Diplomaosztókon tört ki a tiltakozás az MI miatt az Egyesült Államokban

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

inkvisitor írta (#2):
Alapkészségeken és általános ismereteken túl nehéz olyan tudást szerezni, amit közvetlenül tudsz használni a szakmában. A szükséges ismeretanyag egyszerűen túl nagy. Amit meg lehet tanulni egyetemen szakmai alapismereteken kívül, az a tanulás képessége. Nagy sebességű kivonatolás, adatszűrés és ismeret alkalmazás több tudásterületen.

Ja ne is mond... tudod én hány integrál és differenciál számítást végeztem az elmúlt 44 évben mióta leéretségiztem. De még csak verset se kellett elemeznem egyet sem. és bár tudom pontosan mikor volt a mohácsi vész, de még egyszer se kellett mondanom senkinek azóta sem... 😊 szóval a mai napig rengetek amúgy az életben soha nem használt ismeretet próbálnak bele verni a gyerekekbe, amire soha nem lesz szüksége. ahelyett, hogy azt tanitanák meg nekik hogy szerezenek meg szükséges ismereteket, amikor konkrétan szüksége lesz rá, holt és felesleges információ halmaz helyett.... Mikor odajut a gyerek, hogy tanul valamit közép vagy felső suliban már akkor el van avulva a dolog. mire végez a sulival még inkább, de pár év múlva tuti feleslegesen tanult meg valamit.
Szerintem pont így voltak a patkoló kovácsok, mikor megjelentek az autók.... 😊 lehet úgye szembe menni a világgal és fejlődéssel csak túl sokat nem ér...... végül is lyoni céhek takácsai is lázadtak a szővő gépek ellen csak minnek.....

inkvisitor írta (#2):
Alapkészségeken és általános ismereteken túl nehéz olyan tudást szerezni, amit közvetlenül tudsz használni a szakmában. A szükséges ismeretanyag egyszerűen túl nagy. Amit meg lehet tanulni egyetemen szakmai alapismereteken kívül, az a tanulás képessége. Nagy sebességű kivonatolás, adatszűrés és ismeret alkalmazás több tudásterületen.

A mesevilágban ez biztosan így van, de a valóságban a diákok alapképességeket sem tanulnak meg. Végigrugdossák őket az osztályokon, mert buktatni nem szabad. Ami fontos azt nagyrészt az iskolán kívül szedik össze. 12 év tanulással már legalább 2 szakmádnak kellene lennie az alapismereteken kívül. A mostani rendszernél még az is jobb lenne ha a diákok 14 éves kortól gyakornokoskodnának félmunkaidőben valamilyen termelői, vagy szerelői területen. Abból legalább valódi dolgokat tanulnának és utána könnyebben elhelyezkednének.

CommieSlayer írta (#1):
Azért lássuk be, hogy a modern oktatás egy nagy rakás szar. 12-16 évig tanul az emberek többsége úgy, hogy nem lesz egy szakmája és nem tud elhelyezkedni. Ez így megy régóta. De majd most az AI-t lehet mindenért hibáztatni, a valódi problémát meg szőnyeg alá lehet söpörni. Az nem fog számítani, hogy az emberek többsége nem teremt értéket és a társadalom egyre szegényebb lesz.

Azért lássuk be, hogy a modern oktatás egy nagy rakás szar. 12-16 évig tanul az emberek többsége úgy, hogy nem lesz egy szakmája és nem tud elhelyezkedni. Ez így megy régóta. De majd most az AI-t lehet mindenért hibáztatni, a valódi problémát meg szőnyeg alá lehet söpörni. Az nem fog számítani, hogy az emberek többsége nem teremt értéket és a társadalom egyre szegényebb lesz.