3
-
kjozsef056 #3 Hülyén csinálják,de nagyon. Érdekes hogy az ipar rengetegszer bebizonyította hogy szó szerint fillérekből , 100 milliós reklámhadjárat nélkül és és pár db emberrel is lehet világsikert készíteni...
De hát tudjuk a nagy cégek nem így müködnek ott sajnos balfaszok írányítanak akik ha elalusszák a hátukat lelönek másnapra egy már szinte kész játékot... -
Nem veszik észre, hogy:
1: Nem kéne ennyi rizikót vállalni.
2: Sokkal több rizikót kéne vállalni.
A másodikat fejtem ki először.
Halálosan unjuk a recepteket. Assassin's Creed: Valhalla volt az utolsó AC játékom. Már egyszer meguntam az AC-t, és szerencsére az Origins/Odyssey vissza tudta hozni az érdeklődésem.
De a Valhalla megint elveszítette. Kevés város, kevés épület, túl nagy open-world.... ami nagyon üres. Még Az Odyssey sem tűnt ilyen üresnek.... pedig az még nagyobb volt. Ott csak hajózni utáltam.
Minden játék ugyanolyan. Ami egyszer bevált, az belekerül a nagykönyvbe, amit aztán követnek, amennyire csak bírnak. És azon kaptam magam, hogy egy AC és egy Far Cry játék szinte ugyanolyan. Minimap, map, quest rendszer, karakterek, story jellegek, questek, minden. Épp csak a fegyverek nem :O Kivéve a nyíl. Az ugyanaz :D
UNJUK!
És hol vállalnak túl sok rizikót? Amikor csinálják a baromságaikat, amikbe mindenki belebukik
Woke marhaságok és live-service idiótaság.
Senkinek se segít. Sorra bukik bele mindenki, főleg a Concorde.
Nem akarunk több live-service hulladékot. Értem, hogy Fortnite sikeres, de a TE játékod nem lesz az. Ennyi. Evvan. El fog bukni. Ne csináld!
A woke meg.... a tapasztalat az, hogy ha elég jó a játékod, akkor nem bánjuk NAGYON... de minden esetben árt az eladásoknak.
Ugyan nem játék, de a Starfleet Academy most pl nagyon fájóen elszúrt pont. Annyira propaganda, hogy egyszerűen nem lehet mellette élvezni.
Minden nő girl-boss, és minden faszi egy rohadék, nagyképű és hülye. A girl-bossok meg megmentik a napot. Eh... és nyilván csak az nem meleg, aki nonbináris, mert azoknál ez nem értelmezhető... És nyilván egy katonai akadémián minden kövé... izééé... body-positive.
A jó hír: Bár a AAA játékok biztosra mennek....
Cserébe a AA játékok nagyon is innovatívak mostanában. A GOTY jelöltek java része okkal volt AA játék az utóbbi években.
Olyan játékot kell csinálni, amivel élvezetes játszani!
És sikeres lesz. Mint a Clair Obscure, vagy a Baldur's Gate.
Nem akkor kell AAA játékot csinálni, ha van rá befektető. Hanem akkor, ha van rá örlet meg csapat meg akarat. Mint pl Elden Ring, vagy GTA... azok garantált sikerek, mert beleteszik a munkát meg az akaratot. -
Macropus Rufus #1 ez nagyon gáz. Tudom, hogy változik a világ, de régen ez nagyon nem így ment. És szerintem ez gáz. Azok akik egy kis sz@ros cégként indultak most azt mondják, hogy csak olyan játékra adok zsét ami tuti siker. Ha régen is ez lett volna akkor nem lenne ma Ubisoft se EA se semmilyen másik komolyabb cég. Ezért sztem a játék piac is egyre inkább egysíkú lesz. Mert a kiscégek elhalnak, vagy felvásárolja őket egy nagy hal, és akkor már csak azt gyártják, amiben van nagyon sok zsé. Guillemot tesókról vagy Trip Hawkins-rol senki nem is hallana, ha ők is olyan világban próbáltak elérni valamit, amit pont ők hoztak most létre.
Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2026.01.26. 15:24:17