Kötelezővé vált az „MI által létrehozott” megjelölés az Európai Unióban

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kryon írta (#3):
Milyen kár, hogy aki rossz szándékkal készít MI tartalmat, az pont nem fogja megjelölni ezután sem. Ezzel az intézkedéssel is azokat szívatják majd, akik jóhiszeműen használják. Plussz egy baromság, amire figyelni kell, nehogy bünti legyen...

Milyen kár, hogy a hír (legalábbis szerintem) nem erről szólt. Ha én egy nagy MI írója/készítője vagyok, akkor nekem innentől arra érdemes figyelnem, hogy ha használják az általam készített MI-t, akkor oda kell rakni a kis pecsétet, és kész. Ha nem rakom én oda, akkor bármilyen megtévesztéses esetben engem is megb@szhatnak, amit nem szeretnék. Innentől meg tök mindegy, hogy a rossz szándékúak mit szeretnének, ott lesz a plecsni a generált tartalmaknál. Vagyis bár a tervezet arról szól, hogy a készítők figyeljenek oda, ugyanakkor a készítőkre is felelősséget tesz, amit nem hiszem, hogy lesz@rnának. A jóhiszeműen használók meg pont azért, mert jóhiszeműek, amúgy is valamilyen módon jelezték volna, hogy ez MI tartalom - vagyis pont nem szívatás feléjük ez, meg nem baromság.
Milyen kár, hogy aki rossz szándékkal készít MI tartalmat, az pont nem fogja megjelölni ezután sem. Ezzel az intézkedéssel is azokat szívatják majd, akik jóhiszeműen használják. Plussz egy baromság, amire figyelni kell, nehogy bünti legyen...

Tetsuo írta (#1):
Ez jó nagy baromság. Az interneten nincsenek határok.

Hogyne lennének. A Meta és az Apple rendszeresen jóval később vezet be Európában szolgáltatásokat, hogy megfeleljen az itteni törvényeknek, vagy pl. be se vezet termékeket, lásd okosszemüveg. De pl. az amerikai netflixen is teljesen mást látsz, mint a magyaron.

Tetsuo
Ez jó nagy baromság. Az interneten nincsenek határok.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8