5229
-
Azért van némi ellentmondás egy olyan Yoda között aki pajkos és a között aki a pattogós ugyan, de felelős gondolkodású a tekintetben, hogy mégiscsak ő volt a Jedik vezetője amihez igenis kell egyfajta komolyság. -
gebali #4507 Nekem is nagyon adta. Plusz igazi, játékos, cinkos Yoda volt, nem az a ... valami az előzményekből. -
kurva jó volt látni Yoda-t ahogy a régi részekben és nem szar cgi-ként pattogni -
gebali #4505 - BB8 csipogása okos megoldás, bár Poe eredeti válasza jobban rájátszott volna, mert így esélytelen rájönni.
- Ennyit arról hogy Yoda furán nézett ki :D Meg is van, ki az, aki az előzménytrilógián szocializálódott.
- Yoda kiszólása nekem le se esett, de Rey-nek tényleg megvan mindene így, hogy magával vitte a könyveket (mondjuk azt kiszúrtam a végén).
Utoljára szerkesztette: gebali, 2018.01.01. 15:14:56 -
Probatbicol #4504 Akár ilyenekről is lehetne szó ebben a topicban
http://ovibankenobi.blog.hu/2018/01/01/es_az_megvan_hogy_ray_magaval_vitte_a -
szerintem a régi részek dramaturgiája még ma is megállja a helyét, azért mert sokkal természetesebb volt... pl ahogy kezdődött a mostani rész, Poe poénkodásával, hirtelen azt se tudtam hol vagyok, kurvára kizökkentett, és sajnos több olyan poén, párbeszéd is volt a filmben amiket nem éreztem helyénvalónak ebben a világban...
a többihez csak annyit, hogy mint ahogy irtad ,gyerekkorodban nem érdekelt ez vayg az, most meg igen.. hát változunk... csak hogy a filmeket nem személyeknek készítik, hanem milliónyi embernek, mást meg lehet pont az nem érdekelt volna ami téged most. meg kell találniuk az egyensúlyt és akkor biztos jó lesz mindenkinek ( de olyan sose lesz :D ) -
már rég nem kritikák fogalmazódnak meg itt... -
Kissssss0 #4501 "És baromira unlak már benneteket"
és miből gondolod hogy mi nem unjuk már a folyamatos kirohanásaidat mikor épp valaki merészeli leírni a kritikáját a filmről? csak hát ugye ezt már nem nagyon éri meg szóvá tenni neked mert egyik füleden be a másikon ki... na mindegy.
(a többi őrjöngésedre meg fideszes mszp-s baromságokra már nem is válaszolok, fölösleges.) -
DantesHUN #4500 Ti. És ezt csináltátok tavaly is. És baromira unlak már benneteket. Hanyadjára kell elmondani, ez egy film. Egy szubjektív dolog. Ha ti sugárban hánytok tőle hát ez van Elmondtátok ,lehet tovább haladni.
És nem kell a hülye duma hogy de nem is mi hisztiztünk bebebebe.
Kicsit gondoljátok már végig. Miről vitatkoztok? Meg akartok győzni bárkit is ,hogy más legyen az ízlése? Ez normális dolog? Én győzködök bárkit is, hogy márpedig neked is akkor is tetszen?!
Nem.
És nem azzal se jöjjön senki ,hogy nem lehet elmondani a negatív véleményt. De. El lehet. Akár kétszer is háromszpr is. De ti midnen áldott nap, nponta többször itt hisztiztek, szét szeditek darabjaira újra és újra a filmet ,hogy miért szar. Jó, tudod mit, az szar. És?
Figyelj már, van egy rakás film amit utálok. És tudod mit csinálok? Nem nézem meg. nem is gondolok rá. Nem is foglalkozom vele.
És mindjárt majd azzal jöttök hogy de akkor én miért pofázok itt..azért baszki, mert rohadt unalmas a hisztizésetek. Ez a fórum a filmről szól, nem vallási fanatikusok hülye hisztijéről. Ha valaki elmondja, nem tetszik neki, rendben.
De akarjatok már meggyőzni! Lépjetek tovább, fogalkozzatok mással, ne a hülye hisztit keljen már olvasni!
És nem hisztizek csak újra és újra és újra azt pofázom hogy mi lenne ha egymás véleményezése és a másik értelmetlen győzködése meg hiszti helyett, a Star wars-ról a filmekről lenne szó. De nem arról vamn, és miért nem arról? Mert hisztiztek, de hogy nincs is olyan erőképesség. Meg akkor se jó film hogy merészelitek azt mondani hogy de jó film...akinek jó az hülye...
Mondtam én egy szóval is hogy akinek nem tetszik az téved, hülye, nincs igaza?! Nem., mert én vagyok vallásos idióta, felfogom ,hogy a film egy szubjektív műfaj.
Világos-e? Sikerül felfogni? Nem olyan bonyolult ám. Hülyébben viselkedtek mint egy fidesz vs mszp fórum! Ott nem baszogatják egymást így az emberek pedig ez csak egy FILM! Rohadtul nincs hatása az életünkre! Ez a bajom hogy így viselkedtek. -
Kissssss0 #4499 "egy büdös nagy ovis hiszti"
ennek ellenére mégis neked sikerült 3 kommentet is küldeni egy hsz-re, most akkor hogy is van ez? ki vergődik itt? és ki hisztizik?
Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2017.12.31. 13:41:35 -
dregnarr1 #4498 Konzisztencia. -
DantesHUN #4497 De ha mg mindig azon rugózol ,hogy jaj de hát hogy lehet olyan erőképesség brühühü.
Áruld már el: van egy törvény, vagy valami leírás, esetleg maga Lucas jelentette ki ,hogy márpedig ilyen erőképesség nem létezhet, és ez a jelenet így lehetetlen? Van ilyen?
Vagy netán úgy van, az eredeti trilógia egy SZENT dolog, és ami attól eltér, az nem lehetséges?
És nem kellenek a hülye hasonlatok hogy felépített világ így meg úgy meg a szabályrendszer. Milyen szabályokat sért? Hol vannak ezek a szabályok leírva? Konkrétan, és nem melléduma meg hablaty, konkrétan, a hol van olyan szabály a star wars világában ami sérelmezett jelenetet tiltja?
Amennyiben nincs ilyen ez csak egy büdös nagy ovis hiszti. -
Nem elsősorban a humorra gondoltam. Hanem a komplett dramaturgiára, a technikai megvalósításokra, a történet egyszerűségére/bonyolultságára, a világ felépítésére... stb. Változik a világ, változnak az elvárások is. Pl. a régi trilógiánál, gyerekkoromban nem nagyon érdekelt, hogy monumentálisabban is rálássunk a galaxisra és történéseire. De ez mára megváltozott. (köszönhetően az előzmény trilógiának is természetesen) Engem sokkal jobban érdekelne egy olyan trilógia, ahol igenis be van mutatva, hogy miért folyik a harc. Azért, hogy érezze a néző, hogy mi és, hogy van tétje a harcnak. Ezzel szemben visszamentünk a mikro konfliktusok világába, amit egyértelműen az eredeti trilógiából vettek át. JJ és RJ is egyaránt.
Nyilván vannak olyan részei is a régi trilógiának, ami kvázi időtlen. Ilyen például a filmzenéje. Ez bármikor megállná/megállja a helyét.
Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2017.12.31. 11:47:28 -
hát nem tudom, humorban például jók voltak... az uj részben nagyon nem találták az egyensúlyt, meg hogy mi passzol a világba és mi nem... -
Úgy látom, lassan neked is kezd leesni a lényeg. Igen, az 1970-es évekbeli szint ma már nem elég egy filmhez! Ebben látod teljesen igazad van, ha ma jönne ki az eredeti trilógia 2 nap alatt el lenne felejtve.
A régi trilógiát a nosztalgia tartja életben.
Ezért f@szság mikor a vérpistikék azzal jönnek, hogy az a bajuk a "fanyalgóknak", hogy nem olyan a TLJ mint a régi trilógiák... Hát nem is akarom, hogy olyan legyen személy szerint, mert az a szint egy új filmnél már semmire sem elég! -
DantesHUN #4493 Amúgy meg: miylen érvek? Ez egy film. Milyen ÉRVEK?! Könyörgöm. A film egy szubjektív élmény. Milyen érvek? Jajistenem. -
DantesHUN #4492 Még szerencse, hogy csak én vergődök és hisztizek és nem te. Mint ahogy most is látszik én pofázok erről marha hosszan. -
gebali #4491 Akkor nem értem a példát. -
Senki -
Kissssss0 #4489 
https://imgur.com/gallery/HjZVv -
gebali #4488 Ki lélegzett víz alatt? -
Csak te akarod ezt lekicsinyiteni, mivel a hibas ervrendszeredet, jol sutavagtak egy egyszeru magyarazattal, erre, meg konkretumok nelkul csak rinyalsz, ervek nelkul, mert meg mindig nem sikerult, az ellenkezo allitast krealnod.
Megegyszer csak neked, a mese is szabalyokra epul, egy kereten belul mozog, az adott kitalalt vilagra jellemzoen. Az iro egyik szavaval, nem mond sajat maganak ellent. Ez csak a te tevkepzeted, hogy mashogy van es ffelesleges a kesobbiekben logikat keresni a kovetkezo reszekben.
Leia hirtelen nem lesz Han Solo nagyanyja, mert a kovetkezo forgatokonyviro mashogy gondolja, az urhajok pilotai, meg nem lesznek hirtelen seprun lovaglo boszorkanyok.
Ha egyszer megjelenittik a kepernyon, hogy a Jedik sem tudnak a viz alatt lelegezni es legzokeszulek kell hozza nekik az eletben maradashoz, akkor a kesobbiekben ennek az ellenkezoje, valamilyen eszszeru magyarazat nelkul, egy logikatlan dramaturgiai hiba lesz a filmben.
De tudjuk ez csak egy mese es ez nem hiba.... -
Wootan #4486 Ez is csak mellébeszélés, semmi konkrétum. Ennyi erővel bármi lehet bármi. -
SzinesGeza #4485 Ennyi erővel kb. minden dramaturgiai logikátlanságot lehet egyszerű filmes eszköznek nevezni. -
Wootan #4484 Elfelejtettél KONKRÉTUMOKAT írni. -
gebali #4483 Ez oké, de egy csomó dolog, amibe itt bele lett kötve olyan, ami "egyszerű filmes eszköz". Lehetne hogy akkor azokat is hagyjuk békében? Egyébként most tök véletlenül újranéztem az Új remény utolsó fél óráját, hát abban kötekedő szemmel olyan baromságok vannak, hogy ha ma jön ki, elsöpri a népharag. -
DantesHUN #4482 Igen. Te rágódsz rajta és magyarázol most is jó hosszan . -
Wootan #4481 Kíváncsi vagyok meddig fognak még emberek azzal az ordas nagy baromsággal érvelni, hogy : "abba mé nem kötsz bele, hogy az űrben van hang".
Ez a dolog kb. már 1 milliószor le lett beszélve, sőt még maguk Lucasék is beszéltek róla valamelyik dokumentariban.
A válasz rendkívül egyszerű, és semmi köze a logikához. Egyszerű filmes eszköz, mivel robbanások és hangok nélkül az űrbeli jelenetek élvezhetetlenek lennének.
És ugyebár ez nem sw sajátosság. Van hang az űrben a star trek-ben, a stargate-ben, meg más sci-fikben is. -
What ? Tehat Leia repkedese hiszti oka, legalabbis szerinted.
Nem az, hogy jossz egy olyan hibas alapfelvetessel, hogy ez csak egy mese, nincs ertelme logikat keresni benne, mikozben a mesevilagok is bizonyos keretekre epulnek. Nem veletlenul nem tudtok mit kezdeni azzal az allitassal, hogy "Tehat ha fel van epitve egy vilag,lasd peldaul Gyuruk ura, akkor nem szamit, ha a masodik kotetben a gyuru, mar karkoto, az ork az mar jovobeli zombi, es Sauron, egy 140cm-es kisebbsegben szenvedo tini a harry potterbol, mert ez csak egy mese es ezert logikat ne is keressunk benne. OKE "
Az alapok megeroszakolasa lenne, ami felrugja, a mar felepitett mesevilagat az ironak es silanyitana le a remekmuvét egy igenytelen ponyvaregennye. Igenis minden tortenetben van, ok es okozat, nem hasrautve gyartjak a maguknak ellentmondo kereteket, ami alapjan mukodik a mesevilag.
Raadasul kedvencem a magad ellentete, hogy leirtal egy filmet Valerian es az ezer bolygo varosa, ami ugyanazon sablonokbol all mint az SW 8 szereplok terén, es milyen gyenge ecsetelgeted, kozben, meg ugyanazokra az elemekre epul az 8. resz is, csak itt eltakarta a szemed a cimtol a szemellenzo, itt mar nem hibak sot..., megmagyarazod, hogy milyen jo.
Ezt nevezik kettos mercenek. -
DantesHUN #4479 Aha. Akkor ez a hiszti oka. Leia űrruha nélküli jelenete. Mertmárpedighülyeségésnemlehet merteddigsevoltbenneilyen. Ja. Mondom én. Mint a vallási fanatikusok. -
StarFist #4478 Kösz, hogy linkelted a videót, nagyon jól összefoglalja a dolgokat. -
szerintem egy repülőgép hordozó tovább megy el mint mondjuk egy cirkáló.... pláne ha az a hordozó egy flottában van, kísérő hajók stb. -
Rey's theme... szerintem az jó nagyon meg van még ott... -
StarFist #4475 "- Ha valami nem hiányzott ebből a filmből akkor az az, hogy mutassák ahogy a nagy csillagrombolókat megtankolják :D"
Nekem sem hiányzott, de ezek szerint nem jött le a lényeg. Ha az első rend hajóit nem érinti, akkor az Ellenállás hajóit se érintse. Utálom az olyan kényszeres megoldások alkalmazását, amik csak azt a célt szolgálják, hogy valamilyen esemény a rendező szerint megtörténhessen vagy ne történhessen meg. -
gebali #4474 "Senki sem fog azon lovagolni addig azon, hogy miert van hang a vilagurben, vagy nem newtoni fizika szerint mukodik a vilagur, ha a meseben ugy van lefektette a vilag.De csak addig mukodik ez igy, amig az iro meg nem jelenitti, a torteneteben az ellenkezojet., hogy ebben vagy abban a mesevilagban ezek szabalyok vannak."
Akkor olvass vissza. Kákán is csomót. -
-
cateran #4472 -
cateran #4471 Szerintem marha jo review lett es hat..nem minden alap nelkuli a fuckozas :D Plane a Luke tejet iszik meme-vel :D
Utoljára szerkesztette: cateran, 2017.12.30. 09:58:47 -
Oh igen ertelmezni megegyszer a mondatot nem kell, hanem rini egy sort.
Szarkazmus a pelda, ellenben, ha leir egy iro valamit, akkor azt a masodik mondataval nem csapja agyon, vagy ha agyoncsapja akkor megmagyarazza miert.
Onnantol kezdve ha felepit egy vilagot es tortenetet, lehet benne logikat keresni. Nincs semmifele sarkitas az altalam leirtakban.
A teremtett vilagnak is vannak osszefuggesei.
Senki sem fog azon lovagolni addig azon, hogy miert van hang a vilagurben, vagy nem newtoni fizika szerint mukodik a vilagur, ha a meseben ugy van lefektette a vilag.De csak addig mukodik ez igy, amig az iro meg nem jelenitti, a torteneteben az ellenkezojet., hogy ebben vagy abban a mesevilagban ezek szabalyok vannak.
Onnantol kezdve lehet benne logikat keresni, meg akkor is ha meserol van szo.
Teszem azt, lasd Guardians of the Galaxy Vol. 2, Yondu halala.
A kovetkezo reszben az iro nem fogja az embereket a vilagurben reptetni, legzokeszulek es urruha nelkul, mert logikatlan lenne.
Megsertene a teremtett vilagra vonatkoztatott es mar megjelenitett szabalyokat.
Ilyen egyszeru a dolog.
Tehat felesleges arra hivatkozni, hogy ez csak egy mese logikat ne keress benne. -
Hiányzik Lucas mester. El kell ismernünk.