Ingyenes streamingszolgáltatást fontolgat a Disney és a Netflix

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

takysoft
"de nettó sötétség vagy"
Ennél több tiszteletet kérlek, köszi. Véleményem van. Attól, hogy nem egyezik a tiéddel, nem szóltam be neked!

"Igen, te ezt szeretnéd, de ne hidd, hogy más is."
Nem az a kérdés, hogy te vagy én mit szeretnék, hogy a piacon mi eladhatóbb. Mik mennyibe kerül, mi hogy térül meg.

"Minden trend, minden, minden arra mutat, hogy az emberek reklámokat akarnak. Hogy minél kevesebbe kerüljön."
Hát egy pontig. A Facebook ezt matematikailag kimérte pl, hogy mekkora az a reklámmennyiség, ami maximalizálja a felhasználók számából eredő kattintásokat úgy, hogy ne bukjanak felhasználónak.
A tévéadók több évtizede igyekeznek ugyanezen... Több-kevesebb sikerrel.

A tapasztalat az, hogy jobban bírja az ember a reklámot, ha nincs választása. Pl minden tévéadón reklámok vannak. De még így is mérhető azoknak a száma, akik reklámszünetben "elvándorolnak" másik adóra.
És a saját gyártású műsorok konkrétan ezzel a szemlélettel és tervezett reklámszünetekkel készülnek, a filmekbe meg stratégiailag helyezik el szintén a reklámblokkot, hogy maximalizálják a maradók számát.

Csak a baj az, hogy felnőtt most egy új generáció, akik vagy azon nőttek fel, ohgy a Youtube reklámmentes, vagy azon, hogy egy uBlock Origin ezt rövid úton 2 kattintással megoldja neki.
Főleg nálunk keleten, ahol a torrentkultúra alapja a reklámmentesség.

1 kattintás a magnet linkre... és 5 perc múlva már nézhetem is a filmet a tévémen a Plex-szel(/jellyfin-nel, stb.)
Persze, ez a kényelmi szint már igényel egy 10 perc telepítést és beállítást, de pofonegyszerű...

Ez a generáció nem akar reklámot. Inkább fizet... de nem akar reklámot. Én hasonlóképp. Olyat, mai konkrétan megszakítja a filmet, amit nézek... semmiképp.
Az időm drágább annál.

"mi ez a hiszti? senki nem nyom reklámot, itthon nincsenek is reklámok"
Nem én hisztizem, nekem semmi gondom a jelenlegi modellel, megtalálom benne a helyem 😊 A szolgáltatóknak okoz gondot kitermelni az ivestoroknak fizetendő sarcot.

Az meg, hogy mi van itthon, az hulla-lényegtelen. A magyar piacnak nincs valódi hatása a világ streamingpiacára. Mi csak sokadik apróság vagyunk a képletben, ami követi a bevált piaci sztenderdeket.

"a világ legnagyobb baromsága lenne, ha egy platformon minden meglenne. pont az a lényeg, hogy eldöntsd, hogy melyik platform érdekel. senki sem akar mindent látni."

Írtam a működő példát. A zeneipar ezt megoldotta. Persze eleve más adottságai vannak, de a végeremény a lényeg. Ha nekem a Spotify appja tetszik, akkor azon is megtalálok mindent. Ha Tidal-t akarok, azon is ott lesz, amit keresek... Youtube music hasonlóképp.

Valóban senki sem akar mindent látni. De mindenki látni akar mindent, amit látni akar. Főleg a híresebb sorozatokat.
Nyilván a Spotify algoritmusa is azokat a zenéket fogja preferálni és mutatni neked, amik nekik kevesebb licencdíjba kerülnek. De akkor is azt hallgatom, amik akarok.

Ez a keresztlicencelés csodája. Hogy szolgáltatóként tolhatod azt, amit te gyártottál. De amint nem tudod szolgáltatni azt, amit az emberek akarnak, csalódottak lesznek.

Amúgy elkezdődött. A Prime Video-ban egyre több olyan tartlamat látok, amihez appon belül lehet előfizetni más szolgáltatásra, és pluszban fizetve elérhető az is.
Még nem a tökéletes eremdény, de az irány jó.
Egy számlát akarok fizetni. Egy appot akarok használni.

"ez meg, lol. minek akarsz streaminget akkor? a torrent mindig ott lesz nulla forintért? annál sosem lesz olcsóbb."
Nem az ár a legfontosabb. Erre jött rá Gabe Newell.
Ő mondta: 'Piracy is not a pricing issue. It’s a service issue'
Az átlagember NEM azért kalózkodik, mert nem akar fizetni. Azért kalózkodik, mert számára az a legkényelmesebb.
Tedd kényelmesebbé a legális megoldásokat, és az emberek nem fognak kalózkodni.

A Steam épp ezért lett sikeres. Nem kell elmenned egy boltba. Szuper ajánlkásokat ad. Remek akciók vannak, ami miatt jó Neked is meg a kiadónak is, mert maximalizálja a profitot a kiadóknak, és a játékok és élmények számát a játékosnak.
Egyszerre szolgál ki mindenkit, hogy mindenki nyerjen!

Ja, mert ugye nincsenek részvényesek 😄 A Valve magánkézben van. Nem tőzsdén. Ergo nem kell gonosznak lennie.
Azért akarok streaminget, mert könnyű használni. Anyuéknak is egyszerű, akik nem tudnak torrentezni.

"minek menjen tönkre egy csomó platform, ha tudok fizetni 5-6-ért is, ha akarok?"
Azért mennek tönkre, mert versenyeznek.
Mint az AI. Nagy erővel tolják a szekeret, hulla feleslegesen. Elszálltak a hardverárak, túl drága az egész. Túl drága neked, túl drága a befektetőknek, az aI cégeknek, mindenkinek.
Csak a hardvergyártók profitálnak.
A vadkapitalizmus egyik csodája ez a kivéreztetési harc. Amikor bejön valami új, valakinek le kell tarolni a piacot. Vagy őt tarolják le. így volt ez anno a PayPal vs X -nél... a streaming harcnál, a cloud-háborúban, meg most az AI színtéren is.

A helyett, hogy visszavennénk egy 10-20%-os a gőzerőből.. és mindenki nyerne... megoldja a piac, hogy mindenki veszítsen. A szolgáltatók is, a színészek is, és a nézők is.
Mert minden tartalom mennyiségi kérdés... mindent elkasználnak 1 évad után...stb.

Most mondhatod, hogy ez is csak egy "rant" tőlem, de mint írtam.. én letojom... Bőven elég filmem és játékom van, hogy életem végéig ne unatkozzak 😄 Én letojom. Csak ezt látom.

"de mindig vicces, amikor fotelmatyi azt hiszi, hogy ő ért hozzá, aki meg felépítette a netflixen a 300M+ előfizetővel, nem"
Laci vagyok. Fotel-Laci 😛 Legyünk pontosak 😄

És elég naiv gondolat tőled, hogy a Netflixet azok az emberek vezetik, akik felépítették. Francokat. Akik felépítették, azok vagy nyaralnak életük végéig, vagy eladták magukat a tőzsdén/investoroknak, akik belepofáznak a profimaximalizálásba.
És megtehetik, mert ebből élnek. Megvesznek cégeket, és rövidtávon kisajtolják őket.
Ebben a modellben semmi sem tart sokáig. Nem lehet 30-40 évre számolni, és minden befektető azonnal akarja a profitot.

Még ha ez hosszútávon szar is mindenki másnak.
Ezért va hatalmas bajban az EA, és a Ubisoft is... és megy tök jól Valve-nak is.
A Valve nem aggódik. Ha a PC market crash tovább megy, ők akkor is jól elvannak a szépen felépített indie piacukból, ha minden AAA fejlesztő és kiadó be is dobja a törölközőt. Ők köszönik, megvannak.

Emlékszel, amikor az Xbox One csúfos bemutatója után a Sony óriásit nyert a Playstation-nel, és ezzel a húzásával technikailag megnyerte annak a generációnak a konzolháborúját?

Na most pont azért megy a backlash, mert szépen elfelejtették az egészet. És profitmaximalizálnak...
Mondjuk nálunk legalább a szolgálatás jó. Egyszerű, kényelmes, működik. Csak drága. Nem "nintendo-drága" de drága...

A piac általános helyzetét látni nem nehéz. Ez még fotelmatyinak is megy. Látjuk jól, hogy merre tart a vonat.
Cégvezetőnek lenni nehéz. Mert oda kéne vinni a vonatot fejlesztések nékül, ahol még sín sincs.

Nem. Nem tudom, hogy lehetne megoldani a streaming-problémát. Mert aki korrekten csinálja, az a többi cég lenyomja. Mennyiséggel, árakkal, stb...
Pont azért, mert a modell nem fenntartható.

Ugyanilyen okokból nem lehet kína iparával sem versenyezni 😄 Ha korrekten csinálod, akkor nem vagy versenyképes a jelen modellben.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

"senki sem akar mindent látni."
azért vannak olyan filmek amik csak az egyik vagy a másik stream platformon érhetőek el. És már is legalább 2 előfizetés kell. Ezek elsősorban azok az tartalmak amiket az adott streaming platfrom hozott létre (pl Stranger Thing, StarWars, Trónok harca, stb...)

Mess with the best, die like the rest Linux4ever

Ez megint zsákutca. Az Amazon kipróbálta a reklámmal fizetett szolgáltatást. Az elején még működött. Ahogyan nőtt a reklám mennyisége, úgy koptak el a nézők.

Narxis írta (#5):
Mert nem akarok 5-6-ért is fizetni hiába tudok.

Tudjuk narkós, kell neked a pénz a kábítószerre.
Narxis

kalapos01 írta (#3):
"" Addig meg marad a torrent..."

ez meg, lol. minek akarsz streaminget akkor? a torrent mindig ott lesz nulla forintért? annál sosem lesz olcsóbb. neked a pénz a fontos valamiért. más meg fizet azért, hogy mondjuk kényelme legyen és ne kelljen torrenttel meg ilyen hülyeségekkel szenvednie, csak akkor, ha máshogy nem fér hozzá. nyilván nagyságrendekkel többen streamingeznek, mert nekik az éri meg. aki torrentezni akar, torrentezzen.

minek menjen tönkre egy csomó platform, ha tudok fizetni 5-6-ért is, ha akarok?

Mert nem akarok 5-6-ért is fizetni hiába tudok.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

(de mindig vicces, amikor fotelmatyi azt hiszi, hogy ő ért hozzá, aki meg felépítette a netflixen a 300M+ előfizetővel, nem.)
"" Addig meg marad a torrent..."

ez meg, lol. minek akarsz streaminget akkor? a torrent mindig ott lesz nulla forintért? annál sosem lesz olcsóbb. neked a pénz a fontos valamiért. más meg fizet azért, hogy mondjuk kényelme legyen és ne kelljen torrenttel meg ilyen hülyeségekkel szenvednie, csak akkor, ha máshogy nem fér hozzá. nyilván nagyságrendekkel többen streamingeznek, mert nekik az éri meg. aki torrentezni akar, torrentezzen.

minek menjen tönkre egy csomó platform, ha tudok fizetni 5-6-ért is, ha akarok?
Úristen, de nettó sötétség vagy. Igen, te ezt szeretnéd, de ne hidd, hogy más is. Minden trend, minden, minden arra mutat, hogy az emberek reklámokat akarnak. Hogy minél kevesebbe kerüljön. Ahogy bevezették a reklámokat, hatalmas részarány azokra fizetett elő, azért ilyen népszerűek az ingyenes platformok is.

"aztán ezek még reklámokat is nyomjanak a képembe poicsék felbontáson.."

mi ez a hiszti? senki nem nyom reklámot, itthon nincsenek is reklámok (sokak bánatára). max itt-ott preroll 10 másodpercre.

de a világ legnagyobb baromsága lenne, ha egy platformon minden meglenne. pont az a lényeg, hogy eldöntsd, hogy melyik platform érdekel. senki sem akar mindent látni.
takysoft
Csak nem értik 😄

Pedig nem bonyolítottuk túl... tök egyértelmű, hogy mit szeretnénk.

1: Minőségi szolgáltatást szeretnénk. Nem reklámokat, meg 720p-t, meg a többi tökönrúgást....
2: Mindezt korrekt áron. Értsd: Nem évente 10%-al drágábban.
3: Körbelicencelést. Értem-értem, de lesz**om. Oldjátok meg! A zeneiparnak sikerült. Az összes music streaming szolgáltatásban fent van az összes zene. És én a szolgáltatás minőségének megfelelően tudok választani. Hogy ilyen a zene minősége, mennyire tetszik az applikáció. Elegünk van az "exkluzív" baromságokból.

Ha ezt így sikerül megoldani, akkor örömmel kifizetek 10+ ezer forintot is egy szolgáltatásért.
De nem vagyok hajlandó 2-3-4 vagy akár több ezreket is kifizetni 5 külön szolgáltatásért egyesével, hogy aztán ezek még reklámokat is nyomjanak a képembe poicsék felbontáson... Nem. Egyszerűen nem.

Ha a TV szolgáltatások szeretnének embereket elérni, akkor ezt a shit-show-t abba kell hagyni. Addig meg marad a torrent...

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity