Star Wars
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha "a" oldalt, vagyis a becélzott B és C bolygók közti távolságot megválasztom mondjuk 1 Csillagászati Egységnek (kb. 150 millió kilométer), és én A pontból lövök 1 fényév távolságból (kb. 9,5 billió kilométer, "b" oldal), akkor az alfa szög olyan apró lesz (0,0009 fok, ha jól számolom), hogy a háromszög gyakorlatilag egy vonalnak fog kinézni, főleg ha A-ból nézem. És ez csak 1 fényév távolság, elnézve a galaxis térképet, a fél galaxist átlőtték, ami a Tejútból kiindulva minimum 50 ezer fényév...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.24. 23:39:55
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.12.24. 23:31:57
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Ez egy fantasy..... De ennyi erővel lassan nekieshetünk a gyűrűk urának is...
"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.24. 22:45:19
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
itt mondjuk elég nagy hülyeséget mondtál.
ezek totál alapvető dolgok a fizikában, olvass utána... nincs ott semmiféle mozgás, nem hogy fénynél gyorsabb mozgás...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.24. 22:39:30
"Ahan, intergalaktikus. Átlőnek vele a galaxis másik részébe, ami fényévekre van. Megnéztem neten, a starkiller bázis a nyugati szektorban van "valahol", a megcélzott rendszer meg a magban. Végülis teljesen rendben van, hogy egy energiasugár pár perc alatt átmegy a galaxis másik részébe. Sőt mi több mikor odaér, még szét is válik több részre. Gondolom ezt is megmagyarázzátok, hogy volt rajta hiperhajtómű, meg mesterséges intelligencia 😄"
Az, hogy hiperűr, mond neked valamit? Tudod, ami segítségével a hajók évmilliók helyett néhány perc/óra/nap alatt tudnak a galaxis egyik végéből a másikba repülni? Szándékosan vagy ilyen hülye? És arról hallottál már, hogy ha a Földről a Holdra világítasz egy lézerrel, és ha Földön a lézert néhány miliméterrel elmozdítod valamelyik irányba, akkor a Holdon ennél sokkal nagyobb távolságban fog elmozdulni a fénypont? Különben is alapból nevetséges, hogy technikai részletekbe kötsz bele egy olyan filmben, ahol úgy repülnek az űrhajók az űrben, mintha a légkörben repülnének, meg ahol varázserőkkel rendelkező emberek vannak, stb.
"Hol utal rá? A csajt kisgyerek korában otthagyták a sivatagban. Ki képezte ki, netán a buckalakók?"
Csukott szemmel nézted a filmet? Rögtön az elején elintézi a két támadóját. Szerinted minek hordja magával a vívóbotját? Nehezéknek? Solonak is azt mondja, hogy nincs szüksége a pisztolyra, tud magára vigyázni. Nyilván megtanulta magát megvédeni, ha évekig egyedül élt azon a roncstelepen. De tudom, hogy számodra ez úgyis elfogadhatatlan, mert csak, mert te utálod az egészet és kész. Szánalom.
"Igen, ennyiben merült ki náluk az erő érzékenység tanítás nélkül, hogy kiváló pilótának számítottak, "ösztönösen" jól vezettek. De nem dobálóztak elmetrükkökkel, meg kardoztak le képzett erőhasználó ellenfeleket hipp-hopp."
"De tanult, nem láttad a birodalom visszavág-ot? Yoda képezte."
Mert, mi kell egy elmetrükkhöz? Na? Yoda mit taníthatott szerinted Luke-nak az elmetrükkökről? Vagy kivel gyakorolta szerinted a vívást? Yodával? Pfff, ne nevettess. Kenobi és Yoda is csak "lelkileg" képezte ki, a filmben is csak olyan zavaros tanácsokat adott neki, hogy "higgyen az erőben", meg az akaraterőről és a saját magába vetett hitről papolt, meditáltak, stb. Nem adott neki könyvet, hogy ezt és ezt így és így kell csinálni. Azokat a dolgokat, amiket a Jedik és a Sithek véghezvisznek, az Erő segítségével viszik véghez, reflexek, ugrások, veszély megérzése, stb. Nyilván számít az erőnlét és a közelharci tudás is, Rey pedig jó volt mind a kettőben. Amikor Reynek sikerült az elmetrükk, már tisztában volt az Erővel, a Jedikkel, és hogy ő is Erő-érzékeny. Megpróbálta, harmadszorra sikerült is. De tudom, te akkor se fogsz ezzel kibékülni, mert csakazért is szar a film.
"A halálcsillagon Vader meg már érezhetően hagyta is magát"
Tényleg? Én inkább úgy láttam, hogy Luke a haragját felhasználva győzte le, amit az Uralkodó örömmel nézett. Vader akkor tért meg, amikor látta Luke-ot szenvedni és könyörögni.
"Mindenesetre vicces, hogy mennyire véditek ezt az összecsapott fércmunkát, amiben egy gramm eredeti ötlet sincs. Ennél még az is érdekesebb lett volna, ha azt mutatják be, hogy alakult ki a jelenlegi helyzet (Luke jedi iskolája, Kylo átállása, a palpatine koppintás megjelenése, és szerepe, az első rend kialakulása, Luke elvonulása, stb.).
Persze aki kimeri mondani, hogy finoman fogalmazva nem jó a film, az egyből kapja a jelzőket (troll, hülye, fogyatékos, stb.), ugye "kedves" Pares? 😊"
Nem, az az elképsztően szánalmas, hogy mennyire erőlködsz a nevetséges értetlenkedéseiddel. Nem is értem, hogy minek nézted meg a filmet. Nyilvánvaló, hogy bármit is csináltak volna, te akkor is itt nyomatnád a habzó szájjal értetlenkedő idiótát, mert úgyse tetszett volna semmi. Ráadásul olyan dolgokba kötsz bele, amibe alapvetően semmi értelme (mint pl. a technológia), vagy olyanokba, amik a filmben nyilvánvalóak voltak, vagy amik működése eleve egyik filmben sem volt részletesen kifejtve.
Nem tetszett a film? Oké. Nem tetszett a történet? Oké. Nem tetszettek a karakterek? Oké. Nem tetszett a látvány? Oké. Nem tetszett a zene? Oké. Nyilvánvaló figyelmetlenséget és tudatlanságot demonstrálva elkezdesz a film minden egyes részletébe belekötni? Nem oké.
Ha valakit érdekel esetleg.... galaxis ágyú
Max a csaj lehetett egész pici korában, mert a filmben látni, hogy lehetett kb 8-10 éves, mikor otthagyják a jakkun. Ott meg kötve hiszem hogy bárki képezte volna, különben mért nincs képben semmivel?
Finn meg gyerek korától az első rendnél volt agymosáson.
Az előző hsz-emet javítanám, ha engedné:
Persze aki kimeri mondani, hogy szerinte finoman fogalmazva nem jó a film...
Minden hiheto ,de az intergalaktikus sugar mar tulzas😊 ertem...
Es meg mindig nem ment at h konnyen lehet h a sivatagos bolygora kerulrs elott is tanitgathatta esetleg erre arra pl Luke Rey-t...
luke vader ellen allta a sarat...ez meg egy masik story ...
pl asszem a lövedék hipertérben mozog.
a csaj meg a fekete srác szerintem jedi tanítványok lehettek, kicsi korukban
de amúgy az egész film tök gáz, tök felesleges róla beszélgetni 😊
és ismét jelezném hogy szerintem szerintem szerintem szerintem szerintem az előzmény trilógia tök jó volt. szerintem. 😊
Világos, tehát ha valaki csinál egy rajzfilmet micimackóval, csak rak rá egy sapkát, és átnevezi picimackónak, akkor ti állva tapsikoltok, hogy milyen eredeti 😄
"A fegyver intergalaktikus,ez is elhangzik,és nem a saját rendszerbe lövöldöznek,a bolygók amiket szétlőnek egy távoli rendszerben vannak. Ez is elhangzik."
Ahan, intergalaktikus. Átlőnek vele a galaxis másik részébe, ami fényévekre van. Megnéztem neten, a starkiller bázis a nyugati szektorban van "valahol", a megcélzott rendszer meg a magban. Végülis teljesen rendben van, hogy egy energiasugár pár perc alatt átmegy a galaxis másik részébe. Sőt mi több mikor odaér, még szét is válik több részre. Gondolom ezt is megmagyarázzátok, hogy volt rajta hiperhajtómű, meg mesterséges intelligencia 😄
"A kardozás sem necces,számtalan jelenet és esemény utal rá hogy Rey kapott már képzést ráadásul a kézifegyverekkel jól bánik. A film végén fokozatosan járja át az erő és "jönnek vissza" a tanítások. Amikor Kylo mondja neki hogy megtanítja használni azerőt az az a pillanat amikor összeáll a fejében minden. Ezért a hirtelen váltás, a fénykardozásban is."
Hol utal rá? A csajt kisgyerek korában otthagyták a sivatagban. Ki képezte ki, netán a buckalakók?
"Kylo vagy azért hord maszkot mert Vaderre akar hasonlítani,vagy azért mert a Ren lovagjainak "alapfelszerelése" csakúgy mint az amúgy szinte semmitől sem védő rohamosztagossisak.😊"
Gondolom repeszekről, meg hőről, hangrobbanásról, stb. még nem hallottál. Lehet hogy az a sisak a fejlövéstől nem véd, de azért elég sok mindentől igen. Most a beépített kommunikációt, meg egyebeket ne is említsük.
"Egyébként Anakin is ugyan így tudott hajókat vezetni képzések nélkül gyerekkorában...És Luke is mindenféle hadászati képzés nélkül nyomta le a harcipilótákat."
Igen, ennyiben merült ki náluk az erő érzékenység tanítás nélkül, hogy kiváló pilótának számítottak, "ösztönösen" jól vezettek. De nem dobálóztak elmetrükkökkel, meg kardoztak le képzett erőhasználó ellenfeleket hipp-hopp.
"Ráadásul Luke sem tanult 20 évig fénykardozni,sőt nem tanult semennyit, max amit Obi mutatott neki pár percben az Új reményben. És mégis lenyomta a Jedirendben nevelkedett fénykardozást profin eltanuló kiváló vivóként számontartott apját..Namostakkor? Kössünk bele mindenbe?😊"
De tanult, nem láttad a birodalom visszavág-ot? Yoda képezte. És nem nyomta le Vadert. Legalábbis emlékeim szerint nem Vader kezét vágták le, de lehet rosszul emlékszem 😄 A jediben meg már más volt a helyzet, mivel akkor már Luke végzett a kiképzéssel, hisz elvégezte az utolsó feladatot, a saját kard elkészítését. Igaz még kételkedett magában, azért is ment vissza Yodához még egyszer. A halálcsillagon Vader meg már érezhetően hagyta is magát, sőt a végén fel is adta, mikor visszatért a jó oldalra.
Mindenesetre vicces, hogy mennyire véditek ezt az összecsapott fércmunkát, amiben egy gramm eredeti ötlet sincs. Ennél még az is érdekesebb lett volna, ha azt mutatják be, hogy alakult ki a jelenlegi helyzet (Luke jedi iskolája, Kylo átállása, a palpatine koppintás megjelenése, és szerepe, az első rend kialakulása, Luke elvonulása, stb.).
Persze aki kimeri mondani, hogy finoman fogalmazva nem jó a film, az egyből kapja a jelzőket (troll, hülye, fogyatékos, stb.), ugye "kedves" Pares? 😊

sőt, ami tök jól kitalált és egyszerű, arra szokták mondani hogy zseniális 😊
szerintem a sw eredeti trilógia zseniális
az előzmények szerintem nagyon jók
ez az új meg szerintem rossz
(remélem elégszer írtam ki hogy szerintem, nem tudom most mennyi a kötelező, mennyit ír elő a csordaszellem)
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
A star wars cselekmenye lecsupasitva mindig is nagyon egyszeru volt es soha se ez volt szerintem a lenyege...
A rosszak szuperfegyvert akarnak? Naná !
Meghuzgálja a fülüket a két-három főhős! Naná !
nincs vadiúj vadász, csak egy nextgen X-szárnyú ? Naná !
Olyan a főhős mint a mesebeli szegénylegény ? Naná !
soroljam mélg? 😊)
Viszont a következetlenségek és ötlettelenségek, önismétlések nagyon zavaróak tudnak lenni.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Mar igy is a felemegy at a dolgoknak...
Utoljára szerkesztette: DRFlame, 2015.12.24. 15:01:14
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.24. 14:58:39
Mert agyhalott vagyok....😊
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Hogy lettel te sw rajongo ...? 😊))
Én is meg a legtöbb SW fan is.😊
Ti vagytok a királyok,az aduászok akik nem tűrnek semmiféle logikátlanságot (akkor sem ha az valójában nem is logikátlan) és még egy gyémántban is akarva akaratlan megkerestiek és megtaláljátok a hibát,és ezután elhajítjátok mondván szart sem ér.😊
Nem nekünk kéne észhez kapni..Erősen nem....
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.24. 13:15:02
Olvasd már, hogy mit hiányolt és mit nem kapott meg. Nem a konkrétumokban kereste a hibát, hanem neki is a klisés baszakodás az ami nem tetszett a filmben. Hogy most a rideg folyosókon a csoportokban masírozó rohamosztagosok mögött való bujkálást miért nem tudják kiszűrni, az egy dolog. Az megint másik dolog, hogy ezt az elcsépelt trükköt még mindig alkalmazzák a sorozatban. Az meg tök mindegy, hogy milyen bolygó, meg meddig lő el, a lényeg valóban az, hogy halálcsillag 3.0. Slussz. Ráadásul ha már csúcsszuper akármicsoda, akkor ne lenne ennyire sebezhető, hogy egy csürhe, kb. fél perces taktikázás után kilövi mint a szart. Kicsit kapjatok már az eszetekhez, amikor agyba főbe dicséritek ezt az ellentmondásoktól (is) hemzsegő filmet csak amiatt mert vakok vagytok észrevenni benne hogy ez már nem az a SW ami anno elindult (és elég jól folytatódott), hanem egy amerikanizálódott, agyhalottaknak készült popcorn mozi.
i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro