a putty mint ssh progi nem alkalmas rá
Köszke előre is -
#703 hát megoldást nem tudok, én szinte már el is felejtettem, mert win alatt is firefox-ot használok nagyon régóta és csak most jutott eszembe hogy chat is van.
egyébként a javascriptel lehet kapcsolatban... -
#702 Hali, nem tudja valaki, hogy mi lehet a problémám?
Linux alatt egyetlen böngészőben sem megy a SG chat.
Ha valki tudja a megoldást akkor írjon!
Thank. -
#701 Köszi az infókat. Egyenlőre jó a Suse 9.2 prof. Aztán majd talán egyszer ... -
#700 a telepítésnél minden siman ment. csak az 1. cd-t szedtem le (woody), utana csinaltam egy netes upgrade-et, az még leszedett 500mb-t (szerencsére valamiért 5-6Mbit/s lett a netem 1 hete, ezért nem volt több 10 percnél), upgradel-te a rendszert és onnan mar ment a pl. kde3.3 (alapból vmi 2.xx van benne). persze ez az upgrade elhagyható, mert én sid-re újítottam és az még unstable, tehát bármikor gáz lehet vele. eddig még nem volt.
persze az elején a telepítönél esetleg több kérdésre kell válaszolni, mint egy mandrake-nél, és utána finomhangolgatni kell jó darabig.
pl, amit feltünöen állítgatnom kellett az a hang és az opengl. nem sikerült elsöre, de amikor kész lett nagyon örültem.
volt egy magyar leiras a telepítésröl ami részben segítség volt:
Debian desktop kialakítása
egy másik meg az ati/opengl (nekem 9700 van) megoldásában:
Ati driverek -
#699 mitől lehet az hogy linuxos dhcp szervertől a win XP s kliensek csak nagy nehezen veszik fel a kiosztott IP-t:?
akkor tudják csak felvenni hogyha a dhcp.conf ban nincs állandó IP cim hozzárendelve a kliens mac-jéhez..
mitől lehet? -
#698 Majd mesélhetnél Debian-ról!
Télleg olyan nehéz telepíteni? Sima láma nem is tudja ? -
#697 átnyergeltem Debian-ra... -
#696 Írni nem feltétlenül akarnám, de olvasni is jó lenne, mondjuk filmeket, zenéket... -
#695 Na ja nekem mandrake-nél alapból megcsinálta.
Azt jó ha tudod, hogy nem tud írni NTFS-re csak olvasni.
Meg lehet azért oldani az írást, de eléggé veszélyes mert a win hibásnak vélheti a Linuxal felírt adatokat és kitörli.
Ha köztes partíció kell akkor használj FAT32-t. -
#694 Ennyire ezért nem rossz. :) Tetszik, de azért még vannak gondjaim vele. Ami pl a leginkább zavar, hogy eddig nem sikerült bemountolni a wines partíciókat. NTFS is not supported by kernel... Eddig nem sikerült megoldanom, bár tippeket hallottam. Pl bele kéne fordítani a kernelbe, meg ilyesmi, de ezt nem annyira tudom hogy kell. -
#693 na most vagy ennyire rossz, vagy ennyire jó, hogy nem irsz semmit hogy hogy megy... -
#692 Wow!
Hajrá! Én az OpenGL-el tököltem el rengeteget, de már az is megy. -
#691 Na ezt már linux alól írom. :DD -
#690 Biosban kellett állítgatni, aztán már jó volt. :) Már fel is telepítettem, csak bootnál még nem voltam szemfüles, és mivel a wint raktam defaultba, ezért betöltötte a wint. :) Mindjárt megpróbálom betölteni a linuxot. Amit egyenlőre furcsálok, hogy swap partíciót nagyon sehol sem akart létrehozni. -
#689 szerintem általában érdemes normál billel installálni és utána belőni az usb-s. persze lehet nem ez a gond. -
#688 jó kérdés. megeshet minden. ha van rá lehetőség próbáld ki simával is... -
#687 Ott járok, hogy bebútol a telepítő cd-ről a linux, a legelső menünél nyomok egy entert, hogy kezdje a telepítést, aztán ahogy látom betölt egy rakat dolgot, sé aztán jön egy kérdés, hogy tesztelje e a cd médiát, ok, vagy skip. Dei tt hiába nyomok akármit is, nem történik semmi, mintha nem látná a billentyűzetemet. Lehet az a baj, hogy USB-s? -
#686 Nem rossz. :)
Csináltam a pm-kel rescue diskeket, arról bootoltam, és most folyamatban van terület leválasztása, már megy egy ideje... :) Most egy máésik gépről írok. :) -
#685 töröltem az előzőt, inkább 800-asba rakom fel, mert az nagy volt. -
#684 bíztatásképp itt egy kép az én linux desktopomról. bár lehet hogy ez csak elveszi a kedved ... jah bocs, 1024-es, de szerintem ez még elmegy. remélem. ha nem majd kiabáltok.
-
#683 én azt nagyon rég használtam, mert összekavart egy particiómat nagyon (bár valószínűleg én voltam jobban hibás, mint a progi).
ha jól tudom a linux install le tud nyesni egy létező wines particióból megadott részt, de tuti hogy előtte totál defragolni kell... -
#682 Köcsög Partition magic. Se új partíciót, se partícionálatlan területet nem tudok létrehozni. Újraindítás után, mikor csinálná a műveletetm ilyeneket ír ki, hogy unable o initialize the program, meg error code 100... :(( -
netrunner #681 Sziasztok!
Most tettem fel a 9.2-es suse linuxot és még kicsit kezdő vagyok a használatában (alap dolgokat tudok, régebbi linuxokat már használtam).
Hol lehet beállítani a wireless hálózatokat? A wireless pci kártyámat már felismerte, és be is állítottam az ip címeket, de hol lehet megmondani neki, hogy milyen access point-hoz csatlakozzon...stb.
Más: a 9.2-es linux támogatja az amd64-esek procik cool'n'quiet technológiáját? Ha igen, hol lehet kikapcsolni? Csak azért kérdem mert az én rendszerem sajna fagyni szokott tőle... :-( -
#680 Ha az itt leírtakat betartod nem lehet gond. -
#679 :D
Most töltöm a linuxot, vagy este, vagy holnap fogom csinálni szerintem. Aztán ha nem jelentkezek, akkor tényleg sikerült hazavágni a rendszert. :) -
#678 ja én is erre gondoltam :D -
#677 ha sokáig nem jelentkezel akkor tudjuk, hogy nem terv szerint mentek a dolgok. -
#676 Jobb lenne, csak nincs dvd íróm. :( -
#675 fogalmam sincs. ennek utána kell járnod. egyrészt jó az ha megvan minden, másrészt lehet hogy egyes progikból már van újabb, tehát felesleges.
mondjuk én a dvd-set szedném le, hogy meglegyen minden és a cd-ket se kelljen cserélgetni (lustaság rulz). -
#674 Oké sztem én is így fogom, Fedorával fogok próbálkozni. Ez 4 cd-s, szted elég az 1.-t leszednem a telepítéshez, és a többin csak progrmaok vannak, vagy mind kell? -
#673 hát én úgy még soha nem próbáltam, csak fat32-vel. tehát egy síma üres partícióval.
de a telepítőben sem bonyolult ha van egy szabad partició. grafikus felületen megy a telepítő (legalábbis a mandrake) és elég egyértelmű. -
#672 Az jól hangzik. :) És ha most létrehozok partition magickal egy ext3-as linux partíciót, meg egy swap partícót, akkor sem lesz gondom a telepítéssel? vagy jobb ha ezt rá bízom? -
#671 egyébként én először felraktam minden szirszart (2-3GB) és úgy volt 30-40 perc a telepítés kezdetétől a végéig (de az már azt jelentette hogy a net is ment, videókat lehettet nézni, meg minden). -
#670 de lehet hogy azt is meg lehet oldani, hogy floppyra irja a lilo-t és ha benn van a floppy, akkor linuxba megy, ha meg nincs akkor rendesen xp-re bootol.
de ezt nemtom, még soha nem próbáltam... -
#669 nekem maradtak. most a D: után G: jön az XP-ben
egyébként ha jól tudom, akkor az fdisk /mbr-rel vissza lehet állítani az xp-s boot recordot egy boot lemezről, ha valami nagyon rosszul sülne el...
jah és a telepítő megkérdezte, hogy hova rakja a LILO-t. én azt mondtam neki, hogy az mbr-be és így nekem jól működik... -
#668 Értem köszi! És ez átkavarja win alatt a partíciók betűjeleit? Ha létrehozok egy üres partíciót win alatt, és aztán a linux telepítő ezt osztogatja magának, utána winben maradnak az adott partícióknak a betűjelei? -
#667 jah én is kezdő vagyok, de már telepítettem 2-3x Red Hat-et, meg párszor Mandrake-et.
Debianra még nem mertem vállalkozni