Miért várnak a játékosok végtelen ideig frissítéseket?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A cikkben megismerhettük az egyik oldal álláspontját. A másik oldal viszont .... hát, kimaradt. Bár előttem már írtak hasonló kritikát, de azért most én is.
Egyrészt manapság már valahol ott tartunk, hogy kijön egy játék, ami tele van hibákkal. Ezek egy részét javítják később valamikor (javítás közben viszont újabb hibák jönnek be), a másik fele meg úgy marad örökre, kijavítatlanul. Mintha egy nagy márka terméke csak félig lenne jó (az Adidas-on nincs csík, csak hullám, a márkajelzés fele hiányzik, .... - vagy a joghurtban ehetetlen részek vannak, de nem baj, mert ha összekevered az utólag küldött cuccal, akkor már részben ehető lesz - és még sorolhatnám). Vagyis az mondható, hogy a játék- (és szoftver-)ipar az egyedüli, aminél hibás terméket is eladhatnak neked drágán, és még csak nem is reklamálhatsz.
Másodszor igen, megváltozott a felhasználók szokása, mert ezt szokják/szokták meg. De ennek nem az a 'feloldása', hogy ők a sz@rok, hanem az, hogy az ő igényeiket kellene kielégíteni. Kereslet-kínálat. Ha nem érdekel senkit az a játék, amit csinálnak, akkor nem biztos, hogy a felhasználók a hibásak - mint ahogy akkor sem, ha egy másik játéknak meg hatalmas tábora van. És ezen nem segít, ha csak rövid a támogatás. Ugyanakkor semmit nem számít, hogy a játékosok 'halottnak' vagy hasonlónak bélyegzik meg a játékot, ugyanis ha az jó, akkor is megveszik az emberek, ha már nem kap frissítéseket (de mondjuk akciós).
Harmadszor értem én, hogy a programozók alulfizetettek, és nekik köszönhetőek a játékok; de a játékosoknak meg az a pénz köszönhető, amit kapnak. Vagyis a két szélén nem a másik szélt kellene 'szidni', hanem a középső részt, ami meg lenyúlja a hasznot (vagyis a kiadók).
Én sosem a fejlesztőket szidom ha egy játék nem felel meg a elvárásaimnak, mivel jól tudom, hogy a kiadó valamint a fejlesztő stúdió fejesei az "igazi bűnösök" ha a játék nem olyan amilyennel "lennie kéne".

Viszont az igazság az, hogy pont amiért ilyen gyorsan kitolják az új játékokat, azért lesznek olyanok, amilyenek. Csiszolatlanok, tele vannak hibákkal, befejezetlen, félig kész funkciókkal. Nem egy játék teljesen működőképtelen volt amíg nem frissítették.
Szóval ez is hozzájárult ahhoz, hogy a játékosok úgy éreznek, hogy talán nem azt kapták amit vártak volna a pénzükért.

A kiadókat pedig csak a bevétel érdekli és folyton azt ígérik (ha éppen élő szolgáltatás a játék), hogy majd a követkeő patch, DLC után jobb lesz a játék és kijavítják az összes "hibát". Mindenki tudja, hogy ez ritkán valósul meg.

A lényeg, hogy mindkét fél hibás a jelenlegi helyzetért, de csak a fejlesztők tudnak valamit tenni annak érdekében, hogy ez megváltozzon.