2
-
militavia #2 Nekem az AI eddigi teljesítménye a hyphoz képest mérve kiábrándító szinten van.
Jobba fordít, mint a sima Goole translate, de ott sem mindig igaz, a szöveg hossza és jellegétől is függ. Érdekes, hogy mindegyik LLM képes nagy állatságokra, ahol a GT meglepő módon agyonveri azokat. Az LLM meg olyan helyen brillírozik, ahol a GT simán elhasal.
De ezen kívül kb. semmire sem jó. Néhányszor próbáltam használni, sokszor röhejesen egyszerű dolgokra. Mindig elbaszott dolgokat még halál egyszerű Y/N dolgokat. Megkérdeztem, hogy ki van életben egy film színészei között és még azt is képes volt elbaszni.
Ki az a marha, aki BÁRMIT rábíz erre az "AI"-ra? Hét, én semmit. Az utca végére nem küldeném le tejet venni.
2022 novemberében robbant be MJ + LLM mánia. 3 év alatt lényegében az én szememben az 1-ről nem jutott a 2-re. Úgy, hogy dollárszámilliárdokat égetnek már el rá. Ez valakinek valahol nagyon fájni fog...
Én ezzel tudtam meg, hogy akkor mi a szitu. Pont ugyanúgy készülnek a 2-3-6 ujjas emberek stb. Lehet, hogy egy master prompter 3-8 órás munkával tud valamit összehozni, de az átlagjóska számára az, amit az AI biztosít érdekes játék, de ezzel profitot termelni előfizetős modellben valódi árát megfizetni... Hááááááááááááát...
Én próbáltam képet is generáltatni. Síkhülye a DELL-E sample alapján is,
Utoljára szerkesztette: militavia, 2025.09.19. 08:49:04 -
Sequoyah #1 Egy dolgot ne felejtsunk el a hasonlo boom-okkal kapcsolatban.
Lehet hogy a technologia sikeres lesz. De ez nem jelenti azt, hogy a ma nagyra ertekelt vallalatok fogjak ezt vezetni.
Pl extrem esetben a 3 billio mogott allo osszes vallalat elbukhat, veluk egyutt a te penzed is, mikozben ma meg alig letezo vallalatok talaljak meg a valodi profitot az AI-ban es ernek majd 6billiot 10 ev mulva.