A Clair Obscur és a Dispatch uralta az estét a londoni BAFTA-n

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lehet, hogy öreg vagyok én már ehhez, vagy csak simán hülye vagyok. A Death Stranding első részével játszottam pár órát, és érdekes volt a világ, nagyon érdekelt volna a sztori is, de az, hogy az egész játék lényege, hogy sétálni kell a nagy semmiben, egyensúlyozni a csomagot és elkerülni a "szörnyeket"... hát nem fogott meg. Persze ettől még lehet, hogy a második rész jó, de azt nem próbáltam. A Clair Obscur pedig szintén egy szép játék érdekes történettel, de! A történetet nem jól adagolják, nincs integrálva a játékmenetbe. Igazából a játék előtt megkapjuk a háttérsztorit, aztán jön 10 óra harcolászás, kapunk egy kis sztorit, aztán harcolászás... Én az a fajta játékos vagyok, aki a sztori motivál (no meg persze a karakter fejlesztés), és ha nem adagolják a sztorit és maga a játékmechanika nem köt le eléggé a következő adag sztoriig, akkor hagyom a fenébe. És hát a játékmechanika... Sokan odáig vannak a harcokért is, de engem győzött meg. A hárítás itt nem egy kis plusz adalék, hanem élet-halál kérdése. Ha nem tudsz hárítani meghalsz, ha jól tudsz hárítani akkor lehelet könnyű a játék. Volt olyan boss amit pikk-pakk leszedtem, mert egyszerűen minden támadást sikerült hárítani és ellentámadni, közben volt olyan ratyi mob, aminek a támadásait nem bírtam elkapni, és egy csomószor meghaltam miatta. Ha ez a hárítás úgy került volna be a játékba, mint mondjuk anno a Final Fantasy VIII-ban Squall gunblade-jének a lövés képessége (ha a támadás animáció alatt jó pillanatban nyomtad a gombot, akkor nem csak vágott, de lőtt is, egy kis plusz sebzést okozva), akkor jó lett volna. Ott ha nem éreztél rá, akkor is végig lehetett játszani, ha meg ráéreztél, akkor egy kis plusz élvezetet adott.
Viszont az, hogy ezek lettek a legjobb játékok, azt is jelenthetik, hogy egyszerűen nem készülnek már jó játékok. Én mondjuk (mint mondtam, lehet, hogy már öreg vagyok ehhez) régebben mindig amikor játszottam egy játékkal, már tudtam, hogy mi lesz a következő, mert jött valami új ami nagyon érdekelt. Most meg már egyszerűen semmi olyan nem jön ami érdekesnek tűnne. Nagyon szépek vannak, az biztos, de tartalmilag... Itt van ez a Crimson Desert. Ezt is most nagyon felkapták, de az összes teszt videóban elmondják, hogy ebben nincs a hagyományos értelemben vett sztori, inkább amolyan mászkálj szabadon, aztán majd mindenfelé kapsz feladatokat típusú játék. Ezek alapján ki se próbálom. Nekem ez side quest gyűjteménynek hangzik egy szépen megrajzolt világban. Hol vannak az olyan játékok, mint a Cyberpunk 2077, a Mass Effect, a Final Fantasy játékok (mondjuk nem mindegyik), Horizon Zero Dawn, Star Wars Jedi, Deus Ex?