5229
-
Nem szoktál horgászni, ugye? :DDD
Szerintem nekünk nem kell kommunikálnunk egymással! Nem szólsz hozzám, nem szólok hozzád! -
Általánosságban írtam, amit írtam. Tehát nem 1 vagy 2 dologban látom, hogy alacsony az érdeklődés, hanem több dologban, amik mindegyike "elvitt" valamennyit nézőket a filmtől.
A 4. pontban írottakkal tökéletesen egyetértek. Én is arra próbáltam célozni, hogy a TLJ tette be az ajtót sokaknál. Nálam is.
Nem vagyunk egyformák. Én is simán meg tudnék akár fél évente is nézni egy SW részt meg még sorozatot is... de azért biztos vannak szép számmal olyanok is, akik megcsömörlenek attól ha fél évente jön egy SW, meg a körülötte lévő hype-tól. A nagyobb hírportálokon is minden nap van legalább 1 SW cikk. (mármint mióta kijött a Solo) El tudom képzelni, hogy akik nem kimondottan rajongói az SW-nek, csak - mondjuk úgy - érdeklődői, nekik ez sok, őket nem sikerül félévente bevinni a moziba.
Hát Kathleen Kennedyt szerintem jó sokan kívánják a pokolba Rian Johnsonnal együtt. -
gebali #4746 Na ez tipikus. Ellentétes értelmében, rosszul használsz egy kifejezést (hiszen pont az antológia jelenti az önálló történetek gyűjteményét), majd lehülyézel amikor kijavítom. GGWP -
Kissssss0 #4745 2. hogy minek része vagy nem része az most mindegy, a film úgy ahogy jól sikerült.
3. a negatív hírkeltésekre csak akkor adok ha utólag igaznak bizonyultak, néhány igaznak bizonyult... más rémhírek meg nem jöttek be, ha kihagyták volna azt a ripacs két lábon járó drámagépet akkor még talán egy szinten is lenne a rouge one-al.
4. FA még úgy ahogy elment, a TLJ meg... nos én inkább néznék még kettő solo filmet mint azt a szenvedést.
5. jó magam is "koca" :) sw rajongó vagyok de engem nem zavart hogy 2 filmet is kiadtak fél éven belül, di$neynek megvan a pénze és az erőforrásai hogy akár még egy előszereplős star wars sorozatot is futtasson a filmek mellet, a gond nem itt van, a gond magával kathleen kennedyvel van és az ő egyszemélyes femihadjáratával. -
Értsd jól! Külön álló történet. Persze mit is lehet tőled várni.....
-
gebali #4743 De, ez pontosan az antológia szerves része :D -
(nem fontossági sorrendben)
1. Nyári időszak van, nem a decemberi
2. Nem az antológia szerves része
3. Már jó előre keltették a negatív hírét a filmnek a forgatások alatti problémák miatt
4. Sokaknál betelt a pohár az FA, de főleg a TLJ után (szerintem jogosan)
5. Fél éven belül 2 Star Wars film jött ki, ami a "koca" rajongóknak már lehet sok
Csodálkozol?
De a bukás egyébként relativ. Szerintem van jó néhány film, ami szeretne ennyire "bukni".
De egyébként, akik látták:
A nézőknek eléggé bejött a Han Solo-mozifilm
Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2018.05.28. 19:28:59 -
Kissssss0 #4741 ha ezek nem estek volna egymásnak akkor a topic még mindig kihalt lenne... még így solo film után is, érdekes arról nem megy a diskurzus hogy mekkorát hasalt a film.
Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2018.05.28. 19:01:01 -
no_way #4740 Emelem kalapom mindenki előtt, aki a moziban, első látásra, rögtön a kilövést követően észrevette, hogy az nem egy hatalmas sugár, hanem több kisebb egy "csokorban".
Én bizony nem vettem észre. Szintén felvont szemöldökkel néztem, amikor a bolygók közelében, az egyik bolygóról nézve, a perspektíva miatt látszólag "szétváltak".
Másodjára, többek között már erre is figyeltem, ekkor már a kilövést közvetlenül követő pillanatokban is láttam a nyalábban az elkülönülő sugarakat.
Ha már a technológia olyan magas fokán állnak, hogy képesek egy bolygót fegyverré átalakítani, miért ne tudhatnának több mozgó célpontot egyszerre megcélozni és szétlőni nagy távolságból, ahelyett, hogy egyesével szednék le őket.
Végül is volt idejük, erőforrásuk egy "párhuzamoslövetű" fegyvert kifejleszteni és megépíteni egy vacak egylövetű Halálcsillag helyett.
Ami viszont legjobban lenyűgözött, hogy egy ilyen méretű "multilövést" előzetes teszt nélkül be mertek vállalni, ahelyett, hogy egyesével szedték volna le a bolygókat. Persze dramaturgiailag a film készítői így látták jobbnak.
-
Na már azt hittem a Solo filmtől éledt fel a topik. -
Pares #4738 "mikozben akkora blodsegeket allit"
Na várjá, nem te voltál az, aki a "szétváló sugár" miatt értetlenkedett, hogy hogyan tud "egy" lézernyaláb több bolygót egyszerre megsemmisíteni? Az internet nem felejt
-
gebali #4737 Pares-szel sok mindenben nem értünk egyet, de tud értelmesen kommunikálni. Sajnálotos, hogy BaliBoy erre nem képes, csak durcizni. De ez van, megtanultam a leckét (már el is felejtettem amúgy, hogy ő ilyen, bennem nem marad meg egy random fórumos vita fél év múlva is, annál érdekesebb az életem :D ) -
Te valakivel nagyon összekeversz! Esetleg magaddal? :D -
Szerintem annyira szegenyes a nyomorult elete, hogy itt probal kiteljesedni. Az izlesficamarol es az alacsony ertelmi szintjerol mar ne is beszeljek, szerencsetlen mar regota kap ezert, rengeteg forumozotol hideget es meleget, mert abban a rozsaszin kodben el, ahol azt hiszi az o velemenye az, ami csak szamit a vilagon (persze csak maganak), mikozben akkora blodsegeket allit altalaban, hogy azon neha, meg a kettyosok es felnyeritenek kinjukban. -
Eszem ágában sincs! Ráadásul szándékosan átesel a ló túloldalára megint. Már csak ezért sem kezdek bele. Ha neked jó a saját világod... -
gebali #4733 Győzz meg az ellenkezőjéről, hogy a FO egy barátságos, humánus szervezet, és az ő szempontjukból tökre igazuk van a módszereikben. -
Nem kell féltened az életemet, teljesen rendben van. ;) De azért kösz! :)
Másrészről nem sérelem, hanem akkora marhaság, amire még fél évvel később is emlékszem. Végül is büszke lehetsz érte magadra, nem sok mindenkinek emlékszem a fél évvel ezelőtti kommentjére! -
gebali #4731 Neked valami nagyon beakadt :D Próbálj meg életet szerválni valahonnan és akkor nem kell egy ismeretlen ember féléves kommentjeit felhoznod sérelemként :D -
gebali #4730 Köszönöm a kulturált hozzászólást. Így el tudom fogadni az érveidet, ellentétben BB fröcsögésével :) Ha nem is értek mindenben egyet, ezeken érdemes elgondolkozni, ha alapvetően zsigerből furának és fölöslegesnek éreztem Maul visszahozatalát. -
Te még nem ismered a srácot? Úgy gondolja, hogy ami csak az ő kis képzeletében létezik az tényleg úgy is van a valóságban is.
(pl.: Első rend egy szadista szervezet, akik örömüket lelik a kínzásban, mert ő úgy gondolja - igaz semmi, de semmi nem támasztotta alá a filmekben) -
Nah, itt van már a másik IQ huszár is! -
Faj az igazsag ? Sebaj igy is tudtuk, hogy igaz rad a hozzaszolasaban leirtak. -
Pares #4726 "Maul láthatóan halott volt, Lucas úgy írta meg, hogy kinyiffant, nem úgy, hogy hát, leesett, ki tudja mi történt."
Nem. Maul "halálából" annyit láttunk a filmben, hogy nyögött egyett és lezuhant. Pont. Minden más a te képzeleted szüleménye.
"Ez nem is feltétlenül baj, amíg nem olyan karaktert vesznek elő, aki ténylegesen meghalt on screen (vagy lehet hogy Snoke is csak tettette...? :D )."
Snoke-ot kifejezett mutatták kilógó nyelvvel heverni a földön. Elég nagy különbség Maul "halálához" képest, amit kényelmesen figyelmen kívül hagysz. Jango Fettet lefejezték. De Boba Fett halálát szintén nem láttuk. Mace Windu dettó.
"Fizikai fájdalmat meg lehet, hogy tűri, de itt nem arról van szó..."
De itt pontosan arról van szó, hogy ez egy képzeletbeli világ, ahol egy mágikus erő segítségével természetfeletti dolgokat lehet művelni. Pontosan ezért nevetséges, amikor a valós fizikai vagy biológiai határokat/törvényeket/lehetőségeket kéri számon valaki a filmekben.
"De ha szerinted kiváló történetek voltak Palpatine negyedik visszatérése, a sötét oldali Luuke és Luuuke, akkor értem, miért nincs gondod egy ekkora blődséggel."
Csak futólag olvastam őket, de ha léteznek Force ghostok (a magyar Erő szellem elég hülyén hangzik...), akkor az, hogy Darth Sidious "szelleme" túlélte és valahogy meg tudott szálni testeket, egyáltalán nem tűnik elrugaszkodott ötletnek. A klónozás sem újdonság. Szóval az univerzumon belül semmi igazán elrugaszkodott nem történt. Az, hogy szükség volt-e erre a történetre, már más kérdés, szerinten nem. Ahogy sok mindenre sem volt szükség a Legendsből.
"Szóval nem biológia mentette meg Mault, hanem az Erő? Ilyen alapon minden sith sebezhetetlen lehetne (ha a sith mágia elég volt arra, hogy egy alapvetően antropomorf fajnál felülírja az élet szabályait, akkor mindent szabad)"
A Sith mágia és a sötét oldal ereje sok mindenre "elég volt" korábban is... Miért olyan nehéz ezt elfogadni? Ez a lényege az egésznek. A Jedik a saját idealisztikus elképzeléseik szerint használják az Erőt óriásugrásra, telekinézisre, gondolatolvasásra, gondolatmanipulálásra, a Sithek meg arra, hogy halhatatlanná/elpusztíthatatlanná/istenné váljanak, villámokat szórjanak a kezükből, gondolattal fojtogassák az embereket, stb.
"Igen, tudom elvileg Palpi a reaktorba zuhant, de ezt szintén nem láttuk, ahogy Maul halálát sem. Szóval ezen a logikán haladva nem csak Palpi van még életben hanem Mace Windu is."
Szóval akkor mégsem láttuk Maul halálát. Szeritnem se. Mondjuk Palpatine esélyeit a túlélésre erősen korlátozza az a tény, hogy röviddel a zuhanása után felrobbant alatta az egész kóceráj (bár neki a Legendsben is csak a "szelleme" élte túl). Mace Winduval meg még akármi is történhetett. Ahogy Boba Fettel is.
"De megintcsak: Oké, legyen. Csak érdekes módon pont azok védik akik habzó szájjal gyűlölködtek hogy mekkora logikátlan arcpirító blaszfémia a TLJ."
Nagyon össze vagy keveredve, mert pontosan ellenkező véleménnyel vagyok a TLJ-val kapcsolatban :D -
Bla-bla-bla... mosdasd csak magad! -
gebali #4724 Segítek feloldozni az ellentmondást a fejedben: Lucas egy lusta író ;) Nem azt mondom, hogy ő írta így meg, de az tuti hogy a) Lucast nem érdekelte az EU b) nem számolt azzal hogy Maul-t visszahozza, amikor a Baljós árnyakat írta és c) vagy volt köze a CW-ben ahhoz, hogy visszahozták, vagy nem, ezt lehetetlen megmondani, szerintem csak aláírta az elé tolt papírt. De nem lepődnék meg ha mégiscsak tőle jönne az ötlet, a midichlorianokhoz hasonlóan remek retcon. És, ami a legfontosabb, ha tényleg Lucas találta ki, attól még nem lesz automatikusan jó.
Próbálj már meg értelmezni mondatokat, nem oylan nehéz tényleg :) Az zavarhatott meg, hogy én ténylegesen elolvasom amít te írsz, és annak megfelelően újragondolom a tényállást, ezért módosítottam arra, hogy ok, írhatta Lucas, de attól még lusta munka. A másik meghallgatását néha kipróbálhatnád te is.
Utoljára szerkesztette: gebali, 2018.05.27. 14:34:16 -
Nincs több kérdésem! :DDDD
"Maul láthatóan halott volt, Lucas úgy írta meg, hogy kinyiffant, nem úgy, hogy hát, leesett, ki tudja mi történt. Az, hogy kitalálták, hogy mégsem, egyszerűen lusta írói munka...."
vs.
"El tudom képzelni, hogy Lucas belenyúlt ötletekkel a Clone Warsba, simán el is hiszem, hogy az ő zseni fejéből pattant ki Maul visszahozása...." -
gebali #4722 Nehéz megmondani, hogy ténylegesen mennyit vett részt a munkában, de ha szerinted 121 részt írt meg Lucas a 129-ből, akkor te olyan fajta okos ember vagy, aki elhiszi hogy egy film jó, mert Steven Spielberg az executive producer. Bob Kane-t minden egyes Batman és Superman filmben listázzák a creditben, de az nem azt jelenti, hogy ő írta a Batman vs. Supermant :) El tudom képzelni, hogy Lucas belenyúlt ötletekkel a Clone Warsba, simán el is hiszem, hogy az ő zseni fejéből pattant ki Maul visszahozása (végtére is arról az emberről beszélünk, aki meggyőzte Spielberget, hogy hozza be az Indy-univerzumba az interdimenzionális alieneket), de egy elnagyolt writing credits említésnél talán jobban alá lehetne ezt támasztani. -
Most magadat akarod égetni? Mert jól megy!
Az, hogy bekopizol ide egy ilyen semmit mondó szöveget az pont annyit jelent.
Nyilván képtelenség minden egyes novellát, játékot, faszomtudjamit végig olvasni, nézni... (nem is akarta, mint mondta)
Ez a szöveg erről szól!
"... Once Vader dies, he doesn't come back to life, the Emperor doesn't get cloned and Luke doesn't get married..." <---- ez is pont erről szól. A könyvekről, amik kurvára nem a canon részei! (és ugyebár Darth Maul nincs is megemlítve benne)
De egy olyan volumenű sorozatnál mint a Klónok háborúja, hidd el, hogy Lucas erősen kivette a részét a megkreálásánban.
De, hogy ne a levegőbe beszéljek:
Star Wars - Clone wars full cast
"Series Writing Credits
George Lucas ... (created by) (121 episodes, 2008-2014)"
Csak 121 epizód megírásában vett részt Lucas.... -
Stockbauer33 #4720 Nemsokára jön 4U és kielemzi ezt is képkockánként hogy a napos csibe agyúak is +ércsék :) -
gebali #4719 Sajnálom hogy szelektíven olvasol. Igen, mindent aláírt, és attól még nem érdekelte. Itt vannak a gondolatai az EU-ról:
"... Once Vader dies, he doesn't come back to life, the Emperor doesn't get cloned and Luke doesn't get married..."
In July 2001, Lucas gave his opinion on the matter of what is canon in Star Wars during an interview with Cinescape magazine:
There are two worlds here," explained Lucas. "There’s my world, which is the movies, and there’s this other world that has been created, which I say is the parallel universe—the licensing world of the books, games and comic books. They don’t intrude on my world, which is a select period of time, [but] they do intrude in between the movies. I don’t get too involved in the parallel universe. ”
Further, in an August 2005 interview in Starlog magazine:
STARLOG: "The Star Wars Universe is so large and diverse. Do you ever find yourself confused by the subsidiary material that's in the novels, comics, and other offshoots?"
LUCAS: "I don't read that stuff. I haven't read any of the novels. I don't know anything about that world. That's a different world than my world. But I do try to keep it consistent. The way I do it now is they have a Star Wars Encyclopedia. So if I come up with a name or something else, I look it up and see if it has already been used. When I said [other people] could make their own Star Wars stories, we decided that, like Star Trek, we would have two universes: My universe and then this other one. They try to make their universe as consistent with mine as possible, but obviously they get enthusiastic and want to go off in other directions." -
Boba Fett film
És ami nekem eszembe jutott erről:
-
Jah, annyira szart rá, hogy mindenhez az ő hozzájárulása kellett... :D -
gebali #4716 Lucas tojt arra, mit csinálnak a SW-val mások. Ezt nem én mondom, ő mondta. Maul nem azért zuhant le mert még elrakta későbbre, hátha vissza tudja hozni, hanem mert ez egy belső utalás volt a Jedi végére, Palpi halálára.
Az utolsó mondatodra meg ennyit tudok mondani:
-
Nem, Maul nem halt meg, ezt értsd már meg. Ráadásul létezik olyan is, hogy írói szabadság. + amikor a Klónok háborújában visszahozták, még bőven Lucas kezében volt minden jog. Ha ő úgy lett volna vele, hogy a Maul már pedig meghalt a Naboon akkor nincs vita. De láthatóan nem így volt.
Az meg elég nagy faszság lett volna, hogy valaki előre elmondja, hogy szerinte túlélte Maul... hol lett volna akkor a meglepetés?!
Irreálisak az elvárásaid, bár ezen egyáltalán nem csodálkozom már.
Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2018.05.27. 08:03:14 -
gebali #4714 Utólagosan valóban. Mert Maul meghalt. Egy apró említés sem utalt rá, hogy nem (Qui-gonn mondhatta volna, hogy Hé, Obi, vigyázz, ezek nagyon szívós lényeg, egyszer az egyiknek levágtam a fejét és meg se kottyant neki). Ilyen nyilvánvalóan nem volt benne, mert nem úgy írták meg, hogy visszatérjen. -
Nevetséges és 100%-osan kivitelezhetetlen az elvárásod! -
gebali #4712 Ha establishelve van az univezumban, hogy ezeket simán ketté lehet vágni, mint a gilisztát, rendben. Ha nincs, akkor az egy mondvacsinált fordulat. Ha jól tudom, fiziológiai vagy biológiai magyarázattal a sorozat sem szolgált :)
Szóval nem biológia mentette meg Mault, hanem az Erő? Ilyen alapon minden sith sebezhetetlen lehetne (ha a sith mágia elég volt arra, hogy egy alapvetően antropomorf fajnál felülírja az élet szabályait, akkor mindent szabad), nem is értem, egy Palpi szintű sith hogy nem élt túl egy sima zuhanást, ami korábban Luke-nak meg se kottyant :D Igen, tudom elvileg Palpi a reaktorba zuhant, de ezt szintén nem láttuk, ahogy Maul halálát sem. Szóval ezen a logikán haladva nem csak Palpi van még életben hanem Mace Windu is.
De megintcsak: Oké, legyen. Csak érdekes módon pont azok védik akik habzó szájjal gyűlölködtek hogy mekkora logikátlan arcpirító blaszfémia a TLJ.
Utoljára szerkesztette: gebali, 2018.05.27. 07:49:59 -
-
Ne haragudj nem tudtam, hogy egy idegen faj biológiájával ilyen rohadt jól tisztában vagy. (ráadásul egy sith-ével) My bad....
Az külön vicc, hogy szerinted levágott kezekkel, lábakkal és a test közel 100%-os megégését "könnyebb" túlélni mintha ketté vágnak. :DDD
Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2018.05.27. 07:46:18 -
gebali #4709 Eh. Nem érted. Nem baj, megpróbálom megint elmagyarázni. Maul láthatóan halott volt, Lucas úgy írta meg, hogy kinyiffant, nem úgy, hogy hát, leesett, ki tudja mi történt. Az, hogy kitalálták, hogy mégsem, egyszerűen lusta írói munka: egyszerűbb egy ismert és kvázi ikonikus megjelenésű karaktert berakni hogy felfuttassanak egy oldalági sorozatot, mint újat kitalálni, mert elkezd a nézőben csilingelni az, hogy jaj, én ezt ismerem, ami egy pozitív visszacsatolás az agyban. Ez nem is feltétlenül baj, amíg nem olyan karaktert vesznek elő, aki ténylegesen meghalt on screen (vagy lehet hogy Snoke is csak tettette...? :D ). Fizikai fájdalmat meg lehet, hogy tűri, de itt nem arról van szó, hogy tovább bírta átszúrt vállal mint más, hanem hogy az alapvető testi funkciók megszűnését figyelmen kívül hagyva dühből elhúzta magát a szeméttelepre és összerakott egy robot testet. A wookiepedia sem ír ennél többet, mondjuk hogy könnyen veszik, ha kettévágják a gerincoszlopukat.
A Palpis dologgal meg hagyjál, ugyanez a lustaság, csak éppen azt hivatalossá tett kvázi fan fiction-ökben valósult meg, amihez amúgy Lucasnak semmi köze nem volt, nem is olvasta őket (nem tudom tudod-e, de a Lucas-féle kánonnak is voltak kánon szintjei, hogy ténylegesen mennyire számít annak). De ha szerinted kiváló történetek voltak Palpatine negyedik visszatérése, a sötét oldali Luuke és Luuuke, akkor értem, miért nincs gondod egy ekkora blődséggel.