4
  • Palinko
    Ezzel én is egyetértek sima lenne, úgy is mindenki tudná kit kell szidni stb. Meg eleve van egy bíró aki a táblát emeli csak fel kb, oké értem én, hogy azért van ott ha a másik 3 közül valaki megsérül akkor lecserélje, na de nem elnézegethetné addig az eseteket amit a videószobából megkap a tabletjére ugyanúgy? Meg a videószobában is szokott több bíró lenni akár szavazhatnának döntetlen számban egyszerű többséggel mi legyen a döntés....

A leshelyzetet meg biztos elbírná az AI, de ágyúval verébre esete, mert egyszerű programok is elbírják, csak esetleg kijönnek azok a hülye döntések mint ami szokott hogy a kisujja lógott át a határon, vagy a fasza.... Azokat nem is szabadna lesnek megadni, én annyiban változtatnám a szabályt, hogy ha a támadó előbb is van, de nincs a játékosok között rés, tehát például a támadó hátsó lábán a sarka még hátrább van vagy egyvonalban van pl a védő legelső testrészével akkor az ne legyen les. Legyen annyi rizikója a lesre futtatásnak is, hogy ha nem tudsz egy gap-et kialakítani kettőtök között akkor kb egy vonalban voltatok és nem les... Így kicsit a támadóbb focit jutalmaznánk, a szoftverekkel már amúgy is mérhető és nem lenne megbüntetve a lobogó kéz meg a gyorsasága miatt a támadó játékos....

A partjelzőket nem cserélném mert azért nem csak a lest meg a labda kint miatt vannak ott, hanem sok helyzet takarásban lehet a főbírónak és akkor kisegíti a partjelző akinek nem volt takarásban, bár ha folyamat néznék inkább a meccset ez sem kéne. A két partjelző + tábla emelgető bíró lenne a var-os már meg is oldottunk nem is kell több ember :D
  • Tetsuo
    Inkább döntsön egy AI, ha haladni kell a korral.
  • csicso82
    A les helyzeteket kellene már az AI-ra bízni, kamera stb. nem kell hogy rohangáljon két partjelző is.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    Szerintem annyit kellene csinálni, hogy a videó szobában van egy ember aki 10 másodperc alatt végleges és pontos döntést hoz. Technológia megvan erre, a bírónak teljesen felesleges kirohangálnia és utána agyalni annyit rajta.

Haladni kell a korral, a bírók fogadják el, hogy kritikus esetben nem ők döntenek, ennyi.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2026.01.23. 18:41:25