4228
-
#209 Tehát fogalmad sincs az egészről csak dumálsz már megint okosakat... -
szolim #203 Az előbbi kérdésemmel kapcsolatban valaki felajánlotta a segítségét, de egy hirtelen mozdulattal töröltem az üzenetét az emil címével együtt. Kérem jelentkezz újra a [email protected] címen. Bocs és köszönöm.
üdv szolim -
szolim #202 Szevasztok! Nagyon zsenge Linux barát vagyok és mint ilyennek problémám adódott a PC WORLD-ban kapott UHULinux telepítésével. Win98 SE mellé szerettem volna telepíteni, de sem cd-ről, sem Rawrite segítségével nem sikerült. A rawrite-vel még bootlemezt sem tudtam készíteni. Minden bizonnyal én vagyok a gagyi, de lehet, hogy a cd-vel is van valami gond. Kérem segítsetek.
üdv szolim -
#196 Le lehet butitani... -
Zozo76 #195 Bar az XP-nel mar szinte faj a sok csicsa+szar a feluleten... :) -
Zozo76 #194 Lehet hogy a Windows-nak bebetonozott felulete van, de azert ez elony is hiszen sokkal oszzealtabb a felulete mint akar a KDE, akar a Gnome. -
Zozo76 #192 En is tobszor nekifutottam mar a LINUX-nak de a Windows-hoz kepest fapados, de nagyon. Hangsulyozom: nem utalom, tetszik hogy ingyenes, a gnome, a kde de akkor is fapados. A francnak sincs kedve a gepido 90%-at szarakodni a rendszerrel... -
Gzoli #188 Ha mindenáron windows-os progit akarsz futtatni Linux alatt jobban teszed, ha felraksz egy Vmware3.0 nevezetű progit. Ez lehetővé teszi, hogy futtassad a windows-t és az ott használatos progikat.
A kezelése szerintem elég egyszerű, de az instalhoz kérj egy kis segítséget, ha tényleg kezdő vagy. -
Deev #187 Win-modemhez (Acorp M-56PML) kellene driver SuSE Linux 7.3 (kernel: 2.4.10) alá. Ha valaki tudna tippet adni, hogy merre induljak el, megköszönném. -
Zozo76 #181 LINUX > RULEZ !
LINUX > RULEZ ???
-
#179 Ha még azt is hozzátesszük, hogy én ráadásul nem is nagyon kedvelem a Linuxot, hát itt a vég ;-)))))
Többen temették már az egészet, kezdjük el mi is. Igérem nagy tor-t ülök! :)))))) -
#177 Elhiheted, hogy nem lynx-szel vagyok itt. Erre valami Microsoft írva a fejléc környékén ;-)))) -
#174 Személy szerint halovány lila fogalmam nincsen, mert az X-et én soha fel nem raknám, ha rajtam múlna. Szerverre minek, másra meg szerintem őrültség linuxolni... -
#170 És az erősebbek kedvéért? Jó hogy hülyének nézed itt a világot...
Szerintem Muerte is tudja, csak a kérdésre válaszolt és kész. Ehh. -
#168 Mind. -
#161 ext3-ra raktad vagy régi a PMagic-ed? -
#156 A .sh file-ok script fileok, amiket megfelelő jogosultságok (execute) megléte esetén simán enterrel tudsz futtatni. Gyakorlatilag ezek .bat file-ok kicsit nagyobb tudással. Kicsit nagyon nagyobb :) -
#152 Ebben az esetben angolra a "should not be"-vel fordítanám a "nem lenne szabad"-ot. Így megfelel? -
#150 Ehh! Jóvan. Bunkó voltam csöppet. De tényleg nem értem, hogy minek teszi fel mindenki úton-útfélen...
Segítséget szívesen, bár én nem tartom magam a Linuxosok naaagy közösségébe. -
#149 Kedves pheel!
Nem tudom miből gondolod hogy elvette volna a kedvemet a könyv, és azt hogy gondot okoz a particionálás. Azért raktam fel Linuxot, mert meg akarom tanulni. Vettem könyvet is, de egy árva kib@*zott szó nincs benne arról, hogy hogyan kell elindítaíni a root shell-t! amikor rászántam magam a Linux-ra mindenhol azt olvastam hogy ez egy nagy közösség, ahol a tapasztaltak megosztják tudásukat a kezdőkkel. Nem tudom, hogy miért okoz neked ez akkora problémát, hogy kérdeztem valamit. Egyébként menne is minden mint a karikacsapás a csilli-villi grafikus felülettel, mert el tudom indítani a root shell-t menüből. Csak tudod gondoltam hogy ez így túl háziasszonyos. És ezért gondoltam, hogy megkérdezem.
Úgyhogy most mérges vagyok egy csöppet!
Indulataimat félretéve tényleg köszönöm a segítséged! -
#148 Azt meg nem tudom, hogy a Lindowsban a WineX 2 van-e vagy sem. Szerintem csak a sima Wine fut alatta. -
#147 Ki mondta hogy egyszerű? De valahol el kell kezdeni. Én még emléxem mennyit szívtam az első linuxommal(Debian volt a drága) és jól jött volna néha egy kis segítség. Leginkább ennek a betonlapnak (nyilvánvaló célzás az agyára szerintem) hozzáállása bosszantó.
Amugy egy linux könyv beszerzése erősen ajánlott mindekinek, aki foglalkozni akar vele. Ma már több van belőle a piacon, mint windowsosból. -
#146 Számomra a Linux szerver célokat szolgál csupán. Ha csak tehetem kerülöm a grafikus részeket. (X :-) Szóval ahhoz alig konyítok. BTW nem ez van a Lindows-ban?
Amúgy nem is kell, hogy mindenki értsen mindenhez, de újabban azt súlykolják az emberekbe, hogy a Linux egyszerű. Márpedig kérem alássan ez nem igaz állítás. Sokkal nagyobb alaptudást igényel, mint a Windows pl. Ezért mondom, hogy nem lenne szabad bárkinek csak úgy felrakni. -
#145 :D
Nem mindenki olyen ügyes mint te :)
Különben is, miért kell mindenkinek elvenni a kedvét a linuxtól egy kis bénázás miatt?
WineX 2-vel találkoztál már? -
#144 konzolba:
su -
Ezzel kapsz egy root shell-t, amibe bepötyögöd a bűvös két betűt
mc
és láss csodát!
Én azt nem értem, hogy ha ennyire gőzöd sincs a linuxról, akkor minek raktad fel? Érdemes lett volna előbb venni egy könyvet hozzá és azt elolvasni. Egyből elvette volna a kedved és még partícionálni sem kell...
Nem tudom miért gondolja mindenki, hogy azért mert léteznek csilli-villi grafikus telepítők a RedHat disztribekhez, máris megy minden, mint a karikacsapás?!?
Most mérges vagyok egy csöppet... -
#143 igazán köszi, de attól még nem root-ként fog ketyegni. Viszont konsole file menuben van egy olyan is hogy rendszergazdai módban, és kéri a root jelszót indulás előtt. Ezt kéne parancssorból. -
#140 Linux Guruk segítsetek!
El lehet valahogy egyszerűbben indítani a Midnight Commandert root-joggal, mint a konsole file menujéből? -
#138 Köszike! (Mindenkinek)
Egyébként a BootMagicet beszoptam, csináltatott velem egy lemezt, amiről csak kíváncsiságból be akartam bootolni, na ez nem történt meg, egy darabig olvasott a lemezről, majd lefagyott, a következő restart után már nem volt meg az elsődleges partícióm... Ez azéer bosszant, mert nem én b*sztam el valami szar beállítással, vagy más bénasággal, hanem mindenféle kérdés nélkül hazavágta a lemez a partíciómat (persze lehet hogy a floppy volt hibás, de ez má mindegy...) -
#133 Ezt a bootmanager dolgot meglehet úgy csinálni, hogy a linux egy slave lemezen van? Sorry, ha lamer a kérdés, de hülye vagyok a Linux-hoz -
#132 Köszi, erre én is gondoltam! Szóval nem úszom meg a bootmanager program használatát (ezt akartam elkerülni...) BootMagic-et honnan tudok lekapni? Vagy az ingyenes? -
#130 Köszi exxon !
A mandrake tényleg szar ? Miért ?
-
kovga #129 Üdv Mindenkinek!
MySQL-MAX-ot szeretnék installálni de nem megy, tud valaki segíteni?
letöltöttem a "mysql-max-3.23.51-pc-linux-gnu-i686.tar.gz" verziót de a benne található leírás alapján sem sikerült.
Ja Debian Potatot használok.
Még valami az Apt-get -et ne mondjátok mert abban csak a sima verzió van. Nekem a MAX kell az InnoDB miatt.
Köszi! -
#128 Üdv mindenkinek!
Suse 8.0-at szeretnék felrakni WinXP Pro+Win98SE páros mellé, de amint felkúszik a linux, az indítómenü Windows opciójára csak egy "Hiányzó ntldr, nyomjon ctrl+alt+del-t az újraindításhoz" üzenetet kapok... A Linux persze elindul. Ha visszaállítom az amúgy létező ntldr-t, akkor meg a linuxos bootmenü tűnik, el (ez amúgy logikusnak tűnik)... Tud valaki valami megoldást, hogy a 3 oprendszer egymás mellet fusson, vagy halott dolog? -
#126 Höhö! Jó ez a topic, kicsit visszaolvastam, és Fíl áll a gáton, a többiek meg kérdeznek...
Én még csak most fogom felrakni a Suse 8.0-t, aztán kérdezek! :D
Nagy láma vagyok op renszderekből, meg programozásból, szal majd értelmes magyar nyelven várom a helpeket!! :DDD
Tsásztok! -
#125 Segítsetek ! ( MODEM telepítés Linuxra.)
Most ismerkedem a Linux-szal ezen belűl a Mandrake-kel. Igazából a NET miatt akarom használni majd, de sajnos a modememet nem ismeri fel. Ez egy PCI-os 56-os Genius modem, Lucent chip-pel. A linux kiírja hogy Lucent Win modem, de nem kezeli. Letöltöttem egy Linux drivert hozzá, de mivel nem ismerem a Linuxot nem sikerül telepítenem. A telepítő három fájlból áll: ltinst, ltmodem.o és ltuninst-ből.
A readme-je:
"INSTALLING THE Lucent Modem Driver
Following are the steps to follow to INSTALL the Lucent modem
driver for Linux.
Step 1
To install the Lucent modem driver in LINUX, you need to run
the install script "./ltinst" from the command prompt.
To install the modem driver you must be logged on as root.
Step 2
To use the Lucent modem, you can configure "minicom" for the
modem device.
Enter "minicom -s" at the command prompt.
Choose "Serial Port Setup"
For "Serial Device" choose "/dev/modem"
Save settings and start using the modem with minicom.
UNINSTALLING THE MODEM DRIVER
Following are the steps to follow to uninstall the Lucent driver
for Linux.
Step 1
To uninstall the Lucent modem driver in LINUX, you need to run
the uninstallation script "./ltuninst" from the command prompt.
To uninstall the modem driver you must be logged on as root."
Kérem szépenm, valaki írja le lépésről lépésre, hogy hogyan kell a telepítést végrahajtani ( miket kell a parancssorba beírni).
Második kérdésem is lenne: Van-e Linux alá a Getright vagy Flashget-hez hasonló letöltésvezérlő ill. melyiket érdemes használmi.
Köszi. -
Szike #124 hellósztok! az lenne a gondom, hogy van egy Mandrake Linux 8.2 -esem, amit a Computer Penorámához kaptam, de nem tudom hogy kell rajta beállítani a modemem, amii egy 1000 éves ISA-s 33,6 kbps modem. win xp-t is használok, és csak 1db com 1-es portom van, a linux meg megkérdi hogy 8 közül melyiket válasszam... honnan lehet tudni hogy a linux hova rakja?? vagy itt én választom ki hogy melyikre akarom rakni? és internet telepíéseker, amikor a modem bewállítást kéri, akkor a tartománynévhez mit íjak? a hálózati tartománynevet? (mshome) ???
előre is köszi a segítséget -
#123 Sziasztok lenne egy kis problémám:
Első Linux disztribúcióm igy nem vagyok nagyon profi benne SuSe 8.0-át tettem fel..
Gondjaim:
1.Usernek rendesen bejön a desk szép felbontásban betütítusban a Rootnak nem tudom az istennek sem átállítani.
2.A képrissítés 60HZ-nél nem megy feljebb..Ráadásul a VGA detectkor lefagy az egész..A Videókártyaám ASus V8200 Deluxe Eizo F57 a monitor (1024@100-115Hz)
3.Ha kijelentkezek a Usertől lefagy az egész Root ból müködik a dolog..
4.SMC 1211TX 10/100-as hálókártyám van és nem ismeri fel hogyan tudok drivert szerezni hozzá ?
Várom a segítségeket mert most elakadtam !
Köszi előreis !
-
#122 Kernel kérdése és nem disztibúcióé. -
e.zoli #121 Szerintetek a Debian Woody 3.0 ki tudja használni a P4 nyujtotta lehetőségeket?
Ha nem akkor melyik linuxot ajánljátok? -
#120 Hú de régen szóltam be :)