A nyugati autógyártók kétségbeesetten próbálnak kínaiakká válni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis

inkvisitor írta (#4):
Kína rendszeresen ismétli a receptet, hogy teletöm adópénzzel egy-egy iparágat, majd amikor felfejlődött, elkezdi masszívan versenyeztetni őket, hogy csak a legerősebbek maradjanak versenyben. Ez őrült fejlesztési kényszert generál, akár nagy veszteségekkel is, hogy talpon maradjanak.
Ebben a közegben külső, piaci alapon működő cég nem rúghat labdába.

Pontosan

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis

gosub írta (#3):
Kína több mint 20 éve kezdte el a tömeges teljes vertikumú akkutechonológia fejlesztést, európa autógyártói ebben jóformán semmit se tettek. Nem csoda a teljes lemaradás és esélyük sincs ezt behozni, maximum kínától tudnak vásárolni.

Majd ha kínai autóban is olcsón lehet akkumulátort cserélni és az elhasznált aksit újra lehet hasznosítani akkor térjünk erre vissza mert jelenleg ebben a formában ez pazarlás és abszolút nem környezetkímélő.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Kína rendszeresen ismétli a receptet, hogy teletöm adópénzzel egy-egy iparágat, majd amikor felfejlődött, elkezdi masszívan versenyeztetni őket, hogy csak a legerősebbek maradjanak versenyben. Ez őrült fejlesztési kényszert generál, akár nagy veszteségekkel is, hogy talpon maradjanak.
Ebben a közegben külső, piaci alapon működő cég nem rúghat labdába.
Kína több mint 20 éve kezdte el a tömeges teljes vertikumú akkutechonológia fejlesztést, európa autógyártói ebben jóformán semmit se tettek. Nem csoda a teljes lemaradás és esélyük sincs ezt behozni, maximum kínától tudnak vásárolni.
RJoco
Most még hagyják, aztán majd később jönnek a félelmek és a nemzetbiztonság és kitiltják őket.
A Huaweit már így is sok támadás éri, így elég meglepő volt itt a nevét olvasni.
Így nem is értem, hogyan is gondolja bármelyik EU-s autógyártó, hogy kínai szoftvert enged a járművére.

Régen elég volt a lassú fejlesztés, sokat nem változott a technológia.
De a szoftvereléssel, a rengeteg érzékelővel sokkal gyorsabb fejlődésre van szükség. Vásárlóként én sem örülök, ha veszek egy 2-3 éves autót, de a benne lévő technológia 5-6 éves.
Ha vadi újat vennék, még ennyire sem örülnék, tekintve, hogy milyen értékvesztésen megy át, ahogy kigurulok vele a szalonból.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

A kérdés már csak az, hogy mi a francnak kellene 40 helyett 24 hónap alatt új modellel előállni? Mármint azon kívül, hogy egy őrült egymással való versenyben megelőzzék egymást. Mert igény is csak azért van rá, mert azt is mesterségesen fenntartják - elhitetve veled, hogy ha nem a legújabb szart veszed, akkor neked annyi. A Föld meg majd beledöglik szép lassan.