Elveszítheti az emberiség az irányítást a mesterséges intelligencia felett?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
"hamarosan tudós is"
Ezzel kellett volna kezdeni, hogy eleve ne legyen energia és környezeti probléma. Aztán meg javulhatna az orvoslás is.
Ja várjunk! Ha ezek megoldódnak egy csapásra, akkor pár ember rengeteg pénztől esik el. Akkor ez nem jó!

"amely gyorsabb és többre képes"
Ezt nagyon ügyesen megfoglamazta. Nem azt mondta, hogy jobb, hanem, hogy többre képes. Ez azt is jelentheti, hogy gyorsabban, több hülyeséget fog összehadoválni, mint az elődje.

A nagy piros gomb most is, mint mindig, a politikus kezében van. Ha a politikus engedi beépíteni ezeket a rendszereket katonai eszközökbe, akkor lényegében már meg is nyomta a nagy, piros, világot elpusztító gombot.
De várjunk csak! Kinek a világát? Hát az emberét! De akkor az ai szempontjából ez nem érdekes...

Warning! Cargo bay open, shields are down!

a mostaniak felett biztos, hogy nem. Bár ezek igaziból nem is AI-k a klasszikus értelemben. Inkább nagyon ügyes adatfeldolgozó és elemző, kereső rendszerek. Bár kétségtelenül úgy viselkednek és raegálnak, mintha valami féle értelemmel volna dolgunk.(bár nekem túl csicskán reagalnék) 😊 Aztán hogy a következő években mennyire sikerül elöbbre lépni valami féle tényleg emberi gondolkodást szimuláló valódibb AI rendszerekkel azt nem tudom. lehet, hogy pár év lehet, hogy évtizedek. Minden esetre a chatGPT, gemini és társai miatt békésen alszom még. Szóval simán el tudom képzelni hogy egy idő után az ilyen LLM-ből kiinduló "AI".k csak lépjegyzetek lesznek az informatika történetében.