4228
-
#119 Nem vagyok profi linuxos, mert nem csinálom 10 éve, de egy ftp "csinálása" abból áll, hogy felraksz egyet csomagból. Debian alatt:
apt-get install ftpd
Esetleg valamelyik másik, ami csak tetszik.
A második kérdés bonyolultabb annál, hogy egy ilyen fórum keretein belül megértsd szerintem. -
#117 valaki aki profi linuxos leirhatná nekem hogy csinálok ftp szervert a gépre
és hogy mountolok be egy másik gépen lévö winyot ami hálozatba van kötve?
(mandrake 8.1/gnome)
-
Creatch-KO #116 Hi! Teljesen kezdő linuxos vagyok. Anyira képes voltam magamtól hogy feltelepítettem egy 7.2 es RedHat linuxot. Szeretném a netet is beállítani, de az a bajom hogy USB kábelmodemem van, COM21 D1110 és mivel abszolút nem értek linuxhoz azt se tudom hogy fogjak hozzá, légyszives segísetek. Előre Thx
-
Yfel #112 A Windowsnak van egy olyan kellemetlen szokasa, hogy felulirja az MBRt mikor ujrainstallal is kirug onnan minden mas bootloadert.
A megoldas, hogy beteszed az emergency boot disk-et (ugye csinaltal ilyet telepiteskor, mert ha nem, akkor installalhatod ujra a linuxot), bebootolod rola a linuxot, majd rootkent: lilo, es ez ujrainstallalja a linux loadert... ezutan elvileg vissza fog jonni a boot-kepernyod. -
BOOT #110 Halihó.
Elég nagy gondban vagyok.Telepítettem egy Mandrake 8.1-et.Lényeg: XP ntfs rendszer itt némileg telepítéskor levágtam belőle.Persze hazavágta az xp-t.Sebaj linux megy,xp reinstall na ezekután nincs linux bootmenü.Most mit lehet tenni?Szeretném megtartani az xp-t és a linuxot is.Valaki segítsen légyszi.
-
Tomcat #109 Az az igazság, hogy nem piszkáltam semmit, adminként is csak addig ment, míg ISDN-t megpróbáltm összehozni...
Ehh. -
Tomcat #107 Kérdés2: Ha esetleg rendbe lehet tenni, akkor METMod ISDN falidoboz beállítást tudja valaki(csak mert a "hivatalos" leírás alapján nem megy, akármit csinálok is. Legalábbis Mandrake 8.1 alatt nem.) -
Tomcat #106 kérdés1: Mi a fenét csináljak most:
"Kernel panic: Unable to mount root fs on 03:05"
Ez fogad, mikor indítom Linuxot
Nem piszkáltam semmit benne. Most tanúljuk Linuxot, de ilyen probléma nem merűlt fel eddig órákon :) Vége amúgy, vagy lehet valamit csinálni ilyenkor? -
#103 Megcsavaroztam! :))
Sőt még piszkáltam is benne. Visszaállítottam, hogy jöjjön be X az elején, sőt az Aurora-t is megismertem.
Tűzfalat is tettem fel.. bár minek :)
Meg közepes biztonsági szintet állítottam be.
A modem ennek ellenére még hiába konnektál, ha nincs adatforgalom. Az jutott eszembe, egy dns-szervert nem lenne hülyeség beállítani; freestart vajon mivel működik? -
#102 köszi pheel
ha lesz még kérdésem majd írok
-
#101 Ha elindult KDE, már be tudom állítani, hogy induljon mindig, kösz :-)
Sőt, mega thanx =:-)) -
#100 Van ilyen beállítás az XF86Config-ban.
use man! -
#99 ha meg állandóan indítani akarod, akkor tedd fel a gdm csomagot! -
#98 startx -
#97 nézzünk mást
a felbontásbeállítást hogyan lehet megoldani, hogy valóban át is kapcsoljon a CTRL+-ra és ne csak virtuálisan, hanem a kép is átugorjon
-
#96 Na, már kezdődik :DDD
Kikapcsoltam, hogy bejelentkezéskor grafikus felülettel induljon (egyébként KDE-t választottam, de majd megnézem GNOME-t is).
Úgyhogy most loginolok, és ülök bután a karakteres felületen :D
Én elvileg régen használtam unixot, meg ilyen karakteres linuxot, szóval nem az hogy két lépést nem tudok megtenni. Meg ugye benyomom betűt, és tabot, akkor kiírja a parancsokat.
De nekem nem ez kell, mert ha létre tudok könyvtárat hozni meg ilyenek akkor még semmire nem mentem :D
Szóval mit írjak be, hogy visszahozzam a KDE-t? Mivel tudom elindítani, vagy milyen paranccsal tudom a "grafikus felület indítása bejelentkezéskor" beállítást megváltoztatni..?
Ez elég lol, de nekem mindig ilyenek vannak.. :)) -
#94 Nem fogok neked Samba továbbképzést tartani, nagyon jó manualok vannak hozzá.
Ha nem olvasol utána, akkor elégedj meg azzal, hogy lehet. -
#93 Miért pont FreeBSD? Amúgy jó pár magyar szaklap CD mellékletként közli a Debian/Mandrake/SuSe telepítőCD-ket. Egyszerűbb, mint otthonra mirrorozni. -
#92 szóval egy hangyányival
meséld már el, hogy lehet a linux serveren a w2ks profileokat tárolni
főleg ha mondjuk van egy alapprofile és egy másik amit változtathatnak
-
#90 Ennél azért egy hangyányival többet jelent. De csak egy hangyányival. -
#89 ezért nem értettem
a 2000es profilokat a linux serveren tartod? -
#88 Az a baj, a net még nem jó alóla. Pedig most, hogy várok valakire, minden kis vackot kitapasztalhatnék. Így meg csak ülök, és várok vkire. Windowst meg nem fogok babrálni :-) -
#87 Látszik, de senki sem úgy kezdi, hogy ért hozzá. :) -
#86 Aham. Nem értek ám hozzá -
#85 Az XFree86 egy ablakkezelő szerver, a driver meg ugye driver, szal...
Ajánlom az xserver-s3 vagy vmi hasonló nevű driver felrakását, azzal kellene mennie a Trio 64-nek.
Ha esetleg elakadnál, akkor XF86Setup :)))) -
#84 Na, felraktam! ZSENI VAGYOK! :))
Igazából tök természetes, hogy valaki fel tudja rakni, meg el sem lehet rontani, de nekem az ilyenek nem szoktak sikerülni..
A net is ok LENNE, mert a kapcsolat létrejön (56k+freestart) de adatforgalom, na, az nincs. Majd még working on it.
Egyébként bűn lassú, legalábbis a 2D tuti. XFree86-ot rakjak fel, vagy a Mandrake 8.1-ben levő S3Trio64 driver elég? Mert bazi lassú a megjelenítés.. -
#78 Egyébként most operálom át a másik gépből a floppy-meghajtót, mert cd-ről nem hajlandó bootolni ez a szar, a gépben levő meghajtó nem működik, csak éppen nincs egy olyan lemezem, amin nem lennének bad sectorok :)
Á! Miközben ezt mondtam, végzett a raw write, szal megyek rebootolni :) Mégicsak van a lakásban nem hibás lemez! :) -
#77 Én már láttam linuxot, de nekem sohasem volt, és engem is csak a kíváncsiság hajt :)
Én 3 db 650 megás isot töltöttem, szal lehet, nálad 10 gb felett sem lesz vége. Gondold csak el, a SPARC procikra kiadott linux pl. 5-6 cd, szal én nem húztam volna át az egész könyvátat. -
#75 Most töltöm a Mandrake 8.1-es Linuxot, 3 cd-s ISO. Asszem ebből csak az első kell. Kiírom azért mindhármat, letöltés+megírás 12xes íróval egy óra :D
Szóval egy lámernek ajánljátok Mandraket? És nem gond, hogy már jön 8.2? -
#74 Az NTFS természetesen NFS, csak már reggel van... -
#73 Nem titokban. Egy debian linuxos szerver root-ja vagyok, ami win2k-s és linuxos gépeket szolgál ki mind NIS-NTFS, mind SMB szolgáltatásokon és protokollokon keresztül.
Legalább érted, amit mondtam? -
#72 ejnye pheeel te titokban linuxot használsz? -
#71 Figy, ismersz. Akkor meg mit kötözködsz :))))
Pontosan tudod, hogy tudtam, hogy nem csak a .h kell. A kérdés is így lett feltéve. -
Frenzy #69 Arrol nem is szolva, hogy pusztan egy .h file nem is oldana meg a problemat. Bocs ha nem erre celoztal, de a mondanivalo alapjan az ertheto, mintha ugy gondolnad, hogy csak a .h filera lenne szukseg ... holott ehhez meg tovabbi konyvtarak (lib) is szuksegesek. A .h file ugye nem nagyon tartalmaz semmifele kodot (legtobb esetben).
De amugy Pheelnek van igaza, ncurses :) -
#68 A conio.h DOS specifikus library, szóval elfelejtheted. Esetleg az ncurses.h-t tanulmányozzad, ha hasonlót akarsz linux alá is. -
Deev #67 Helló!
Aki otthon van C-ben kérem segítsen.
SuSE Linux 7.0-m van, kezdő vagyok C-ben és szükségem lenne a getch() függvényre, de az ehhez szükséges include (conio.h) nincs fenn a gépen. Ha lehet, honnan tudnám megszerzni, ha nem, hogyan oldhatom meg máshogyan a problémát?
Előre is kösz a segítséget. -
#64 Te nagy linuxos! Legalább az ékezeteidet tudnád rendesen beállítani... -
#61 nem tudtok a Red Hat linux(KDE) Magyar dokumentációt?
-
Break #60 (off
hehe, jönnek fel a Linuxos topicok. hehe
on) -
#58 melyik linus a menő?
Debian, SuSe, RedHat vagy valami más?