A Google egyre inkább bezárja a felhasználókat saját MI világába
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Maradjunk annyiban, hogy a Gugli már nagyon rég eltávolodott attól, ami a keresőjét anno naggyá tette. Régen az volt, hogy valamire rákerestem, az első pár találatban benne volt, ami kellett. Ha az AI előtti időkre visszamegyünk, már előtte elvesztette a lényegét, mert pár éve az volt a jellemző, hogy ha rákerestem egy termékre, az első 30 találat az volt, hogy ezt a terméket hol tudom megvenni, miközben a gyártó weboldala meg hátrébb lett sorolva. Na erre jött rá az AI, hogy a szerinte jó választ a keresésre bezsúfolja a találatok fölé, ami vagy helyes vagy nem. A kattintásokból élő (hirdetések, olvasottság) kis weboldalak látogatottsága meg látványosan megzuhant, van, amelyik emiatt nem tudja magát fenntartani sem. Szóval igen, a szörny, amit a Gugli teremtett, most felfalja önmagát.
Jelenleg úgy fest, hogy az egyetlen megoldás, ha másik keresőmotorra váltunk át. Pár hónapja én is áttértem, és csak nagyon kevés esetben kell a Gugli keresőjéhez visszatérni, mert a másik is teljesen rendben van a találatok tekintetében.
Jelenleg úgy fest, hogy az egyetlen megoldás, ha másik keresőmotorra váltunk át. Pár hónapja én is áttértem, és csak nagyon kevés esetben kell a Gugli keresőjéhez visszatérni, mert a másik is teljesen rendben van a találatok tekintetében.
pfff...