5229
star-wars-banner.jpg
  • Kissssss0 #4989
    ray csajnak már a véríben volt mint a testvíreknek a színesfim gyűtés yakkuun, öt nem lehetett zavarni holmi meditációval és gyakorlással.
  • Wootan
    Ashoka Tano: Az erő használat elsajátítása nagy önuralmat és sok gyakorlást követel.
    Rey:
  • hawkie22
    Nem tudom, ki hogy van vele, de az 5. rész nekem nagyon tetszett. :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azért Hicks tizedes jól megöregedett az Alien 2 óta. :) Lehet, hogy tényleg látjuk Thrawn admirálist is még az évadban? Vagy csak megemlítették?
    Tényleg csak ennyit szerepelne Ahsoka a sorozatban? Remélem nem.

Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2020.11.27. 13:00:51
  • ximix #4986
  • MerlinW
  • Kissssss0 #4984
    :DDDD
  • ximix #4983

• SzirmosSzisza
    Szerintem abból volt, azért kérte vissza Mando. Amúgy az új lore szerint, ha jól rémlik Ő is csak vette/lopta, nem mandaloriai.
  • Prof William
    Szerintem nem. Elég ütött-kopottnak tűnt. Szerintem az is Mando féle alappáncél volt. Ennyit arról, hogy mekkora vadász volt Boba. :)
  • Wootan
    Csakhogy én nem az anyagról (beskar) beszéltem, hanem arról, hogy a páncél mandarin testének kb. az 50%-át fedi, ergó rakat helyen csupasz, de ott véletlen sose találják el.

Egyébként érdekes dolog ez a beskar. Nem tudom mikor hozták be az SW univerzumba, de ha tényleg ilyen értékes lenne, akkor mandarin seggében lenne a fél galaxis, hogy elszedjék tőle.

Amúgy Boba/Jango páncélja is beskarból volt?
  • ximix #4979
    A megbízó tisztában volt vele, hogy a pénz nem motiválja Mandót, mást kell felajánlani, hogy az üzlet létre jöjjön,
    csak azzal nem számolt Mandó értékrendjében mások a prioritások, így az felülírta a megállapodást.

Nem vagyok SW fan így tutira nem tudom , de a birodalmisok "páncélja", nem elsődlegesen a védelem a feladata, hanem inkább konfort ruci, ami a jégvilágtól a sivatagig próbál megfelelő klímát biztosítani a katonáknak.
    De majd kifejtitek.
  • ximix #4978
  • SzirmosSzisza
    A megbízóéból vállvédő lett. Szerintem az is beskar volt, csak be van színezve.
  • MerlinW
    Miután a legendás Mandalorian páncél a galaxis legerősebb rucija, így azzal nincs is gond.
  • Prof William
    Talán a Mando pácélja működik csak úgy ahogy egy páncélnak működnie kellene a SW univerzumban. A Stormtrooperek hiába vannak tökig páncélban kb bármilyen lézerfegyver átviszi a páncéljukat.
    Mondjuk ilyen szempontból Mando első páncélja volt a középút, mert az kibírt pár lövést de látszott, hogy annál nem többet.

Amúgy miért csak a főhős parádézik beskarban? Bo-Katan azért nem éppen egy noname karakter évszázadok/ezredes mandalorian múlttal és még neki sincs full beskarja. Vagy az első évadban a megbízó annyira akarta a Baby Yodát hogy felelőtlenül kifizetett egy csomó beskart, csak meglegyen?
  • SzirmosSzisza
    Nem véletlen olyan drága/ritka a beskar :)
    Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2020.11.24. 08:28:40
  • Wootan
    Nem is erről beszéltem, de hogy már a tie fighterek se tudnak semmit se eltalálni az vicces.

Plusz mandarin armorja is olyan mint az akciófilmekbe a fémkorlát, felfog minden lövést.
  • Kissssss0 #4972
    azért egy halember, vagy boxcsaj halált bevállalhattak volna.
    Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2020.11.23. 21:47:38
  • Prof William
    Mondjuk nyilvánvaló volt, hogy a főhősök nem egy 8 részes évad 4-ik részében fognak majd elpatkolni. :)
  • Wootan
    Azért a plot armor ebben a sorozatban is eléggé jelen van.

Egyébként vártam, hogy mikor a kanyonban a 4 tie kb. egymás mögött repült, akkor 1 lövéssel leszedik mindet, mint az ep8-ban, de szerencsére itt végül kimaradt a bullshit.
  • Tikal #4969
    Imádom ahogy pihennek a TIE-ok :)
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2020.11.22. 15:18:01
  • MerlinW
    Jaja :) Meg az új zenék is baromi jók.
  • Prof William
    Poén, hogy a 3-ik részben a tűzharc jobb volt mint az új trilógia tűzharcai, míg a tegnapi részben a földi üldözés majd a légiharc volt igazán élvezetes. Utoljára a Rogue One-ban voltak ilyen jó harcok.
  • MerlinW
    Megnéztem az új részt, több SW volt ebben az egy részben mint az új trilógiában együttvéve :) Ezt a sorozatot csak a "casual" néző tudja kritizálni, aki SW rajongó, annak minden másodperce orgazmus. 40 éve vártunk egy ilyen sorozatra.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.21. 22:07:55
  • Tikal #4965
    IGN, kösz de nem olvasok bulvárt :)
  • SzirmosSzisza
    Kapott új páncélt, új fegyvereket, akár még az is el tudnám képzelni, hogy Baby Yodanak lehetne skilleket húzni :D
  • repvez
    Hát ha a sorozatbol indulnánk ki az eléggé unalmas egy játék lenne. Olyan mintha a diablo-val, csak mellék küldiket kellene csinálni amik nem kapcsolodnak egymáshoz, és mindig magaddal kellene cipelni babz jodát aki semmi hasznosat nem tesz, de vigyáznod kell rá is.
    A megolt szörnyek után csak egy sejtelmes választ kapsz ÉS a megszerzett tapasztalati pontokat sem tudnál mit kezdeni mert nincs fejlödés.

Kb ilyen lenne ha a sorozat alapján lenne .
    De amugy meg ha normálisan megcsinálnák akkor valóban sok és végtelen újrajátszhatóság lenne benne.

Amugy ahogy elnézem nem egyedül vagyok ezen a vélemyényen
  • Prof William
    Na ez tuti, hogy érdekes lenne.
  • Kissssss0 #4961
    "A legvégén meg..."

lehet, vagy annál sokkal keményebb.

Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2020.11.21. 12:34:29
  • Tikal #4960
    És ezek szerint a sorozat követi a Lucas féle
    midikloriános vonalat...
  • Prof William
    Mando 4

Ez egyre jobb és jobb lesz. Az elején kicsit húztam a számat, amikor A Racor Crest MEGINT elromlik és MEGINT el kell menni valahova megjavítani, szóval azt hittem, hogy a 3-ik rész után megint Questelős részt kapunk de szerencsére nem így lett.
    Jó volt pár ismerős arcot látni, az akció ismét jó volt.

ahogy Mando leszedte az utolsó vadász, azt majdhogynem ikonikusnak pillanat volt. Többször is újranéztem azt a jelenetet.

És a történet is egyre érdekesebb. A világ is épül és egyre több dolog derül ki. Tippre...
    a jeladó nem csak Baby Yoda miatt kell, hanem hogy elvezessék Gideont Asokahoz, hogy még több erőhasználó alapanyaga legyen a kísérleteihez.

A legvégén meg...
    azok Dark Trooperek voltak?

Remélem Moff Gideonból nem csinálnak évad végi főgonoszt, mert a színész olyan jó + a tervei is elég érdekesek ahhoz, hogy még 1-2 évadig velünk maradhasson.

Tetszett még a részben, hogy a Bo-Katann -os találkozás óta Mando mintha kissé kezdene felengedni. Most hogy látta, hogy nem kötelező, hogy mandóként a fejére rohadjon a maszk
    sokkal lazábban áll a dologhoz, mint pl a ivós résznél, miközben az előző évadban fejtegette, hogy még evés+ivás közben sem láthatja senki.

Ilyen tempóval lehet az évad végére ismét lekerül majd a maszk. Ha meg későbbi évadokban olyan lesz, mint pl Bo-Katannék, hogy csak harchoz veszi fel a maszkot, az meg még jobb lenne. Úgy már megéri Pedro Pascalt alkalmazni. :)
    Tippre amúgy lesz egy ilyen "fejlődési vonal" Mando részéről hogy később egyre kevesebbszer hordja majd a sisakot.
  • Tikal #4958
    bárcsak lenne egy ilyen játék :)
  • Master91
    ezt érzem én is, de nekem bejön filmesitésbe, jól döntött
  • tpM
    Repi, szerintem túl sokat akarsz. Ez egy vasárnapi matiné, amibe minden részbe bekerül valami ismerős cucc a régebbi filmekből, és szerintem nagyrészt ezért nézi, aki nézi. "Nézd! Ott az az R4-es, amelyiknek rossz volt a motivátora! Azta!" - És elfogja az embert egy ilyen nosztalgikus, édes érzés, hogy igen, azok a régi kedves járművek, robotok, szereplők, tárgyak stb még mindig megvannak, azóta is élték a maguk életét, kallódtak, haladtak, botladoztak a galaxisban. Ez egy Star-Wars díszlet, amin végighaladnak a karakterek, és ehhez kellett egy indok.

Amúgy szerintem ez az egész egy videojátékban (RPG) sokkal jobban működne, mint sorozatban. Csomó epizód olyan, mintha egy sidequest lenne: menj ide -> vedd fel a missiont > öld meg a szörnyet -> hozd vissza az itemet -> reward +XP. Az az érzésem, hogy ez eredetileg talán ennek is készült volna, csak aztán valaki úgy döntött, inkább megfilmesítik.
    Utoljára szerkesztette: tpM, 2020.11.20. 13:40:30
  • Kissssss0 #4955
    jaj ne.
  • ximix #4954
    "Egy kicsit sötétnek, látom a sorit, de lehet csak a szék miatt van" . . .

Utoljára szerkesztette: ximix, 2020.11.18. 22:37:25
  • MerlinW
    Han Solo és Indiana Jones crossover. Erről nem is tudtam:) Mármint azt igen hogy az eredeti trilógia a földi 1800-as évek végén játszódik, de azt nem, hogy Indy is a képben volt :)
  • Prof William
    Nem tudom miért akadnak kis sokan az összegányolt hajókon.

A Star Wars univerzumra mindig is ez volt a jellemző. Az SW univerzum nem tudományos univerzum. Egyszerre fejlett és mégsem az. Napok alatt át lehet szelni galaxist, de a hajók hemzsegnek a régimódi kábelektől, és ha az ember leszed egy panelt ősrégi kapcsolótáblákat, forrasztott áramköröket és öklömnyi ellenállásokat fog találni. Imádom ezt a retrofuturisztikus desinget.
    Az ember fogja a csavarkulcsot majd bemászik egy kamrába és nyakig olajosan-mocskosan megszereli a HIPER! - hajtóművet ami egy két jól irányzott rúgás és zaftos káromkodás után pöccre indul és megteszi azt amiről a ami tudósok még csak álmodnak.

Ebben az univerzumban előfordul hogy egy szeméttelepen guberálod össze a rozsdás alkatrészeket egy űrhajóhoz, egy 10 éves kisfiú a a roncstelepen épít magának egy sugárhajtóműves fogatot, és egy kelekótya robotot, vagy éppen -mint ahogy az első évadban is láttuk- Mando és Quill egy sivatagban felállított munkapad és egy hegesztő segítségével pár nap alatt űrképes állapotra kalapálják össze a csontig lerabolt Razor Crestet.
    Nekem pont ebben rejlik a SW univerzum egyik szépsége. Ez egy furcsa, kissé leharcolt világ, ahol van, hogy csak a rozsda tartja össze az űrhajókat, mégis fényévek százait szelik át.
  • MerlinW
    Star Trek Voyager, Stargate megvannak? Elsőnek az volt a nagy története, hogy haza kell jutni, de a legtöbb epizódnak semmi köze sem volt hozzá, utóbbi meg 6 évig szintén zenész, aztán a ~7.től 1-2 évadonként egy győzzünk le valamit. Na kb ez a sori is ilyen, ahogy a scifi sorozatok 90% (Firefly, BSG, többi Trek stb). Ez egy ilyen műfaj.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.16. 12:55:21
  • Tikal #4950
    Az epizodikus sorozatoknak is van háttér történet, egy főszál ami halad, pl a Criminal Minds-ban vagy a Helyszínelőkben is volt, pl kerestek egy sorozat gyilkost, de közben ott voltak a napi ügyeik amiket megoldottak egy részben. A Mandalorian nem talált fel semmi újat, és nem is tér el az eddigi sorozatoktól.

Egyébként nem tök mindegy mikor jut el a céljához? Ha a következő részben leszállítja a gyereket, akkor legyen vége a sorozatnak? Vagy ha felvesz egy újabb küldetést, akkor annak mikor legyen vége, hány részen belül? Én 10 évadon keresztül nézni akarom még :)