4228
  • Pheel
    Nem vagyok profi linuxos, mert nem csinálom 10 éve, de egy ftp "csinálása" abból áll, hogy felraksz egyet csomagból. Debian alatt:

apt-get install ftpd

Esetleg valamelyik másik, ami csak tetszik.

A második kérdés bonyolultabb annál, hogy egy ilyen fórum keretein belül megértsd szerintem.
  • versio
    valaki aki profi linuxos leirhatná nekem hogy csinálok ftp szervert a gépre
    és hogy mountolok be egy másik gépen lévö winyot ami hálozatba van kötve?
    (mandrake 8.1/gnome)

• Creatch-KO
    Hi! Teljesen kezdő linuxos vagyok. Anyira képes voltam magamtól hogy feltelepítettem egy 7.2 es RedHat linuxot. Szeretném a netet is beállítani, de az a bajom hogy USB kábelmodemem van, COM21 D1110 és mivel abszolút nem értek linuxhoz azt se tudom hogy fogjak hozzá, légyszives segísetek. Előre Thx
  • Yfel
    A Windowsnak van egy olyan kellemetlen szokasa, hogy felulirja az MBRt mikor ujrainstallal is kirug onnan minden mas bootloadert.

A megoldas, hogy beteszed az emergency boot disk-et (ugye csinaltal ilyet telepiteskor, mert ha nem, akkor installalhatod ujra a linuxot), bebootolod rola a linuxot, majd rootkent: lilo, es ez ujrainstallalja a linux loadert... ezutan elvileg vissza fog jonni a boot-kepernyod.
  • BOOT
    Halihó.
    Elég nagy gondban vagyok.Telepítettem egy Mandrake 8.1-et.Lényeg: XP ntfs rendszer itt némileg telepítéskor levágtam belőle.Persze hazavágta az xp-t.Sebaj linux megy,xp reinstall na ezekután nincs linux bootmenü.Most mit lehet tenni?Szeretném megtartani az xp-t és a linuxot is.Valaki segítsen légyszi.
  • Tomcat
    Az az igazság, hogy nem piszkáltam semmit, adminként is csak addig ment, míg ISDN-t megpróbáltm összehozni...
    Ehh.
  • Tomcat
    Kérdés2: Ha esetleg rendbe lehet tenni, akkor METMod ISDN falidoboz beállítást tudja valaki(csak mert a "hivatalos" leírás alapján nem megy, akármit csinálok is. Legalábbis Mandrake 8.1 alatt nem.)
  • Tomcat
    kérdés1: Mi a fenét csináljak most:

"Kernel panic: Unable to mount root fs on 03:05"

Ez fogad, mikor indítom Linuxot
    Nem piszkáltam semmit benne. Most tanúljuk Linuxot, de ilyen probléma nem merűlt fel eddig órákon :) Vége amúgy, vagy lehet valamit csinálni ilyenkor?
  • Dikkma
    Megcsavaroztam! :))
    Sőt még piszkáltam is benne. Visszaállítottam, hogy jöjjön be X az elején, sőt az Aurora-t is megismertem.
    Tűzfalat is tettem fel.. bár minek :)
    Meg közepes biztonsági szintet állítottam be.
    A modem ennek ellenére még hiába konnektál, ha nincs adatforgalom. Az jutott eszembe, egy dns-szervert nem lenne hülyeség beállítani; freestart vajon mivel működik?
  • mikike
    köszi pheel
    ha lesz még kérdésem majd írok
  • Dikkma
    Ha elindult KDE, már be tudom állítani, hogy induljon mindig, kösz :-)
    Sőt, mega thanx =:-))
  • Pheel
    Van ilyen beállítás az XF86Config-ban.
    use man!
  • Pheel
    ha meg állandóan indítani akarod, akkor tedd fel a gdm csomagot!
  • Pheel
    startx
  • mikike
    nézzünk mást
    a felbontásbeállítást hogyan lehet megoldani, hogy valóban át is kapcsoljon a CTRL+-ra és ne csak virtuálisan, hanem a kép is átugorjon
  • Dikkma
    Na, már kezdődik :DDD
    Kikapcsoltam, hogy bejelentkezéskor grafikus felülettel induljon (egyébként KDE-t választottam, de majd megnézem GNOME-t is).
    Úgyhogy most loginolok, és ülök bután a karakteres felületen :D
    Én elvileg régen használtam unixot, meg ilyen karakteres linuxot, szóval nem az hogy két lépést nem tudok megtenni. Meg ugye benyomom betűt, és tabot, akkor kiírja a parancsokat.
    De nekem nem ez kell, mert ha létre tudok könyvtárat hozni meg ilyenek akkor még semmire nem mentem :D
    Szóval mit írjak be, hogy visszahozzam a KDE-t? Mivel tudom elindítani, vagy milyen paranccsal tudom a "grafikus felület indítása bejelentkezéskor" beállítást megváltoztatni..?
    Ez elég lol, de nekem mindig ilyenek vannak.. :))
  • Pheel
    Nem fogok neked Samba továbbképzést tartani, nagyon jó manualok vannak hozzá.
    Ha nem olvasol utána, akkor elégedj meg azzal, hogy lehet.
  • Pheel
    Miért pont FreeBSD? Amúgy jó pár magyar szaklap CD mellékletként közli a Debian/Mandrake/SuSe telepítőCD-ket. Egyszerűbb, mint otthonra mirrorozni.
  • mikike
    szóval egy hangyányival
    meséld már el, hogy lehet a linux serveren a w2ks profileokat tárolni
    főleg ha mondjuk van egy alapprofile és egy másik amit változtathatnak
  • Pheel
    Ennél azért egy hangyányival többet jelent. De csak egy hangyányival.
  • mikike
    ezért nem értettem
    a 2000es profilokat a linux serveren tartod?
  • Dikkma
    Az a baj, a net még nem jó alóla. Pedig most, hogy várok valakire, minden kis vackot kitapasztalhatnék. Így meg csak ülök, és várok vkire. Windowst meg nem fogok babrálni :-)
  • Pheel
    Látszik, de senki sem úgy kezdi, hogy ért hozzá. :)
  • Dikkma
    Aham. Nem értek ám hozzá
  • Pheel
    Az XFree86 egy ablakkezelő szerver, a driver meg ugye driver, szal...

Ajánlom az xserver-s3 vagy vmi hasonló nevű driver felrakását, azzal kellene mennie a Trio 64-nek.

Ha esetleg elakadnál, akkor XF86Setup :))))
  • Dikkma
    Na, felraktam! ZSENI VAGYOK! :))
    Igazából tök természetes, hogy valaki fel tudja rakni, meg el sem lehet rontani, de nekem az ilyenek nem szoktak sikerülni..
    A net is ok LENNE, mert a kapcsolat létrejön (56k+freestart) de adatforgalom, na, az nincs. Majd még working on it.
    Egyébként bűn lassú, legalábbis a 2D tuti. XFree86-ot rakjak fel, vagy a Mandrake 8.1-ben levő S3Trio64 driver elég? Mert bazi lassú a megjelenítés..
  • Dikkma
    Egyébként most operálom át a másik gépből a floppy-meghajtót, mert cd-ről nem hajlandó bootolni ez a szar, a gépben levő meghajtó nem működik, csak éppen nincs egy olyan lemezem, amin nem lennének bad sectorok :)
    Á! Miközben ezt mondtam, végzett a raw write, szal megyek rebootolni :) Mégicsak van a lakásban nem hibás lemez! :)
  • Dikkma
    Én már láttam linuxot, de nekem sohasem volt, és engem is csak a kíváncsiság hajt :)
    Én 3 db 650 megás isot töltöttem, szal lehet, nálad 10 gb felett sem lesz vége. Gondold csak el, a SPARC procikra kiadott linux pl. 5-6 cd, szal én nem húztam volna át az egész könyvátat.
  • Dikkma
    Most töltöm a Mandrake 8.1-es Linuxot, 3 cd-s ISO. Asszem ebből csak az első kell. Kiírom azért mindhármat, letöltés+megírás 12xes íróval egy óra :D
    Szóval egy lámernek ajánljátok Mandraket? És nem gond, hogy már jön 8.2?
  • Pheel
    Az NTFS természetesen NFS, csak már reggel van...
  • Pheel
    Nem titokban. Egy debian linuxos szerver root-ja vagyok, ami win2k-s és linuxos gépeket szolgál ki mind NIS-NTFS, mind SMB szolgáltatásokon és protokollokon keresztül.

Legalább érted, amit mondtam?
  • mikike
    ejnye pheeel te titokban linuxot használsz?
  • Pheel
    Figy, ismersz. Akkor meg mit kötözködsz :))))
    Pontosan tudod, hogy tudtam, hogy nem csak a .h kell. A kérdés is így lett feltéve.
  • Frenzy
    Arrol nem is szolva, hogy pusztan egy .h file nem is oldana meg a problemat. Bocs ha nem erre celoztal, de a mondanivalo alapjan az ertheto, mintha ugy gondolnad, hogy csak a .h filera lenne szukseg ... holott ehhez meg tovabbi konyvtarak (lib) is szuksegesek. A .h file ugye nem nagyon tartalmaz semmifele kodot (legtobb esetben).

De amugy Pheelnek van igaza, ncurses :)
  • Pheel
    A conio.h DOS specifikus library, szóval elfelejtheted. Esetleg az ncurses.h-t tanulmányozzad, ha hasonlót akarsz linux alá is.
  • Deev
    Helló!
    Aki otthon van C-ben kérem segítsen.
    SuSE Linux 7.0-m van, kezdő vagyok C-ben és szükségem lenne a getch() függvényre, de az ehhez szükséges include (conio.h) nincs fenn a gépen. Ha lehet, honnan tudnám megszerzni, ha nem, hogyan oldhatom meg máshogyan a problémát?
    Előre is kösz a segítséget.
  • Pheel
    Te nagy linuxos! Legalább az ékezeteidet tudnád rendesen beállítani...
  • Icebird
    nem tudtok a Red Hat linux(KDE) Magyar dokumentációt?
  • Break
    (off
    hehe, jönnek fel a Linuxos topicok. hehe
    on)
  • mikike
    melyik linus a menő?
    Debian, SuSe, RedHat vagy valami más?