5229
star-wars-banner.jpg
  • Dexantreal
    kemény 800év
  • mrzed001
    Az amcsiba kiadottak kb (első filmet, a SW Ep. 4-et nullának véve) +- 40 évet ölelnek fel.
    Ja, és kb fele Ep4 előtti, kb fele Ep6 (Jedi Visszatér) utáni (közöttük kevés volt)
  • MerlinW
    Én is ezt mondom, de valószínüleg mégsincs (elég nagy), hiszen akkor fordítanák:)
  • nimfas
    Tehát végülis nincs meg az összes könyv ami magyarul megjelent... de azokat nem is sajnálom, de a többit igen amit nem fordítottak le, pedig biztos lenne rá kereslet
  • nimfas
    igen az nekem is bejött....
  • MerlinW
    - Lando könyvek valóban nem voltak olyan nagyon jók... Engem a Jedi növendékek sem fogott meg annyira.
    - Darth Vader kesztyűje sorozat gyerekkönyvek voltak.
    - 2003 után megjelent könyveket nemtom ki fogják-e valaha is adni itthon. (pl az X-Wings sorozatból sem fordították le az utolsó 3 részt, pedig az nagyon tuti kis 9 kötetes sorozat.)
  • nimfas
    a Jedi növendék sorozat speciel csak haveromnak van meg.... bár ő a képregényeket is veszi szorgosan.... A Han Solo sorozat kifejezetten tetszett a pár magyar Solo könyet is beleértve... de ami a Lando sorozatot illeti, vmi mikróhullámú sütőt adtak ajándékba, na itt kiakadtam, továbbá felejthető még az a sorozat melynek tagja a Darth Vader kesztyűje... én arra gondoltam, hogy nagy rahedli könyv jött ki 2002 előtt és után is.... nem tudom miért nem azokat fordítják???
  • HiPPoNaX
    csak ~900 evet BBY :D
  • MerlinW
    Ahhoz nagyon vissza kellene menni az időben:)
  • hunbasser
    köszi!
    mondjuk azért fura lenne,ha vki írna egy olyan sw könyvet,amiben yoda még csak gyerek :D
  • MerlinW
    A magyarra lefordított könyvek 99% előre haladt. Han és Leia házassága, két gyermeke (azok különálló történetei), Luke jedi akadémiája, Leia erőérzékenysége, Lando további munkásságai, stb.

Visszanyúlni magyar könyvekből, talán csak a Darth Maul könyv, a Mos Esley-i mesék, Jabba palotája, Han és Lando kötetek nyúlnak.
  • HiPPoNaX
    nezd meg itt (bar lehet, hogy nem teljes a lista, de nagyreszt atfogo)
  • hunbasser
    gondolom ti olvastatok pár ilyen sw könyvet.
    arra lennék kíváncsi,h ezek könyvek közül meddig nyúlnak vissza a történetben,és mennyire haladtak előre? :)
  • mrzed001
    azt tudom,h timoty zaan(remélem jól írom),írta meg azt a 9 kötetet,amiből lucas megálmodta a filmesített star warsot
    Nem, viszont voltak/vannak olyan pletykák, hogy az eredeti Star Wars-t (tehát az első Ep4-et) talán nem is Lucas írta, hanem Alan Dean Foster , csak Lucas elhalgattatta valami szerződésre hivatkozva
  • MerlinW
    X-Wings - Vasököl 2002
    Darth Maul - A vadászó árnyék 2002
    A Mandalori Páncél 2002

Jedi növendék sorozat 2002-es kötetei:
    A bizonytalan ösvény
    Az ostromlott templom
    A leszámolás napja
    Harc az igazságért

egyébként www.starwars.hu - enciklopedia - művészet - irodalom

• nimfas
    Megvan az összes magyarul kiadott SW könyv... képregényt nem tekintem könyvnek, még ha könyv árában mérik is :) az első Han Solo könyvek még 199 Ft-ért voltak :-D
    Régi szép idők....
  • nimfas
    talán a Darth Maul (2002) és az Álmok Bolygója (2003) könyvekre gondolsz? Esetleg az Episode 1-2-3-ra? MErt ezen kívül van még jópár le nem fordított könyv... és így értettem a magyart... nem angolul.
  • nimfas
    Melyik könyvek jöttek ki 2003-ig????
    Írj már lécci pár címet az utolsó 3-4 könyvét......
  • MerlinW
    Új angol megjelenések 2008 végéig
  • HiPPoNaX
    Ha csak 10-20 olyan konyv lenne, oromtancot jarnank sztem paran :]
  • MerlinW
    "kb. 10 éve"
    Nemtom milyen évet írsz te most:)
    1991 - 2003 között folyamatosan adták ki magyarul a könyveket. Utána is jött ki egy kettő.

Szám szerint 68 magyar, és 37 angol kötetem van.
  • nimfas
    Én inkább azt kérdezném meg... hogy kb. 10 éve mi a szarért nem adnak ki magyarul SW könyvet... kivétel az újranyomott könyvek, amiket láttam a boltokban...
    Van kb. 10-20 olyan könyv ami nálunk nem jelent meg.... régen bezzeg kb. 3 havonta adták ki őket.
  • MerlinW
    Véleményem szerint az 1-3 is az SW megszégyenítése volt, én nem is tartom SW számba a 3 új filmet. (SW így megvettem, de még most is gyári csomagolásban figyelnek a polcon:)).

Én nem szeretném ha lenne több SW film.
    Viszont ezeket a nyomorult könyveket legalább EU-ba hozzák be, mert nem biznic minden könyvért majd'10 ropit kiadni...
  • hunbasser
    hát igen,perpill :)
    sztem jó lenne,ha megcsinálná
  • MerlinW
    Vááá de sok könyvet kellene rendelni..:DD
  • MerlinW
    Ami ebben a pillanatban biztos az, hogy készül egy animációs sorozat, illetve perpill kizártnak tartják h legyen valaha is újabb SW film.

Hangsúly a perpill-en van. (forrás Hyperspace magazin.)
  • MerlinW
    Timothy Zahn:

Fool`s Bargain - 2004 (ebook)
    Timothy Zahn - Survivor`s Quest - 2004
    Timothy Zahn - Outbound Flight - 2006
    Timothy Zahn - Allegiance - 2007
  • HiPPoNaX
    Hivatalos info tudtommal errol nem nagyon van/volt...
  • hunbasser
    köszönöm szépen mindenkinek
    a 0. részről tudtok vmit?én vmi olyasmit hallottam,h az yodáról fog szólni(persze ha megcsinálják)
  • MerlinW
    Az első 6 rész forgatkönyvét, stb Lucas írta. Ezek után vitték könyvre őket:

--------könyvet írta-----------rendezte-------
    Ep4 - Gerorge Lucas - Gerorge Lucas
    Ep5 - Donald F. Glut - Irvin Kershner
    Ep6 - James Kahn - Richard Marquand
    Ep1 - Terry Brooks - Gerorge Lucas
    Ep2 - R.A Salvatore - Gerorge Lucas
    Ep3 - Matthew Stover - Gerorge Lucas

Timothy Zahn 10db SW könyvet írt, de neki semmi köze az eredeti trilogiához, sem Lucashoz.

Érdekességképpem 2007 februárjában jön az új Zahn SW könyv, az Allegiance. Idén is jelent meg egy Outbound Flight címen.
  • HiPPoNaX
    Nem, a megfilmesitett 6 resz tortenete Lucastol szarmazik, azonban emlekeim szerint csak 2 filmet rendezett o (ep1 ill ep4), illetve 1 konyvon van maga Lucas feltuntetve szerzokent (ep4 konyvadaptacioja)
    Timothy Zahn csak a 7-8-9. resznek elfogadott Thrawn trilogiat illetve a Thrawn keze duologiat (A mult kisertete, A jovo latomasa) irta, az eredeti 6 reszhez semmi koze sem volt, a filmek azok filmeknek keszultek, melyekbol keszult konyvadaptacio is (utobbi sok esetben reszletesebben kifejti mi is tortent, de semmikepp sem konyv alapjan keszultek az SW filmek, ellentetben ugye a Gyuruk Uraval vagy a Harry Potterrel amik az utobbira jo peldak)
  • Thanatos
    rosszult tudod :) az eredeti trilogiánál elöbb volt a film és abból irták a köynveket :)
  • hunbasser
    meglepdődve olvasom,h sok ilyen sw-re alapuló könyv van.
    na most a staw wars is egy ilyen könyvre alapul,vagy az a star warsra alapul?:)
    azt tudom,h timoty zaan(remélem jól írom),írta meg azt a 9 kötetet,amiből lucas megálmodta a filmesített star warsot.én nem vagyok nagy fan,sőt,még egy sw könyvet sem olvastam el,én igazából ezt a filmsorozatot szeretem :)
    az 1,2 kivételével az összes megvan dvd-n,és a múltkor leadták a retek klubon az 1.részt(amit igazából 4.-nek adtak ki,tehát a baljós árnyakról van szó :)),aztán kövi héten leadták a 2.részt,és utána végignéztem sorozatban az összeset.és jó így összekapcsolni a szálakat
  • mrzed001
    Szánalmasak szvsz ezek a Star Wars könyvek, legalábbis én beleolvastam 5-6 ilyenbe (igen, a Thrawnosba is), és mindegyiket letettem az 50. oldal elött.
    Momentán éppen a Thrawn trilógia + duológia ami momentán jelentősen jobbra sikeredett, mint az eredeti SW EP4-6 (EP1-3-at fényévekkel überli), és talán éppen ezért nem akarta és akarja megfilmesíteni Lucas. Így totál minden jog az övé, mindent "kvázi" ő írt .... senki nem kérdőjelezheti ezt meg soha.

Ami a színészek korát illeti, nos kb a Kolériai trilógia korában járnak, szóval azt könnyűszerrel filmre lehetne vinni velük (Thrawn-os után talán 2. legjobb folytatás trilógia)

Bezzeg a KotOR....
    Piszok jó játék volt, az tuti ;) de az eredeti SW eseményekhez szinte semmi köze (csak SW univerzum)
  • MerlinW
    Esetleg klimax esetén..:D

aláírás: ohh Hippo:))
  • HiPPoNaX
    Sztem tudod te is, hogy Lucas bacsi es az Expanded Universe viszonya eleg erdekes: ugyan engedelyt ad arra, hogy bizonyos konyveket kiadjanak - kell a penz ugye -, a tortenetuket megse ismeri el hivatalosnak. Teljesseggel hivatalosnak a tortenet szempontjabol kizarolagosan a 6 film cselekmenyet tartja, a tobbit egyfajta "igy is lehetett volna, ha..." szintnek tekinti. Szoval ha valaha is lesz valami barmely konyv megfilmesitesebol (akar a Thrawn trilogiaebol is) akkor az csak nagyon veszes penzszuke eseten tortenik meg szerintem :]
  • MerlinW
    1. pénz beszél...
    2. Volt egy álma. Megvalósította. Előbb utóbb folytatni, folytattatni fogja. Ha olvasta valaha is a zseniális Thrawn trilogiát, egyszer leforgattatja valakivel. Mert az kötelező lenne....:D
  • MerlinW
    Én vágom a témát, és ezt mondom tetszett. Az meg trivi hogy az átlag néző mindig a
    mozihoz fogja hasonlítani a művet. Persze próbálja visszafogni az "igényeit" stb., de akkor is. A stáblistát tekintve figyelemre méltó munka. Kicsit több (színésziesebb) ember, komolyabb kamerák, ill az eddigi tapasztalatokat felhasználva igéretes darabokat tudtok majd létrehozni, ez biztos.

Láttam már igényesebb, igénytelenebb fan munkákat, a tietek erősen a középmezőnybe tartozik ami jó. Csak így tovább.

Nekem tetszett, tulajdonképpen csak a színészi játékkal és a halk, olykor alig érthető dialógusokkal volt gondom. Az hogy csak légből kapott sztori van, az megszokott ezeknél a munkáknál, bár sztem semmiből nem áll egy kicsit bonyolultabbat összedobni. (igaz ezzel hosszabb lesz a sztori, ergo több vele a melő, dehát kéremszépen..:D)

Illetve a végleges képre valami filtert rá kéne ereszteni, hogy elvegye a "házikamerás" érzést.
  • MerlinW
    Egyrészt Lucas fogadta el másrészt meg ez személyes probléma, mert hihetetlen jók az SW könyvek 80%-a.
  • Thanatos
    bezzeg a kotor? jajjj....